Εθνική Νέων Ανδρών (U20)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Reaper

 nba
Reactions: 1351
Δημοσιεύσεις: 2474
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 29, 2019 6:55 pm
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιούλ 23, 2022 9:20 pm

Dedalos έγραψε:
Σάβ Ιούλ 23, 2022 9:09 pm
Τα παιδιά τεχνικά τόσο μπορούσαν τόσο έκαναν. Αυτό είναι οκ. Μπορεί ,δε το πιστεύω, να βελτιωθούν.
Αλλά δε τους κόβει κιόλας, αντίληψη του παιχνιδιού 0.
Και υπάρχει και ο Νικολαιδης ,που δεν έχει και αγωγή γενικότερα. Έφυγε ο αρσενοπουλος από τον Ολυμπιακό,2 μέτρα με σουτ, για τη νοοτροπία του. Ο Νικολαιδης μέσα στο γήπεδο δείχνει ακόμα χειρότερη νοοτροπία.
Μετα μας φταινε τα 6+6.
Οι Ελληνες αθλητες θεωρουν οτι φτιαξανε τη ζωαρα τους στα 19 τους (και οχι μονο οι μπασκετμπολιστες, γινεται το ιδιο πραγμα και στο ποδοσφαιρο) και αποκτουν τουπε, υφακι και ελαχιστη εργατικοτητα (ή δουλεια στις αδυναμιες τους). Αυτοι που ειπες εχουν τουπε, ο Μαντζουκας μου θυμιζει Μαντζαρη (και δεν το λεω για καλο αυτο).

Οι αθλητες με τη νοοτροπια του Σπανουλη (χωρις να ειναι απαραιτητο να εχουν και το ταλεντο του) ειναι σπανιοτατοι στην Ελλαδα.

0
Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
polykos

 euroleague
Reactions: 485
Δημοσιεύσεις: 1694
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 20, 2009 9:09 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιούλ 23, 2022 9:45 pm

Σε μια κλειστή κοινωνία όπως προς στιγμή είναι μια εθνική ομάδα, θα υπάρξουν και εντάσεις και άλλα πράγματα. Δεν δικαιολογείται όμως την ώρα του παιχνιδιού καμμιά παρεκτροπή. Δεν θα αναφέρω τα σκηνικά που αποτην δυσκολία της οθόνης είδα. Θα σημειώσω οτι η μέγιστη προσβολή είναι όταν ο 60άρης προπονητής της ομάδας δηλώνει οτι έχει χάσει τα αυγα και τα πασάλια και το δείχνει μάλιστα βγάζοντας ο άμοιρος λαγούς απο το καπέλλο του, ακουσον ακουσον έβαλε τον Τανούλη να σουτάρει 2 τρίποντα μετά απο το απνεννοημένο επιτυχημένο.
Η ύβρις στη πορτοκαλί θεά απαντήθηκε με τα κατεβασμένα χέρια στην παράταση και τον απρεπέστατο νεανία με το ν5 στο πάγκο.
Τα υπόλοιπα εν καιρώ

1
1 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
Hipster

 nba
Reactions: 1188
Δημοσιεύσεις: 2919
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 20, 2016 11:57 pm
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 24, 2022 2:02 am

Τι να πουμε, τα εχουμε πει ολα νομιζω.
Οι Τανουλης, Οικονομοπουλος και παλι οι καλυτεροι.
Τον Νικολαιδη σαν να τον πηραν χαμπαρι. Δεν υπαρχει το παιδι. Λες και παιζει μονος του ενα πραγμα. 3 ον 3 μπασκετ.
Ο Νετζηπ Ογλου παλεψε παλι, βοηθησε, αλλα μερικες φορες παιζει πολυ ηρωικα. Καλο ειναι να το κοψει.
Για τον Μαντζουκα τι να πω; Σημερα προσπαθησε να παιξει αμυνα, μαλλον του εβαλαν χερι. Δεν ξερει να παιξει αμυνα το παιδι, δεν ειναι θεμα διαθεσης.
Και αυτη η εμμονη στο τριποντο του δεν μπορω να την καταλαβω. Θελουν να μας δειξουν πως ο Προμηθεας τον δουλεψε να γινει περιφερειακος; Αν ναι πρεπει να πουμε πως απετυχε παταγωδως.
Για τον Κοουτς συμφωνω πως εχασε πανω απο μια φορα την ψυχραιμια του και δεν ειναι καλο. Εκλεισε το ροτεισον πολυ, αλλα δεν αλλαξε τροπο παιχνιδου στην επιθεση. Τι στο καλο, καμια ιδεα εκει στον παγκο τοσοι "αρμοδιοι" μπασκετικοι δεν ειχαν;
Ποιο ειναι το τραγικο σημερα; Πως δεν ηταν το χειροτερο παιχνιδι στο τουρνουα. Ισως και να ηταν το καλυτερο απ αυτα που εχασαν.


