Πολιτική Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
yorgos

 champion
Reactions: 3923
Δημοσιεύσεις: 11017
Εγγραφή: Δευ Οκτ 19, 2009 10:55 pm
Τοποθεσία: Αβάνα
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Οκτ 12, 2020 6:34 pm

Yorgos, οι νεο- ναζί, είναι μια κατηγορία μόνοι τους.
Με ποιο κριτήριο το αποφασίζουμε αυτό; Και ποιος το αποφασίζει; Μεθαύριο θα αποφασίσουμε το ίδιο για τους κομουνιστές ή τους αρνητές της μάσκας ή τους αριστερόχειρες; Ή ισχύει μόνο για τους νεοναζί; Και ποιος κρίνει ποιος είναι νεοναζί και ποιος όχι;
Επιπλέον, αυτό που ήθελα να καταδείξω είναι ότι η συλλογιστική σου, στο προκείμενο είναι λάθος. Αν τους δώσεις βήμα, μια χαρά μπαλίτσα θα παίξουν σε τόσο γόνιμο χορτάρι.
Ας παίξουν, λέγεται δημοκρατία. Αν δεν τους αφήσουμε να παίξουν, την έχουμε χάσει πριν σφυρίξει καν η έναρξη. Κι αν παίξουν και κερδίσουν, καλά να πάθουμε, δε θα έχουμε πατερούλη πάνω από το κεφάλι μας να μας πει τι μας απαγορεύει να ακούσουμε. Μου θυμίζει αιώνιο πολυχρονεμένο πρόεδρο νησιωτικού κράτους της Καραϊβικής που αιτιολόγησε ότι απαγορεύεται η χρήση του ίντερνετ "για να μην προσβληθούν από απειλητικές ιδέες οι νέοι μας". Αυτός αποφάσισε τι είναι απειλητικό, με αποτέλεσμα το 90% των κατοίκων να είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι στο όνομα "της προστασίας".
Επιπλέον, είναι μια κουβέντα να γίνει, για το αν υπάρχει ελευθερία λόγου στη σημερινή Ελλάδα. Όταν τα ΜΜΕ είναι συγκεκριμένων συμφερόντων και γράφουν κατά το δοκούν, πετάνε λάσπη χωρίς συνέπειες κλπ. κλπ.
Γουελκάμ το Γκρις αμίγκο. Έχεις πράγματα να δεις, ως μόνιμος κάτοικος κι όχι ως επισκέπτης.
Επαφή με τα ελληνικά ΜΜΕ έχω εδώ και καμιά σαρανταριά χρόνια, δεν είναι εδαφικό το ζήτημα. Εγώ στα ελληνικά ΜΜΕ μπορώ να επιλέξω ποιο συμφέρον θέλω να με ενημερώσει, αν θέλω να ακούσω τον Πλεύρη, να διαβάσω νεοκομουνιστικές εφημερίδες ή να διαβάσω ανακοινώσεις αναρχικών συλλογικοτήτων και ναι, να διαβάσω και για το ξανθό γένος και τη γερόντισσα των Αθηνών και τις προφητείες της. Δε με ενδιαφέρουν όλα, δεν τα βρίσκω χρήσιμα, δε συμφωνώ σχεδόν με κανενα αλλά δε θα ήθελα να δω σε κανένα να απαγορεύεται η δημοσίευση, ούτε καν στην εφημερίδα της ΧΑ. Επιλέγεις, φιλτράρεις, διαλέγεις. Το να μη μου επιτρέπουν να φιλτράρω και να διαλέγω είναι πολύ πιο επικίνδυνο.
* Επίσης στα γρήγορα, να πω ότι η τεχνολογία δεν έχει a priori (ούτε και de facto :) ) θετικό πρόσημο.
Συμφωνούμε. Εξαρτάται από το πώς χρησιμοποιείται, προφανώς.
Στις 15 πρώτες και βασικότερες κατηγορίες εργασίας στις ΗΠΑ, οι 12 απειλούνται με άμεση αντικατάσταση ως απότοκο της Τ.Ν. Μονάχα 3, δεν κινδυνεύουν άμεσα: νοσηλευτές, σερβιτόροι και βοηθοί προσωπικής φροντίδας. Οι ταμίες π.χ ολοένα και αντικαθίστανται από μηχανές


Aπό την αρχαιότητα το ίδιο επιχείρημα υπάρχει και σταθερά η τεχνολογία παράγει περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που αφαιρεί. Π.χ το 85% των θέσεων εργασίας που θα έχουμε το 2030 δεν έχουν επινοηθεί καν. Είναι σαν τα αυτοκίνητα που θα εξαφάνιζαν τους αμαξάδες, τα e-mail που θα εξαφάνιζαν τους ταχυδρόμους και τις μηχανές που θα πετούσαν τους εργοστασιακούς εργάτες στο δρόμο. Και που εξαφανίστηκαν εμφανίστηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας. Ήδη από το 1930 ο Κέινς είχε προβλέψει ότι η τεχνολογική ανεργία είναι προσωρινή προσαρμογή κι ότι η τεχνολογία παράγει περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που καταργεί.
https://fee.org/articles/technology-cre ... -destroys/
https://www.washingtonpost.com/gdpr-con ... um-says%2f
https://en.wikipedia.org/wiki/Technolog ... employment
https://www.tanea.gr/1998/08/31/greece/ ... i-anergia/

1
1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Οκτ 12, 2020 8:57 pm

Yorgo μου (έχουμε και συμπάθειες, εδώ μέσα), το κριτήριο για τους νεο-ναζί, είναι εκείνο της ελάσσονος ανθρωπιάς, της στοιχειώδους λογικής, της όποιας ενσυναίσθησης και της γνώσης έστω των βασικών πάνω στην Ιστορία- την παγκόσμια και την Ελληνική.
Όλοι μας έχουμε τις αντιφάσεις μας- το ίδιο και τα συστήματα/κοσμοθεωρίες/ιδεολογίες που ακολουθούμε/στηρίζουμε.

Στην περίπτωση των Ελλήνων νεο-ναζί, έχουμε να κάνουμε με μια τρ-ού-πια μέχρι τον πάτο ιδεολογία. Απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών, (Χίτες, ταγματασφαλίτες κλπ κατακάθια) και των υποκόμων των Αμερικάνων (χούντα) έρχονται να πουλήσουν πατριωτισμό και αντι-γερμανισμό και αντι-αμερικανισμό.
΄Συνεργάτες της ΚΥΠ και της ελληνικής αστυνομίας, έρχονται να μιλήσουν για αντίσταση.
Στη δούλεψη των μεγάλων πορτοφολιών της χώρας (ΛΙμάνι του Πειραία καλή ώρα κλπ κλπ, όπου έχουν και δύναμη- να ναι καλά το "Γόνιμο χορτάρι" που σου γραφα πριν) έρχονται να μας πουν για αγώνα για τον έλληνα εργάτη. :D

Ιδεολογία δεν υπάρχει. Δεν είναι ιδέα που μπορεί να σταθεί, η ελεγεία του μίσους προς τον διαφορετικό ( φυλή, σωματικά χαρακτηριστικά, σεξουαλικές προτιμήσεις).

Να κάνουμε κουβέντα περί Κομμουνισμού και των ρευμάτων του, περί καπιταλισμού κ νεοφιλευθερισμού, περί σοσιαδημοκρατίας, ναι να κάνουμε και να δώσουμε χώρο στις ιδέες περί οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας.


