Ρέθυμνο Cretan Kings - Αγωνιστικά

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Quincy

allstar
Reactions: 890
Δημοσιεύσεις: 4674
Εγγραφή: Τετ Μαρ 17, 2010 4:28 pm
Τοποθεσία: Σύρος
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Δεκ 23, 2019 8:00 pm

Συζήτηση για το αγωνιστικό κομμάτι.

0
Άβαταρ μέλους
Zoys

Moderator
Reactions: 388
Δημοσιεύσεις: 5305
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 09, 2010 3:31 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Δεκ 29, 2019 3:06 pm

Μια από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει φέτος ο Conner Frankamp που ηγείται της ομάδας του Ρεθύμνου:



2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Site Admin
Reactions: 2561
Δημοσιεύσεις: 7753
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 12, 2010 9:22 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Δεκ 29, 2019 5:23 pm

Θυμίζει λίγο Λοτζεσκι, περίπτωση που όπως κάθε ξένου που ξεχωρίζει οι Ελληνικές ομάδες πρέπει να εξετάζουν. Ωραιο βίντεο, όπως πάντα τρομερη δουλειά απο τον zoy

0
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1434
Δημοσιεύσεις: 8146
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 23, 2007 5:50 pm
Αγαπημένη θέση: Bench
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιαν 11, 2020 5:20 pm

Ο Φράνκαμπ έχει στοιχεία πολύ μεγάλου παίκτη, πέρα από το γεγονός ότι τερματίζει το cultόμετρο το look του σε συνδυασμό με την ηλικία του (24 στα 25) :D

[Χάτζη mode]Να πούμε και για τον κόσμο που μπορεί να μην γνωρίζει[/Χάτζη mode] ότι ήταν πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο U17 που κατέκτησαν το 2012, σε ένα ρόστερ που περιελάμβανε τους Jabari Parker, Jahlil Okafor, Justise Winslow, Tyus Jones κλπ. Στην πορεία βέβαια αγωνίστηκε σε ένα κολέγιο (Wichita State) που ο τρόπος παιχνιδιού του δεν ευνοεί τα ατομικά στατιστικά κανενός, ενώ για να επιλεγεί στο draft δεν υπήρχε περίπτωση, με βάση τα (μη) αθλητικά του προσόντα. Σίγουρα πάντως είναι πολύ καλύτερος παίκτης από το να βρίσκεται σε ομάδες όπως το Ρέθυμνο, ή πολύ περισσότερο η βουλγαρική Beroe(!) πέρυσι.

Όσο για το Ρέθυμνο γενικότερα, έχει στα χαρτιά ίσως τον χειρότερο ελληνικό κορμό από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ και οι περισσότεροι αρχικοί του ξένοι έμοιαζαν (και στην πλειοψηφία αποδείχτηκε) από το πανέρι. Το παλεύει όμως χάρη στην έδρα του (απίστευτο 6-1 εντός, 0-8 εκτός), έχει έναν ικανότατο προπονητή για τέτοιες αποστολές και έκανε και 1-2 βελτιώσεις στους ξένους του, όπως με την έλευση του Josh Carter, παίκτη που έχει αγωνιστεί και στην Ευρωλίγκα παλιότερα.

0
BILL79

 a1greece
Reactions: 9
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: Δευ Σεπ 03, 2007 4:02 pm
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Toni Kukoc
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιαν 12, 2020 3:41 pm