Κοντρα στις γνωστες καφενειακες κουβεντες που συνηθως πεφτουν μετα απο τετοιες ηττες, εχω να πω πως
Καλος ή κακος ηταν η πιο ταλαντουχα και παιγμενη 12 αδα 2002- 2003 στην Ελλαδα αυτη την στιγμη. Ισως μια λιγοτερο ταλαντουχα με πιο σαφεις ρολους και καλυτερη καθοδηγηση απο τον παγκο να ειχε καλυτερα αποτελεσματα. Αλλα μην ξεχναμε πως δεν ειναι ομαδα που δουλευει μαζι καιρο, βρισκονται κανα μηνα , καμια προπονησουλα, κανα φιλικο και παμε να παιξουμε.
Οποιος λεει πως δεν ηταν οι 12 καλυτεροι ας μας προτεινει αλλους, αλλιως ειναι κακογουστο κουτσομπολιο ή προσωπικη βεντετα. Ονοματα να τα συζητησουμε ....
Καλα μην πιασω το αλλο το 6+6. Μηπως να βαλουμε και στις εθνικες ξενους; :roofl:
Η νοοτροπια δεν αλλαζει με το να μην παιζουν τα παιδια και να παιζουν οι καραβιες των ξενων, αλλα με το να αλλαξουν μυαλα οι ομαδες οι παραγοντες και οι προπονητες.
Και οι 12 μπορουν αμεσα να παιξουν στην Α1 , καποιοι παιζουν ή επαιξαν ηδη με ρολο. Και θα επαιζαν και περισσοτερο αν δεν ηταν 6 ξενοι. Το να βαζεις 19 χρονους να παιζουν απεναντι σε 6 αμερικανους, ειναι σαν να βαλεις τον Μαντζουκα να παιξει Γιουρολιγκα. Φυσικα και δεν μπορει.
Οποιος δεν γουσταρει τους ελληνες παιχτες και θελει να παιζει με ξενους να παρει την ομαδα του και να παιζει μονο στην Γιουρολιγκα. Δεν μας κανουν χαρη.
Δεν καταλαβαινω γιατι θελουν να παιζουν σε ενα πρωταθλημα οπως λενε χωρις ποιοτητα και με ακριβοπληρωμενους ταχα μου Ελληνες. Για να εξασκουν το χουλιγκανιλικι τους στους τελικους και να προπονουν τις ομαδες τους για τα παιχνιδια της Ευρωπης;
Στο φιναλε ας παιξουν απ ευθειας στους τελικους, δεν θα αλλαξει και τιποτα.
Στο καλο και να μας γραφεται και ας μεινουμε οι αλλοι να παιζουμε με τους Τσαμηδες και τους Βησσαριου. Αυτους εχουμε και σε οποιον αρεσει. :)

ΥΓ Μιλαμε για νοοτροπια παιδιων 19 και 20 χρονων, οταν εχουμε δει Νεντοβιτς, Παπαδες, Τζεημς να σπανε τζαμαριες και Μπολτγουιν να πλακωνονται με τους συμπαιχτες τους. Ενα ελεος δηλαδη !!! Τουλαχιστον αυτα τα παιδια εχουν μια ελπιδα να αλλαξουν , μικροι ειναι ακομα. Ας τους δωσουμε μια ευκαιρια, παιδια μας ειναι, καποιους τους ξερουμε απο 12 χρονων. Δεν ηρθαν απο το Κολοραντο. :P

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1435
Δημοσιεύσεις: 8150
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 23, 2007 5:50 pm
Αγαπημένη θέση: Bench
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 24, 2022 11:05 am

Hipster έγραψε:
Κυρ Ιούλ 24, 2022 2:02 am
Οποιος δεν γουσταρει τους ελληνες παιχτες και θελει να παιζει με ξενους να παρει την ομαδα του και να παιζει μονο στην Γιουρολιγκα. Δεν μας κανουν χαρη.
Εξακολουθείς να μπερδεύεις τα πράγματα και να στρέφεις τα βέλη σου για τους λάθος λόγους. Το μεγάλο κακό είναι ότι παιδιά όπως ο Μαντζούκας βιάζονται πολύ να πάνε στους δύο μεγάλους, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο "παιγμένα" όσο άλλα. Μια χαρά χρόνο βρήκε ο Κολοβέρος στον Ιωνικό, ο Νικολαϊδης στο Λαύριο, ο Νετζήπογλου στον Άρη. Δεν νομίζω ότι οι αντίστοιχοι Σλοβένοι ή Βέλγοι ή οτιδήποτε να είναι περισσότερο "παιγμένοι" βέβαια και να είναι αυτός ο λόγος της ήττας. Αν λοιπόν μειωθούν οι ξένοι στην Α1, αμέσως οι δύο μεγάλοι θα πάρουν και άλλους από τους μικρούς (και γενικά όποιους μπορούν) ακόμα πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος συμμετοχής τους να μειωθεί ακόμα λιγότερο. Αν δηλαδή πέρυσι επιτρεπόντουσαν πχ μόνο 4 ξένοι, τότε ούτε ο Νικολαϊδης ούτε ο Κολοβέρος θα έπαιζαν 20 λεπτά ο καθένας στην Α1, αλλά θα έπαιζαν 10 λεπτά ο καθένας στον Ολυμπιακό (στην Α1, στην Ευρωλίγκα μηδέν).
Εξάλλου, όπως συζητήσαμε και αλλού, όλα τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη αντίστοιχο αριθμό ξένων με τον δικό μας έχουν. Μέχρι και το ισλανδικό πχ (που παρακολουθώ λόγω λόξας με την χώρα) επιτρέπει 4 ολόκληρους ξένους (από εκεί που μέχρι πριν 4-5 χρόνια επέτρεπε 2). Και η Εθνική τους όπως ίσως βλέπεις μάλλον έχει πάρει τα πάνω της. Μέχρι και η ΦΙΜΠΑ πχ (επειδή αναφέρεις την Ευρωλίγκα) στο BCL επιτρέπει 7 ξένους, περισσότερους δηλαδή από τον ΕΣΑΚΕ :peace:

Τέλος, το όλο θέμα με τους ξένους στην Α1 και την σύνδεση του με την έλλειψη παικτών στη χώρα θα είχε μία βάση αν μιλούσαμε για την ένδεια παικτών στις ηλικίες 20-25 πχ, τις ηλικίες δηλαδή που θα είναι "ριγμένες" υπέρ των ξένων. Αλλά στην περίπτωση της χώρας μας, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και στα U18 και στα U16, τις ηλικίες δηλαδή που ούτως ή άλλως δεν νομίζω ότι θα έπαιζαν Α1 ακόμα και με κανέναν ξένο. Άρα, το βασικό, βασικότατο πρόβλημα είναι ο τρόπος της παραγωγικής διαδικασίας πιο κάτω, όχι οι 6 ξένοι στην Α1.


ΥΓ: Θα βγούμε τελείως εκτός θέματος, αλλά ναι, ακριβώς "χάρη" κάνουν στις υπόλοιπες ομάδες της Α1 οι δύο μεγάλοι, άθελά τους βέβαια. Το γνωστό "μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα". Το ξέρω πως με το "μας" εννοείς βέβαια εσάς τους ρομαντικούς φιλάθλους της άλλης εποχής :) Απλά το αναφέρω κι αυτό, γιατί αν δεν ίσχυε, τότε τίποτα δεν εμποδίζει τους υπόλοιπους προέδρους των ομάδων της Α1 (εδώ γελάμε) να ψηφίσουν στον ΕΣΑΚΕ ακόμα και για την πλήρη κατάργηση των ξένων.

0
polykos

 euroleague
Reactions: 485
Δημοσιεύσεις: 1694
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 20, 2009 9:09 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 24, 2022 11:21 am

Κάνοντας ένα πρόχειρο απολογισμό (χωρίς κατ΄ελαχιστο να υποννοώ οτι τελείωσε) της μέχρι τώρα συζήτησης σε αυτό το νήμα, με μεγάλη μου χαρά, με σχετική γνώση και πολλές ενδείξεις, σας πληροφορώ οτι τέτοιου είδους και πλήθος πληροφοριών δεν ανταλλάσσονται μεταξύ των ιθυνόντων, σε όποιο βαθμό και να βρίσκονται. Είτε εοκικοι είτε πρόεδροι λίγκας.
Και να σημειώσω οτι δεν έχει (κατ' εμέ τουλάχιστον) σημασία ποιος έχει δίκιο, λίγο ή πολύ. Αυτό που πρέπει να γίνεται σε τέτοια θέματα, είναι να επεξεργάζεσαι τις όποιες πληροφορίες απο παντού και να συμφωνείς σε ένα σχεδιασμό τουλάχιστον 2 Ολυμπιάδων, αλλά να το κάνεις καλά.
Προφανώς χωρίς να αιθεροβατώ δεν υπάρχει υποψία οτι θα υπάρξει τέτοιος σχεδιασμός. Ιδιαίτερα όταν προνόμιο μας είναι το παρόν να μην συναντάει το παρελθόν. Απλά απο το "εμπειρο" μάτι και το βύσμα, πήγαμε στην κατάσταση λάπτοπ και βύσμα :roofl: :roofl:

1
1 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
taraboura

 euroleague
Reactions: 263
Δημοσιεύσεις: 1465
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 21, 2009 7:21 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Real-Madrid
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 24, 2022 11:52 am

Πλάκα πλάκα σε χρόνους συμμετοχής ίσως είχαμε την εθνική U20 με τους πιο "παιγμένους" στην α1 παίκτες και παρόλα αυτά η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Εγώ αυτό το εκλαμβάνω και ως ένδειξη της χαμηλής ποιότητας που έχει πλέον το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.