Σχετικά με αυτό που σου έγραψα πριν ότι άλλο να είσαι μόνιμος κάτοικος κι άλλο επισκέπτης, το έγραψα αφενός γιατί όντως ισχύει (και τι καλά που ήσουν επισκέπτης- δεν το είπα για κακό- φτου φτου να ξαναγίνεις, αν σου κάτσει :) ) κι αφετέρου γιατί έγραψες ότι αν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με συγκροτημένους ανθρώπους θα ξεγυμνωθούν. Κι αυτό μ΄έκανε να συμπεράνω ότι αγνοείς :?: πόσο μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων (και μεταναστών δεύτερη γενιάς, από συγκεκριμένες χώρες) έχουν μετατραπεί σε ρατσιστές, λαϊκιστές, απο-λίτικους στην ουσία, που βγάζουν ανθρώπους της νύχτας (aka Mafia) σε δημάρχους ιστορικών και μεγάλων πόλεων όπως ο Βόλος, και νυχτόβια υποκείμενα με μόρφωση γυμνασίου, όπως ο ΛΑγός, ο Μίχος, ο Καιάδας κλπ σε βουλευτές.


Περί δημοκρατίας: Είπα και πριν ότι σηκώνει κουβέντα το πόσο δημοκρατία έχουμε και τι είδους. ¨Οταν την πιάσουμε, θα τοποθετηθώ και στο αν κινδυνεύει, επειδή βρήκαν ευκαιρία με τη Δίκη της Χ.Α να περιστείλουν ελευθερίες (κατακτημένες με αγώνες και αίμα.).
Για όσους το ξεχνάνε, πριν λίγους μόλις μήνες, αποφάσισε και διέταξε η κυβέρνηση, ότι πορείες γιοκ. Να είναι λέτε σε διαλεκτική σχέση με τη δίκη της Χ.Α;;;
Βρε σεις, όλο και περισσότερο προς ένα κράτος που θυμίζει τα χρόνια του 30' πάμε. Αστυνομική αυθαιρεσία, ΜΜΕ σε πέντε τζάκια (πλήρης πια κυριαρχιά της Δεξιάς), πρόσφυγες πεταμένοι στα σκουπίδια, στις φυλακές η κατάσταση χειρότερη από το 10 και20 χρόνια πρινμ συνδικαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών πεταμένα στον κάλαθο των αχρήστων και , ανάθεση μεγάλων έργων μονάχα φωτογραφικα΄και κατά παραγγελία και ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ, μη ¨΄ γίνουμε και γραφικοί".

Αυτά τα περνάνε γιατί ο κόσμος δεν μιλάει, όχι γιατί καταφέραν να επιβάλουν ένα καθεστώς, αφού βρήκαν και τα κάναν στους καημένους τους νεο-ναζί.




Περί τεχνολογίας τώρα. Αυτά που γράφεις για τα παλιά χρόνια ισχύουν. Να προσθέσω μάλιστα ότι κάπου το 1870 όταν η μία ανακάλυψη διαδεχόταν την άλλη, το μεγαλύτερο γραφείο ευρεσιτεχνίων στη Ν. Υόρκη (αν θυμάμαι καλά την πόλη) έκλεισε :roofl: γιατί θεώρησε ότι δεν έμενα τίποτε πια να ανακαλυφτεί. Δηλωτικό του πεπερασμένου ορίου του ανθρώπινου νου, που συχνά δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του.
Το θέμα όμως είναι ότι μιλάμε για εποχές του βιομηχανικού καπιταλισμού, της πρωτογενούς συσσώρευσης κλπ. Τώρα έχουμε περάσει στον ψηφιακό καπιταλισμό και την απο-εδαφικοποίηση της εργασίας. Είναι σαφές ότι οι θέσεις εργασίας δεν μπορούν να αναπληρωθούν όπως γινόταν παλιά, γιατί πια η υπεραξία που προέκυπτε από τη σχέση Κεφαλαίου Εργασίας, ωχριά μπροστά στα κέρδη που αφήνουν οι μεγάλες εταιρίες του πλανήτη (μέσα στις πρώτες είναι οι τεχνολογικές και Τ.Ν)
Επιπλέον, έχουμε να κάνουμε με πρωτοφανή απομύζηση των φυσικών κι ενεργειακών πόρων (χθες έγραφα το πως ο καπιταλισμός, κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 200 χρόνια να τελειώσει μια πηγή ενέργειας όπως το πετρέλαιο, που υφίσταται εκατομύρια χρόνια)- κάτι που θα φέρει ακόμα περισσότερο μείωση της παραγωγής.

Οπότε από τν πρωτογενή τομέα έχουμε περάσει στον δευτερογενή/τριτογενή- έναν προνομιακό χώρο που μπορούν να λειτουργήσουν οι μηχανές των κολοσσών της πληροφορικής και να αντλήσουν κέρδος βασιζόμενοι στη χειραγώγηση της αγοράς, το μονοπώλιο των εφαρμογών τους (π.χ το μπλοκάρισμα της διαλειτουργικότητας των προϊόντων τους) τα καρτέλ που έχουν στήσει εδώ και 2 δεκαετίες και τον βαθμό εξάρτησης των δισεκατομυρρίων χρηστών τους, είτε σε επίπεδο εργασίας/μόρφωσης είτε στο" ψυχαγωγικό" (βλ. τύπου, άχρηστα σόσιαλ, ανθρωποφαγία κλπ κλπ) ή στο ψυγαγωγικό άνευ των εισαγωγικών (βλ. φόρουμ σαν το δικό μας, που προάγει τον διάλογο και τον σεβασμό στον συνομιλητή)
Το κέρδος του κεφαλαίου είναι αυτό που κινεί τα νήματα τα τελευταία 200 χρόνια και το κέρδος βρίσκεται στην τεχνολογία, το ενεργειακό και τον επισιτισμό που δυστυχώς συνενώνει τις 2 πρώτες παραμέτρους όντας σε χέρια κολοσσών. :cry:


Αγκαλιά (αμπράσο, κομπάδρε) και καλή ξεκούραση και στους 2 σας.


@Titsok: Για όσα εγκλήματα (ένα ελάχιστο μέρος έφτασε στα δικαστήρια αυτά να ξέρεις) των νεο-Ναζί και μάλιστα σε αυτή τη χώρα, μακάρι*να γινόταν Λαϊκό Δικαστήριο.
Αυτό που έγινε χθες ήταν άπλως ένα ξύπνημα της ελληνικής αριστεράς (κι όχι μόνο, καθώς το να είσαι Αντι-Ναζί, ενδεχομένως, δεν μπορεί να είναι χαρακτηριστικό μονάχα της Αριστεράς) και μακάρι να συνεχίσει να μείνει ξύπνια και με οξυμμένα αντανακλαστικά.

Ότι καλό έχει κερδιθεί στον τόπο αυτό για τον λαό, για τα δικαίωματα των εργαζομένων, για το περιβάλλον, έρχεται από τα αριστερά. Να τα λέμε τα ρημάδια και να μην τα καίμε στον βωμό του Πολιτικά Ορθού.
* Εννοώ ότι θα σήκωνε σε τούτη εδώ τη χώρα να περάσουν Λαϊκό Δικαστήριο, οι μισάνθρωποι που τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν και τη λέξη ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. Οι απόγονοι του Χίτλερ.