benchwarmer έγραψε:
Σάβ Ιαν 11, 2020 5:20 pm
Όσο για το Ρέθυμνο γενικότερα, έχει στα χαρτιά ίσως τον χειρότερο ελληνικό κορμό από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ και οι περισσότεροι αρχικοί του ξένοι έμοιαζαν (και στην πλειοψηφία αποδείχτηκε) από το πανέρι. Το παλεύει όμως χάρη στην έδρα του (απίστευτο 6-1 εντός, 0-8 εκτός), έχει έναν ικανότατο προπονητή για τέτοιες αποστολές και έκανε και 1-2 βελτιώσεις στους ξένους του, όπως με την έλευση του Josh Carter, παίκτη που έχει αγωνιστεί και στην Ευρωλίγκα παλιότερα.
Δυστυχώς το Ρέθυμνο πάντα βασιζόταν στους ξένους και δεν είχε ποιοτικούς Έλληνες παίκτες. Ορισμένες εξαιρέσεις ήταν οι χρονιές με Γιαννόπουλο, Στεφανίδη κ.α. τότε που δεν αντιμετώπιζαν και πρόβλημα σωτηρίας. Όταν τα τελευταία δύο χρόνια ο καλύτερος ¨Έλληνας¨ παίκτης της ομάδας είναι ο Χριστοδούλου, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Ευτυχώς πετυχαίνουν καλούς ξένους και βγάζουν τη χρονιά.

0
Ilias7

 euroleague
Reactions: 129
Δημοσιεύσεις: 1567
Εγγραφή: Παρ Μαρ 23, 2007 4:26 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιαν 25, 2020 4:23 pm

Μόνο με νίκες εντός έδρας το Ρέθυμνο έχει καταφέρει να είναι εντός 8αδας. Ωραία ομάδα για το μπάτζετ που διαθέτει και στα εντός έδρας παίζει και ωραίο μπάσκετ.

Ομολογώ πως όταν ξεκινούσε η σεζόν πίστευα πως θα είναι αρκετά χαμηλά βαθμολογικά.

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Φρανκαμπ εντυπωσίασε πετυχαίνοντας 29 πόντους.

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Moderator
Reactions: 1414
Δημοσιεύσεις: 6337
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 20, 2007 8:25 pm
Αγαπημένη θέση: PF
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιαν 25, 2020 4:55 pm

Μετά την φετινή του χρονιά, νομίζω ο Φράνκαμπ θα εξαργυρώσει τις εμφανίσεις του με ένα συμβόλαιο του χρόνου σε κάποιο πρωτάθλημα όπως της Ιταλίας, της Τουρκίας ή της VTB. Ίσως και κάποιος από τους 3 μεγάλους (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ) να κοιτάξουν την περίπτωση του. Δεν αποκλείεται κιόλας να φύγει και νωρίτερα, αν το Ρέθυμνο εξασφαλίσει νωρίς την σωτηρία.

Πάντως μόνο και μόνο με τις εντός έδρας εμφανίσεις του, δεν φαίνεται ότι το Ρέθυμνο θα έχει πρόβλημα. Ίσα-ίσα που θα κυνηγήσει και μια θέση στα play-offs. Ήδη έχει αποκτήσει μια απόσταση ασφαλείας από τις ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω και έχει και 3 παιχνίδια στην Κρήτη (Λαύριο, ΠΑΟΚ, Λάρισα) που μπορεί να τα κερδίσει.

0
Άβαταρ μέλους
portokalopita13

 euroleague
Reactions: 175
Δημοσιεύσεις: 1081
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 10, 2020 12:20 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μάιος 27, 2020 9:44 pm

καναν φιλο του Ρεθυμνου για ενημερωση εχουμε εδω ;
αληθευει οτι αυριο-μεθαυριο θα βγει ο Ζομπανακης να ανακοινωσει οτι αποχωρει το Ρεθυμνο απο α1 απογοητευμενος με την τωρινη εικονα της basket league ;

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Moderator
Reactions: 1867
Δημοσιεύσεις: 5099
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 12, 2014 10:43 am
Τοποθεσία: Κρήτη
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς, Chris Weber
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Μάιος 28, 2020 6:14 am

Πριν λίγες μέρες έδινε συνέντευξεις
: https://www.contra.gr/basket/kostis-zom ... 49847.html
https://sportsroom.gr/2020/05/25/zompan ... 12-omades/

