Ολυμπιακός Off Topic

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Redfly

 euroleague
Reactions: 404
Δημοσιεύσεις: 1012
Εγγραφή: Τρί Φεβ 04, 2020 9:23 pm
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Μαρ 04, 2021 10:28 pm

austerity_blues έγραψε:
Πέμ Μαρ 04, 2021 9:55 pm
reignman έγραψε:
Πέμ Μαρ 04, 2021 9:19 pm
παλι καλα και μας ανοιξε τα ματια ο θεος και η παναγια και διωξαμε τον μπαλντουιν. παλι καλα να λεμε. ηταν και κακο παιδι και χαλαρος.
σε 12 λεπτα δε με 4 προσπαθειες δεν εβαζε 15 ποντους οποτε... thank you next
το καλοκαίρι διώξαμε το Μπόλντουιν και φέραμε το Σλούκα. Δε παίζει να υπάρχει άνθρωπος που να σκέφτηκε τότε "βλακεία κάναμε, έπρεπε να κρατήσουμε το Μπόλντουιν και να μην έρθει ο Σλούκας".

να κρατήσουμε το Μπόλντουιν για δεύτερο εκ των πραγμάτων δε γινόταν (αφού για δεύτερο έχουμε τον κανένα).

ακόμα και πριν ολοκληρωθεί το ρόστερ που κανείς δε φανταζόταν ότι θα μείνουμε μόνο με το Σλούκα πάλι η πλειοψηφία έλεγε να φύγει ο Μπόλντουιν και να έρθει κάποιος καλύτερος.

όπως τώρα που κράζουμε το Χάρισον και θέλουμε να φύγει. καλά κάνουμε. βάσει της εικόνας του δε κάνει για Ολυμπιακό. αν του χρόνου πάει σε καμιά Μπάγερν και κάνει παπάδες οκ, συμβαίνουν αυτά με πολλούς παίκτες και πολλές ομάδες. δε σημαίνει ότι το να τον διώξουμε είναι κακή απόφαση.

Καλά το ότι οι περισσότεροι δεν ήθελαν τον παίκτη δε πάει να πει ότι είχαν δικιο. Βασικά να το κοιτάξουμε αυτό όταν είμαστε απόλυτοι σε κάτι γιατί σπάμε τα νεύρα σε αυτούς που έχουν άλλη άποψη. Ούτε εγώ δεν τον ήθελα τον παίκτη. Είχε αγχος και φαινόταν οτι ήθελε πανω απο δύο χρόνια για να στρώσει. Δεν τον ήθελα τον παίκτη για βασικό, και στη τελική πάλι καλά γι αυτόν που δεν έμεινε στην ομάδα γιατί θα τον φάβαμε μαζί με πολλους αλλος στο παρελθόν. Με τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε η ομάδα τον νομέμβρη του 20 είναι θαύμα που έβγαλε τη χρονιά.
Τώρα που έχουμε ρίξει τον πήχη στην ομάδα πλέον, καλός θα ήταν για δεύτερος. Σίγουρα θα μας φέρουν χειρότερο που όμως θα είναι καλύτερος από τον κανέναν.

0
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Απρ 02, 2021 11:25 pm

Ο Μπόλντγουιν έχει πολλά χρόνια θέματα. Και στον Ολυμπιακό είχε.
Και στην Μπάγερν βγάζει αρκετά απ' αυτά, αλλά είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση να παίζεις στην Μπάγερν που- επιπλέον- κανείς δεν την περιμένει από το να παίζεις στον Ολυμπιακό. Στο μπάσκετ πάντα, ε; :D

Ο Λεντέι όμως κακώς έφυγε, πρόπερσι. Ήρθε ο σωσίας του (παικτικά) αλλά προς το χειρότερο (καθώς και μεγαλύτερος στην ηλικία) Ρούμπιτ. Κι ο Αυγουστος καλούλης ήταν (και φέτος, στο Κάουνας, επίσης) αλλά ο Ζάχος είχε ποτένσιαλ, ο άτιμος. Από τους καλύτερους PF στην Ευρώπη φέτος.


Για την πρόταση στον Καλάθη το καλοκαίρι τι λέτε; Έχει ήδη επιβεβαιωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη (του ίδιου του παίκτη). Θυμάμαι εδώ την τάση να είναι "ποια πρόταση" "γελάμε, τώρα" και τα σχετικά.

Ο Μπαρτζώκας τι έχει να πει για την υπόθεση; Γιατί από τον Νικ πήγαμε στον Τζένκινς;

Τον Γενάρη προτάθηκε ο Γουίλιαμ Γκος στην ομάδα; Οι Αφοί έδωσαν το οκ;
Ο Μπαρτζώκας τι έχει να πει;

Μην αρχίσουμε όμως αυτά που άκουγα τότε για την πρόταση στον Καλάθη. Ούτε τα "ποιος Σλούκας, σιγά μην έρθει σε μας";.
Γιατί και τα 2 έχουν απαντηθεί και θα απαντηθεί σύντομα (μέχρι το καλοκαίρι) και η ιστορία του Γενάρη με τον Γουίλιαμ Γκος.

Τα λάθη των Αφών τα έχουμε πει στην ώρα τους και πολλάκις.
Μην μας γίνονται όμως εμμονή.

basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 12:27 am

Είχα από τον Νοέμβρη να διαβάσω ποστ για τον Ολυμπιακό.
Κάθησα και διάβασα εδώ κάποια. Τα είπε όλα ο RipCity για μια ακόμη φορά.

Δηλαδή ή με τον Μελάγιες κι αντιστοιχους γλύφτες πρέπει να είμαστε ή να τα ρίχνουμε όλα στη διοίκηση;
Έθεσα πριν κάποια ερωτήματα τα οποία τα είχα θέσει και το καλοκαίρι/φθινόπωρο.
Για το χάος ανάμεσα σε κάποιες επιλογές (Καλάθης-^ Τζένκινς).

