Πολιτική Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
yorgos

 champion
Reactions: 3924
Δημοσιεύσεις: 11017
Εγγραφή: Δευ Οκτ 19, 2009 10:55 pm
Τοποθεσία: Αβάνα
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 10, 2020 11:51 am


μην συγκρινουμε παλι κουβες κλπ με χωρες μεγαθηρια. την κουβα θα την συγκρινεις με γουατεμαλες τζαμαικες κλπ.

Ωραία, και για τη Τζαμάικα και τη Γουατεμάλα κολυμπώντας φεύγουν. Δυστυχώς ακόμη και για την Αϊτή, όπου η κουβανική μετανάστευση είναι πλέον μεγάλο πρόβλημα.
επισης η κουβα ειναι μια χωρα μονη της, δεν εχει το ιδιο συστημα με το υπολοιπο 95% του πλανητη για να στηριζεται.
Κι όταν είχε το ίδιο σύστημα με το μισό πλανήτη, στα ίδια ήταν.

και γω σου λεω δεν ειναι αποτελεσμα του καπιταλισμου οτι εχουμε επιστημη και προιοντα τεχνολογιας καλυτερα απο οτι πριν. ειναι θεμα ανθρωπου.
Ε δεν είναι, σε διαψεύδουν τα γεγονότα, τι να κάνουμε. Έχουμε καπιταλιστικές χώρες, έχουμε και κομουνιστικές, τις συγκρίνουμε και δυστυχώς η σύγκριση είναι για κλάματα.
και στον μεσαιωνα ειχαμε προοδο της τεχνολογιας και αυξηση του πλυθησμου. δεν σημαινει οτι ηταν και καλα συστηματα τα τοτε οπως το φεουδαρχικο κλπ
Αύξηση του πληθυσμού είχαμε, βελτίωση ποιότητας ζωής δεν είχαμε. Η δε πρόοδος της τεχνολογίας ήταν εμβρυακή σε σχέση με άλλες εποχές, ακριβώς λόγω της φεουδαρχίας.
νομιζω δεν καταλαβαινεις οτι καθε μερα τα δικαιωματα μας, οι μισθοι μας, οι υπηρεσιες που λαμβανουμε ειναι ολο και χειροτερες.
Αυτό είναι το ένα ενδεχόμενο, να μην το καταλαβαίνω εγώ. Το άλλο είναι να μη γνωρίζεις εσύ ότι συνολικά στον κόσμο τα δικαιώματα, οι μισθοί, οι υπηρεσίες που λαμβάνουμε είναι όλο και καλύτερες. Ένας από τους δυο μας κάνει σίγουρα λάθος.
και θα συνεχιζεται αυτο γιατι οι αγορες θα πηγαινουν στα ολο και πιο φθηνα εργατικα χερια.

Μα δεν πάνε, ο βαθμός εξάρτησης της παραγωγής από το κόστος των εργατικών είναι συνεχώς μειούμενος.
καθε μερα υποβαθμιζεται ο μισος πλανητης, για να παρει κατι ψιχουλα ο αλλος μισος πλανητης
Έχεις ταξιδέψει ποτέ στον άλλο μισό πλανήτη; Έχεις δει τι πρόοδο έχει σημειώσει; Έχεις κάποια στοιχεία που να στηρίζουν την άποψή σου;
ως η εξελιξη που ονομαζεις εσυ ως φαγητο και νερο,

Δεν όρισα εγώ αυτό ως εξέλιξη. Όρισα την καλύτερη παιδεία, υγεία, στέγαση, δημοκρατικά δικαιώματα, αγοραστική δύναμη, υγεία και ασφάλεια. Σε όλους αυτούς τους τομείς η πρόοδος είναι ιλιγγιώδης. Εσύ έχεις την εντύπωση πως η πρόοδος που συντελείται είναι ένα πιάτο φαγητό και εκεί έγκειται η διαφορά μας.
. δινει 1 και παιρνει 100. αν αυτο δεν ειναι πισωγυρισμα και μη εξελιξη τοτε πως λεγεται?
Θα λεγόταν πισωγύρισμα αν συνέβαινε. Απλά δε συμβαίνει.
μα πως δεν ειναι παραδειγμα καπιταλισμου η ΗΠΑ. ο ορισμος της ειναι!
Μάλλον έχουμε διαφορετική αίσθηση του ορισμού του καπιταλισμού. Καπιταλισμός είναι το σύστημα όπου η ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής ανήκει σε ιδιώτες (σε αντίθεση με τον κομουνισμό) και η διανομή των αγαθών γίνεται με βάση τους νόμους της αγοράς (σε αντίθεση με τον κομουνισμό). Δεν υπάρχει κάποιος ορισμός τους καπιταλισμού που λέει ότι καπιταλισμός είναι ο νεοφιλελευθερισμός, ότι δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος, δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία κλπ.
ο καπιταλισμος θελει ολο και λιγοτερο κρατος και ολο και περισσοτερες εταιριες για να λειτουργησει.
Θέλει λιγότερο κράτος που ρυθμίζει την αγορά αντί να την υποκαθιστά, αυτός είναι ο ορισμός του. Το "όλο και λιγότερο" δεν το έχω δει σε κάποιον ορισμό.
οι εταιριες που ειναι τοπ απο ενα σημειο και μετα απλως παιρνουν την εξουσια και κανουν οτι θελουν.
Στον ορισμό του καπιταλισμού εννοείς; Στα περισσότερα καπιταλιστικά κράτη; Είναι στόχος του καπιταλισμού αυτό;
διαλυουν τις δημοσιες υπηρεσιες, μειωνουν θεσεις εργασιες και μισθους και ταυτοχρονα δεν αφηνουν αλλους να αναπτυχθουν. και ολα αυτα γιατι αν γινει το αντιθετο μπορει να χαθουν.
Όχι, στα περισσότερα κράτη μια χαρά συνυπάρχει το κράτος ως ρυθμιστής με τον ιδιωτικό τομέα.
στις χωρες που ειπες δεν εχουν τον ορισμο του καπιταλισμου. εχουν ισχυρες δομες ως κρατος και δεν κανει ο καθε ενας οτι τον συμφερει.
Δεν ξέρω πού διάβασες ότι ο καπιταλισμός συνεπάγεται να κάνει ο καθένας ό,τι τον συμφέρει.
εχουν ας πουμε αυτο που λενε σοσιαλδημοκρατια.πιο ηπιες μορφες καπιταλισμου που εχουν πολλα στοιχεια σοσιαλισμου μεσα ας πουμε.
Καπιταλισμός είναι η σοσιαλδημοκρατία αν τα μέσα παραγωγής δεν ανήκουν στο κράτος, βλέπε ορισμό καπιταλισμού.
κολυμπωντας φευγουν; εγω ξερω οτι πανε αμερικανοι στην κουβα μπας και φτιαξουν κανα δοντι γιατι στην μητερα αμερικη ειναι πανακριβα :lol:
Αν πάνε στην Κούβα να φτιάξουν τα δόντια τους, ατύχησαν. Δεν υπάρχουν οδοντίατροι, ούτε καν υλικό (τελευταία φορά είδα σμάλτο πριν από 6,5 χρόνια). ΝΑι, οι Κουβανοί που φέυγουν (και πεθαίνουν πολλοί δυστυχώς στην προσπάθεια) είναι πάρα πολοί κάθε χρόνο, ακόμη και στην προσπάθεια να πάνε σε αποτυχημένα κράτη όπως η Αϊτή.
τελος, λογικο ειναι να μην εχουμε τοσους πολεμους τωρα, αφου δεν συμφερουν οικονομικα!