Στην οποία ήταν αισιόδοξος ότι θα υπάρξει πλάνο, θα διορθωθούν τα κακώς κείμενα, θα γίνει προσπάθεια το πρωτάθλημα να γίνει ανταγωνιστικό και εμπορικό. Είπε και μερικά αυτονόητα αλλά τα ξεχνάμε:
Ότι τα (πραγματικά) προβλήματα της Α1 τα επισκίαζε η κόντρα μεταξύ των 2 αιωνίων:
"Κι αφού τα βλέπατε όλα αυτά, γιατί δεν αντιδρούσατε πιο νωρίς;

"Γιατί τα πάντα επισκίαζε η κόντρα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Ξέρεις ότι εμείς κάναμε συμβούλιο και απλά καθόμασταν και κοιτάγαμε τους δυο να τσακώνονται. Να παρακολουθούμε, δηλαδή, τις ατάκες είτε του Μάνου Παπαδόπουλου είτε του Χρήστου Σταυρόπουλου. Κάποια στιγμή πίστεψα ότι γι' αυτές τις ατάκες, έπαιρναν και ξεχωριστό μπόνους. Πιστεύω ότι αν οι δυο μεγάλοι έβαζαν ένα τέλος σε αυτό τον ανούσιο καυγά μεταξύ τους, θα είχαμε βρει τη λύση πολύ νωρίτερα. Ίσως το ότι βρεθήκαμε στο σημείο να συζητήσουμε όλα αυτά να οφείλεται και στην απουσία του Ολυμπιακού αυτή τη χρονιά, αφού δεν είχε λόγο να τσακώνεται ο Παναθηναϊκός"

Ότι ελάχιστα τους απασχόλησε το θέμα ποιος θα βγει πρωταθλητής αφού άλλα ήταν τα ουσιαστικά:
"«Το 1% της συζήτησης στο ΔΣ. ήταν τι θα γίνει με τη βαθμολογία. Το 99% της συζήτησης ήταν το τι θα κάνουμε του χρόνου και τι λίγκα θέλουμε. Το πώς βγήκε ο πρωταθλητής φέτος δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Ίσως μόνο για τους φιλάθλους έχει κάποιο. Για εμάς που ασχολούμαστε με τη δομή του μπάσκετ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Εμείς προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να φτιάξουμε μια λίγκα και δεν το έχουμε πετύχει. Είναι μια απόλυτη αποτυχία."

Αν όντως ισχύουν τα δημοσιεύματα και άλλαξε έτσι απότομα στάση σημαίνει ότι βλέπει ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα παρουσιάζουν με τις προϋποθέσεις συμμετοχής και όχι μόνο.

Να θυμίσω ότι πέρυσι ήταν καθοριστικός στο να μπει η ΕΚΟ χορηγός και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

0
epp1783

 sophomore
Reactions: 5
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 19, 2009 8:12 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μάιος 29, 2020 12:13 pm

Το… αύριο του Ρεθύμνου Cretan Kings αποφασίζεται σήμερα


Μία ιστορική μέρα είναι η σημερινή για την ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, καθώς στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο παρουσία του Προέδρου, Κωστή Ζομπανάκη και των μελών της διοίκησης, όπου θα συζητηθεί το μέλλον της ομάδας.

Στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας του βρίσκεται το Ρέθυμνο Cretan Kings. Η «φωτιά» άναψε τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πιθανή αποχώρηση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ, Κωστή Ζομπανάκη. Μία απόφαση που θα ανακοινωθεί στο σημερινό συμβούλιο, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς το περιεχόμενο και το πρόσημο αυτής, δηλαδή αν θα είναι θετική ή αρνητική, αφού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι προθέσεις του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τραπέζι θα πέσουν και θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα, αφού αναλόγως με την απόφαση θα πρέπει να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα.