Για την υπόθεση ¨χειμερινή μεταγραφή¨. Έβγαζε μάτια η ΤΡΟΥΠΑ στην περιφέρεια- πόσο μάλλον μετά τον τραυματισμού του Παπανικολάου- έστω και σε μετριο-κακή κατάσταση που ήταν- την ολοένα και χειρότερη απόδοση του Χάρισσον (αντί να γίνεται καλύτερος με την πάροδο του χρόνου) και την απότομη καθίζηση του Σπανούλη σε σχέση με πέρσι.
Έχει πει ον κάμερα ο διευθυντής του μεγαλύτερου αθλητικού σάιτ της χώρας και ο άνθρωπος που πρώτος έδωσε την είδηση για την αποχώρηση του Καλάθη από τον Παναθηναϊκό και τον ερχομό του Σλούκα στον Ολυμπιακό-όταν και τα 2 αυτά, θεωρούταν απίθανο από τον πολύ κόσμο, ότι τον Γενάρη προτάθηκε ο Γκος στον Ολυμπιακό κι οι Αφοί έδωσαν το οκ στον Μπαρτζώκα.

Για μένα συνέβησαν τα εξής 2: αφενός υπάρχει μια καλοκαιρινή συνεννόηση Αγγελόπουλων, Μπαρτζώκα και Σπανούλη για τον ρόλο του τελευταίου και μια δέσμευση για μίνιμουμ χρόνο/ρόλο σε συνάρτηση με τον ερχομό Σλούκα. ¨Ολοι θυμόμαστε εκφράσεις του Σπανούλη, στον πάγκο, ξυνισμένα μούτρα κλπ. κάπου τον Οκτώβρη-Νοέμβρη. Προκειμένου λοιπόν να φύγει όπως του αρμόζει (;;;) δεν πάρθηκε παίκτης.
Επιπλέον, φανταστείτε να είχε ο κόουτς έναν καλό αμερικάνο δίπλα στον Σλούκα και να πάτωνε η ομάδα. Φανταστείτε άγχος. :oops: Εκφράσεις που παραπέμπουν σε Επίδαυρο κι Ηρώδειο, μιλάμε. :P

Είναι ξεκάθαρο στον φετινό Μπαρτζώκα ότι ζει και αναπνέει να για να αποδείξει πόσο λάθος έγινε εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ πριν αρκετά χρόνια. Σε κείνο το παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στα πρωτοδεύτερα του Παναθηναϊκού.
Ξέραμε από τότε το πρόβλημα του κόουτς όταν έμπαινε το "πρέπει". Φέτος το λουστήκαμε.
Πρώτος εγώ :banghead: την πάτησα πέρσι με τις ανέμελες εμφανίσεις και τις δίκαιες κι αντρίκειες δηλώσεις του ΄κόουτς. Σε αντίθεση με τις φετινές δηλαδή, ΄που όλο κάτι έφταιγε- σχεδόν μεταφυσικό ρε παιδί μου. X- files η κατάσταση. " Δεν ξέρω τι συμβαίνει και μπαίνουμε έτσι στα παιχνίδια" " δεν ξέρω τι έφταιξε και χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας στο τέλος" " πολύ ντρίπλα και λίγο passing game¨. Μιλάμε για πρωτοφανές άδειασμα των παικτών του και πλήρης απόσειση ευθυνών από πάνω του. Πως τινάζουμε την μπλούζα μας όταν πέφτουν πάνω της ψίχουλα; Έτσι τίναζε τις ευθύνες από πάνω του ο κόουτς κι έχανε τον έναν παίκτη του μετά τον άλλον.
Όταν δεν τα έριχνε (εμμέσως) στους παίκτες του, τα έριχνε στην κακιά τη μοίρα.
Σε μια χρονιά που η διαιτησία μια χαρά μας πήγε ενώ δεν είχαμε και περισσότερες απώλειες λόγω τραυματισμών από τον μ.ο των υπολοίπων ομάδων. Σε αντίθεση δηλαδή με τα προηγούμενα χρόνια που όντως είμαστε καντέμηδες στο θέμα αυτό.

Πραγματικά, οι δηλώσεις του με εκνεύρισαν περισσότερο κι από τη διαχείριση του. Περισσότερο κι από την εμμονική του άρνηση να πάρει περιφερειακό κάπου μέτα τις γιορτές.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θέλει κι ο ίδιος να μείνει (μακάρι κιόλας) και του χρόνου. Λογικά έχει χάσει τους παίκτες του και δεν μπορεί και να τους αλλάξει όλους.

Η αποχώρηση Σπανούλη, πάντως θα φέρει κάποια νηνεμία στην ομάδα.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Moderator
Reactions: 1916
Δημοσιεύσεις: 5230
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 12, 2014 10:43 am
Τοποθεσία: Κρήτη
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς, Chris Weber
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 6:33 am