Σωστά.
επισης τα τελευταια 100 χρονια εχουν γινει απιστευτοι και μεγαλοι πολεμοι, οπως ας πουμε και οι μεγαλυτεροι εβερ, Α και Β παγκοσμιος.
Κι αυτό σωστό, αλλά δε βλέπω τι σχέση έχει με το ότι ο κόσμος είναι σε σταθερή βελτίωση και ότι συνολικά ως ανθρωπότητα ζούμε καλύτερα από ποτέ με διαρκή βελτίωση.
οποτε δεν ειναι και ακριβως θεμα καπιταλισμου οι λιγοτεροι πολεμοι. ειναι και λογο οτι ο ανθρωπος ειναι και πολυ πιο εξυπνος και με μεγαλυτερη παιδεια οσο περναν οι γενιες.
Και σε αυτό συμφωνώ, αλλά κυρ΄θως στο ότι πλέον τα κέρδη δεν είναι εδαφικά, άρα υπάρχουν άλλες μορφές πολέμου (πχ οικονομικές, ψηφιακές). Σαφώς πιο ανώδυνες από τις επιδρομές και τις ατομικές βόμβες.
ΥΓ δεν λεω οτι το κομματι και το σταδιο του καπιταλισμου δεν ηταν αναγκαιο για να εξελιχθει ο κοσμος μας. λεω οτι πλεον εδω και χρονια δεν μπορει να δωσει κατι παραπανω
Εδώ διαφωνούμε. Λέω ότι όχι απλά δίνει το κάτι παραπάνω, αλλά ότι ο ρυθμός με το οποίο το δίνει είναι και πρωτόγνωρος.
και το βλεπουμε ηδη αυτο με την αλλαγη κομματιων του καπιταλισμου με πολλα σοσιαλιστικα στοιχεια στις χωρες που ειπαμε πριν.
Πάντα υπήρχαν στοιχεία κρατικής παρέμβασης στον καπιταλισμό, βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας του είναι, πλην νεοφιλελευθερισμούς και κάποιων άλλων ακραίων μορφών.


2
2 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
Redfly

 euroleague
Reactions: 404
Δημοσιεύσεις: 1012
Εγγραφή: Τρί Φεβ 04, 2020 9:23 pm
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 10, 2020 12:51 pm

Περιμένω να δώ αν ο Μαρινακης θα παιξει τη η γενια των 700 ευρω σε επαναληψη. Θα ειναι καλη τρολια σε οσους θεωρουν οτι παμε απο το καλο στο καλυτερο. Αυτο ομως που με ενοχλησε περισσοτερο είναι ότι πλεον θεωρουν καποιοι τα 1200€ καλοπληρωμενους (με τοσα ξεκινησα να εργαζομαι καποτε).
Το αλλο για τους πολεμους δε το σχολιαζω. Βλεπω ειδησεις. Το κακο είναι οτι ερχεται και προς τα μερη μας σιγα σιγα. Και με την προοδο του καπιταλισμου πλεον οι βομβες σκοτωνουν δεν αστειευονται. Θα είναι σκληρη η πραγματικατητα για καποιους πολυ συντομα.

2
2 Εικόνα
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1033
Δημοσιεύσεις: 3218
Εγγραφή: Τρί Δεκ 31, 2019 12:28 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 10, 2020 1:12 pm

Redfly έγραψε:
Σάβ Οκτ 10, 2020 12:51 pm
Περιμένω να δώ αν ο Μαρινακης θα παιξει τη η γενια των 700 ευρω σε επαναληψη. Θα ειναι καλη τρολια σε οσους θεωρουν οτι παμε απο το καλο στο καλυτερο. Αυτο ομως που με ενοχλησε περισσοτερο είναι ότι πλεον θεωρουν καποιοι τα 1200€ καλοπληρωμενους (με τοσα ξεκινησα να εργαζομαι καποτε).
Το αλλο για τους πολεμους δε το σχολιαζω. Βλεπω ειδησεις. Το κακο είναι οτι ερχεται και προς τα μερη μας σιγα σιγα. Και με την προοδο του καπιταλισμου πλεον οι βομβες σκοτωνουν δεν αστειευονται. Θα είναι σκληρη η πραγματικατητα για καποιους πολυ συντομα.
αυτο ακριβως εννοω και γω. ποια εξελιξη; μονο χειροτερα παμε. ολες οι χωρες το ιδιο. και ερχονται πολλα ακομα ειδικα με τα περιβαλλοντικα.

και μην βλεπουμε πως ειναι τωρα η κατασταση. ηδη πριν 10-15 χρονια ζουσαμε τρελα καλυτερα και ας μην ειχαμε καλα κινητα και τηλεορασεις. σε 10-15 χρονια που θα χασουμε ακομα περισσοτερο πλουτο, δικαιωματα και ολα τα αλλα που ελεγα πανω, ελπιζω να μην λεμε ελα μωρε και με 200 ευρω βγαινουμε σιγα. αλλα τοτε δεν θα εχουμε την καβατζα των προηγουμενων γενιων για να μας συντηρει...

0
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 10, 2020 1:40 pm

Yorgos ξέχασες πολλά και διάφορα στις "πιγκ πογκ" :) απαντήσεις σου, αλλά θα ξεχωρίσω μια λέξη που έχει να κάνει με την Κούβα (σου) που ατύχησε να είναι στην αυλή των ΗΠΑ που έλεγε κι ο Μονρόε.