Άβαταρ μέλους
yorgos

 champion
Reactions: 3923
Δημοσιεύσεις: 11017
Εγγραφή: Δευ Οκτ 19, 2009 10:55 pm
Τοποθεσία: Αβάνα
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Οκτ 12, 2020 10:37 pm

Yorgo μου (έχουμε και συμπάθειες, εδώ μέσα)
Aμοιβαία η συμπάθεια, όπως ξέρεις. Ίσως είναι και το ηλικιακό, δε βρίσκω και πολλούς εδώ μέσα κοντά στη δική μου ηλικία, δηλαδή στα τρίτα -ήντα (κι ας φαίνεσαι το πολύ 58).
το κριτήριο για τους νεο-ναζί, είναι εκείνο της ελάσσονος ανθρωπιάς, της στοιχειώδους λογικής, της όποιας ενσυναίσθησης και της γνώσης έστω των βασικών πάνω στην Ιστορία- την παγκόσμια και την Ελληνική.
Ωραία, αλλά αυτό δε στοιχειοθετείται κάπως αντικειμενικά. Δηλαδή θα βγει ένας δικαστής και θα πει "απαγορεύω στον τάδε σχηματισμό να έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ επειδή μου φαίνεται ότι δε διακατέχονται από την στοιχειώδη ανθρωπιά"; Ποιος έχει το ανθρωπιόμετρο;
Στην περίπτωση των Ελλήνων νεο-ναζί, έχουμε να κάνουμε με μια τρ-ού-πια μέχρι τον πάτο ιδεολογία.

Ναι, αλλά δεν παύει να είναι ιδεολογία. Η ιδεολογία από μόνη της δεν είναι έγκλημα, είναι ιδέα, είναι άποψη. Αν δε συνοδεύεται από ποινικά κολάσιμη πράξη, πώς την ποινικοποιείς; Φαντάσου να απαγορεύουμε πχ την αντι-οικολογική ιδεολογία, αφού οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι η οικολογία είναι μονόδρομος για την επιβίωση του είδους. Με ποιο κριτήριο θα λέμε ότι κάποιος διακατέχεται από αντι-οικολογική ιδεολογία; Επειδή σκέφτηκε κάτι, επειδή αναπολεί τα πλαστικά, επειδή γκρίνιαξε όταν έκανε την υποχρεωτική ανακύκλωση; Δεν μπορείς να ποινικοποιείς ιδέες, όσο απεχθείς κι αν είναι. Ποινικοποιείς πράξεις και μ΄νο, άντε υποκίνηση για τέλεση πράξεων.
Απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών, (Χίτες, ταγματασφαλίτες κλπ κατακάθια) και των υποκόμων των Αμερικάνων (χούντα) έρχονται να πουλήσουν πατριωτισμό και αντι-γερμανισμό και αντι-αμερικανισμό.
Ούτε αυτό είναι κριτήριο κατά τη γνώμη μου επειδή το να είσαι απόγονος κάποιου
α) δε συνιστά αδίκημα
β) δεν ξέρω πώς στοιχειοθετείται πάλι, δεν είναι πράξη
΄Συνεργάτες της ΚΥΠ και της ελληνικής αστυνομίας, έρχονται να μιλήσουν για αντίσταση.
Στη δούλεψη των μεγάλων πορτοφολιών της χώρας (ΛΙμάνι του Πειραία καλή ώρα κλπ κλπ, όπου έχουν και δύναμη- να ναι καλά το "Γόνιμο χορτάρι" που σου γραφα πριν) έρχονται να μας πουν για αγώνα για τον έλληνα εργάτη. :D
Μαζί σου. Ας μας τα πουν κι ας τους απαντήσουμε. Δε θα τους φιμώσουμε.
Ιδεολογία δεν υπάρχει. Δεν είναι ιδέα που μπορεί να σταθεί, η ελεγεία του μίσους προς τον διαφορετικό ( φυλή, σωματικά χαρακτηριστικά, σεξουαλικές προτιμήσεις).
Υπάρχει ιδεολογία και μάλιστα με πολύ σταθερό σκελετό αρχών. Είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις, το μίσος προς το διαφορετικό.
Σχετικά με αυτό που σου έγραψα πριν ότι άλλο να είσαι μόνιμος κάτοικος κι άλλο επισκέπτης, το έγραψα αφενός γιατί όντως ισχύει (και τι καλά που ήσουν επισκέπτης- δεν το είπα για κακό- φτου φτου να ξαναγίνεις, αν σου κάτσει :) ) κι αφετέρου γιατί έγραψες ότι αν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με συγκροτημένους ανθρώπους θα ξεγυμνωθούν. Κι αυτό μ΄έκανε να συμπεράνω ότι αγνοείς :?: πόσο μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων (και μεταναστών δεύτερη γενιάς, από συγκεκριμένες χώρες) έχουν μετατραπεί σε ρατσιστές, λαϊκιστές, απο-λίτικους στην ουσία, που βγάζουν ανθρώπους της νύχτας (aka Mafia) σε δημάρχους ιστορικών και μεγάλων πόλεων όπως ο Βόλος, και νυχτόβια υποκείμενα με μόρφωση γυμνασίου, όπως ο ΛΑγός, ο Μίχος, ο Καιάδας κλπ σε βουλευτές.
Πόσο ποσοστό; Παραπάνω από αυτό που πήραν; Το διπλάσιο, το τριπλάσιο; Με γεια τους με χαρά τους, τι να κάνουμε έχουμε κι αυτούς στην κοινωνία μας κι αν με ρωτάς καλύτερα που έχουν και χώρο να εκφράζονται να μη ζούμε με το παραμύθι "στην Ελλάδα δεν υπάρχει ρατσισμός". Δε νομίζω ότι είναι πλειοψηφία. Αν όντως είναι, τότε το μικρότερο πρόβλημα που έχουμε ως κοινωνία είναι η τιμωρία των 68... Στα μάτια της πλειοψηφίας (ελπίζω!) θα ξεγυμωνθούν, χωρίς αστερίσκους του τύπου "τους φίμωσαν γιατί λένε την αλήθεια".
Για όσους το ξεχνάνε, πριν λίγους μόλις μήνες, αποφάσισε και διέταξε η κυβέρνηση, ότι πορείες γιοκ
Όσο διάβασα το περίγραμμα του νόμου (γιατί νομικές γνώσεις δεν έχω), δε λέει πουθενά ότι πορείες γιοκ. Λέει ότι πρέπει να ζητάς άδεια, ότι πρέπει να υπάρχει οργανωτής πορείας, ότι πρέπει να υπάρχει χωροταξική συνεννόηση με τις αρχές ώστε να υπάρχει η μίνιμουμ ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους, πολίτες, διερχόμενους κλπ δηλαδή ό,τι ισχύει σε οποιαδήποτε χώρα της οποίας τους νόμους γνωρίζω (πλην μιας που απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις γενικώς εκτός κι αν τις διοργανώνει το ένα και μοναδικό κόμμα η Μία Αγία Λαβίδα δηλαδή). Αν δεν κάνω λάθος είναι και εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία με τη διάταξη περί Διοργανωτή και Αστυνομικού Διαμεσολαβητή. Δεν ξέρω τι διαφορά έχει ο νόμος με τον αντίστοιχο της Γαλικίας ή της Αυστρίας για να πω για χώρες που πάνω-κάτω ξέρω τι ισχύει, εκτός κι αν έχω χάσει κάποιο επεισόδιο, δε γνωρίζω ποια ήταν και η προηγούμενη νομοθεσία αν υπήρχε. Αν υπήρχε πάντως μάλλον θεωρητική ήταν, θυμάμαι επί "αγανακτισμένων" να επιστρέφουμε με φίλους από το Σύνταγμα και χρειάστηκε να κάνουμε αναστροφή επειδή 4 άτομα (ολογράφως ΤΕΣΣΕΡΑ) είχαν κλείσει τον κεντρικότερο δρόμο της Αθήνας (δυο κρατούσαν ένα πανό, ένας είχε μια ντουντούκα κι άλλη μία είπε την Ολυμπιονίκη οδηγό του οχήματός μας "καριόλα" επειδή τους επισήμανε ότι εμείς οι 5 στο αυτοκίνητο ήμασταν περισσότεροι από τους διαδηλωτές που είχαν κλείσει το κέντρο!). Ξαναλέω μπορεί να κάνω και λάθος διότι δεν έχω διαβάσει όλη τη διάταξη, αλλά δεν είδα κάτι εξόφθαλμα διαφορετικό απ' ό,τι ισχύει στα άλλα κράτη.
Περί τεχνολογίας τώρα. Αυτά που γράφεις για τα παλιά χρόνια ισχύουν. Να προσθέσω μάλιστα ότι κάπου το 1870 όταν η μία ανακάλυψη διαδεχόταν την άλλη, το μεγαλύτερο γραφείο ευρεσιτεχνίων στη Ν. Υόρκη (αν θυμάμαι καλά την πόλη) έκλεισε :roofl: γιατί θεώρησε ότι δεν έμενα τίποτε πια να ανακαλυφτεί.