Δεν πιστεύω ότι θα φύγει ο Μπαρτζώκας, πάντα οι Αφοί στηρίζουν τους προπονητές τους, για μένα και βαρέστε, δεν υπάρχει και λόγος να φύγει ούτε το θέλω.
Ο άνθρωπος με μειωμένο μπάτζετ χωρίς δεύτερο γκαρντ, βάθος και παιχνίδια στην Α1 να βρει ρυθμό μας έχει 12ους, όσους ήταν η αρχική πρόβλεψη και με την ομάδα να δείχνει πως μπορεί να παίξει μπάσκετ και να κοντράρει τις περισσότερες ομάδες όταν έχει αυτές τις εκλάμψεις. Ούτε πιστεύω ότι έχει χάσει όλους τους παίκτες, τότε γιατί υπάρχουν οι ανατροπές (που δεν ολοκληρώνονται πάντως), όταν η ομάδα παίζει χάλια είναι γιατί οι παίκτες είναι δυσαρεστημένοι με τον Προπονητή αλλά όταν το γυρίζουμε επειδή προσπαθούν μόνοι τους; Δεν το δέχομαι.
Εγώ, και παραδέχομαι ότι έχω γίνει εμμονικός με τον Σπανούλη, ρίχνω στον Σπανούλη ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης, όχι ότι το κάνει επίτηδες προφανώς.
Πρώτον για τα παιχνίδια που η ομάδα έπαιζε καλά και έμπαινε μέσα και δεν ήταν ότι δεν έπαιζε καλά αλλά μονοπωλούσε το παιχνίδι καταστρέφοντας την ομαδική λειτουργία της ομάδας.
Δεύτερον για το πρώτο παιχνίδι με την Ρεάλ και την αντίδραση του. Πιστεύω ότι δεν άρεσε σε πολλούς ξένους που δεν θα αντιλαμβανόταν το λόγο γιατί να παίζει ο Σπανούλης και δεύτερον πρέπει να υπήρξε κάποιο παρασκήνιο που ανάγκασε τον Μπαρτζώκα να τον χρησιμοποιεί διαφορετικά και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο Μπαρτζώκας πολλές φορές λειτούργησε "εκδικητικά" σε κάποο σημεο, βάζοντας τον να παίξει μεν αλλά εκθέτοντας τον πολλές φορές.
Όποια και να είναι η αιτία ο Σπανούλης πρέπει να σταματήσει φέτος, τον έχω αγαπήσει, χειροκροτήσει, με έχει ακούσει όλη η γειτονιά στα 2 ευρωπαϊκά και όχι μόνο, αλλά ήρθε η ώρα.

Ο Μπαρτζώκας πρέπει να μείνει.
Η ομάδα πρέπει να επιστρέψει στην Α1
Το μπάτζετ πρέπει να αυξηθεί για να του δώσουμε την επιλογή να πλαισιώσει τον κορμό που θα κρατήσει με 1-2 παίκτες πρώτης γραμμής
και να είμαστε εδώ του χρόνου να τον κρίνουμε.

2
2 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 1354
Δημοσιεύσεις: 3519
Εγγραφή: Παρ Δεκ 07, 2018 10:23 am
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 7:27 am

Φαντάζομαι ότι Μπολτνγουιν, Γκος, Σλουκας, Χένρι δεν θα ήταν άσχημη 4αδα φέτος, εφόσον υπήρχε υπομονή και πίστη στις επιλογές Μπλατ
[/quote]
Μια χαρά 4αδα λεφτά δεν υπήρχουν για να έχεις και τους 4 και οι 4 θέλουν αρκετά την μπάλα στα χέρια τους. Πίσω από το σλούκα θέλουμε έναν παίκτη για 10-15 λεπτά μαξ. Το έγκλημα ήταν ότι πήραμε το χάρισον αντί του λοιντ ή έναν τέτοιο στιλ παίκτη, προτιμήσαμε ένα στοίχημα από το eurocup παρά να πάρουμε έναν παίκτη με εμπειρία στην ευρωλίγκα. Ο λεντει καλός παικτής(εμεις το βάζαμε να παίζει σεντερ που το παιδί δεν είναι σε καμιά περίπτωση) σ΄αυτή τη θέση έχουμε βεζενκοφ, ζαν σαρλ, πρίντεζη μια πολύ καλή τριπλέτα, ο μπάλτγουιν δεν είναι ο παίκτης που μας έλειπε, ούτε η ομάδα θα μπορεί να έχει έναν παίκτη 800.000 να πάιζει 10-15 λεπτά και στη μπάγερν έχει δημιουργήσει θέματα θα τονδούμε και του χρόνου που θα υπάρχουν άλλες απαιτήσεις, είμαι επιφυλακτικός δεν ταιριάζουν ΄΄ολοι οι παίκτες με όλες τις ομάδες. Στο 1 και στο 4 στους βασικούς μας παίκτες μια χαρά είμαστε στους δεύτερους ε΄χουμε πρόβλημα. Η ομάδα χρειάζεται κατά τη γνώμη μου έναν πολύ καλό ψηλό σέντερ, έναν πολύ καλό σκόρερ σουτινγκ γκάρντ και άλλους 2 γκάρντ ή έναν αν δώσουμε ευκαιρείες και στο νικολαϊδη. θα πρέπει να δούμε και σε τι κατάσταση θα γυρίσει ο παπ και αν θα συνεχίσει ο πρί.
Ότι δεν αποκτήθηκε άλλος γκαρντ γιατί ο Σπανούλης θα έπαιζε λιγότερο και θα χαλούσαν οι "ισορροπίες". Αυτό δεν το καταλαβαίνω, αν ερχόταν ο νικ θα έπαιζε λιγότερο απ΄ όταν παίζει τώρα. Ο προπονητής είναι και για να παίρνει δύσκολες αποφάσεις, όταν η ομάδα έχει πρόβλήμα σε μια θέση και δεν σου βγαίνει όπως τα υπολογίζεις πρέπει να το διορθώσεις. θα έπρεπε να το ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ο σπανούλης θα ήταν το 4 γκάρντ μας αν όχι πολύ κακώς. όταν βλέπεις Νοέμβριο μήνα ότι ο έλις δεν πατάει καλά και χρειάζεσαι έναν ακόμη γκάρντ ιδίως όταν τραυματίζεται και το βασικό σου τριάρι τον ιανουάριο και δεν κάνεις τίποτα υπάρχει πρόβλημα .το Τζένκινς γιατΊ τον πήραμε που δεν χρειαζόμασταν τέτοιο παίκτη. Δεν έφτιαξε ο κόουτς την ομάδα που ήθελε λόγω χρημάτων ή λόγω ισορροπιών γιατί έχει διαφορά το ένα με το άλλο. Φέτος για μένα θα πρέπει να μείνει και να φτιάξει την ομάδα όπως αυτός θέλει ορθολογικά όμως, η όμαδα έχει έναν καλό βασικό κορμό με 2 πολύ καλές προσθήκες μπορούμε να φτιάξουμε πολύ καλή ομάδα