Η λέξη αρχίζει από Εμπά και τελειώνει σε -ργκο. :) Το οποίο επί του μισαλλόδοξου-αμόρφωτου- διαπλεκόμενου- επικίνδυνου- ψεκασμένου κι αρνητή του covid-19 (ή αλλιώς Τσάινα βάιρους :mrgreen: ) πρόεδρου των ΗΠΑ έγινε ασφυκτικότερου και της άμυνας του Παναγιώτη του Γιαννάκη aka στενός κορσές.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

 champion
Reactions: 3215
Δημοσιεύσεις: 6037
Εγγραφή: Τρί Απρ 19, 2011 7:38 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 10, 2020 1:53 pm

yorgos έγραψε:
Τρί Μαρ 17, 2020 11:30 am
Από εμπειρία σε άλλα φόρουμ, η πολιτική συζήτηση δε βγαίνει σε καλό. Προσωπικά θα απέχω, ελπίζω οι υπόλοιποι μα μη σκοτωθούν για τα πολιτικά. Για τον Πιτινο ναι, για τον Άδωνι και το Βαρουφακη όχι.
basket72 έγραψε:
Τρί Μαρ 17, 2020 12:09 pm
Καλή προσπάθεια, φιλότιμη. Θα προτιμήσω ρετρό προς το παρόν. Στηρίζω και συμπάσχω.
Γατάκια και τα δύο σας δεν κρατιόσαστε!!!! :D :mrgreen: :P :roofl:

7
7 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

 champion
Reactions: 3924
Δημοσιεύσεις: 11017
Εγγραφή: Δευ Οκτ 19, 2009 10:55 pm
Τοποθεσία: Αβάνα
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 10, 2020 4:03 pm

Αυτο ομως που με ενοχλησε περισσοτερο είναι ότι πλεον θεωρουν καποιοι τα 1200€ καλοπληρωμενους (με τοσα ξεκινησα να εργαζομαι καποτε).
Δεν ξέρω ποιος τους θεώρησε καλοπληρωμένους. Εγώ είπα ΄'οτι είναι πάρα πολύ έυκολο ακόμη και για κάποιον με μηδενικά προσόντα να βρει μια δουλειά με 800 ευρώ και ότι ένα ζευγάρι με 2 τέτοιους μισθούς (και με ενάμησι...) ζει άνετα, νοικιαζοντας διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, πηγαίνοντας και στα εστιατόριά του, ζωντας σαν άνθρωποι. Καλοπληρωμένοι δεν είναι, αλλά δεν ξέρω πολλές χώρες που να είναι τόσο εύκολο να έχεις αυτό το επίπεδο με ενάμησι κακό μισθό.
Το αλλο για τους πολεμους δε το σχολιαζω. Βλεπω ειδησεις.

Μπορείς να μου πεις μια εποχή με λιγότερους πολέμους από σήμερα; Μία στα τελευταία 5.000 χρόνια;
Η λέξη αρχίζει από Εμπά και τελειώνει σε -ργκο.
Μια λέξη στα χαρτιά είναι, οι ΗΠΑ έφτασαν να είναι ο τρίτος εμπορικός εταίρος της Κούβας ακόμη \ επί Ομπάμα. Δεν υπάρχει κάτι που η Κούβα να μην μπορεί να αγοράσει από τις ΗΠΑ, αρκεί να το πληρώσει. Πολλές φορές και χωρίς να το πληρώσει.
Αν με το καλό παντρευτείς με την κοπέλα και αποκτήσετε παιδάκι, θα δεις ότι θα ζοριστείτε αρκετά με αυτούς τους μισθούς που περιγράφεις. Θα τα φέρνετε βόλτα αλλά τσίμα τσίμα. Αυτό δεν πρέπει να είναι ο στόχος, μιας και ο άνθρωπος θα πρέπει να μπορεί να αποταμιεύει έστω και λίγο απ' τη δουλειά του για μια έκτακτη ανάγκη.
Μα δεν είπα ότι είναι ο στόχος. Είπα ότι μου φαίνεται θετικό που ακόμη και με μια δουλειά της πλάκας χωρίς κανένα προσόν ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει σε τέτοιο επίπεδο και να τα φέρνει βόλτα. Δεν είναι ο στόχος, το μίνιμουμ είναι που το βρίσκει κανείς σε λίγες χώρες. Προφανώς πριν κάνει κανείς οικογένεια πρέπει να στοχεύει σε κάτι παραπάνω από το μίνιμουμ και η κοινή λογική λέει να αποταμιεύει κιόλας.
Γατάκια και τα δύο σας δεν κρατιόσαστε!!!! :D :mrgreen: :P :roofl:
'
Νιάου. Δίκιο έχεις, Πάω να δω τη Χίμκι, ευχαριστώ για το διάλογο. :peace:

0
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
Redfly

 euroleague
Reactions: 404
Δημοσιεύσεις: 1012
Εγγραφή: Τρί Φεβ 04, 2020 9:23 pm
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 10, 2020 11:15 pm

yorgos έγραψε:
Σάβ Οκτ 10, 2020 4:03 pm

Δεν ξέρω ποιος τους θεώρησε καλοπληρωμένους. Εγώ είπα ΄'οτι είναι πάρα πολύ έυκολο ακόμη και για κάποιον με μηδενικά προσόντα να βρει μια δουλειά με 800 ευρώ και ότι ένα ζευγάρι με 2 τέτοιους μισθούς (και με ενάμησι...) ζει άνετα, νοικιαζοντας διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, πηγαίνοντας και στα εστιατόριά του, ζωντας σαν άνθρωποι. Καλοπληρωμένοι δεν είναι, αλλά δεν ξέρω πολλές χώρες που να είναι τόσο εύκολο να έχεις αυτό το επίπεδο με ενάμησι κακό μισθό.

Συγγνώμη φίλε αλλά τώρα τρολάρεις τα 1,5 εκ ανέργους που έχουμε στη χώρα και αλλους τόσους που αναγκαστηκαν να πάνε σε αλλη χώρα. Καλό είναι να έχουμε μία αίσθηση των συνθηκών εργασίας στη χώρα διότι πάνω απο τους μισούς πληρώνονται με τον βασικό 550€ καθαρά.

Το αλλο για τους πολεμους δε το σχολιαζω. Βλεπω ειδησεις.

Μπορείς να μου πεις μια εποχή με λιγότερους πολέμους από σήμερα; Μία στα τελευταία 5.000 χρόνια;

Το youtube είναι γεμματο με αντίστοιχα αλλά αυτό είναι πιο εντυπωσιακό διότι τα μπαμ είναι αναλογα των θυματων. Υπαρχουν ομως και πιο ακριβή.
Φίλε συγγνώμη αλλα το να μιλάμε για ειρήνη τα τελευταία χρόνια της ιστορίας του ανθρώπου στο πλανήτη ακόυγεται κάπως περίεργο. Αν και redfly ζω πανω απο μέρα και δεν έχω μνήμη χρυσόψαρου. :D .


0
Άβαταρ μέλους
yorgos

 champion
Reactions: 3924
Δημοσιεύσεις: 11017
Εγγραφή: Δευ Οκτ 19, 2009 10:55 pm
Τοποθεσία: Αβάνα
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 11, 2020 12:55 am

Ζούμε στην πιο ειρηνική περίοδο από τις απαρχές της ανθρωπότητας:
https://ourworldindata.org/war-and-peace
we are now living in the most peaceful time in our species’ existence.

