ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Συντονιστής: Captains

JohnnyPao

champion
Reactions: 1876
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Σεπ 06, 2024 7:47 pm

Christofis έγραψε:
Παρ Σεπ 06, 2024 12:49 pm
Πρωτα απο ολα δεν ειναι το ιδιο πραγμα το εισβαλω σε μια ξενη χωρα και το ιδιο πραγμα εισβαλω στα εδαφη μου(η λωριδα της γαζας επισημα ανηκει στα εδαφη του Ισραηλ) για να εξολοθρευσω μια τρομοκρατικη οργανωση που εκανε ολοκληρη περιοχη υπογειο στρατοπεδο και μου πεταει πυραυλους οποτε γουσταρει αλλα δεν τις εφτανε σηκωθηκανε και πηγανε και σφαξανε τον κοσμο μεσα στα σπιτια τους και απαγαγανε τοσο κοσμο εως και βρεφη. Δεν ειναι η Ρωσια το ιδιο πραγμα με το Ισραηλ. Μπορει καποιοι να ειστε με το ενα ή το αλλο στρατοπεδο και ειναι απολυτα θεμιτο και δικαιωμα σας, οσον αφορα το Ισραηλ και την Παλαιστινη( την δικη μου την ξερετε με την υποσημειωση οτι εγω τους εχω ζησει απο πρωτο χερι). Στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν εγινε κανενας αποκλεισμος γιατι απλα το Ισραηλ ειχε το δικαιωμα να αμυνθει, να ανταποδωσει και να αναζητησει τους ομηρους του(καποιον τον εχω γνωρισει καινπροσωπικα αν ειναι εν ζωη ακομη ο ανθρωπος) οποτε και για αυτο δεν ειχε κυρωσεις η Μακαμπι. Και απο την στιγμη που δεν αποκλειστηκε η Μακαμπι ειναι ας πουμε η ομαδα μετα την Ρεαλ με την μεγαλυτερη ιστορια που ειναι εφικτο(Παο και ΤΣΣΚΑ δεν ειναι) να προσκληθει για ενα τοσο σημαντικο γεγονος για την ιστορια του συλλογου. Επιπλεον ειναι μια ομαδα με παρα πολυ κοινο, ενα φανταστικο γηπεδο( ενα καμινι που οποιος το ζησει θα ερωτευθει την Μακαμπι για παντα) και εναν προεδρο που εκτιμα η πλειοψηφια του μπασκετικου κοσμου.
Επειδή ζούμε σε μια χώρα που έχει περάσει υπο κατοχή, θα έπρεπε να προσέχεις λίγο περισσότερο για το πως εκφράζεσαι για αυτά τα θέματα. Τα πράγματα είναι απλά, η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, οι Παλαιστίνιοι στερούνται εδώ και χρόνια το πιο βασικό τους δικαιωμα σαν λαός, να έχουν τη δικη τους πατρίδα. Μιλάμε για μια ολόκληρη γενοκτονία με δολοφονημένους πάνω από 60 χιλιάδες ανθρώπους (εκ των οποίων τα μισά είναι βρέφη και παιδιά), το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια, βομβαρδιζει αμαχους, δεν υπακούει στις αποφάσεις του ΟΗΕ κλπ. Η λωριδα της Γάζας είναι μια έκταση σχεδόν όση η πατρα έως τη Κόρινθο και εκεί είναι στηβαγμενοι εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που ζουν σε τραγικές συνθήκες, μιλάμε για την μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο και δεν αναφέρομαι καν στους εκατομμύρια ξεριζωμενους αυτή τη στιγμή που δεν τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στις οικογένειες τους. Είναι ξεκάθαρο πως γίνονται όλα αυτά για τα ύδατα μπροστά από τη λωρίδα της Γάζας που από κάτω τους είναι πλούσια σε φυσικό αέριο και πλέον με το εμπάργκο στη Ρωσία αυτό είναι υπερπολυτιμο. Το Ισραήλ θέλει να είναι ο βασικός παροχος φυσικού αερίου στην Ευρώπη και για αυτο νοιάζεται για μια τόσο μικρή περιοχή. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν με όποιο τρόπο επιθυμούν για να υπερασπιστουν το αυτονοητο δικαιωμα τους, ακόμα και εμπόλεμα για να διεκδικήσουν εδάφη που τους ανήκουν, το αίτημα είναι απλό, να σχηματιστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακο κράτος με σύνορα του 47'. Τώρα για τους δήθεν νεκρούς ισραηλινούς πέρα από τις προβοκατσιες που γίνονται και τη προπαγάνδα που ξεκάθαρα στήνεται και εσύ αναπαράγεις, μιλάμε για στρατιώτες που έχουν πάει με τις οικογένειες τους να ζησουν στη λωρίδα της Γάζας για να σκοτώνουν τον όποιο ατίθασο παλαιστινιο, είναι δική τους επιλογή να βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Το οτι η χώρα μας στέλνει όπλα στο Ισραήλ αντι να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στο παλαιστινιο λαό και εσύ να λες για τους Εβραίους και τον Χίτλερ δεν ειναι απλα ανιστόρητο, αλλά και ανήθικο. Δεν είναι αυτοάμυνα οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί και οι εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες. Αν είσαι με τον άνθρωπο είσαι με το παλαιστινιο λαό και οχι με τα συμφέροντα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ. Απλό!