0
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 8:46 am

Παίδες το φόρουμ είναι μια κοινότητα. Βασικά μια τηλέ- κοινότητα για να είμαι ακριβής. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο (και τι καλά). Ωστόσο παραμένουν κάποια χαρακτηριστικά της κοινότητας. ¨Ενα από αυτά είναι το κυρίαρχο ρεύμα/τάση που είθισται να επικρατεί εντός μια κοινότητας και να γίνεται κοινό κτήμα προκειμένου τα μέλη της να νιώθουν "εντός" της.

Το ίδιο συμβαίνει κι εδώ (στη νέα έκδοση του φόρουμ, όπου είναι σημαντικά πιο λίγα τα ενεργά μέλη και σταματήσαν δυστυχώς πολύ γερά μέλη) και γύρω από τα θέματα του Ολυμπιακού. Για όλα φταίνε οι "κάβουρες" οι Αγγελόπουλοι.

Εγώ αυτό που τούς χρέωσα (μάλλον κόντρα στο κυριάρχο ρεύμα τότε) ήταν ή όλη στάση του με το "μέχρι τέλους" και λοιπές επαναστατικές -Κολοκοτρωνέικες-κορώνες, που υποθήκευσαν το στάτους του συλλόγου, έκαναν αγωνιστικό κακό και δεν έπαιξαν στα ίσα τον Δ.Γ (από τον οποίο έχασαν στο "δικό του το γήπεδο" και δεν μπορούσαν να το παραδεχτούν) κι έριξαν και την ομάδα στην Α2. Πάντα τέτοια. Ακολούθησαν πολλές ομάδες είναι αλήθεια, εκείνη την πρωτοποριακή κι επαναστατική μέθοδο. :P
Τους χρέωσα γενικά τη διετία Μπλατ (αλλά όχι εντελώς, έχει κι ο Μπλατ ευθύνες για το περσινό-και μόνο- χάλι).

Φέτος όμως δεν είναι το θέμα το ρόστερ. Με αυτό το ρόστερ και χωρίς να έχει δέσει, πηγαίναμε αρκετά καλά εώς τις αρχές Γενάρη. Είμαστε μέσα στις διεκδικήσεις μας και είχαμε δώσει ελπιδοφόρα δείγματα. Δεν φτάνεις να είσαι με θετικό ισοζύγιο στις αρχές/μέσα Γενάρη στην Ευρωλίγκα, χωρίς ρόστερ, με παίκτες που δεν κάνουν για τους "8" με 3 ψηλούς που κανείς τους δεν κάνει για τους "8" κι άλλα τέτοια που διάβασα από χθες- μιας κι είχα να διαβάσω από τον Νοέμβρη.
Όταν μπήκε λοιπόν το "πρέπει" ήγουν, σφίξαν τα γάλατα/άρχισε το άγχος, τότε ξεκίνησε μια κατηφόρα που δεν έχει όμοιό της από το 1985 που παρακολουθώ σταθερά μπάσκετ και δη τον Ολυμπιακό, την ομάδα μου.
Επιπλέον η διαχείρισή της ομάδας (κι η όλη λειτουργία της) από τον κόουτς ήταν άθλια κι ακόμα πιο άθλιες και μειωτικές για το στάτους του συλλόγου οι δηλώσεις (δεν ξέρω δεν είδα, δεν άκουσα, οι άλλοι φταίνε).

Εγώ ένιωσα ξεφτίλα ως φίλος του Ολυμπιακού για αυτά ακριβώς κι όχι για την τελική του θέση.
Για τα πιο ντροπιαστικά δεκάλεπτα της σύγχρονης ιστορίας μας (από τότε που έγινε η "ανάκαμψη" και μας πήραν οι Αγγελόπουλοι) .

Δεν έχουν να κάνουν με ρόστερ όλα αυτά παίδες.

Μη μου πείτε ότι δεν του παίρναν παίκτη τον χειμώνα. Εδώ πήραν όταν είχαν λιγότερα χρήματα διαθέσιμα (Ρόστεστι, Ριντ, Μπάικς, Μακίσικ, Έλις).

Τώρα για το παράδοξο ότι ο Μπαρτζώκας κι ο Σπανούλης δεν έθεσαν βέτο για την απόκτηση Καλάθη, να πω (εικάσω) ότι αφενός θα ρίσκαραν κράξιμο, γιατί "Καλάθης είναι αυτός" αφετέρου θα έβαζαν στη μηχανή ένα pass first pg (δεν ήταν ακριβώς ο παίκτης που θέλαμε κατ' εμέ, αλλά επειδή είναι παικταράς, η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική από το "Σλούκας και μετά το χάος") που δεν θα έτρωγε τη θέση του Σπανούλη (θα πέρναγε sg- που αυτή είναι κι η θέση του βασικά, άσχετα με τις ασσίστ, βλέπετε δεν κάνουν οι ασσίστ τον pg ούτε το ball handling) και θα ήταν κι Έλληνας, άρα μέλος του περίφημου κορμού (μας μάραναν οι ελληνικοί οι κορμοί, βασικό αγκάθι από το 17' και δώθε).