Για τους άνεργους που λες, μπορεί να είναι pollo;i αλλά αυτό δεν αναιρεί την ευκολία με την οποία βρίσκει κανείς μια δουλειά των 800 ευρώ (με μηδαμινά προσόντα) με τα οποία δυο άνθρωποι ζουν άνετα. Κι εγώ αν δε βρω δουλειά που μου αρέσει θα κάτσω στην ανεργία για να ένα διάστημα ή θα ψάξω το εξωτερικό (το έχω κάνει πολλές φορές) αλλά ότι δεν υπάρχουν δουλειές είναι ψέμα. Σε 3 εβδομάδες η κοπέλα μου που δε μιλάει καν τη γλώσσα, δεν αναγνωρίζεται κανένα πτυχίο της βρήκε 4, επέλεξε αυτή που της άρεσε περισσότερο και πληρώνεται τετραψήφιο με μπόνους, κουπόνια φαγητού κλπ εγώ έχω βρει πάνω από 15 (ορισμένες πληρώνουν και διαμονή διατροφή εκτός Αθήνας). Ο ανιψιός μου φυλλάδια μοιράζει για το χατζηλίκι του και πληρώνεται 36 ευρώ για 6ωρη εργασία, δηλαδή 792 καθαρά το μήνα, το κανα κι εγώ την προηγούμενη εβδομάδα. Άλλο δε βρίσκω δουλειά που να μου κάνει, , κάτι ανάλογο των προσόντων μου, ντρέπομαι να κάνω την τάδε δουλειά, άλλο "άνεργοι πεθαίνουν της πείνας, με 500 ευρώ τη βγάζουν οι νέοι".
Ποιοτικό θέμα στην αγορά εργασίας υπάρχει, ποσοτικό όχι, εν πολλοίς επειδή υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά πτυχιούχων απ' ό,τι ζήτηση λόγω στρεβλής κατεύθυνσης από το σύστημα παιδείας, περίεργης νοοτροπίας στην οικογένεια (υδραυλικός με δουλειά ίσον κακό, άνεργος κοινωνιολόγος ίσον καλό) και υπερπληθώρα πτυχιούχων (αν δεν μπω στο ελληνικό πανεπιστήμιο θα πάω στο τσέχικο, ιταλικό, κοσοβάρικο). Αν θυμάμαι καλά έχουμε τους περισσότερους οδοντιάτρους στην Ευρώπη και είμαστε και δεύτεροι σε αποφοίτους διοίκησης επιχειρήσεων. Αλλά όποιος πεινάει, δουλειά των 800 ευρώ βρίσκει.
https://www.voria.gr/article/giati-eno- ... n-ipochori

Παγκοσμίως η ανεργία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, για να μην πούμε ιστορικά χαμηλά (μιλάμε πάντα προ covid) :
https://www.ft.com/content/1e8f4cf4-f25 ... 4bf40f9d0d

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
Redfly

 euroleague
Reactions: 404
Δημοσιεύσεις: 1012
Εγγραφή: Τρί Φεβ 04, 2020 9:23 pm
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 11, 2020 7:29 am

Δηλαδή θεωρείς ότι όσοι εργαζονται με λιγότερα είναι απο επιλογή? Επίσης θεωρείς ότι όσοι δεν εργαζονται (1-1,5 εκ) απλά δε θέλουν?
Φίλε μου εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν έχεις δεί τη πραγματική εργασιακή κατάσταση της ελλαδας.
Για τους πολέμους, δε ξέρω τι γραφει η financial times αλλά αν πχ διαβάσω ριζοσπάστη θα διαβάσω άλλα πράγματα. Ένας ελληνας της Κύπρου που ξεσπιτώθηκε σίγουρα έχει άλλη εικόνα για την εποχή μας. Σου φέρνω παράδειγμα για Έλληνες, ας μη μιλήσουμε για τη μπαρουταποθήκη των βαλκανίων και τι έχει γίνει απο το 90 και μετα.

0
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 11, 2020 8:41 am

Καλά τα λέγαμε όταν δημιουργήθηκε το νήμα. Ας πιάσουμε καλύτερα τα μπασκετικά και τα στατιστικά τους γιατί εδώ δουλειά δεν κάνουμε αν παραθέτουμε στατιστικά των Financial κι ανακοινώσεις της κάθε Αμερικάνικης Πρεσβείας.

Πόλεμοι κι αν υπάρχουν... εξού και το μεγαλύτερο κύμα προσφυγιάς που έχει αλλάξει πολυεπίπεδα μέχρι και τον ιδεολογικό χάρτη της Ευρώπης. Για το δράμα που ζουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι συν αυτώ ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Money talks & business is everything.

Και το θέμα είναι ότι ετοιμάζονται κι άλλοι και πιο φαντασμαγορικοί όπου κάθε σύγκριση με πολέμους του χθες και του προχθές, θα φαίνεται τουλάχιστον ανεμική.

Τα 2 μπλοκ ( Δυτικό και Ανατολικό-ήγουν, Κίνα, Ρωσία κλπ) επεκτείνουν τις ΑΟΖ (σας θυμίζει κάτι;) στρέφονται φουριόζα, σε εξοπλιστικό πρόγραμμα στραμμένο σε πόλεμο στα ανοικτά ( τεχνιτές χερσαίες νησίδες, ως ανεφοδιαστικές ζώνες, συνεχή βελτιώση των μεγάλου βεληνεκούς (κι "έξυπνων") βλημάτων, ηλεκτρονική οχύρωση με σκοπό την παρεμβολή στα συστήματα του ή των αντιπάλων. Άρνηση περιοχής, πλέγματα αντιπρόσβασης και βληματοκεντρικός πόλεμος, λοιπόν με σκοπό να καταστεί η Χ θαλάσσια ζώνη (π.χ Νότιος Ειρηνικός ή Αιγαίο) σε ανενεργό ζώνη για τον αντίπαλο/ους.

Παράλληλα τρέχουμε ταχέως σε μια απο- παγκοσμιοποίιηση (η οποία ήταν ένας βασικός πυλώνας ανάσχεσης μεγάλων συγκρούσεων, γιατί πως η Κίνα ως μεγαλύτερος εξαγωγέας παγκοσμίως θα εμπλέκοταν σε έναν πόλεμο με τις ΗΠΑ που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας παγκοσμίως; Επιπλέον η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής των αμερικάνικων ομολόγων και έχει ( τείνει όμως στο να άρει αυτό το καθεστώς) έννομο συμφέρον στη διατήρηση στη ζωή του αμερικάνικου δολαρίου- μην πούμε ότι αυτή το κράτησε ζωντανό. Είναι η λεγόμενη "Νομισματική Ειρήνη¨ κι όχι μια Ειρήνη που όπως διάβασα εδώ, είναι απότοκο του ουμανιστικού αποτυπώματος του Καπιταλισμού. :shock:
Μια Ειρήνη ρευστή όσο ποτέ κι εξίσου επίπλαστη. Στην ανάσχεση των μεγάλων πολέμων να μην ξεχάσουμε να προσμετρήσουμε και τον φόβο για παγκόσμιο Μανιτάρι. Ο φόβος που διαπέρασε τη σύγχρονη ανθρωπότητα μετά τα πρωτοφανή εγκλήματα των Αμερικάνων, σε Ναγκασάκι και Χιροσίμα (λίγες μέρες, αφού η Ιαπωνία, είχε υπογράψει συνθηκολόγηση!!!!) λειτούργησε αποτρεπτικά. Τώρα οι πλούσιοι (οι μεγιστάνες) το έχουν ρίξει στα Bunkers. :cry:


Να, όμως που αρχίζουν (ταχέως, να επαναλάβω) να αλλάζουν τα κόζια σε γεωοικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο.
ΟΙ μεγάλες δυτικές δυνάμεις (ΉΠΑ, Γερμανία, Γαλλία κ Αγγλία) δίνουν κίνητρα στις μεγάλες βιομηχανίες να επιστρέψουν στις χώρες τους.
Από την άλλη η -πρωτοπόρος, πια - Κίνα πάει σε μια όλο και μεγαλύτερη αυτάρκεια, με σκοπό σε 2-3 χρόνια από τώρα (δεν θυμάμαι το πότε ακριβώς- από μνήμης γράφω, εδώ μέσα) να έχει πλησιάσει το 95% σε αυτάρκεια.
Τρομακτικό λιγουλάκι, δεν βρίσκετε;

Όλα αυτά σε μια στιγμή που η παγκόσμια οικονομία δεν έχει φτάσει ούτε κατά διάνοια τα ύψη που είχε φτάσει μέχρι και το 2008 όταν ξέσπασε η (ΔΟΜΙΚΗ) κρίση.

Σε μια στιγμή που οι ενεργειακοί πόροι με τη μορφή που ξέραμε, τελειώνουν σε μια 50ριά χρόνια- κάτι που δείχνει και το πόσο μικροί κι αλαζόνες μπορούν να γίνουν οι σχεδιαστές του κόσμου τούτου. Σε λίγοτερο από 200χρόνια θα έχουμε τελειώσει με το λάδι της πέτρας aka Πετρέλαιο, μια πηγή ενέργειας που υπάρχει εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια.
Πάμε για άλλα πια. Υδρογονάνθρακες (ξέρουμε τι είναι, φαντάζομαι) και στο μέλλον και Υδρίτες Μεθανίου. Αα, και τις ΑΠΕ. Άλλη ιστοριά κι αυτή. Εκεί κι αν έχει σπέκουλα και πλουτισμό των ημετέρων μεγαλοκαρχαριών.

Απνευστί τα ΄γραψα και δεν σκοπεύω να μπω σε αντιπαράθεση Πιγκ- πογκ. Αυτά τα αφήνω για το μπάσκετ. Οι διάφοροι -σμοί που έβαλε μπροστά η ανθρώπινη διάνοια δεν εξαντλούνται σε 2 αράδες ούτε με λήμματα από την ενδιαφέρουσα μεν, Wikipedia, τόσο επιγραμματική δε- άρα κι εξόχως μερική ως προς τη ουσιαστική γνώση.

* Μιλώντας για μερικό ή για αφαίρεση, ας έχουμε υπόψη ότι καμία από τις χώρες που λέγονται Κομμουνιστικές δεν είναι στην πραγματικότητα Κομμουνιστικές. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Κίνα που από το 78 και μετά στράφηκε στον "Σοσιαλισμό με κινέζικα χαρακτηριστικά" ή τη δύσμοιρη την Κούβα που είχε την ατυχία να βρίσκεται στην αυλή των ΗΠΑ, αλλά και στις χώρες του Υπαρκτού. Δεν ήταν μόνο οι όποιες παθογένειες/θεωρητικές αδυναμίες στο εσωτερικό τους, αλλά κι οι διεθνείς συσχετισμοί που ας παραδεχθούμε ότι έπαιξαν ρόλο καταλυτικό στο να αποκλίνουν τα κάτα τόπους "κομμουνιστικά" καθεστώτα και να κοιτάξουν να οχυρωθούν απέναντι στα παντοδύναμα (και πάντα, ηθικά εύκαμπτα :) ) ιμπεριαλιστικά μπλοκ.
** Ούτε θα πιάσω το θέμα της ανεργίας, επισφάλειας, εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καταγκρέμνισης των -ουσιαστικά- συνδικαλιστικών/εργασιακών δικαιωμάτων, που μας έχουν φέρει να ζούμε σε εποχές όπου οι μαφιόζοι στις ΗΠΑ τσακίζαν τα συνδικάτα. Δεν θα το πιάσω, γιατί το ζω πολυσχιδώς και για χρόνια και τα παραδείγματα που θα πω, θα γεμίσουν 10 νήματα του φόρουμ και δεν έχω χρόνο ούτε και διάθεση, γιατί πονάει το συγκεκριμένο.

Αυτά και το γυρνάω στο μπάσκετ- άντε και σε κάνα μαχητικό άθλημα ή σε καμιά καλή ταινία ή μουσική. ΚΑλή Κυριακή να έχουμε παίδες.

Tracy Mac

allstar
Reactions: 1033
Δημοσιεύσεις: 3218
Εγγραφή: Τρί Δεκ 31, 2019 12:28 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 11, 2020 8:52 am

yorgos έγραψε:
Κυρ Οκτ 11, 2020 12:55 am
Ζούμε στην πιο ειρηνική περίοδο από τις απαρχές της ανθρωπότητας:
https://ourworldindata.org/war-and-peace
we are now living in the most peaceful time in our species’ existence.

Για τους άνεργους που λες, μπορεί να είναι pollo;i αλλά αυτό δεν αναιρεί την ευκολία με την οποία βρίσκει κανείς μια δουλειά των 800 ευρώ (με μηδαμινά προσόντα) με τα οποία δυο άνθρωποι ζουν άνετα. Κι εγώ αν δε βρω δουλειά που μου αρέσει θα κάτσω στην ανεργία για να ένα διάστημα ή θα ψάξω το εξωτερικό (το έχω κάνει πολλές φορές) αλλά ότι δεν υπάρχουν δουλειές είναι ψέμα. Σε 3 εβδομάδες η κοπέλα μου που δε μιλάει καν τη γλώσσα, δεν αναγνωρίζεται κανένα πτυχίο της βρήκε 4, επέλεξε αυτή που της άρεσε περισσότερο και πληρώνεται τετραψήφιο με μπόνους, κουπόνια φαγητού κλπ εγώ έχω βρει πάνω από 15 (ορισμένες πληρώνουν και διαμονή διατροφή εκτός Αθήνας). Ο ανιψιός μου φυλλάδια μοιράζει για το χατζηλίκι του και πληρώνεται 36 ευρώ για 6ωρη εργασία, δηλαδή 792 καθαρά το μήνα, το κανα κι εγώ την προηγούμενη εβδομάδα. Άλλο δε βρίσκω δουλειά που να μου κάνει, , κάτι ανάλογο των προσόντων μου, ντρέπομαι να κάνω την τάδε δουλειά, άλλο "άνεργοι πεθαίνουν της πείνας, με 500 ευρώ τη βγάζουν οι νέοι".
Ποιοτικό θέμα στην αγορά εργασίας υπάρχει, ποσοτικό όχι, εν πολλοίς επειδή υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά πτυχιούχων απ' ό,τι ζήτηση λόγω στρεβλής κατεύθυνσης από το σύστημα παιδείας, περίεργης νοοτροπίας στην οικογένεια (υδραυλικός με δουλειά ίσον κακό, άνεργος κοινωνιολόγος ίσον καλό) και υπερπληθώρα πτυχιούχων (αν δεν μπω στο ελληνικό πανεπιστήμιο θα πάω στο τσέχικο, ιταλικό, κοσοβάρικο). Αν θυμάμαι καλά έχουμε τους περισσότερους οδοντιάτρους στην Ευρώπη και είμαστε και δεύτεροι σε αποφοίτους διοίκησης επιχειρήσεων. Αλλά όποιος πεινάει, δουλειά των 800 ευρώ βρίσκει.
https://www.voria.gr/article/giati-eno- ... n-ipochori

