Επειδή ζούμε σε μια χώρα που έχει περάσει υπο κατοχή, θα έπρεπε να προσέχεις λίγο περισσότερο για το πως εκφράζεσαι για αυτά τα θέματα. Τα πράγματα είναι απλά, η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, οι Παλαιστίνιοι στερούνται εδώ και χρόνια το πιο βασικό τους δικαιωμα σαν λαός, να έχουν τη δικη τους πατρίδα. Μιλάμε για μια ολόκληρη γενοκτονία με δολοφονημένους πάνω από 60 χιλιάδες ανθρώπους (εκ των οποίων τα μισά είναι βρέφη και παιδιά), το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια, βομβαρδιζει αμαχους, δεν υπακούει στις αποφάσεις του ΟΗΕ κλπ. Η λωριδα της Γάζας είναι μια έκταση σχεδόν όση η πατρα έως τη Κόρινθο και εκεί είναι στηβαγμενοι εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που ζουν σε τραγικές συνθήκες, μιλάμε για την μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο και δεν αναφέρομαι καν στους εκατομμύρια ξεριζωμενους αυτή τη στιγμή που δεν τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στις οικογένειες τους. Είναι ξεκάθαρο πως γίνονται όλα αυτά για τα ύδατα μπροστά από τη λωρίδα της Γάζας που από κάτω τους είναι πλούσια σε φυσικό αέριο και πλέον με το εμπάργκο στη Ρωσία αυτό είναι υπερπολυτιμο. Το Ισραήλ θέλει να είναι ο βασικός παροχος φυσικού αερίου στην Ευρώπη και για αυτο νοιάζεται για μια τόσο μικρή περιοχή. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν με όποιο τρόπο επιθυμούν για να υπερασπιστουν το αυτονοητο δικαιωμα τους, ακόμα και εμπόλεμα για να διεκδικήσουν εδάφη που τους ανήκουν, το αίτημα είναι απλό, να σχηματιστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακο κράτος με σύνορα του 47'. Τώρα για τους δήθεν νεκρούς ισραηλινούς πέρα από τις προβοκατσιες που γίνονται και τη προπαγάνδα που ξεκάθαρα στήνεται και εσύ αναπαράγεις, μιλάμε για στρατιώτες που έχουν πάει με τις οικογένειες τους να ζησουν στη λωρίδα της Γάζας για να σκοτώνουν τον όποιο ατίθασο παλαιστινιο, είναι δική τους επιλογή να βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Το οτι η χώρα μας στέλνει όπλα στο Ισραήλ αντι να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στο παλαιστινιο λαό και εσύ να λες για τους Εβραίους και τον Χίτλερ δεν ειναι απλα ανιστόρητο, αλλά και ανήθικο. Δεν είναι αυτοάμυνα οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί και οι εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες. Αν είσαι με τον άνθρωπο είσαι με το παλαιστινιο λαό και οχι με τα συμφέροντα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ. Απλό!Christofis έγραψε: ↑Παρ Σεπ 06, 2024 12:49 pmΠρωτα απο ολα δεν ειναι το ιδιο πραγμα το εισβαλω σε μια ξενη χωρα και το ιδιο πραγμα εισβαλω στα εδαφη μου(η λωριδα της γαζας επισημα ανηκει στα εδαφη του Ισραηλ) για να εξολοθρευσω μια τρομοκρατικη οργανωση που εκανε ολοκληρη περιοχη υπογειο στρατοπεδο και μου πεταει πυραυλους οποτε γουσταρει αλλα δεν τις εφτανε σηκωθηκανε και πηγανε και σφαξανε τον κοσμο μεσα στα σπιτια τους και απαγαγανε τοσο κοσμο εως και βρεφη. Δεν ειναι η Ρωσια το ιδιο πραγμα με το Ισραηλ. Μπορει καποιοι να ειστε με το ενα ή το αλλο στρατοπεδο και ειναι απολυτα θεμιτο και δικαιωμα σας, οσον αφορα το Ισραηλ και την Παλαιστινη( την δικη μου την ξερετε με την υποσημειωση οτι εγω τους εχω ζησει απο πρωτο χερι). Στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν εγινε κανενας αποκλεισμος γιατι απλα το Ισραηλ ειχε το δικαιωμα να αμυνθει, να ανταποδωσει και να αναζητησει τους ομηρους του(καποιον τον εχω γνωρισει καινπροσωπικα αν ειναι εν ζωη ακομη ο ανθρωπος) οποτε και για αυτο δεν ειχε κυρωσεις η Μακαμπι. Και απο την στιγμη που δεν αποκλειστηκε η Μακαμπι ειναι ας πουμε η ομαδα μετα την Ρεαλ με την μεγαλυτερη ιστορια που ειναι εφικτο(Παο και ΤΣΣΚΑ δεν ειναι) να προσκληθει για ενα τοσο σημαντικο γεγονος για την ιστορια του συλλογου. Επιπλεον ειναι μια ομαδα με παρα πολυ κοινο, ενα φανταστικο γηπεδο( ενα καμινι που οποιος το ζησει θα ερωτευθει την Μακαμπι για παντα) και εναν προεδρο που εκτιμα η πλειοψηφια του μπασκετικου κοσμου.
ΥΓ. Δεν ξέρω ποιος mod έσβησε το προηγούμενο μου σχόλιο, αν σβηστεί κι αυτό θα προβληματιστω.