Χαχα, εξαιρετικό δεν το ήξερα. :roofl: Είμαστε αρκετά αστείοι οι άνθρωποι, ως είδος.
Είναι σαφές ότι οι θέσεις εργασίας δεν μπορούν να αναπληρωθούν όπως γινόταν παλιά, γιατί πια η υπεραξία που προέκυπτε από τη σχέση Κεφαλαίου Εργασίας, ωχριά μπροστά στα κέρδη που αφήνουν οι μεγάλες εταιρίες του πλανήτη (μέσα στις πρώτες είναι οι τεχνολογικές και Τ.Ν)
Δεν ξέρω πόσο σαφές είναι, οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο και οι περισσότεροι ειδικοί στο θέμα της τεχνολογικής ανεργίας μάλλον το αντίθετο πιστεύουν.
Επιπλέον, έχουμε να κάνουμε με πρωτοφανή απομύζηση των φυσικών κι ενεργειακών πόρων (χθες έγραφα το πως ο καπιταλισμός, κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 200 χρόνια να τελειώσει μια πηγή ενέργειας όπως το πετρέλαιο, που υφίσταται εκατομύρια χρόνια)- κάτι που θα φέρει ακόμα περισσότερο μείωση της παραγωγής.
Nαι, μόνο που η πρόοδος της τεχνολογίας σημαίνει πως για κάθε ενεργειακό πόρο που μας τελειώνει επινοούνται 4-5 νέοι. Και μάλλον θα συνεχίσουν να επινοούνται με ρυθμούς που δεν μπορούμε να φανταστούμε καν. Πχ τις προάλλες είχε μια παρουσίαση για τις απεριόριστες δυνατότητες παραγωγής βιοκαυσίμων από τα φύκια λόγω του ότι δεν καταλαμβάνουν εκτάσεις γης, μεγαλώνουν απίστευτα γρήγορα και παράγουν 30 φορές περισσότερη ενέργεια από τα ζαχαροκάλαμα και άλλες μορφές βιοκαυσίμων. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παραστώ γιατί μοίραζα φυλλάδια (κι έπεσα πάνω σε άλλη μία από τις περίπου 3500 διαδηλώσεις που γίνονται στη γειτονιά μου ετησίως), τι ωραία που συνδυάζονται όλα τα θέματα. Η παραγωγή όχι απλά δε θα μειωθεί λόγω της εύρεσης νέων μορφών ενέργειας, αλλά φαίνεται και χωρίς όρια, ήδη υπάρχουν χώρες που 'εχουν 100% ανανεώσιμη ενέργεια (κι όχι μόνο οι Ισλανδίες αυτού του κόσμου αλλά και οι Κοστα Ρίκες και οι Παραγουάες μη σου πω) η δε αδερφή μου στη Σκωτία (επίσης περιοχή με 100% ενέργεια από ανανεώσιμους πόρους) εργάζεται σε πρότζεκτ όπου ολόκληροι οικισμοί αντλούν ενέργεια από... το ουισκάκι. Γενικώς η ικανότητα του ανθρώπινου είδους να επινοεί είναι ανεξάντλητη.

0
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
germany96

 euroleague
Reactions: 99
Δημοσιεύσεις: 1091
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 10, 2007 7:55 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Οκτ 12, 2020 11:27 pm

Redoctor_33 έγραψε:
Δευ Οκτ 12, 2020 11:27 am
... Ακομη η πιστη στην προοδο ειναι φαντασιακη και πλεον εχει καταρρευσει για τα καλα...
Πολλές φορές κρίνουμε με βάση τις δικές μας προσλαμβάνουσες και αυτό αρκετές φορές μας οδηγεί σε γενικεύσεις που δεν ισχύουν. Η πίστη στην πρόοδο όντως στις "Δυτικές χώρες" έχει κλονιστεί ισχυρότατα ειδικά μετά την προηγούμενη παγκόσμια οικονομική κρίση κι ας ανέκαμψαν σχετικά σύντομα οι οικονομικοί δείκτες στις περισσότερες εξ αυτών (χωρίς όμως αυτή η ανάκαμψη να συνοδεύετε με ευθέως ανάλογη επάνοδο και του βιοτικού επιπέδου, καθώς για να προκύψει αυτή η επαναφορά, έπρεπε να γίνουν παραχωρήσεις). Στην δε χώρα μας που κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, είναι απολύτως λογική η πλήρης δυσπιστία προς κάποια φαντασιακή αειφόρο ανάπτυξη.

Σε χώρες όμως όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία (μιλάμε για πολυπληθείς χώρες που αντιπροσωπεύουν τεράστιο ποσοστο του παγκόσμιου πληθυσμού) η πίστη προς ένα καλύτερο μέλλον είναι υπαρκτή γιατί αυτή την στιγμή την βλέπουν να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Θα συμβαίνει για πάντα κάτι τέτοιο; Σε καμία απολύτως περίπτωση αλλά μέχρι τότε οι άνθρωποι εκεί θα είναι ικανοποιημένοι με το status quo. Όταν σε κάποιο απρόβλεπτο χρονικό σημείο θα επιβραδυνθεί τότε πιθανόν να αρχίσουν π.χ. κάποιες δημοκρατικές παραχωρήσεις στην Κίνα ως μέσο κατευνασμού του κόσμου, αν όμως η οικονομική ανάπτυξη έρθει σε απότομο τέλμα, τότε οι εξελίξεις θα είναι εκρηκτικές, εάν υποθέσουμε ότι έως τότε θα έχει ισχυροποιηθεί πλέον σημαντικά η μεσαία τάξη. Έχω την εντύπωση ότι η άρχουσα τάξη της Κίνας ζει με τον τρόμο ενός τέτοιου σεναρίου και έχει ποντάρει την ίδια της την επιβίωσή της σε αυτή την αειφόρο ανάπτυξη.
Redoctor_33 έγραψε:
Δευ Οκτ 12, 2020 11:27 am
...Μαλλον θα'ταν προτιμοτερη πχ η σταση της Ν. Ζηλανδιας οπου θα απαιτειται προσκληση εργασιας...
Την χρονιά που ξεκίνησε η περιδίνηση στον κυκεώνα της προηγούμενης οικονομικής κρίσης, το σύνολο των bonus των ανώτερων στελεχών της Goldman Sachs ξεπερνούσαν το ποσό που είχε δοθεί το αντίστοιχο έτος ως ανθρωπιστική βοήθεια παγκοσμίως. Οπότε καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολο να έχουμε άμεσα δραματικές αλλαγές στο βιοτικό επίπεδο προς τα πάνω σε τεράστια κομμάτια του παγκόσμιου πληθυσμού που ξέρουν ότι πως εκτός και αν καταφέρουν να αναρριχηθούν στο ανώτερο 10-5-1% (ανάλογα την χώρα) εισοδηματικά ποσοστό της χώρας τους, έχουν πολύ καλύτερες πιθανότητες για ένα καλύτερο μέλλον κυνηγώντας την τύχη τους στο εξωτερικό.