Παγκοσμίως η ανεργία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, για να μην πούμε ιστορικά χαμηλά (μιλάμε πάντα προ covid) :
https://www.ft.com/content/1e8f4cf4-f25 ... 4bf40f9d0d
εισαι σιγουρα στην Ελλαδα; 800 ευρω για φυλλαδια 6ωρο; την ιδια στιγμη που εχω φιλους μηχανικους που δουλευουν σε γραφεια και σε μεγαλες εταιριες και παιρνουν 800 το 10ωρο;;

την ιδια στιγμη που οι περισσοτεροι δεν μπορουμε να βρουμε καν δουλεια και που αν βγαινει μια αγγελια βλεπεις 500 αιτησεις;;;

δουλεια των 800 δυσκολα βρισκεις, αλλιως ολοι θα ειχαν. τωρα δεν ξερω τι διασυνδεσεις εχεις πραγματικα. ή αν αυτα που λες ειναι σε καμια Γερμανια ξερω γω. Παντως πρωτη φορα βλεπω καποιον να λεει για αυτα τα πραγματα εδω Ελλαδα.

0
Peris123

 sophomore
Reactions: 24
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 14, 2018 3:13 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ginobili
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 11, 2020 9:06 am

Καλησπέρα παιδιά,

Μπορεί να διαφωνώ που και που με το φίλο Basket72 περί των μπασκετικών (σίγουρα περί των οπαδικών) προτιμήσεων παρόλα αυτά θέλω να συμφωνήσω μέχρι κεραίας στα γραφόμενα του. Περισσότερο γιατί έθιξε μια από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Καπιταλισμού. Την ύπαρξη ΔΟΜΙΚΩΝ (εγγενών δηλαδή) κρίσεων στο ίδιο το σύστημα. Το σύστημα είναι επομένως αυτό που παράγει και αναπαράγει τις οικονομικές (κυρίως υπερσυσσωρευτικές) κρίσεις του κεφαλαίου. Οι κρίσεις αυτές θέτουν τις βάσεις για ανανέωση του κύκλου συσσώρευσης. Παρόλα αυτά η αναδιανομή του πλούτου είναι μηδαμινή με αποτέλεσμα οι ανισότητες να αυξάνονται δραματικά. Πάρε παράδειγμα την Ευρώπη όπου η μεσαία και η εργατική τάξη από την πετρελαική κρίση του 70 και έπειτα, παράλληλα με την άνοδο του Νεοφιλελευθερισμού και την κρίση του 2008 έχουν υποστεί τεράστιες ήττες όσον αφορά τα δικαιώματα, μισθούς κ.ο.κ Και αυτό συνεχίζεται. Η πρόοδος της τεχνολογίας σίγουρα μετριάζει κάποια πράγματα όσον αφορά το βιωτικό επίπεδο παρόλα αυτά η πραγματικότητα είναι ότι οι ανισότητες ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και μόνο.

Καλή αγωνιστική περίοδο να έχουμε :bball: :bball: :cool:

1
1 Εικόνα
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1033
Δημοσιεύσεις: 3218
Εγγραφή: Τρί Δεκ 31, 2019 12:28 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 11, 2020 9:20 am

Peris123 έγραψε:
Κυρ Οκτ 11, 2020 9:06 am
Καλησπέρα παιδιά,

Μπορεί να διαφωνώ που και που με το φίλο Basket72 περί των μπασκετικών (σίγουρα περί των οπαδικών) προτιμήσεων παρόλα αυτά θέλω να συμφωνήσω μέχρι κεραίας στα γραφόμενα του. Περισσότερο γιατί έθιξε μια από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Καπιταλισμού. Την ύπαρξη ΔΟΜΙΚΩΝ (εγγενών δηλαδή) κρίσεων στο ίδιο το σύστημα. Το σύστημα είναι επομένως αυτό που παράγει και αναπαράγει τις οικονομικές (κυρίως υπερσυσσωρευτικές) κρίσεις του κεφαλαίου. Οι κρίσεις αυτές θέτουν τις βάσεις για ανανέωση του κύκλου συσσώρευσης. Παρόλα αυτά η αναδιανομή του πλούτου είναι μηδαμινή με αποτέλεσμα οι ανισότητες να αυξάνονται δραματικά. Πάρε παράδειγμα την Ευρώπη όπου η μεσαία και η εργατική τάξη από την πετρελαική κρίση του 70 και έπειτα, παράλληλα με την άνοδο του Νεοφιλελευθερισμού και την κρίση του 2008 έχουν υποστεί τεράστιες ήττες όσον αφορά τα δικαιώματα, μισθούς κ.ο.κ Και αυτό συνεχίζεται. Η πρόοδος της τεχνολογίας σίγουρα μετριάζει κάποια πράγματα όσον αφορά το βιωτικό επίπεδο παρόλα αυτά η πραγματικότητα είναι ότι οι ανισότητες ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και μόνο.

Καλή αγωνιστική περίοδο να έχουμε :bball: :bball: :cool:
βλεπω παντως το φορουμ ειναι αριστερο! :lol: μονο ο yorgos ειναι καπιταλας!

βεβαια και οι 2 μεριες εχουν επιχειρηματα και ειναι διαβασμενες. και αυτο ειναι το ωραιο και θεωρω οτι μπορουν να γινονται ωραιες συζητησεις εδω, παρολο που στην αρχη ελεγαν οτι θα το παμε κομματικοποιημενα.