Συγκεκριμένα: Κολοβέρος βασικός στον Ιωνικό, Νετζίπ Όγλου βασικός στο ροτέισον του Άρη και ο Έλληνας με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, Νικολαϊδης βασικό μέρος του ροτέισον του Λαυρίου, Φίλιος απέκτησε βασικό ρόλο στο ροτέισον του Ηρακλή όταν αποψιλώθηκε η ομάδα λόγω απλήρωτων παικτών, Τανούλης και Μπαζίνας πολύ χρόνο φέτος στον Προμηθέα, όχι ποιοτικό χρόνο ωστόσο, αλλά σε αγώνες είτε αδιάφορους είτε που είχαν κριθεί, Μαντζούκας ίδιο στυλ συμμετοχής αλλά σε επίπεδο ομάδας Ευρωλίγκας. Κουρουπάκης και Τσάμης βασικοί στις ομάδες τους στην Α2. Ουσιαστικά οι μόνοι "μη παιγμένοι" παίκτες είναι ο Βησσαρίου και ο Οικονομόπουλος.

Θυμάστε κάποια άλλη χρονιά να συμμετέχουν σε εθνική u20 τόσοι "εμπειροι" σε ανδρικό επίπεδο παίκτες μαζί? Γιαυτό και είχα προσδοκίες στο ξεκίνημα του τουρνουά για κάτι καλό φέτος.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hipster

 nba
Reactions: 1188
Δημοσιεύσεις: 2919
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 20, 2016 11:57 pm
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 24, 2022 12:18 pm

benchwarmer έγραψε:
Κυρ Ιούλ 24, 2022 11:05 am
Hipster έγραψε:
Κυρ Ιούλ 24, 2022 2:02 am
Οποιος δεν γουσταρει τους ελληνες παιχτες και θελει να παιζει με ξενους να παρει την ομαδα του και να παιζει μονο στην Γιουρολιγκα. Δεν μας κανουν χαρη.
Εξακολουθείς να μπερδεύεις τα πράγματα και να στρέφεις τα βέλη σου για τους λάθος λόγους. Το μεγάλο κακό είναι ότι παιδιά όπως ο Μαντζούκας βιάζονται πολύ να πάνε στους δύο μεγάλους, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο "παιγμένα" όσο άλλα. Μια χαρά χρόνο βρήκε ο Κολοβέρος στον Ιωνικό, ο Νικολαϊδης στο Λαύριο, ο Νετζήπογλου στον Άρη. Δεν νομίζω ότι οι αντίστοιχοι Σλοβένοι ή Βέλγοι ή οτιδήποτε να είναι περισσότερο "παιγμένοι" βέβαια και να είναι αυτός ο λόγος της ήττας. Αν λοιπόν μειωθούν οι ξένοι στην Α1, αμέσως οι δύο μεγάλοι θα πάρουν και άλλους από τους μικρούς (και γενικά όποιους μπορούν) ακόμα πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος συμμετοχής τους να μειωθεί ακόμα λιγότερο. Αν δηλαδή πέρυσι επιτρεπόντουσαν πχ μόνο 4 ξένοι, τότε ούτε ο Νικολαϊδης ούτε ο Κολοβέρος θα έπαιζαν 20 λεπτά ο καθένας στην Α1, αλλά θα έπαιζαν 10 λεπτά ο καθένας στον Ολυμπιακό (στην Α1, στην Ευρωλίγκα μηδέν).
Εξάλλου, όπως συζητήσαμε και αλλού, όλα τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη αντίστοιχο αριθμό ξένων με τον δικό μας έχουν. Μέχρι και το ισλανδικό πχ (που παρακολουθώ λόγω λόξας με την χώρα) επιτρέπει 4 ολόκληρους ξένους (από εκεί που μέχρι πριν 4-5 χρόνια επέτρεπε 2). Και η Εθνική τους όπως ίσως βλέπεις μάλλον έχει πάρει τα πάνω της. Μέχρι και η ΦΙΜΠΑ πχ (επειδή αναφέρεις την Ευρωλίγκα) στο BCL επιτρέπει 7 ξένους, περισσότερους δηλαδή από τον ΕΣΑΚΕ :peace:

Τέλος, το όλο θέμα με τους ξένους στην Α1 και την σύνδεση του με την έλλειψη παικτών στη χώρα θα είχε μία βάση αν μιλούσαμε για την ένδεια παικτών στις ηλικίες 20-25 πχ, τις ηλικίες δηλαδή που θα είναι "ριγμένες" υπέρ των ξένων. Αλλά στην περίπτωση της χώρας μας, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και στα U18 και στα U16, τις ηλικίες δηλαδή που ούτως ή άλλως δεν νομίζω ότι θα έπαιζαν Α1 ακόμα και με κανέναν ξένο. Άρα, το βασικό, βασικότατο πρόβλημα είναι ο τρόπος της παραγωγικής διαδικασίας πιο κάτω, όχι οι 6 ξένοι στην Α1.