Όσο υπάρχουν αυτού του μεγέθους οι γεωγραφικές οικονομικές ανισότητες, τα μεταναστευτικά κύματα είναι αναπόφευκτα. Και αν η γεωγραφία της Νέα Ζηλανδίας της επιτρέπει να απομονωθεί πιο εύκολα από τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης που δεν την εξυπηρετούν, υπάρχουν πλείστες άλλες χώρες που αποτελούν επιθυμητούς προορισμούς που ακόμα και αν προσπαθούν είναι αδύνατο να υψώσουν και να διατηρήσουν τέτοια υδάτινα ή άλλης φύσεως τείχη.

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ ότι τα "Δυτικά κράτη" οχυρώνονται, την ίδια ώρα που οι Ευρωπαίοι χαχανίζουν με το beautiful wall της πορτοκαλί καρικατούρας, ταυτόχρονα χρησιμοποιούν τα κέντρα συγκέντρωσης προσφύγων της χώρας μας ως το ανατολικό "τείχος" της Ευρώπης αλλά όσο δεν αμβλύνονται οι οικονομικές ανισότητες, τέτοιου είδους προσπάθειες θα μοιάζουν σα να προσπαθεί κάποιος να μπαλώσει με blue tack ραγισμένο φράγμα έτοιμο να καταρρεύσει.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος germany96 την Δευ Οκτ 12, 2020 11:38 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Οκτ 12, 2020 11:34 pm

@Yorgos :)
1)Αναφέρομαι στους "πολιτικούς" απόγονους βρε συ, κι όχι στους φυσικούς απογόνους :) . Νόμιζα ότι ήταν καθαρό- μιας και χρησιμοποείται ευρέως.
Η ιδεολογία τους παραπέμπει στο έγκλημα κατά του "άλλου"- είναι η ζωογόνος της αφετηρία αυτή (η μισαλλοδοξία) κι όχι το πως θα οργανωθεί καλύτερα η οικονομία κι η κοινωνία. Είναι άρρητα δεμένα λοιπόν, αυτά τα 2 στον Ναζισμό. Τα θεμελίωσε ο Ρόζενμπεργκ και τα έκανε πράξη ο Χίτλερ, πρώτα εντός της χώρας του και μέτα εκτός.
Ευτυχώς που είχε απέναντι του τη Σοβιετική Ένωση, τη Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα με τον ΕΑΜ- ΕΛΑΣ κορυφαίο εκφραστή αντίστασης (και δίπλα του ένα τεράστιο κομμάτι του ελληνικού λαού).

Να και τι έγραφε ο κορυφαίος Χόμπσμπαουμ:
O Nαζισμός είναι ένα φαινόμενο που δύσκολα φαίνεται ότι μπορεί να υπαχθεί σε ορθολογική ανάλυση. Mε ηγέτη που μιλούσε σε τόνους Aποκάλυψης για παγκόσμια εξουσία ή καταστροφή και για καθεστώς στηριγμένο σε μια εντελώς αποκρουστική ιδεολογία φυλετικού μίσους, μία από τις πολιτιστικά και οικονομικά πιο προηγμένες χώρες της Eυρώπης [...], εξαπέλυσε ένα παγκόσμιο παρανάλωμα που φόνευσε 50 εκατομμύρια άτομα περίπου και διέπραξε αγριότητες - που κορυφώθηκαν στη μηχανοποιημένη μαζική δολοφονία εκατομμυρίων Eβραίων - τέτοιας φύσης και κλίμακας, που δεν το χωρά η φαντασία. Aντιμέτωπες με το Αουσβιτς, οι ερμηνευτικές ικανότητες του ιστορικού φαίνονται πράγματι μηδαμινές".

Σχετικά με την οικονομική του ανάλυση; Συρραφές σοσιαλιστών (Λασαλιστών) όπου στην πράξη δεν εφαρμόστηκαν μιας και όσο ο Χίτλερ έβγαζε εθνικοσοσιαλιστικούς λόγους στους εργάτες, την ίδια στιγμή έπαιρνε όλο το κεφάλαιο με το μέρος του, δίνοντας του, γη και ύδωρ.
Και τελικά ας έρρεε το χρήμα από την υφαρπαγή του πλούτου των κατεκτημένων χωρών η οικονομία της Ναζιστικής Γερμανίας (στο πικ της) μεταφραζόταν σε κουπόνια, εξαθλίωση και ARBEIT MACHT FREI. :banghead:


2) Οι πορείες στην πράξη απαγορεύονται όταν ζητάνε όνομα οργανωτή. Φτάνει με το φακέλωμα. Βέβαια δεν θα απαγορευτούν γιατί υπάρχει κόσμος που το στηρίζει.
Τα υπόλοιπα τα βλέπουμε εκ διαμέτρου αντίθετα και δεν το πιάνω καν αυτό που ανέφερες. :peace:

3) ΠΟλύς κόσμος δεν ξέρει τι σημαίνει "πράσινη" " ανανεώσιμη¨ ενέργεια. Χονδρικά (πήγε αργά :) ) κάθε MW αιολικής ενέργειας προϋποθέτει ένα MWθερμικής (!!!) ενέργειας. Ήγουν,, πετρέλαιο, λιγνίτη, υδρογονάνθρακες.Ϊ Όταν δε φυσάει ( κατά κανόνα δηλαδή, άρα ως ενέργεια είναι στοχαστική/τυχαία) πρέπει να λειτουργεί και το κάνει καίγοντας καύσιμα.

Οι υπόλοιπες καλλιέργειες που λες απαιτούν 2 και 3 πλανήτες όπως η Γη, αποκλειστικής καλλιέργειας :D για να καλύψουν τις ανάγκες.
Καμία χώρα δεν έχει φτάσει το 100%, παρά μονάχα η μικροσκοπική Κόστα Ρίκα κοντεύει. Γενικώς μονάχα μικρές χώρες.
Η ΕΕ έχει ως στόχο. στο πέρας του 2020 να φτάσει το 20% ( κι αυτό βοηθέντος του παράγοντα της πανδημίας :wink: ).

Εδώ το κλείνω το θέμα. Αυτά που είχα να πω (αν και τα είπα μάλλον τηλεγραφικώς, μεταξύ της μιας δουλειάς και της άλλης) τα είπα. Ευήκοα ώτα υπάρχουν πάντα (θέλω να πιστεύω, τουλάχιστον).
Καληνύχτες και τα λέμε στα υπόλοιπα νήματα :dribble: . Το ξαναείπα- το έχω υπόψη μου, αλλά την έκανα τελικά την ζαβολιά μου και ξανάεγραψα. :P
Αν κούρασα παραπάνω :sorry:

Άβαταρ μέλους
yorgos

 champion
Reactions: 3923
Δημοσιεύσεις: 11017
Εγγραφή: Δευ Οκτ 19, 2009 10:55 pm
Τοποθεσία: Αβάνα
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 13, 2020 5:45 am

1)Αναφέρομαι στους "πολιτικούς" απόγονους βρε συ, κι όχι στους φυσικούς απογόνους :) .