Φυσικά, εδώ και αρκετά χρόνια ο Πρόεδρος του Ρεθύμνου «φωνάζει» για τον τρόπο λειτουργίας του πρωταθλήματος, αναζητώντας τρόπους επανεκκίνησης και εξέλιξης της λίγκας, ώστε να αυξηθεί η ποιότητα του προϊόντος. Όντας, λοιπόν, απογοητευμένος από το επίπεδο του πρωταθλήματος, αλλά και από την ασυνέπεια πολλών ομάδων που δημιουργεί τεράστιες ανισορροπίες, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα «μέτωπο» που θα οδηγήσει την Basket League στην εξέλιξη και ανάπτυξη της. Μία πρόταση προς αυτήν την κατεύθυνση είναι τα καινούρια αυστηρά κριτήρια συμμετοχής, τα οποία ψηφίστηκαν στο χθεσινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, αφήνοντας ικανοποιημένη την πλευρά του «Ρεθυμνιώτη» προέδρου, ο οποίος δεν αποκλείεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο «οικοδόμημα» του ΕΣΑΚΕ.

Συν τοις άλλοις, όμως, αυτήν την περίοδο ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα πρόβλημα στα ήδη υπάρχοντα, με την πανδημία να οδηγεί τους ιδιοκτήτες σε… αχαρτογράφητα νερά από οικονομικής άποψης, μιας και οι απώλειες εσόδων από την πρόωρη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι τεράστιες στο ήδη προβληματικό, οικονομικά, μέτωπο. Όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί το απρόβλεπτο μέλλον της Basket League, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τί δεδομένα θα υπάρχουν τη νέα αγωνιστική περίοδο και ειδικά με το ενδεχόμενο απουσίας των φιλάθλων από τις κερκίδες.

Παράλληλα, σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κ. Ζομπανάκης είχε τονίσει: «Είμαι ευχαριστημένος από τον κόσμο του Ρεθύμνου, αλλά το πρόβλημα είναι ότι… ταβανώσαμε. Πιάσαμε ταβάνι λόγω της λίγκας. Το Ρέθυμνο δεν μπορεί να μεγαλώσει άλλο αν δεν μεγαλώσει και η λίγκα και αν δεν μπορεί να κάνει ανακαίνιση στο γήπεδό του. Γενικά πρέπει να γίνει ένα σοβαρό λίφτινγκ στα γήπεδα για να είναι και ωραίο όταν φαίνεται στην τηλεόραση». Το γηπεδικό, λοιπόν, είναι ακόμα ένα κομμάτι που τον απασχολεί έντονα, αφού η ανακαίνιση του «Μελίνα Μερκούρη» θα έδινε «πνοή» στο όραμα του. Από το 2018, άλλωστε, είχε πάρει εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, ενώ το έργο έχει «κολλήσει» στα συνήθη γραφειοκρατικά μέτωπα, με το εν λόγω πολύ σημαντικό έργο να έχει μπει στον «πάγο», όντας ακόμα ένα εμπόδιο προς το… μεγάλωμα της Ρεθυμνιώτικης ομάδας.

Όπως και να ΄χει και ανεξαρτήτως απόφασης στο σημερινό κρίσιμο συμβούλιο, το Ρέθυμνο Cretan Kings αποτελεί «κόσμημα» όχι μόνο για τον Ρεθυμνιώτικο αλλά για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι από τις ελάχιστες, ίσως και η μοναδική ομάδα χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες, πάντα συνεπής και στη θεωρία και στην πράξη. Με ανεπτυγμένο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και με πρωτοβουλίες που ξεπερνούν τα στενά όρια της Ελλάδας. Μία οικογένεια που πάντα έβρισκε τον τρόπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες ενωμένη.

https://www.goodnet.gr/news-item/to-aur ... imera.html

0
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1434
Δημοσιεύσεις: 8146
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 23, 2007 5:50 pm
Αγαπημένη θέση: Bench
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μάιος 29, 2020 6:27 pm

Τέλος ο Ζομπανάκης (και κατά συνέπεια και το Ρέθυμνο από την Α1) σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα...

0
epp1783

 sophomore
Reactions: 5
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 19, 2009 8:12 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιούλ 01, 2020 12:35 pm

Δυστηχως η ομάδα πάει για τοπικό

Κρίμα


http://rethnea.gr/εν-αναμονή-των-ανακοινώσεων-για-εκασ/

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ρέθυμνο Cretan Kings”