Έκλεισε λοιπόν το ρόστερ της η Μπασκόνια.
Ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά.
1)Μπάλντγουιν, Γκρέιντζερ
2)Μαρίνκοβιτς, Κούρουκς
2-3) Γκεντράιτις
3)Φοντέκιο, Ραϊέστε
3-4)Σεντεκέρσκις
4)Πίτερς
4-5)Κοστέλο, Ίνοκ
5)Ενόκο
Τι βλέπει κανείς στα πολύ γρήγορα; Ποσοτικό πρόβλημα στον άσσο, πόσο μάλλον αν λάβει κανείς υπόψη του τα ζητήματα του Γκρέιντζερ αλλά και τη ροπή του Μπάλντγουιν στη μ@@@@κία.
και τα άχρηστα φάουλ.
Γενικά η Μπασκόνια θα είναι μια ομάδα που θα εξαρτηθεί πολύ από το φεγγάρι του Μπάλντγουιν αλλά και το πως θα τα πάει με τον ¨λοχία¨και τον Χοσεάν τον Κερεχέτα. Εγώ βλέπω αρκετά πιθανό να δούμε καταστάσεις συγκρουσιακές με επίκεντρο τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και της Μπάγερν.
Σημαντικό επίσης και το να συνεχίσει όπως πέρσι ο Γκρέιντζερ. Γύρισε στη ρίζα του κακού (Βιτόρια) εκεί που τραυματίστηκε μέσα σε 2 χρόνια όσο ποτέ σε μια μακριά πορεία.
Τι άλλο βλέπουμε στην Μπασκόνια;
¨Οτι πήρε 2 άσσους που μπορούν να βρουν τους ελεύθερους σουτέρ κι από δαύτους η Μπασκόνια είναι γεμάτη. Βασικά έχει τους περισσότερους- πολύ- καλούς σουτέρ στην Ευρωλίγκα. Μαρίνκοβιτς, Γκεντράιτις, Φοντέκιο, Πίτερς ακόμα, ακόμα και o Κοστέλο ενώ κι ο Ίνοκ σούταρε στην πρώτη του επαγγελματική χρονιά με 33% από το 3π. ενώ σουτάρει καλά κι από μέση αλλά και με 83-85% από τις βολές κάτι που δείχνει ότι έχει καλό χέρι/μηχανική κι έχει σοβαρά περιθώρια να το πάει στο 37+. Εγώ τον συγκεκριμένο τον βλέπω να πηγαίνει ως 4ρι(κυρίως) στο ΝΒΑ. Ίσως προς το τέλος της χρονιάς είναι κι ο σέντερ που θα παίρνει τα περισσότερα λεπτά στο ζωγραφιστό.
Τον Κοστέλο τον αποθεώνω εδώ μέσα από τότε που ήταν αλλαγή του αγαπημένου μου Πάτρικ Γιανγκ (που τελικά κατέληξε...αλλαγή του Κοστέλο) στην ομάδα όπου έπαιξε ο Νικόλας ο Αναστόπουλος στα χρόνια του "Ρεξόνα".
Μια πεντάδα με Μπάλντγουιν-Γκεντράιτις- Φοντέκιο- Πίτερς- Κοστέλο θα βομβαρδίσει τα αντίπαλα καλάθια. ΘΑ τους βλέπει εγκαίρως ο τρελό- Μπάλντγουιν; Χμμ, ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος. Αν είχε κρατήσει τον Π. Χένρι στη θέση του, τη συγκεκριμένη ομάδα (με Γκεντράιτις μέσα) θα την έβλεπα να επαναλαμβάνει πορεία Μπάγερν/Ζενίτ με πολλές πιθανότητες να καταφέρει και είσοδο στο φαίναλ φορ.
Ο συνδυασμός μεγέθους, σουτ, ψυχής/σκληράδας (Κοστέλο, Φοντέκιο, Γκρέιντζερ, καταθέτουν ότί έχουν και δεν έχουν) είναι καταπληκτικός. Κι είναι και πληρέστατοι κι ευέλικτοι στο ζωγραφιστό.
Μεγάλε Σαλαθάρ.