Μα κι εγώ. Και το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται: το ότι κάποιος είναι απόγονος μιας πολιτικής ιδεολογίας πώς στοιχειοθετείται;
2) Οι πορείες στην πράξη απαγορεύονται όταν ζητάνε όνομα οργανωτή.

Σε ποια χώρα δεν απαιτείται δηλαδή;
Καμία χώρα δεν έχει φτάσει το 100%, παρά μονάχα η μικροσκοπική Κόστα Ρίκα κοντεύει. Γενικώς μονάχα μικρές χώρες.
Ισλανδία 100%, Παραγουάη100%, Νορβηγία 98,5%, τεράστιες χώρες όπως η Βραζιλία είναι στο 75%, η Αυστρία με παραπλήσιο πληθυσμό της Ελλάδας είναι στο 80% κλπ, η Ιταλία το 2040 θα είναι στο 95%, συμβαίνει ήδη, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις νέες πηγές που ανακαλύπτονται και θα ανακαλυφθούν.
https://www.resilience.org/stories/2018 ... k%20(69.4).

0
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Moderator
Reactions: 1875
Δημοσιεύσεις: 5135
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 12, 2014 10:43 am
Τοποθεσία: Κρήτη
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς, Chris Weber
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 13, 2020 6:43 am

basket72 έγραψε:
Δευ Οκτ 12, 2020 11:34 pm

3) ΠΟλύς κόσμος δεν ξέρει τι σημαίνει "πράσινη" " ανανεώσιμη¨ ενέργεια. Χονδρικά (πήγε αργά :) ) κάθε MW αιολικής ενέργειας προϋποθέτει ένα MWθερμικής (!!!) ενέργειας. Ήγουν,, πετρέλαιο, λιγνίτη, υδρογονάνθρακες.Ϊ Όταν δε φυσάει ( κατά κανόνα δηλαδή, άρα ως ενέργεια είναι στοχαστική/τυχαία) πρέπει να λειτουργεί και το κάνει καίγοντας καύσιμα.
Δεν ισχύει η αναλογία 1:1 και μπορεί να αποδειχθεί εξετάζοντας τις ημερήσιες παραγωγές ενέργειας ανά τύπο ενέργειας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα (ευρωπαϊκή επειδή υπάρχουν πλήρη δεδομένα ανά ώρα). δεν είναι τελείως τυχαία ή στοχαστική η παραγωγή, μπορεί να προβλεφθεί, ακόμα περισσότερο η ενέργεια από φωτοβολταϊκά, ενώ και οι χώρες είναι διασυνδεδεμένες μεταξύ τους, χρειάζεται όμως ένα ποσοστό σταθμού βάσης να λειτουργεί είτε αυτό είναι πετρέλαιο, είτε υδροηλεκτρική ενέργεια.
Είναι όμως αλήθεια ότι μια χώρα δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στα φωτοβολταϊκά και στα αιολικά πάρκα ακριβώς λόγο της ανάγκης σταθμών βάσης, όσο μεγαλύτερο ποσοστό επί της συνολικής ενέργειας παράγεται από τέτοια πάρκα τόσο και περισσότερο "απρόβλεπτη" γίνεται η παραγωγή. Γι' αυτό χώρες με μεγάλο ποσοστό ανανεώσιμων στην ουσία έχουν μεγάλο ποσοστό υδροηλεκτρικών σταθμών ή στην περίπτωση ας πούμε της Κόστα Ρίκα και γεωθερμικής ενέργειας.

0
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 13, 2020 8:58 am

@Conan82,Στην Ελλάδα η αναλογία είναι κατά κανόνα, ένα προς ένα. Μιλάμε για ολόκληρο τον χρόνο, ναι;
Χάσκει ακόμα το ζήτημα με την αποθήκευση- αν και με την αντλησοταμιεύση, κάτι θα γίνει εκεί.
Είναι επίσης και το θέμα του δικτύου που την καθιστά υπολειτουργική.
Ας ανοίξουμε ένα νήμα για τις ΑΠΕ. Το ακολουθώ από κοντά τα 2 τελευταία χρόνια. Το ίδιο και ο υπουργός, Χατζηδάκης. ΜΑζί του κι ο ΣΕΒ.

@ Yorgos, κοίταξε το πάλι αυτό με τις πηγές. :) Δεν είναι όλα , γκουγκλάρουμε και σε μισό λεπτό βρήκα το πρώτο σάιτ και το παραθέτω.

Η Βραζιλία είναι κολοσσός στο πετρέλαιο, και το φυσικό αέριο. Μέχρι πέρσι τουλάχιστον, προσδοκούσε λιγότερο από το 10% από αιολικά και σίγουρα λιγότερο από το 5% από φωτοβολταϊκά. Κάπου εκεί και από τα βιοκαύσιμα. Να μην μιλήσουμε για το τι σημαίνουν τα φαραωνικά υδροηλεκτρικά έργα για τους ιθαγενείς σε ΒΡαζιλία, Χιλή και λοιπές χώρες. Τι θέλουν κι αυτοί και μας ενοχλούν; Καλύτερα να βγουν στην επαιτεία. :shock:

Συνοψίζοντας: ο κόσμος πια σε γεωοικονομικό και γεωπολιτικό/γεωστρατηγικό επίπεδο, γυρνάει γύρω από τους υδρογονάνθρακες και σε λίγο γύρω από τους Υδρίτες. Παράλληλα με τις επενδύσεις στο ηλεκτρονικό αυτοκίνητο και στον τομέα της Τ.Ν/ Τεχνολογίας. Ακολουθούν και οι ΑΠΕ και δη τα υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Τσους και τσιλούι (για τους πολύγλωσσους).

Redoctor_33

senior
Reactions: 246
Δημοσιεύσεις: 440
Εγγραφή: Τρί Δεκ 31, 2019 2:15 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 13, 2020 10:06 pm

germany96 έγραψε:
Δευ Οκτ 12, 2020 11:27 pm
Redoctor_33 έγραψε:
Δευ Οκτ 12, 2020 11:27 am
... Ακομη η πιστη στην προοδο ειναι φαντασιακη και πλεον εχει καταρρευσει για τα καλα...
Πολλές φορές κρίνουμε με βάση τις δικές μας προσλαμβάνουσες και αυτό αρκετές φορές μας οδηγεί σε γενικεύσεις που δεν ισχύουν. Η πίστη στην πρόοδο όντως στις "Δυτικές χώρες" έχει κλονιστεί ισχυρότατα ειδικά μετά την προηγούμενη παγκόσμια οικονομική κρίση κι ας ανέκαμψαν σχετικά σύντομα οι οικονομικοί δείκτες στις περισσότερες εξ αυτών (χωρίς όμως αυτή η ανάκαμψη να συνοδεύετε με ευθέως ανάλογη επάνοδο και του βιοτικού επιπέδου, καθώς για να προκύψει αυτή η επαναφορά, έπρεπε να γίνουν παραχωρήσεις). Στην δε χώρα μας που κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, είναι απολύτως λογική η πλήρης δυσπιστία προς κάποια φαντασιακή αειφόρο ανάπτυξη.