ΥΓ: Θα βγούμε τελείως εκτός θέματος, αλλά ναι, ακριβώς "χάρη" κάνουν στις υπόλοιπες ομάδες της Α1 οι δύο μεγάλοι, άθελά τους βέβαια. Το γνωστό "μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα". Το ξέρω πως με το "μας" εννοείς βέβαια εσάς τους ρομαντικούς φιλάθλους της άλλης εποχής :) Απλά το αναφέρω κι αυτό, γιατί αν δεν ίσχυε, τότε τίποτα δεν εμποδίζει τους υπόλοιπους προέδρους των ομάδων της Α1 (εδώ γελάμε) να ψηφίσουν στον ΕΣΑΚΕ ακόμα και για την πλήρη κατάργηση των ξένων.
Δεν με πολυ νοιαζει τι κανουν οι αλλες χωρες γιατι βλεπω το φερνεις συνεχεια στην κουβεντα . Ολες οι χωρες που αναφερεις λειτουργουν με ενα οικονομικο κεντρικο μοντελο που οχι μονο στον αθλητισμο , αλλα και σε αλλους τομεις της κοινωνικης ζωης τα εχουν κανει... μην πω.
Μπορεις αν θες να με λες και λαικιστη που ειναι και η μοδα τα τελευταια 6-7 χρονια, αλλα δεν ζω με προτυπο της "προηγμενες κοινωνιες της δυσης" , αλλα με αυτο που θεωρω σωστο και δικαιο, οσο μου επιτρεπεται τουλαχιστον.
Δεν περιμενω πως οι αποψεις μου, θα γινουν κρατουσες , αλλα αυτο δεν σημαινει πως δεν μπορω να τις εχω. Αυτο αλλωστε λενε και οι "δημοκρατες" της οικονομιας. Μπορει ο καθενας σε μια δημοκρατια να εχει τις αποψεις του, αλλα στο τελος θα επικρατησουν αυτες που συμφερουν τους οικονομικα ισχυρους.
Βαρεθηκα πραγματικα να τα βαζω με τις "δυναμεις της αγορας" του μπασκετ εδω μεσα, αλλα θα κανω μια μικρη συνοψη.
Επαγγελματικο πρωταθλημα στην Ελλαδα δεν μπορει να υπαρχει και αυτο αποδεικνυεται καθε χρονο με τα χαλια της Ελληνικης Λιγκας.
Ειναι ζητημα αν αυτη την στιγμη μπορουν 3-4 σωματεια να αντεπεξελθουν σ αυτο το μοντελο. Ολυμπιακος, Παναθηναικος, Προμηθεας βαζω και μια τεταρτη που δεν ξερω ποια ειναι και αυτοι οχι με την λογικη της αγορας , γιατι και αυτοι μεσα μπαινουν στο τελος.
Γι αυτο εχω πει πως η λυση ειναι ενα ημιεπαγγελματικο πρωταθλημα στα παλια μοντελα του Ελληνικου πρωταθληματος με το πολυ 3 ξενους οπως τοτε. Ολη η παρελκυστικη κουβεντα για ξενους, ξεκιναει απο την λογικη των επαγγελματικων ομαδων, ομαδων προιοντων, μπασκετ σαν προιον και αλλες οικονομικο φιλελευθερες μπουρδες κατα την γνωμη μου. Δεν υπαρχουν αυτα τα πραγματα στην Ελλαδα, παρα μονο στην ατζεντα καποιων που ονειρευονται τετοιου ειδους ονειρα, σε εξελιξη απο αμερικαν ντριμ σε γιουροπιαν ντριμ.
Μια ημιαεπαγγελματικη λιγκ λοιπον με τις ομαδες που ακομα κι αυτη δυσκολα θα μπορεσουν να την στηριξουν. (Προσωπικα ειμαι φαν του ερασιτεχνικου αθλητισμου, αλλα ξερω που βρισκομαι και δεν βολταρω στα συννεφα)
Ετσι κι αλλιως η Ελληνικη λιγκα δεν εχει καμια συνδεση με τις επαγγελματικες Ευρωπαικες, ιδιωτικες ή της Φιμπα.
Οποιος θελει συμμετεχει οπου θελει, απλα αν μπορει να στηριξει οικονομικα την συυμετοχη του. Μονο Ολυμπιακος και Παναθηναικος στην Γιουρολιγκ για την ωρα σαν βασικη μετοχοι της εταιριας.Ακομα και ο Προμηθες για να παει πρεπει να κερδισει την Προλιγκα και να παει για μια χρονια ή να πληρωσε αδρα και να παρει αγρια καρτα.

