Κανονισμοί διαιτησίας

Συντονιστές: Captains, Hall of Fame, Super Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 145
Δημοσιεύσεις: 6246
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 23, 2007 5:50 pm
Αγαπημένη θέση: Bench
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μαρ 04, 2020 9:35 pm

Στο τόπικ αυτό θα μπορούμε να συζητάμε για τους διάφορους κανονισμούς (διαιτητικούς και γενικότερους) που ισχύουν στο παγκόσμιο μπάσκετ (διαφορετικοί ως γνωστόν σε ΝΒΑ, κολεγιακό, ΦΙΜΠΑ, Ευρωλίγκα), τις μικροδιαφορές τους και απορίες γενικά που έχουμε πάνω σε αυτούς.

Για παράδειγμα, μία πρόσφατη απορία που μου έχει δημιουργηθεί, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, είναι το κατά πόσον υπάρχει παράβαση "βημάτων" (ή τι ακριβώς προβλέπεται) σε περιπτώσεις επαναφοράς μπάλας απ' έξω. Είτε μετά απο καλάθι, είτε σε άουτ.


** Εννοείται να υπενθυμίσω πως το τόπικ είναι για τέτοιου είδους απορίες, και όχι για συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένες διαιτητικές αποφάσεις, που ως γνωστόν δεν επιτρέπεται στο φόρουμ.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

 
Reactions: 475
Δημοσιεύσεις: 6808
Εγγραφή: Δευ Οκτ 19, 2009 10:55 pm
Τοποθεσία: Αβάνα
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Μαρ 05, 2020 8:31 am

Στο ΝΒΑ η τεχνική ποινή δεν προσμετράται στα φάουλ κάποιου παίκτη, σωστά; Προσμετράται όμως στα ομαδικά φάουλ;

Στην Ευρωλίγκα τι ισχύει ακριβώς;

Επίσης, στις 2 τεχνικές ποινές εξακολουθεί να αποβάλλεται ένας παίκτης;

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Moderator
Reactions: 42
Δημοσιεύσεις: 1778
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 12, 2014 10:43 am
Τοποθεσία: Κρήτη
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς, Chris Weber
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Μαρ 05, 2020 8:43 am

yorgos έγραψε:
Πέμ Μαρ 05, 2020 8:31 am
Στο ΝΒΑ η τεχνική ποινή δεν προσμετράται στα φάουλ κάποιου παίκτη, σωστά; Προσμετράται όμως στα ομαδικά φάουλ;

Στην Ευρωλίγκα τι ισχύει ακριβώς;

Επίσης, στις 2 τεχνικές ποινές εξακολουθεί να αποβάλλεται ένας παίκτης;
Λογικά η Euroleague ακολουθεί τους κανονισμούς της Fiba: https://www.fiba.basketball/documents/o ... -rules.pdf
Στο 36.3.1 λέει ότι τεχνικό φάουλ από παίκτη χρεώνεται κανονικά σαν φάουλ στον παίκτη και προσμετράται και στα ομαδικά.

Ενώ για το δεύτερο ερώτημα λέει στο 36.2.3 ότι ο παίκτης αποβάλλεται αν χρεωθεί με 2 αντιαθλητικά, με 2 τεχνικά φάουλ ή με ένα-ένα.
benchwarmer έγραψε:
Τετ Μαρ 04, 2020 9:35 pm

Για παράδειγμα, μία πρόσφατη απορία που μου έχει δημιουργηθεί, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, είναι το κατά πόσον υπάρχει παράβαση "βημάτων" (ή τι ακριβώς προβλέπεται) σε περιπτώσεις επαναφοράς μπάλας απ' έξω. Είτε μετά απο καλάθι, είτε σε άουτ.
Εδώ οι κανονισμοί λένε στο 17.3.1 ότι ο παίκτης δεν μπορεί να μετακινηθεί πάνω από ένα μέτρο δεξιά ή αριστερά από το σωστό σημείο επαναφοράς (το οποίο έχουν υποδείξει οι διαιτητές), μπορεί ωστόσο να πάει όσο πίσω θέλει και το επιτρέπουν οι καταστάσεις.

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οτιδήποτε για το μπάσκετ”