Σε χώρες όμως όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία (μιλάμε για πολυπληθείς χώρες που αντιπροσωπεύουν τεράστιο ποσοστο του παγκόσμιου πληθυσμού) η πίστη προς ένα καλύτερο μέλλον είναι υπαρκτή γιατί αυτή την στιγμή την βλέπουν να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Θα συμβαίνει για πάντα κάτι τέτοιο; Σε καμία απολύτως περίπτωση αλλά μέχρι τότε οι άνθρωποι εκεί θα είναι ικανοποιημένοι με το status quo. Όταν σε κάποιο απρόβλεπτο χρονικό σημείο θα επιβραδυνθεί τότε πιθανόν να αρχίσουν π.χ. κάποιες δημοκρατικές παραχωρήσεις στην Κίνα ως μέσο κατευνασμού του κόσμου, αν όμως η οικονομική ανάπτυξη έρθει σε απότομο τέλμα, τότε οι εξελίξεις θα είναι εκρηκτικές, εάν υποθέσουμε ότι έως τότε θα έχει ισχυροποιηθεί πλέον σημαντικά η μεσαία τάξη. Έχω την εντύπωση ότι η άρχουσα τάξη της Κίνας ζει με τον τρόμο ενός τέτοιου σεναρίου και έχει ποντάρει την ίδια της την επιβίωσή της σε αυτή την αειφόρο ανάπτυξη.
Redoctor_33 έγραψε:
Δευ Οκτ 12, 2020 11:27 am
...Μαλλον θα'ταν προτιμοτερη πχ η σταση της Ν. Ζηλανδιας οπου θα απαιτειται προσκληση εργασιας...
Την χρονιά που ξεκίνησε η περιδίνηση στον κυκεώνα της προηγούμενης οικονομικής κρίσης, το σύνολο των bonus των ανώτερων στελεχών της Goldman Sachs ξεπερνούσαν το ποσό που είχε δοθεί το αντίστοιχο έτος ως ανθρωπιστική βοήθεια παγκοσμίως. Οπότε καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολο να έχουμε άμεσα δραματικές αλλαγές στο βιοτικό επίπεδο προς τα πάνω σε τεράστια κομμάτια του παγκόσμιου πληθυσμού που ξέρουν ότι πως εκτός και αν καταφέρουν να αναρριχηθούν στο ανώτερο 10-5-1% (ανάλογα την χώρα) εισοδηματικά ποσοστό της χώρας τους, έχουν πολύ καλύτερες πιθανότητες για ένα καλύτερο μέλλον κυνηγώντας την τύχη τους στο εξωτερικό.

Όσο υπάρχουν αυτού του μεγέθους οι γεωγραφικές οικονομικές ανισότητες, τα μεταναστευτικά κύματα είναι αναπόφευκτα. Και αν η γεωγραφία της Νέα Ζηλανδίας της επιτρέπει να απομονωθεί πιο εύκολα από τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης που δεν την εξυπηρετούν, υπάρχουν πλείστες άλλες χώρες που αποτελούν επιθυμητούς προορισμούς που ακόμα και αν προσπαθούν είναι αδύνατο να υψώσουν και να διατηρήσουν τέτοια υδάτινα ή άλλης
Με βαση οτι στη Δυση ανηκουμε ή ορθοτερα περπου στη Δυση ανηκουμε, γιατι παρα την αλλοιωση των χρυσων εποχων του ευρω συνεχιζουμε να μαστε Μεσογειοι και Βαλκανιοι με τα + και τα - μας, νομιζω εχει μεγαλυτερη σημασια τι γινεται με την εννοια της προοδου στα μερη μας και δει στη Δυση αποπου ξεκινησε και συνεχιζει να διαφημιζεται εστω με στρεβλα στατιστικα καποιας καπου καποτε, οικονομικης μεγενθυνσης (χαρτακια χαρτακια χαρτακια). Δεν ειπα οτι κατερρευσε στην Ινδονησια. Ας ειναι καλα οι Τζακαρτιανοι δεν τους ενοχλουμε δεν μας ενοχλουν ας προοδευουν ελευθερα.

Επιστημονικη και τεχνολογικη προοδος φυσικα υπηρξε. Γκωσαμε ομως απο προοδο. Δεν χρειαζεται να τρεχουμε σαν μανιακοι αλλο να προοδευσουμε.

Το" θεμα" ειναι γιατι πλεον ολα αυτα τα επιτευγματα δεν αξιοποιουνται ωστε να μεγιστοποιηθει ο ελευθερος χρονος και να μπορεσει ο καθενας να αναπτυξει τις κλισεις του και τα χομπι του και οχι να τρεχουμε σαν τα χαμστερακια σε δυσβιωτες μεγσλουπολεις γινομενοι ολο και πιο αποξενωμενοι παραλληλα..

Σε μια χωρα ακομα και φτωχη αν ειναι αυταρκης, οι πολιτες της μπορει να περνανε αρκετα καλυτερα απο αλλες χωρες με τα μεγαλα ΑΕΠ. Το να γινομασταν Κουβα το 2015 μπορει να δημιουργουσε μια δυστοπια ενδεχομενως, αλλα θα υπηρχε και η πιθανοτητα για την πλειοψηφια να ζουσε πιο αξιοβιωτα αποτι σημερα.

Και πλεον βλεποντας πως διαχειριζεται την πανδημια η φτωχη και σε εμπαργκο Κουβα vs τους Προοδευμενους δυτικους, η κλασσικη ατακα "Κουβα να γινουμε;" ακουγεται αρκετα λιγοτερο.

Το "σχεδιο" ειναι να γινουμε (κοσοβοποιημενο) Μαιαμι της Ευρωπης. Θα ηταν ενδιαφερον να γινομασταν Κουβα αντι Μαιαμι. Η τελευταια Σοβιετια της Ευρωπης (μετα την Υπερδνειστερια) επιστρεφει.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

 champion
Reactions: 3923
Δημοσιεύσεις: 11017
Εγγραφή: Δευ Οκτ 19, 2009 10:55 pm
Τοποθεσία: Αβάνα
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 13, 2020 11:07 pm


@ Yorgos, κοίταξε το πάλι αυτό με τις πηγές. :) Δεν είναι όλα , γκουγκλάρουμε και σε μισό λεπτό βρήκα το πρώτο σάιτ και το παραθέτω.

Η Βραζιλία είναι κολοσσός στο πετρέλαιο, και το φυσικό αέριο. Μέχρι πέρσι τουλάχιστον, προσδοκούσε λιγότερο από το 10% από αιολικά και σίγουρα λιγότερο από το 5% από φωτοβολταϊκά. Κάπου εκεί και από τα βιοκαύσιμα
.





Brazil’s success in generating electric energy from renewable sources, which currently represent 85.4% of the country’s electricity supply, according to preliminary data from the 2009 National Energy Balance, conducted by the Energy Research Corporation (EPE).