ΥΓ. Δεν ξέρω ποιος mod έσβησε το προηγούμενο μου σχόλιο, αν σβηστεί κι αυτό θα προβληματιστω.

5
1 Εικόνα 4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Moderator
Reactions: 2853
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Σεπ 06, 2024 9:14 pm

JohnnyPao έγραψε:

ΥΓ. Δεν ξέρω ποιος mod έσβησε το προηγούμενο μου σχόλιο, αν σβηστεί κι αυτό θα προβληματιστω.
Αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίσει είναι το ποσο κάθετα αρνητικός είσαι να ακούσεις το πώς βλέπει κάποιος την κατασταση διαφορετικά από εμάς, να τον κρίνεις και να τον καταδικάσεις επειδή οι θεωρήσεις του κόσμου σας δεν συμφωνούν.
Προτιμησα να μην δώσω συνέχεια και απλά να διαγράψω το σχόλιο σου αντί να δώσω φάουλ και αποκλεισμό, αυτό θα έπρεπε επίσης να σε προβληματίσει, όχι το γεγονός ότι σβήστηκε το σχόλιο με την επίθεση που του έκανες και μάλλον ζητάς και τα ρέστα.

5
2 Εικόνα 2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3061
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Σεπ 06, 2024 9:29 pm

JohnnyPao έγραψε:

Επειδή ζούμε σε μια χώρα που έχει περάσει υπο κατοχή, θα έπρεπε να προσέχεις λίγο περισσότερο για το πως εκφράζεσαι για αυτά τα θέματα. Τα πράγματα είναι απλά, η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, οι Παλαιστίνιοι στερούνται εδώ και χρόνια το πιο βασικό τους δικαιωμα σαν λαός, να έχουν τη δικη τους πατρίδα. Μιλάμε για μια ολόκληρη γενοκτονία με δολοφονημένους πάνω από 60 χιλιάδες ανθρώπους (εκ των οποίων τα μισά είναι βρέφη και παιδιά), το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια, βομβαρδιζει αμαχους, δεν υπακούει στις αποφάσεις του ΟΗΕ κλπ. Η λωριδα της Γάζας είναι μια έκταση σχεδόν όση η πατρα έως τη Κόρινθο και εκεί είναι στηβαγμενοι εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που ζουν σε τραγικές συνθήκες, μιλάμε για την μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο και δεν αναφέρομαι καν στους εκατομμύρια ξεριζωμενους αυτή τη στιγμή που δεν τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στις οικογένειες τους. Είναι ξεκάθαρο πως γίνονται όλα αυτά για τα ύδατα μπροστά από τη λωρίδα της Γάζας που από κάτω τους είναι πλούσια σε φυσικό αέριο και πλέον με το εμπάργκο στη Ρωσία αυτό είναι υπερπολυτιμο. Το Ισραήλ θέλει να είναι ο βασικός παροχος φυσικού αερίου στην Ευρώπη και για αυτο νοιάζεται για μια τόσο μικρή περιοχή. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν με όποιο τρόπο επιθυμούν για να υπερασπιστουν το αυτονοητο δικαιωμα τους, ακόμα και εμπόλεμα για να διεκδικήσουν εδάφη που τους ανήκουν, το αίτημα είναι απλό, να σχηματιστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακο κράτος με σύνορα του 47'. Τώρα για τους δήθεν νεκρούς ισραηλινούς πέρα από τις προβοκατσιες που γίνονται και τη προπαγάνδα που ξεκάθαρα στήνεται και εσύ αναπαράγεις, μιλάμε για στρατιώτες που έχουν πάει με τις οικογένειες τους να ζησουν στη λωρίδα της Γάζας για να σκοτώνουν τον όποιο ατίθασο παλαιστινιο, είναι δική τους επιλογή να βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Το οτι η χώρα μας στέλνει όπλα στο Ισραήλ αντι να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στο παλαιστινιο λαό και εσύ να λες για τους Εβραίους και τον Χίτλερ δεν ειναι απλα ανιστόρητο, αλλά και ανήθικο. Δεν είναι αυτοάμυνα οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί και οι εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες. Αν είσαι με τον άνθρωπο είσαι με το παλαιστινιο λαό και οχι με τα συμφέροντα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ. Απλό!