Αν ψάχνουμε να δούμε τι φταίει από το 17' και μετά, θα πρέπει να γίνει μια αποτίμηση της στάσης της ΚΑΕ που έριξε το μπάτζετ, που για ένα μεγάλο διάστημα (το οποίο όμως πάει καιρός που παρήλθε) άφησε ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ τους παίκτες, που έφερε τους προπονητές που έφερε και που πήρε την απόφαση να φύγει από την Α1.
Η συγκεκριμένη διοίκηση μέχρι εκεί μπορεί να κριθεί. Κανείς δεν μπορεί να της προσάψει πράγματα που είδαμε σε άλλες Ευρωλιγκάτες ομάδες (παρεμβατισμό, και λοιπά έκτροπα).

Αν ψάχνουμε να δούμε τι φταίει ας είμαστε θαρραλέοι κι ας πίασουμε ΚΑι (προφανώς και δεν φταίε μονάχα αυτός) την "ιερή αγελάδα"που ακούει στο όνομα Σπανούλης. ¨Ηθελε καλούς παίκτες δίπλα του; Είχε ποτέ του αίσθηση ότι από το 15-16 και μετά έχει χάσει τα πατήμάτά του; Κι ότι αυτό χρόνο με τον χρόνο χειροτέρευε; Κι αυτός εκεί να είναι ο κίλλερ κι ο ηγέτης μας;



Μην αρχίσουμε τα περί ύβρης. Πλιζ, δηλαδή, γράφουμε χρόνια στο φόρουμ και έχουμε δώσει διαπιστευτήρια.
Σε άλλο μου ποστ χθες έγραψα ότι οι 2 τίτλοι κι οι 2 τελικοί στην έδρα του αντιπάλου (άτυχοι σε αυτό) πιστώνονται σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο.Άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Είπα χθες ότι ο παίκτης αυτός θα πρέπει να γίνει το logo της Ευρωλίγκας όπως ο Γουέστ στο ΝΒΑ. Αλλά τα όσα πρόσφερε έχουν κι ένα αντίτιμο κι αυτό το αντίτιμο το βιώνουμε από το 17-18 και μετά. Κάθε χρόνο και χειρότερα.



Ο Μπαρτζώκας λειτούργησε με φόβο για τα αποτελέσματα/καρέκλα/υστεροφημία όπως ακριβώς είχε κάνει τον τελευταίο του- κακό, κάκιστο- χρόνο, ο Σφαιρόπουλος. Αντίθετα με τον Μπλατ που παρά τα λάθη του στον σχεδιασμό/προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι που ακολούθησε την ....εποποιία του "μέχρι τέλους" (ένα ελαφρό μειδίαμα πάντα θα μου έρχεται στη θύμησή του) δεν έβαλε ποτέ μπροστά την υστεροφημία του. Σιδερένιος, επί την ευκαιρία, καθώς και καλά ξεμπερδέματα στον κόουτς Μπαρτζώκα που όταν δεν είναι σε πάγκους που καίνε, είναι ένας υπέροχος, μπασκετάνθρωπος, οξύνους και τίμιος

basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 9:30 am

Τώρα διάβασα κάποια σημερινά ποστ.

Τους παίκτες ο Μπαρτζώκας τους έχει χάσει. Τώρα, επαγγελματίες είναι, κάποιοι μάλιστα αγαπάνε και την ομάδα, σέβονται τον εαυτό τους, έχουν χρόνια στο ¨κουρμπέτι" προφανώς κι αν δουν την αντίπαλη ομάδα να έχει ρίξει ταχύτητα θα προσπαθήσουν να μειώσουν.

Τους έχει χάσει από τον τρόπο που τους φέρεται μέσα στον αγώνα, από το υπέρμετρο άγχος που τον διακατέχει και τους το βγάζει όλη την (προπονητική) βδομάδα. Αν κάποιοι έχετε μπει σε αποδυτήρια και είχατε ποτέ σας κακό προπονητή (στο ψυχολογικό ή στο αξιακό κομμάτι) θα το καταλάβετε από τον τρόπο που παίζουν, από τον τρόπο που κοιτάνε/βιώνουν από τον πάγκο το παιχνίδι, από τον τρόπο, τέλος που πανηγυρίζουν όταν καταφέρνουν μια ανατροπή σε σημείο που ο αντίπαλος τους έχει για "πεθαμένους". Είναι η περηφάνεια που τούς βγαίνει στους πανηγυρισμούς αυτούς.
Μια περηφάνεια που ο κόουτς φρόντισε να θάψει με όσα περιγράφω άνωθεν αλλά και με τις απαράδεκτες κι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του μετά από τις σερί ήττες (μακριά από τα στοιχειώδη αθλητικά ιδεώδη, όπως τα μάθαμε κάποιοι από εμάς που είμαστε από παιδάκια στον αθλητισμό).
Ρίχτε μια ματιά στις δηλώσεις του. Μετά από το αλήστου μνήμης παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, μετά τη αλά Μόντι Πάιθονς εμφάνιση στο Σινάν Ερντέμ, εκεί που μπήκαν στο πρώτο δεκάλεπτο για μπάσκετ και μετά το έριξαν στη σκέψη, Παιζόταν μπάσκετ κι εκείνοι χωρίς κανένα σχέδιο σκεφτόντουσαν αν το ρώσικο εμβόλιο είναι όντως καλό, αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή κι τι θα γίνει με την 4η βιομηχανική επανάσταση, τον "Δρόμο του Μεταξιού¨και λοιπά ακανθώδη και πολυδαίδαλα ζητήματα.... ΚΙ ο κόουτς στη διάρκεια των αγώνων να παριστάνει κάτι ανάμεσα στον Ριχάρδο τον Β' και τον Σπύρο Παπαδόπουλο στους Απαράδεκτους: " Τι έγινε βρε παιδιά";;; :cry: :shock:

AO DAFNIS

 a1greece
Reactions: 411
Δημοσιεύσεις: 696
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 01, 2020 3:11 pm
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 9:38 am