Πηγή:
https://www.renewableenergyworld.com/20 ... velopment/

Brazil has a very high share of renewable electricity, reaching 80% of total electricity production in 2016.
Πηγή:
https://www.ieabioenergy.com/wp-content ... _final.pdf

Overall, in 2018, renewable sources accounted for 82.5% of total installed capacity in Brazil and for 85.9% of the power generated during the period.
Πηγή: https://www.prnewswire.com/news-release ... 80089.html
https://ourworldindata.org/renewable-energy

1
1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Οκτ 16, 2020 5:22 pm

Tι θα βγάλει από την εσωτερική του τσέπη ο μασκοφόρος πρωταγωνιστής της αγαπημένης σου αστυνομικής σειράς;

Α) Πιστόλι
Β) Αντισηπτικό
Γ)Την αστυνομική του ταυτότητα εν είδει πάσου για τα δύσκολα. When the going gets tough, the tough get going.
Δ) Το "πανέξυπνο" κινητό του να δείξει τη viral σέλφι με τους νιόπαντρους

Εικόνα

Συνημμένα
BB1a6fNU.jpg
BB1a6fNU.jpg (7.13 KiB) Προβλήθηκε 5749 φορές
Άβαταρ μέλους
yorgos

 champion
Reactions: 3923
Δημοσιεύσεις: 11017
Εγγραφή: Δευ Οκτ 19, 2009 10:55 pm
Τοποθεσία: Αβάνα
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 31, 2020 10:11 am

Ορίστε, αυτά που λέγαμε και για τη ΧΑ
https://www.ethnos.gr/lifestyle/130837_ ... on-petrako

Ήταν να βγει μια εκπομπή με διάφορους αρνητές του κορωνοιού και αντίλογο από λοιμωξιολόγους. Ο Πετράκος μάλιστα, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του (προσωπικά διαφωνώ σε όλα), έχει δομημένο και συγκροτημένο λόγο, δεν ουρλιάζει, μπορεί κανείς να συζητήσει μαζί του. Τι θα έχανε η ελληνική κοινωνία αν αντιπαρατίθεντο τα επιχειρήματα των αρνητών με επιχειρήματα από επιστήμονες;

Σε άλλη εκπομπή του Σρόιτερ πριν χρόνια θαυμάσαμε τον αλήστου μνήμης Αρτέμη Σώρα. Γελοιοποιήθηκε, δεν μπορούσε να απαντήσει σε στοιχεία και αρκετοί άνθρωποι που πίστευαν ότι ίσως και να υπάρχει 1% αλήθειας σε αυτά που λέει είδαν την εκπομπή (όπως συγγενικό μου πρόσωπο) και δεν είχαν πού να κρυφτούν. Τι έχασε η δημοκρατία, η επιστήμη, η πολιτική που τον άφησε να μιλήσει;

Δεν έχω facebook κλπ αλλά είμαι σίγουρος ότι βγηκαν τώρα οι αρνητές κι έχουν λυσσάξει ότι τους έκοψαν επειδή έχουν δίκιο, τους μπλοκάρει ο Τζορτζ Σόρος, δεν αντέχουν το διάλογο οι γιατροί, "τα έκαναν πάνω τους στον Άλφα", κλπ. Ο μη διάλογος δεν είναι λύση, το πρόβλημα είναι.

4
4 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Moderator
Reactions: 1875
Δημοσιεύσεις: 5135
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 12, 2014 10:43 am
Τοποθεσία: Κρήτη
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς, Chris Weber
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 31, 2020 10:30 am

Να πω πόσο συμφωνώ με τον yorgo;
Διάβαζα και για το θέμα και πως κόπηκε η εκπομπή του Σρόιτερ για τους "συνωμοσιολόγους", ο ίδιος ο Σρόιτερ είπε ότι ήταν μια ευκαιρία να αποδομηθούν οι ισχυρισμοί των συνωμοσιολόγων.
Εξαρχής δηλαδή το "παιχνίδι" ήταν άνισο, δεν θα είχαμε μια εκπομπή που θα ακουγόταν 2 διαφορετικές μεριές, θα ήταν μια εκπομπή για να αποδομηθεί η αντίθετη άποψη. Και παρ' όλα αυτά οι συνθήκες δεν κρίθηκαν κατάλληλες. Απλώς η αντίθετη άποψη όταν γίνεται με επιχειρήματα δεν πρέπει να ακούγεται στις μέρες μας.
Και δεν είναι θέμα αν υποστηρίζουμε ή όχι την Χ.Α, αν είμαστε ή όχι αρνητές του κωρονοϊού αλλά μας στερούν το δικαίωμα να αποφασίσουμε οι ίδιοι τι θα πιστέψουμε και τι όχι.

2
2 Εικόνα
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 31, 2020 1:54 pm

Ή έστω αντιπροσωπευτική κι έμμεση-ίσα που πατάει η γάτα, λέμε- δημοκρατία δεν κινδυνεύει καθόλου από το αν θα κοπούν ή όχι τύποι σαν τον Σώρρα, ψεκασμένοι αρνητές και Χρυσαύγουλα.

Δεν αποτελεί καμιά πρόφαση, πρόσχημα και δεδηκασμένο για το αν θα κοπούν ουσιαστικές ελευθερίες και φωνές που μιλάνε για τα δίκαια των πολλών, της φύσης, (και λοιπών γραφικοτήτων, όπως είθισται πια στους κυνικούς καιρούς που ζούμε να θεωρούνται τα κινήματα διαμαρτυρίας).

Γιατί αυτά έχουν κοπεί προ πολλού. Τα ΜΜΕ θυμίζουν Μπερλουσκονική Ιταλία κι ούτω καθεξής.
Απολογητές κι υπερασπιστές του νεοφιλελεύθερου (χρηματοπιστωτικού, ψηφιακού) καπιταλισμού είναι.

* Κι όλα αυτά σήμερα την ημέρα του ανεπανάληπτου διαγγέλματος του Κούλη-ς.
Με περίσσειο θεατρινισμό (πλάκα είχε εκεί που τώνιζε το ¨τώρα¨ :D ) κι εκπληκτική ερμηνεία στον ρόλο του παγωνιού/κινέζου/ρίχνω το μπαλάκι στους πολίτες και την ατομική ευθύνη.

Αν υπάρχει ψήγμα πολιτικής αντίληψης στον κόσμο, η σημερινή μέρα θα πρέπει να σημάνει και το τέλος του πολιτικού ανδρός, ονόματι Κούλης.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

 euroleague
Reactions: 1102
Δημοσιεύσεις: 1632
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 17, 2011 12:15 am
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 31, 2020 2:22 pm

Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν έχουν να κάνουν με το αν δίνεται βήμα στον καθένα να λέει την μπαρούφα του χωρίς κριτική.

Ελευθερία του λόγου σημαίνει ότι δεν σε κυνηγούν οι αρχές για αυτά που πιστεύεις. Στην περίπτωση μας, η ελευθερία του λόγου θα είχε καταπατηθεί αν εμφανιζόταν η αστυνομία στην πόρτα του Πετράκου και τον μάζευαν για αυτά που είπε. Ελευθερία του λόγου ασκεί και το κανάλι όταν λέει "Δεν θα παίξει αυτό στον σταθμό μου".

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να μην δίνεται βήμα σε βλάκες και επικίνδυνους.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν παριστάνω ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι τίποτα φορείς αντικειμενικής αλήθειας απλά η φάση με τη "φίμωση" που τραβάνε οι "ελεύθερα σκεπτόμενοι" (τα ίδια κι εδώ στην Αμερική που μένω, τα ξέρετε, τα διαβάζετε) έχει παραγίνει. Νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να λένε ό,τι γουστάρουν χωρίς κριτική.

Δεν νομίζω πως θα έκανε κάποια διαφορά στο κοινό που τον πιστεύει (τον τραγουδιστή/PhD), αν ο Σρόιτερ ήταν προετοιμασμένος να αποδομήσει τα επιχειρήματα του Πετράκου. Δεν έχει σημασία πόσα στοιχεία παρουσιάζεις αν στο τέλος το άτομο πιστεύει ότι υπάρχει συντονισμένο πλάνο και ακόμα και οι πηγές σου είναι βαλτές.

0
Basketforum.gr NBA Fantasy 2024: 🏆
Απάντηση

Επιστροφή στο “Politics”