οσον αφορα αυτα που εγραψες, αυτο ειπα και γω σε προηγουμενα ποστ. πλεον εχουμε φτασει στο σταδιο του μονοπωλιακου καπιταλισμου, με την ελιτ να εχει τρελη υπερσυσσωρευση κεφαλαιου, οποτε ειναι σχεδον αδυνατο πλεον να ανοιξουν αγορες, να παραχθει νεος πλουτος και ετσι να υπαρξει παραγωγη. για αυτον τον λογο εχουμε πολλες κρισεις σε αυτο το συστημα που καθε μερα που περναει ειναι ολο και πιο πολλες και ολο και με μεγαλυτερη διαρκεια λογο της συνεχιζομενης υπερσυσσωρευσης κεφαλαιου. ετσι βλεπουμε γενιες οι οποιες πραγματικα καιγονται ειτε με λιτοτητες, ανεργειες κλπ ειτε με μειωση μισθων, δικαιωματων υγεια παιδεια κλπ ειτε σε πολεμους (καθως πρεπει να ανοιξουν νεες αγορες)

ειναι θεμιτο λοιπον να παραγουμε συνεχεια κρισεις ολο και μεγαλυτερες και να καιμε ολο και περισσοτερες νεες γενιες;; ηδη η γενια που ειμαι εγω δυσκολευετε απεριοριστα και ζει απο την καβατζα των παππουδων και γονιων (εποχες παχιων αγελαδων), φαντασου την επομενη που καποιοι δεν εχουν γεννηθει ακομα...

1
1 Εικόνα
Peris123

 sophomore
Reactions: 24
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 14, 2018 3:13 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ginobili
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 11, 2020 9:54 am

Tracy Mac έγραψε:
Κυρ Οκτ 11, 2020 9:20 am


βλεπω παντως το φορουμ ειναι αριστερο! :lol: μονο ο yorgos ειναι καπιταλας!

βεβαια και οι 2 μεριες εχουν επιχειρηματα και ειναι διαβασμενες. και αυτο ειναι το ωραιο και θεωρω οτι μπορουν να γινονται ωραιες συζητησεις εδω, παρολο που στην αρχη ελεγαν οτι θα το παμε κομματικοποιημενα.

οσον αφορα αυτα που εγραψες, αυτο ειπα και γω σε προηγουμενα ποστ. πλεον εχουμε φτασει στο σταδιο του μονοπωλιακου καπιταλισμου, με την ελιτ να εχει τρελη υπερσυσσωρευση κεφαλαιου, οποτε ειναι σχεδον αδυνατο πλεον να ανοιξουν αγορες, να παραχθει νεος πλουτος και ετσι να υπαρξει παραγωγη. για αυτον τον λογο εχουμε πολλες κρισεις σε αυτο το συστημα που καθε μερα που περναει ειναι ολο και πιο πολλες και ολο και με μεγαλυτερη διαρκεια λογο της συνεχιζομενης υπερσυσσωρευσης κεφαλαιου. ετσι βλεπουμε γενιες οι οποιες πραγματικα καιγονται ειτε με λιτοτητες, ανεργειες κλπ ειτε με μειωση μισθων, δικαιωματων υγεια παιδεια κλπ ειτε σε πολεμους (καθως πρεπει να ανοιξουν νεες αγορες)

ειναι θεμιτο λοιπον να παραγουμε συνεχεια κρισεις ολο και μεγαλυτερες και να καιμε ολο και περισσοτερες νεες γενιες;; ηδη η γενια που ειμαι εγω δυσκολευετε απεριοριστα και ζει απο την καβατζα των παππουδων και γονιων (εποχες παχιων αγελαδων), φαντασου την επομενη που καποιοι δεν εχουν γεννηθει ακομα...
Μετά την πτώση του υπαρκτού και το άνοιγμα κάποιων αγορών στις πρώην Σοβιετικές χώρες παράλληλα με την είσοδο της Κίνας στην παγκόσμια αγορά υπήρξε μια περιορισμένη δυνατότητα να επιτευχθεί αυτό που λες. Η πραγματικότητα ωστόσο της κρίσης το 2008 και μετέπειτα ανέδειξε ακριβώς αυτήν την αδυναμία του συστήματος. Το ίδιο γίνεται και τώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης λόγω Κορονοιού που οι ανισότητες συνεχίζουν να αυξάνονται δραματικά. Γενικότερα χωρίς να υποτιμώ την ικανότητα του καπιταλισμού να εμπορευματοποιήσει και τον αέρα που αναπνέω ( :obey: ) υπάρχει μια γενικότερη δυσκολία στο άνοιγμα νέων αγορών και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε όλοι.

Στο επίπεδο της Ελλάδας όπως σωστά έθιξες οι παππούδες στήριξαν και στηρίζουν (καθώς και η μαύρη εργασία έπαιξε το ρόλο της σε αυτό αφού υπήρξε κίνηση χρήματος) αλλά για πόσο. Μακάρι να έβλεπα κάποια διέξοδο στην υπάρχουσα κατάσταση αλλά γενικότερα μια απαισιοδοξία την έχω.

Όσες γενιές χρειαστεί θα θυσίασουμε, όσους πολέμους χρειαστεί θα κάνουμε κ.ο.κ. Το μέλλον γενικότερα προμηνύεται δυσοίωνο.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

 champion
Reactions: 3924
Δημοσιεύσεις: 11017
Εγγραφή: Δευ Οκτ 19, 2009 10:55 pm
Τοποθεσία: Αβάνα
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Οκτ 11, 2020 11:24 am

εισαι σιγουρα στην Ελλαδα;
Στο κέντρο της Αθήνας σε πλεροφοράω.
800 ευρω για φυλλαδια 6ωρο;

Λες να μην ξέρω τι εισέπραξα; Αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι πληρώνουν 4 την ώρα, έχει κάποιους με 5, ο συγκεκριμένος δίνει 6. Μάλιστα 2 μέρες που δεν πήγα με πήρε και τηλέφωνο, έψαχνε κόσμο.
την ιδια στιγμη που εχω φιλους μηχανικους που δουλευουν σε γραφεια και σε μεγαλες εταιριες και παιρνουν 800 το 10ωρο;;
Κι αυτό ισχύει. Βέβαια η Ελλάδα είναι και η καρα-εξαίρεση του ανεπτυγμένου κόσμου όπου χάρη σε απίθανες πολιτικές είναι στον πάτο της οικονομικής ελευθερίας, σε επίπεδα Παπούας Νέας Γουϊνέας και Ουγκάντας https://www.heritage.org/index/ranking το οποίο δυσκολεύει απίστευτα την ανάπτυξη και τη δημιουργία περισσότερων (και καλύτερων) θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα είναι η μόνη χώρα του μη αναπτυσσόμενου κόσμου από τη θέση 100 και κάτω, πραγματική ξεφτίλα.
την ιδια στιγμη που οι περισσοτεροι δεν μπορουμε να βρουμε καν δουλεια και που αν βγαινει μια αγγελια βλεπεις 500 αιτησεις;;;
Φίλε εγώ βρήκα πολλές δουλειές. ΠΟΛΛΕΣ και χωρίς καν να μιλάω για προσόντα. Ντελίβερι να πας είναι 4,5/ώρα συν τα φιλοδωρήματα και είναι ατέλειωτες. Βολική δουλειά; Όχι, κι εμένα με κούραζε όταν την έκανα και με τις βροχές κλπ αλλά και το νοίκι σου πληρώνεις και τη ζωή σου κάνεις. Το babysitting που βρήκε η κοπέλα μου στη nannuka για κάποιο διάστημα ποστάροντας απλά ένα βίντεο αυτοσύστασης ήταν 5-7 ευρώ/ώρα, ξαναλέω μιλάω για δουλειές που δεν απαιτούν καν πτυχία. (με την ευκαιρία να δώσω και τα συγχαρητήρια μου στον εγκέφαλο που κατήργησε όλα τα παλιά διπλώματα μοτοποδηλάτου).
τωρα δεν ξερω τι διασυνδεσεις εχεις πραγματικα.
Από τη Χρυσή ευκαιρία ήταν αυτή με τα φυλλάδια... Μπορεί να είναι ακόμη αναρτημένη.

