ssoulliss έγραψε: ↑Τρί Αύγ 03, 2021 5:33 pm
Η δεύτερη επισήμανση αφορά την Πατουλίδου. Πράγματι δεν έτρεξε ξανα εμπόδια. Όμως ήταν μια σταθερά καλή σπρίντερ όλα τα χρόνια και από 1992 ως το 1996 άλλαξε αγώνισμα. Πήγε στο μήκος και στα 33 της προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα. Αυτό που γνωρίζω είναι πως αρκετά κορίτσια τότε, σε εφηβικές ηλικίες (γυμνάσιο-λύκειο), βρήκαν ένα μικρό κίνητρο παραπάνω να ασχοληθούν με τον αθλητισμό (τον στίβο και όχι μόνο). Κάτι που δεν νομίζω ότι έγινε με τις επιτυχίες π.χ. των Θάνου ή Μπακογιάννη αργότερα.
Αφού σου πω ότι το γεγονός ότι εσχάτως διαφωνούμε πιο συχνά απά παλιά, εμένα μου κάνει το ίδιο σαν να συμφωνούσαμε

, ας περάσουμε και στην Πατουλίδου.
Η Πατουλίδου υπήρξε μια τίμια σπρίντερ μέχρι τα 25-26 της περίπου. Αυτό και τίποτε παραπάνω.
Από κει κι έπειτα αρχίζει και δοκιμάζει κι εμπόδια.
Δεν είναι ιδιαίτερα σύνηθες για σπρίντερ να δοκιμάζουν εμπόδια για μην μπερδεύουν τον βηματισμό τους. Αλλά δεν λέει τίποτε απολύτως αυτό- απλως το παραθέτω.
Από μια τίμια αθλήτρια με ελάχιστη εμπειρία στα εμπόδια ( 1-2 χρόνια αγώνων μόνο) πάει στους Ολυμπιακούς σε εποχή που έβριθε φοβερών αθλητριών και παίρνει το χρυσό.
Έκτοτε το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ένας τελικός Ολυμπιακών στο μήκος.
Μεσολάβησαν δεκάδες μήτιγκ, παγκόσμια κι ευρωπαϊκά κλειστού κι ανοικτού αλλά τίποτε.
Μια έκτη θέση, μια 5η μέσα σε τόσα και τόσα τουρνουά.
Από Ολυμπιακούς σε Ολυμπιακούς η Βούλα.
Νομίζω ότι αν μη τι άλλο χρηζει αναφοράς κι επισήμανσης.
Όπως θα χρήζει αναφοράς κι επισήμανσης αν ο Ιταλός σπρίντερ που πήρε τα 100. δεν ξανατρέξει τα 100 κάτω από 10δεύτερα. Τα πρωτότρεξε πριν 2-3 μήνες κάτω από τα 10.
Να μην τον κρίνουμε από τώρα. Αλλά το κρατάμε για μετά...
Είτε είναι Ιταλός, είτε Αμερικάνος, είτε Κινέζος, Κουβανός, Σουηδος κι Έλληνας. Είτε τρέχει για τον Ολυμπιακό είτε για τον Πανελλήνιο.