Την φετινή χρονιά του Σλούκα πώς την κρίνετε; Θα έλεγα πως εκτός από μερικές αναλαμπές ήταν μέτριος. Η αλήθεια είναι πως δεν είχε και παίχτες δίπλα του να τον στηρίξουν και να ανέβει κ αυτός. Πχ με έναν καλό pnr ψηλό που ΞΕΡΕΙ να κάνει screen και ενα αξιοπρεπές 2άρι θα ήταν πολύ καλύτερη η απόδοση του

0
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 10:06 am

AO DAFNIS έγραψε:
Σάβ Απρ 03, 2021 9:38 am
Την φετινή χρονιά του Σλούκα πώς την κρίνετε; Θα έλεγα πως εκτός από μερικές αναλαμπές ήταν μέτριος. Η αλήθεια είναι πως δεν είχε και παίχτες δίπλα του να τον στηρίξουν και να ανέβει κ αυτός. Πχ με έναν καλό pnr ψηλό που ΞΕΡΕΙ να κάνει screen και ενα αξιοπρεπές 2άρι θα ήταν πολύ καλύτερη η απόδοση του
Ο φετινός Σλούκας έδειξε ότι είναι μέσα στα 3 καλύτερα pg στη λίγκα. Μέχρι και το Μιλάνο, όπου υπήρχαν στοιχεία κανονικής ομάδας, το πάλευε κι ας δεχόταν απίστευτη πίεση από την αντίπαλη ομάδα. Του ήπιαν το αίμα μιλάμε κι αυτός εκεί αβοήθητος. Μετά σαν να τα παράτησε κάπου. Παρόλα αυτά (σε ξερούς αριθμούς που εμένα δεν μου λένε κι όλη την αλήθεια) παραμένει ακόμα κι έτσι τοπ.
Δεν μπορεί να κριθεί. Δεν ήταν ομάδα αυτό που είδαμε μετά το Μιλάνο (βία, να πω, μετά και το ματς στο ΣΕΦ κόντρα στην Μπαρτσελόνα). Δεν ήταν μόνο δομικό το θέμα, λοιπόν (που σαφώς ήθελε έναν ακόμα ψηλό κι έναν ΜΙΝΙΜΟΥΜ καλό περιφερειακό) αλλά πιο βαθύ.

Redoctor_33

senior
Reactions: 246
Δημοσιεύσεις: 440
Εγγραφή: Τρί Δεκ 31, 2019 2:15 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 10:47 am

Γειά σου @basket_72

Νομίζω υπερεκθειαζεις τον Σλουκα. Συνολικά μέτριος ήταν. Οι Σάσα-Μακχισικ καλύτερη χρονιά κάνανε.
Έκανε ένα πολύ καλό ξεπέταγμα τον Ιανουάριο αλλά μετα:

Και με Ζαλγκιρις έχασε την μπάλα μέσα απτα χέρια του και χάσαμε.
Και με Μπαρτσελονα το ίδιο και έχασε φολοου μόνος του με το καλό χέρι ελεύθερος..!

Εκεί κατέρρευσε η ομάδα και φτάσαμε τις 7 σερί ήττες. Φυσικά και με ευθύνη Μπαρτζωκα.
Και να νικαγαμε εκεί μάλλον ταβάνι μας ήταν η 9η θέση γιατί πράγματι ήμασταν ασταθεστατοι και φάνηκε αυτό ιδιαίτερα με Βιλερμπαν.

Καλός ειναι ο Σλουκας αλλά για νο2. Και στη Φενερ πίσω από Μπογκνταν και Ντε κολο Ήταν και κατουσιαν πίσω και από Βεσελι.
(το 2017 κιόλας περισσότερο βοηθητικό ρόλο ειχε). Ειδικά στον τελικό απλώς κατεβαζε την μπάλα. Μετά πράγματι ανέβηκε επίπεδο και έγινε τοπ σαν δεύτερο γκαρντ.

Τώρα για Μπαρτζωκα είναι θέμα. Αν και σαν προσωπικότητα τον πάω φουλ και είμαι φανατικός Μπαρτζωκιμπαν. Και αυτός υστερησε φέτος και μάλιστα χωρίς πίεση κόσμου.

Σπανουλης θα ήταν ενδιαφέρον πρότζεκτ. Ιδανικά να γινόταν ο Ζινταν μας. Αλλά δεν ξέρω πόσο εφικτό θα ταν με το μπάτζετ μας. Και μάλλον θα πρεπε να περάσει πρώτα ένα διάστημα σαν βοηθός.

Κατά ταλλα αν δεν έβρισκα (Τρινκιερι <3) κάτι εξαιρετικό θα κράταγα Μπαρτζωκα μάλλον για μια τελευταία προσπάθεια.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

allstar
Reactions: 1996
Δημοσιεύσεις: 4637
Εγγραφή: Δευ Ιουν 18, 2018 4:07 pm
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 11:24 am

Για μενα παντως η χρονια χαθηκε λογω σπανουλη που γκρινιαζε να παιζει και οποτε εμπαινε μεσα μας εκλαιγαν οι ρεγγες..Πολυ κακη διαχειριση και του μπαρτζω σε αυτο το θεμα αλλα δεν νομιζω να υπαρχει προπονητης να μπορει να τα βαλει με τον αρχηγο.

Δευτερος λογος ηταν οτι δεν αποκτηθηκε παικτης πισω απο τον σλουκα για να μην μειωθει και αλλο ο ρολος του αρχηγου η δεν υπηρχε φραγκο η και τα 2 μαζι..Ειχε φτασει ο σλουκας να παιζει 35λεπτα σε καθε ματς και εκανε λαθη οπως στο τελος με την ζαλγκιρις που δεν θα εκανε αλλιως.