Αν θελουν λοιπον αυτες οι ομαδες να συμμετεχουν σ αυτες τις λιγκες ειναι δικαιωμα τους με τους κανονες που εχουν οι λιγκες αυτες( απεριοριστοι ξενοι πχ)
Αν θα ηθελε να εχει και μια θυγατρικη που να συμμετεχει και στην ελληνικο ημιεπαγγελματικο πρωταθλημα, με τους διαφορετικους κανονες που θα μπορουν να στηριξουν και υπολοιπες ομαδες μπορει να την εχει. Οπως ειδαμε ο Ολυμπιακος συνεχιζε να παιζει στην Γιουρολιγκ με θυγατρικη ομαδα στην Α2 χωρις κανεναν ξενο την μια και εναν την αλλη (Ποκου). Οποτε μπορει να γινει :)
Σε μια ημιεπαγγλματικη λιγκα λοιπον, οι Μαντζουκας, Νικολαιδης, Κολοβερος, Τανουλης, Ζουγρης, Κορκοτζελος, Σαμοντουροφ, ακομα και Λιοτοπουλος (βαζω απο 16-20) θα μπορουν να παιξουν με σημαντικοτερο ρολο απ αυτον που εχουν τωρα ισως , χωρις να εχουν και 6 ξενους μπροστα τους.Οπως θα μπορουν και καποιοι που ηδη μπορουν στην Α1 αλλα προτιμουν την Α2 με περισσοτερα λεφτα. Θα ειναι ψηλοτερο το επιπεδου του πρωταθληματος; Ποιοτικα οχι πιθανον χωρις πολλους ξενους. Αγωνιστικα σιγουρα θα ειναι γιατι θα κλεισει το γκαπ αναμεσα στις ομαδες, ειδικα αν αποφασισουν οι "μεγαλοι" να παιζουν οχι με ομαδες Γιουρολιγκ. Ας μην ξεχναμε πως ο Ολυμπιακος τη πρωτη χρονια στην Α2 ακομα και τους -6 να ειχε πρωτος δεν θα εβγαινε . Μπορει να φτανουμε πχ πλει οφ χωρις να ξερουμε ηδη τους 2 του τελικου. Δεν θα ηταν ωραιο αυτο για ολους; :)
Τωρα για την παραγωγη μπασκετ στην Ελλαδα, ξαναλεω με πληρη γνωση πως υπαρχει και ειναι αρκετα μεγαλη, λιγοτερη ισως απο το πριν πανδημειας αλλα πολυ μεγαλυτερη απο τις δεκαετιες 80 και 90.
Γιατι δεν βγαινουν καλοι παιχτες που λενε οι ειδικοι της Γιουρολιγκ που αντε να εχουν δει στην καλυτερη κανα τελικο πανελληνιου εφηβων και κανα παιχνιδι των αντερ τα καλοκαιρια;
Γιατι το μοντελο στις ακαδημιες προσπαθει να ακολουθησει το επαγγελματικο μοντελο, των ομαδων εταιριων της Α1 και πλεον εκει σπρωχνει και η νεα Αυγενακεια διοικηση της ΕΟΚ.
Οι παιχτες -παιδια μεγαλωνοντας σ αυτο το περιβαλλον μεσα και εξω απο τις ακαδημιες, προσπαθουν να γινουν επαγγελματιες απο τα 13-14 (οχι στις υποχρωσεις, αλλα στο ιματζ και στην λογικη παιζω για να τα κονομησω) Μαθαινουν στην λογικη της ατομικοτητας που ειναι πληγη για το μπασκετ λεω εγω , που ειναι ενα ομαδικο απο την γεννηση του και οχι αρθροισμα ατομικοτητων. Οπως λεμε καποιοι "ρομαντικοι" που μας λενε και καποιοι "μοντερνοι" το αθλημα εχει γινει σαν το Τενις και εχουμε γεμισει Τσιτσιπαδες :P
Αυτο φερνει την κακη νοοτροπια και τις κακες εμφανισεις στις εθνικες ομαδες και τα ψηλα συμβολια που ζητανε και και και
Θελουν καποιοι δηλαδη το οικονομικο συστημα να λειτουργει για το συμφερον των ομαδων και οχι των παιχτω. Ε δεν γινεται αυτο, και ο σκυλος χορτατος και η πιτα ολακερη δεν γιενται, πως να το κανουμε.
Το ταλεντο υπαρχει και ειναι και περισσοτερο απο πριν 10 και 20 χρονια και τωρα εχουμε και υψη που καποτε ουτε καν ονειρευομαστε. Καποιοι με 190 υψος παιζαμε ψηλοι και τωρα θεωρουνται κοντοι για την περιφερεια. Δεν ειναι στο αν βγαζει παιχτες λοιπον το ελληνικο μπασκετ, αλλα γιατι βγαζει παιχτες προβληματικους.
Ξαναλεω λοιπον οι πολλοι ξενοι δεν ειναι η βαση του προβληματος, αλλα ενα κομματι του και μαλλον καπου προς το τελος της διαδρομης.
Τωρα ποσο απαραιτητοι ειναι Ολυμπιακος και Παναθηναικος; Για την δικη σου οπτικη του αθληματος μπιζνα ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ για την δικη μου οπτικη ειναι προβλημα.
Ελπιζω να στα εξηγησα καλα στα περιορισμενα ορια ενος ποστ και ανα καταλαβες πως μπορεις να εχεις την αποψη σου,και εγω την δικη μου και μπορουμε να συνεχισουμε να το κανουμε. Αλλα η επιχειρηματολογια σου αφορα ενα αλλο μπασκετ απο το δικο μου. Αυτο που ειναι σιγουροκαι στοδινω ειναι πως τοδικο σου ειναι η πραγματικοτητα και το δικο μου ονειρο καλοκαιρινης νυχτας (μεσημεριου για σημερα) .
Οπως θα εχεις ισως προσεξει λεω την γνωμη μου και στα περι γιουρολιγκ μπασκετικα και παρακολουθω και ΝΒΑ. Ολα μπασκετ ειναι, αλλα δεν ειναι ολα τα ιδια οπως ισως καποιοι νομιζουν. :bball:

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Takaros

 sophomore
Reactions: 10
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 11, 2022 2:28 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 24, 2022 1:05 pm

Θα συμφωνησω μαζι σου στο θεμα των ξενων,εχεις δικιο κατα την γνωμη μου.Στεναχωριεμαι χανουμε με 20 ποντους απο τους Γερμανους στο τελος της 3ης περιοδου.....οποτε τα λεμε αργοτερα.

0
polykos

 euroleague
Reactions: 485
Δημοσιεύσεις: 1694
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 20, 2009 9:09 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 24, 2022 1:40 pm

Ο Γιατράς κρίνεται αποτυχία ολκής για την διαχείριση αυτής της ομάδας.
Ο Ελληνιάδης με το Νικολόπουλο μοίραζαν τα φαγητά, οπότε δεν έχουν καμμιά αρμοδιότητα κι ευθύνη. :banghead: :banghead:

1
1 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
Hipster

 nba
Reactions: 1188
Δημοσιεύσεις: 2919
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 20, 2016 11:57 pm
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 24, 2022 1:59 pm

Δεν ειναι για κουβεντα το σημερινο παιχνιδι, απλα εγινε για να γινει.
Ο Νικολαιδης δεν επαιξε λεπτο (σιωπηλη τιμωρια ισως;) οπως και ο Κουρουπακης βεβαια που πιο πολυ θα μου εκανε για τραυματισμο. Μπορει το ιδιο να συμβαινει και με Νικολαιδη βεβαια για να μην φτιαχνω σεναρια. :)

0
Άβαταρ μέλους
taraboura

 euroleague
Reactions: 263
Δημοσιεύσεις: 1465
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 21, 2009 7:21 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Real-Madrid
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 24, 2022 3:06 pm

Μέχρι τώρα έδινα ελαφρυντικά στο Γιατρά, όμως ακόμα και η διαχείριση του Νικολαϊδη δεν μου άρεσε. Ας του έβαζαν πειθαρχική τιμωρία εφόσον έκριναν ότι δεν συμπεριφέρθηκε σωστά,, ο χρόνος συμμετοχής ενός παίκτη πρέπει να εξαρτάται από το αγωνιστικό και μόνο. Όχι ότι διέπρεψε αγωνιστικά, το αντίθετο, αλλά γενικά είμαι κατά αυτής της συσχέτισης.

0
Dedalos

 euroleague
Reactions: 615
Δημοσιεύσεις: 1035
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 20, 2022 6:11 pm
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιούλ 24, 2022 3:22 pm

Ο Νικολαιδης μετά τα 3 συνεχόμενα τρίποντα χθες, στις αρχές της 4ης περιόδου, το ένα πιο απαράδεκτο από το άλλο, βγήκε άμεσα και δε ξαναπαίξε ούτε χθες ούτε σήμερα .
Πολύ αργά βέβαια αυτά τα μέτρα.
Το παιδάκι έχει σοβαρά θέματα, και δεν αναφέρομαι στα μπασκετικά.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
taraboura

 euroleague
Reactions: 263
Δημοσιεύσεις: 1465
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 21, 2009 7:21 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Real-Madrid
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 24, 2022 4:43 pm

Dedalos έγραψε:
Κυρ Ιούλ 24, 2022 3:22 pm
Ο Νικολαιδης μετά τα 3 συνεχόμενα τρίποντα χθες, στις αρχές της 4ης περιόδου, το ένα πιο απαράδεκτο από το άλλο, βγήκε άμεσα και δε ξαναπαίξε ούτε χθες ούτε σήμερα .
Πολύ αργά βέβαια αυτά τα μέτρα.
Το παιδάκι έχει σοβαρά θέματα, και δεν αναφέρομαι στα μπασκετικά.
Σίγουρα θα πρέπει να γίνει μια γερή κουβέντα μαζί του από τους προπονητές του, γιατί είναι ένας παίκτης που πίστευα ότι θα έχει σημαντική εξέλιξη όπως τον παρακολούθησα στην α2 με τον Ολυμπιακό, κρίμα είναι να χάσει από ανοησίες την ευκαιρία να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο.