Γενικά πάντως διαπίστωσα (σε αντίθεση με όσα ίσχυαν παλιά) πως είναι πολύ πιο αποτελεσματική η αναζήτηση από σελίδες στο ίντερνετ, απείρως περισσότερες δουλειές και πιο στοχευμένες, σελίδες που δεν τις γνώριζα καν και κυριολεκτικά βομβαρδίζομαι κάθε μέρα. Κάνω τη σύγκριση με την Ισπανία και είναι μέρα με τη νύχτα η ευκολία εύρεσης δουλειάς, παρέθεσα πριν άρθρο που εξηγούσε το παράδοξο της προσφοράς εργασίας και της ανεργίας, ο κόσμος δε θέλει να κάνει συγκεκριμένες δουλειές. Προφανώς γιατί επιβιώνει και χωρίς αυτές. Φίλη μου πήγε καμαριέρα στην Πάρο από το Σεπτέμβριο, 900 ευρώ με διαμονή και διατροφή πληρωμένη, Χρυσή Ευκαιριούλα. Είναι ανάλογο των προσόντων της; Εντελώς όχι, αλλά εξοικονόμηση 700 ευρώ κάθε μήνα δε θα μπορούσε να κάνει στην Αθήνα, ξαναλέω μιλάμε για δουλειές χωρίς προσόντα. Από κει και πέρα όντως η αναζήτηση εργασίας είναι κανονική δουλειά, εγώ αφιέρωνα 3-4 ώρες την ημέρα για να βγάζω λίστες για το πού να στείλουμε βιογραφικά.

Οι άνεργοι στην Ελλάδα προ covid τέτοια εποχή (δηλαδή με τον τουρισμό να έχει κλείσει η σαιζόν) ήταν 780.000 περίπου
https://www.fortunegreece.com/article/i ... -oktovrio/
εκ των οποίων ένα 25% ήταν οι εποχικοί και χωρίς να υπολογίζουμε τη μαύρη εργασία.
ειναι σχεδον αδυνατο πλεον να ανοιξουν αγορες, να παραχθει νεος πλουτος και ετσι να υπαρξει παραγωγη
Μα αυτό ακριβώς συμβαίενι, ανοίγουν αγορές και παράγεται νέος πλούτος.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... rowth_rate
Το 2019 στις 192 χώρες αρνητική ανάπτυξη έχουν μόνο οι 19, εκ των οποίων μάλιστα οι μισές κάτω από -1%. Δε χρειάζεται καν αριθμούς, μια βόλτα να πάει κανείς από το Τατζικιστάν μέχρι την υποσαχάρια Αφρική βλέπει κοσμογονία.

Στο θέμα των πολέμων, εγώ παρέθεσα και βιβλιογραφία και στοιχεία. Δεν ξέρω γιατί το συζητάμε αυτό, τα στοιχεία είναι αδιάψευστα, έχουμε λιγότερα θύματα από πολέμους από ποτέ:
https://www.weforum.org/agenda/2015/06/ ... er-before/
https://ourworldindata.org/war-and-peace
https://reliefweb.int/sites/reliefweb.i ... 3-2019.pdf
Δεν είπα ότι δε γίνεται κανένας πόλεμος πουθενά, είπα ότι έχουμε λιγότερους νεκρούς από πολέμους απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ανθρωπότητας και μάλιστα παρότι ο πληθυσμός έχει αυξηθεί δραματικά.

Εδώ η μείωση της σχετικής και απόλυτης φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο
https://i2.wp.com/businessrev.gr/wp-con ... 1024&ssl=1
Οι φτωχοί δε γίνονται φτωχότεροι ούτε καν στις ΗΠΑ, πλουσιότεροι γίνονται. Δυστυχώς όχι με τον ίδιο ρυθμό που γίνονται πλουσιότεροι οι πλούσιοι (σε αυτό συμφωνούμε), όταν οι πλούσιοι στις ΗΠΑ τα τελευταία 40 χρόνια έγιναν κατά 200% πλουσιότεροι και οι φτωχοί κατά 32%. Αλλά έγιναν πλουσιότεροι ακόμη και οι φτωχότεροι, ο αριθμός μάλιστα συνυπολογίζει αγοραστική δύναμη, πληθωρισμό, κόστος ζωής κλπ.
https://www.cbo.gov/system/files?file=2 ... 2015_0.pdf
Mε αυτό δεν εννοώ ότι δεν είναι εξωφρενικά ανησυχητικό ότι παγκοσμίως ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων επωφελείται του (αηδιαστικά)μεγαλύτερου ποσοστού της ανάπτυξης. Αλλά λέω ότι οι φτωχοί δε γίνονται φτωχότεροι, ούτε η βελτίωσή τους είναι ένα πιάτο φαγητό, είναι σημαντική και απτή. Είναι προφανές ότι θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ξαναλέω ότι δε συνυπολογίζω τον covid, για την περίοδο από το 2020 μπορεί και να είμαι και πιο απαισιόδοξος από όλους σας εδώ μέσα.
βλεπω παντως το φορουμ ειναι αριστερο!
Δεν ξέρω κάποιο ελληνικό φόρουμ που να μην είναι (καλά δεν έχω ψάξει αν έχει φόρουμ η ΧΑ πχ).
μονο ο yorgos ειναι καπιταλας!
You could be surprised, αλλά στις περισσότερες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου αριστερός θεωρούμαι.
και αυτο ειναι το ωραιο και θεωρω οτι μπορουν να γινονται ωραιες συζητησεις εδω, παρολο που στην αρχη ελεγαν οτι θα το παμε κομματικοποιημενα.
Με εκπλήσσουμε ευχάριστα είναι η αλήθεια. :banana:

Παρόλα αυτά, θα αφήσω το νήμα (όλο έτσι λέω, τραβάτε με κι ας κλαίω είμαι) και θα επικεντρώσω στα αμιγώς μπασκετικά.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Απάντηση

Επιστροφή στο “Politics”