Δεν αντικατασταθηκε ο τραγικος ελλις..το κρισιμο διαστημα ηταν ο καλυτερος παικτης της αντιπαλης ομαδας μετα τον σπαν..

Μετα χασαμε παπ-μαρτιν αλλα ειχε ηδη πεταξει το πουλακι..

Ο μπαρτζω εκανε τραγικη χρονια,αγχος πολυ,επικινδυνες δηλωσεις με πολλες δικαιολογιες,τραγικες αρχικες 5δες,εβγαζε συστηματα να βαραει στεπ μπακ 3ποντα ο μακισικ μετα απο ταιμ αουτ και πολλα αλλα..
Για μενα παντως δικαιουτε ακομα μια χρονια με αυξημενο μπατζετ (μη γελιομαστε με 5-6εκ που δινουν οι αφοι καλη ειναι η 12τη θεση),κοσμο στα γηπεδα και Α1.

Να του δωθει δλδ του μπαρτζω μπατζετ 8δας με φυσιολογικες συνθηκες και μετα να τον φαμε και αυτον αν δεν τα καταφερει..Με τα τωρινα δεδομενα και σαρας/ομπραντοβιτς (που δεν ειναι τρελοι να ρθουν) να φερουμε παλι τα ιδια αποτελεσματα θα ρθουν..Ποιος μπορει να ρθει να βαλει ομαδα στην 8δα με 6εκ μπατζετ?την πρωτη του χρονια κιολας..

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prime7

 a1greece
Reactions: 351
Δημοσιεύσεις: 774
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 06, 2021 3:31 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 12:01 pm

Υπάρχει κάποια ένδειξη ή πληροφορία ότι θα ανεβάσουν το Budget την επόμενη σεζον οι Αγγελόπουλοι?? Όλο το κόλπο εκεί είναι πλέον. Όπως σωστά λέτε όλοι τι να κρίνουμε φέτος με ομάδα 6 εκ. Ευρώ?? Ποσά στοιχήματα να βγουν ..

0
tarp7

allstar
Reactions: 1354
Δημοσιεύσεις: 3519
Εγγραφή: Παρ Δεκ 07, 2018 10:23 am
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 2:10 pm

shaq7 έγραψε:
Σάβ Απρ 03, 2021 11:24 am
Για μενα παντως η χρονια χαθηκε λογω σπανουλη που γκρινιαζε να παιζει και οποτε εμπαινε μεσα μας εκλαιγαν οι ρεγγες..Πολυ κακη διαχειριση και του μπαρτζω σε αυτο το θεμα αλλα δεν νομιζω να υπαρχει προπονητης να μπορει να τα βαλει με τον αρχηγο.

Δευτερος λογος ηταν οτι δεν αποκτηθηκε παικτης πισω απο τον σλουκα για να μην μειωθει και αλλο ο ρολος του αρχηγου η δεν υπηρχε φραγκο η και τα 2 μαζι..Ειχε φτασει ο σλουκας να παιζει 35λεπτα σε καθε ματς και εκανε λαθη οπως στο τελος με την ζαλγκιρις που δεν θα εκανε αλλιως.

Δεν αντικατασταθηκε ο τραγικος ελλις..το κρισιμο διαστημα ηταν ο καλυτερος παικτης της αντιπαλης ομαδας μετα τον σπαν..

Μετα χασαμε παπ-μαρτιν αλλα ειχε ηδη πεταξει το πουλακι..

Ο μπαρτζω εκανε τραγικη χρονια,αγχος πολυ,επικινδυνες δηλωσεις με πολλες δικαιολογιες,τραγικες αρχικες 5δες,εβγαζε συστηματα να βαραει στεπ μπακ 3ποντα ο μακισικ μετα απο ταιμ αουτ και πολλα αλλα..
Για μενα παντως δικαιουτε ακομα μια χρονια με αυξημενο μπατζετ (μη γελιομαστε με 5-6εκ που δινουν οι αφοι καλη ειναι η 12τη θεση),κοσμο στα γηπεδα και Α1.

Να του δωθει δλδ του μπαρτζω μπατζετ 8δας με φυσιολογικες συνθηκες και μετα να τον φαμε και αυτον αν δεν τα καταφερει..Με τα τωρινα δεδομενα και σαρας/ομπραντοβιτς (που δεν ειναι τρελοι να ρθουν) να φερουμε παλι τα ιδια αποτελεσματα θα ρθουν..Ποιος μπορει να ρθει να βαλει ομαδα στην 8δα με 6εκ μπατζετ?την πρωτη του χρονια κιολας..
Για μενα παντως η χρονια χαθηκε λογω σπανουλη που γκρινιαζε να παιζει και οποτε εμπαινε μεσα μας εκλαιγαν οι ρεγγες..Πολυ κακη διαχειριση και του μπαρτζω σε αυτο το θεμα αλλα δεν νομιζω να υπαρχει προπονητης να μπορει να τα βαλει με τον αρχηγο.
επρεπε να το απαιτηση από την αρχη . ο σπανούλης θα παίζει 10 λεπτά το πολύ και όταν χρειάζετε ή βρείτε άλλον και ας αποφάσιζε η διοίκηση . Ο προπονητής φτιάχνει την ομάδα.