0
basketara

 sophomore
Reactions: 18
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2022 7:37 am
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιούλ 25, 2022 9:28 am

12η Θεση και δεν πεσαμε και λεμε ευτυχως γλιτωσαμε τα χειροτερα.Μιλαμε για την καλυτερη εθνικη νεων ανδρων των τελευταιων ετων.Αν δεν πεσαμε φετος με την εθνικη που θα παει του χρονου μακραν υποδιεστερη θα πεσει σιγουρα του χρονου και αν οχι του χρονου με τους 2004.Καταρχην πρεπει να παραιτηθει ο Γιατρας για την κακιστη παρουσια σε ολα τα επιπεδα.Κακιστη αμυνα,Επιθεση με οτι του καπνισει του καθενος λες και παιζουν Μονο.Σε εξαιρετικα ασχημη φυσικη κατασταση ολοι αθλητες πραγμα που δειχνει οτι και ο γυμναστης δεν ηξερε που βαδιζε στην προετοιμασια.Ασχημη εικονα παγκου και νομιζω η πιο ασχημη απο ολες τις ομαδες με ασπρομαληδες τυπους σε απογνωση,οταν ολες οι ομαδες ειχαν Προπονητες και σταφ μικρους σε ηλικια.Επισης Φωνες τυπου λαχαναγορας σε ολα τα παιχνιδια με ασχημες κουβεντες και ευτυχως δεν ηξεραν οι ξενοι τι ελεγε.Επειδη πρεπει να βλεπουμε το ελληνικο μπασκετ σε ολα τα επιπεδα και ενα απο αυτο ειναι και η θεση του Προπονητη την οποια την εξαγουμε με επιτυχια σε ολη την ευρωπη μην πω σε ολο τον κοσμο να δωσουμε ευκαιριες σε νεους προπονητες να φανουν μεσα απο τις μικρες εθνικες Ομαδες.
Το αλλο ασχημο που βλεπαμε τοσα χρονια και νομιζω η νεα διοιηκηση της ΕΟΚ το γνωριζει ειναι οι γονεις και τα παιδια.Η Εοκ τολμησε για πρωτη φορα να βαλει ενα φρενο στους Ατζεντηδες πραγμα παρα πολυ καλο.Νομιζω οτι ηρθε η ωρα να βαλει φρενο στους Δημοσιογραφους.Πολλα χρονια ακουμε διαφορα για παικτες που θα κανουν την διαφορα στο ελληνικο μπασκετ απο δημοσιογραφους οπως The next big think,project,prospect και οτι αλλη βλακεια που μπορεις να ακουσεις.Πρεπει να σταματησουν τα δημοσιευματα σε ανηλικα οπωσδηποτε.Ξερω οτι κοβω μεροκαματα αλλα δυστηχως κανουν ζημια και μαλιστα μεγαλη.Την ειδαμε την ζημια στο U20.

1
1 Εικόνα
basketara

 sophomore
Reactions: 18
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2022 7:37 am
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιούλ 25, 2022 9:48 am

Ενα Στατιστικο που κανει μεγαλη εντυπωση και το εψαξα χτες ειναι η καταγωγη και απο ποια ενωση καταγεται ο καθε παικτης της U20.και βαζω την καταγωγη
με βασει που επαιζαν οι παικτες μεχρι την ηλικια των 18 πραγμα που δειχνει και τι μπασκετ εμαθαν.
Απο Εκασθ δηλ Θεσσαλονικη
Ειναι
Αλεξανδρος Νικολαιδης
Γιωργος Φιλιος
Γιωργος ΤΑνουλης
Ομηρος Νετζηπογλου
Αδρεας Καλογηρος

Απο Εσκανα
Ιωσηφ Κολοβερος
Παναγιωτης Τσαμης (Εκασαμαθ)
Σωτηρης Οικονομοπουλος

Απο Εσκαη ΑΧΑΙΑ
Νασος Μπαζινας
Λευτερης Ματζουκας (Ιωαννινα)
Περικλης Κουρουπακης (Χανια)

Απο Εσκα

Τηλεμαχος Βησσαριου

Η Πρωτη ερωτηση που προκυπτει ειναι οτι αλλες ενωσεις δεν εχουν εκπροσωπηση και ειδικα απο επαρχια.
Το Ασχημο ειναι επισης η ΕΣΚΑ που την εκπροσωπει μονο ο Βησσαριου.Μιλαμε για την μεγαλυτερη ενωση της Ελλαδας με τεραστια διαφορα απο την Δευτερη.Αν οι κλησεις ηταν σωστες τοτε εκει στην ΕΣΚΑ κατι δεν κανετε καλα,και κατι εκει στην ΕΚΑΣΘ κανετε πολυ καλα.
Το παρον δεν το εβαλα για να υπαρχει αντιπαραθεση,Αλλα διαβασα ενα αρθρο του Κυριου Σορωτου του οποιου ειμαι ΦΑΝ και νομιζω οτι εχει δικαιο.
Ξεχασα να πω οτι η εκασθ στην Εφηβων εκπροσωπει το 50%.Κατι καλο κανουν εκει.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνικές Ομάδες Κλιμακίων ΕΟΚ”