0
AO DAFNIS

 a1greece
Reactions: 411
Δημοσιεύσεις: 696
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 01, 2020 3:11 pm
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 4:13 pm

prime7 έγραψε:
Σάβ Απρ 03, 2021 12:01 pm
Υπάρχει κάποια ένδειξη ή πληροφορία ότι θα ανεβάσουν το Budget την επόμενη σεζον οι Αγγελόπουλοι?? Όλο το κόλπο εκεί είναι πλέον. Όπως σωστά λέτε όλοι τι να κρίνουμε φέτος με ομάδα 6 εκ. Ευρώ?? Ποσά στοιχήματα να βγουν ..
Δυστυχώς όχι και δεν νομίζω να συμβεί κιόλας ανεξάρτητα από τα εισιτήρια. Το φετινό παράδειγμα με το 1εκ απο Πόκου το οποίο ουσιαστικά δεν διατέθηκε για ενίσχυση με κάνει να πιστεύω ότι θα δούμε μια από τα ίδια εκτός και εάν λόγω του οτι υπάρχουν Έλληνες ελεύθεροι που θεωρητικά μπορούν να χτυπήσουν οπως Ντορσει , Μήτο τα δώσουν εκεί. Αν φαμε πόρτα από εκεί και πάμε σε ξένους νομίζω πάνω κάτω θα κινηθούν στα ιδια.

0
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 03, 2021 5:52 pm

Η Ζαλγκίρις κι η Μπάγερν τι μπάτζετ έχουν; Μεγαλύτερο του φετινού Ολυμπιακού;

Επιπλέον, οι 2 τελευταίοι προπονητές που υπέγραψαν οι Αγγελόπουλοι είναι οι Μπλατ και Μπαρτζώκας.
Από τις καλύτερες λύσεις που μπορούσαν να πάρουν όταν τους υπέγραψαν- κι οι περισσότεροι από τους φίλους που γράφουν εδώ (τουλάχιστον οι πιο παλιοί) δεν πίστευαν ότι μπορούσαν να φέρουν τότε τον Μπλατ. Θυμάμαι να τον προτείνω κάπου Γενάρη (τη χρονιά που ο Σφαιρό έβαζε μέσα και τους τραυματίες να παίζουν....) και οι περισσότεροι να μου απαντάνε "με τίποτε" " δεν έρχεται σε μας" " με τι λεφτά" κλπ.

Τον Μπαρτζώκα επίσης λίγοι περίμεναν πέρσι τέτοια εποχή να τον υπογράψουν.

Μιλάμε για 2 προπονητές από το "πάνω ράφι" με Ευρωλίγκες αμφότεροι τη δεκαετία που έτρεχε ως και πέρσι που έκλεισαν και τον δεύτερο από αυτούς.

Κι αυτοί μέρος του σχεδιασμού είναι, μέρος του μπάτζετ πιάνουν. Δεν έρχονται με 3 κι 60.

Να θυμίσω ότι Ο Γκος έφυγε για το ΝΒΑ όταν ενεργοποίησε σχετική οψιόν, του Λεντέι έλυσαν το 2ετές συμβόλαιό του, κατόπιν εισηγήσεως του Μπλατ για να πάρουν την κόπια του προς το χειρότερο. Και οι 2 πάρθηκαν ως 5ρια αλλά ως 4ρια πάνε καλά στις επόμενες ομάδες τους. :P Είναι θέμα της ΚΑΕ αυτό ή του εκάστοτε προπονητή;
Είναι θέμα της ΚΑΕ ότι ο Μπλατ από τον άσσο Χένρι που δεν του κάθησε πήγε στο 2-3αρι Τουπάν- παίκτη ειδικών ρόλων; Άλλοι άσσοι δεν έπαιζαν; Έστω 2ρια με ικανότητα/προοπτικές να καλύψουν και το 1; Στα πρόχειρα θυμάμαι τον ελεύθερο Γουόκαπ να φεύγει από τη Λούντβισμπουργκ για να πάει στη λιθουανική αρμάδα- ομάδα πρότυπο για μπάτζετ σαν του Ολυμπιακού αλλά και ακόμα πιο χαμηλά. Ω, ναι υπάρχουν και τέτοια.


Ο Μπόλντγουιν αγοράστηκε από τον Μπλατ ως ο οργανωτής που θα τάιζε τον Σπανούλη. Στα σοβαρά τώρα για τέτοιον τον έχετε τον Γουέιντ; Αυτός ντριπλάρει όσο κι ο Σπανούλης μιλάμε. Μπορεί και περισσότερο.

Ο Πάντερ ήταν κάκιστος όσο έπαιζε. Πάντως τον ζήτησε ο Μπλατ ,του τον πήρανε οι Αγγελόπουλοι. Κι αυτός δεν κόλλαγε με τον Μπόλντγουιν.

Τον Τσέρι ας τον αφήσω ασχολίαστο. Εννοείται ότι με τα ίδια λεφτά έπαιζαν κι άλλοι. Π.χ Λ. Χολ που έκλεινε τότε ο Προμηθέας. Τι όχι; Καλύτερος ο Τσέρι; Ή φθηνότερος από τον Χολ του Προμηθέα;

Να πάω νωρίτερα και στο κοντά 1εκ που έδινε ο Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου για τον Μ. Ρόμπερτς για 2ετές!!!

Ο Μίλου και πολύ κάθησε. Δεν λέμε πάλι καλά που τον ανανεώσαν πριν 3 χρόνια όταν ήδη τον θέλανε καλές ομάδες. Το ΛΑΘΟΣ τους ήταν ότι δεν τον πούλησαν πέρσι και τους έφυγε ελεύθερος ούτε έναν χρόνο αργότερα. Εκεί ναι κάναν λάθος. Τα λέγαμε και τότε, στην ώρα τους.

Εδώ θα είμαστε (για όσο θα μάστε τέλος πάντων :roll: ) και θα προσπαθούμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι.
Όταν κάνουμε λάθος να το παραδεχόμαστε (αμά λάχει και με κωλοτούμπα- αλά Ράνκιν :bball: ) και να δίνουμε τα εύσημα με χαρά εκεί που αξίζει να δωθούν.
Αλλά αποδιοπομπαίους δεν οφελεί να ψάχνουμε και να είναι πάντα οι ίδιοι. Γίνεται και μονότονο βρε παιδί....

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”