το αν θα εχει ενα εθνος χωρα η το μεγεθος της χωρας που θα εχει το οριζει η δυναμη του

πολλοι λαοι εχουν χασει στο παρελθον και θα χασουν και στο μελλον,οπως η ελλαδα εχασε την μ.ασια και την μιση κυπρο ετσι ας χασουν τα εδαφη τους οι παλαιστινιοι για το γενικο καλο

η διαφορα ειναι οταν προκειται για τον καθε απελπισμενο αυτου το κοσμου η βια ο πολεμος ειναι λογικος και υποστηριζεται,αν μιλησεις ομως για ενωση της κυπρου η για την πολη εισαι φασιστας και ολα αυτα πρεπει να λυθουν στα πλαισια διαλογου,τι πολεμο θα κανουμε τωρα

με αλλα λογια η μαγκια των ελληνων περιοριζεται στο δικαιο των αλλων,στο δικο του δικαιο κανει την κοτα

η ελλαδα σαν γνησια νεοταξικη ιεροδουλη κανει οτι της λενε αν της πουνε αυριο στειλε οπλα στην χεζμπολαχ θα το κανει με ευχαριστηση
δεν εχει καμια υποληψη ουτε υπολογιζεται στο διεθνες στατους

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 1876
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Σεπ 06, 2024 10:04 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Σεπ 06, 2024 9:14 pm
JohnnyPao έγραψε:

Αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίσει είναι το ποσο κάθετα αρνητικός είσαι να ακούσεις το πώς βλέπει κάποιος την κατασταση διαφορετικά από εμάς, να τον κρίνεις και να τον καταδικάσεις επειδή οι θεωρήσεις του κόσμου σας δεν συμφωνούν.
Προτιμησα να μην δώσω συνέχεια και απλά να διαγράψω το σχόλιο σου αντί να δώσω φάουλ και αποκλεισμό, αυτό θα έπρεπε επίσης να σε προβληματίσει, όχι το γεγονός ότι σβήστηκε το σχόλιο με την επίθεση που του έκανες και μάλλον ζητάς και τα ρέστα.
Ποιες κοσμοθεωρήσεις? Μιλάμε για πόλεμο, βομβαρδισμους, δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, αμαχο και αθωο πληθυσμό, ακόμα κι αυτοί που επιζούν υποφέρουν. Ένας λαός χωρίς πατρίδα βρίσκεται επί χρόνια υπο κατοχή ενός κράτους - δολοφόνου που το στηρίζει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για αλλη μια φορα το μοναδικο κινητρο ειναι τα κερδη... Βίντεο και φωτογραφίες κυκλοφορούν πάρα πολλά για να λέμε πως το Ισραήλ κάνει αυτοάμυνα!

Free Palestine 🇵🇸
:peace:

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 673

Παρ Σεπ 06, 2024 11:21 pm

τουλουμπα έγραψε:

η ελλαδα σαν γνησια νεοταξικη ιεροδουλη κανει οτι της λενε αν της πουνε αυριο στειλε οπλα στην χεζμπολαχ θα το κανει με ευχαριστηση
Του είπανε του Βενιζέλου " δεν ευκαιρουμε εμείς, πήγαινε μια βόλτα στην απέναντι πσαραλια" και πήγε.
Δεν χρειάζεται να είσαι νεοταξικος η κάτι άλλο για να εμπλέκεσαι σε κουλουβάχατα που είναι ο πόλεμος.
Αρκεί να μην είσαι αγράμματος και αφιλος.

1
1 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3061
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Σεπ 06, 2024 11:54 pm

polykos έγραψε:
Παρ Σεπ 06, 2024 11:21 pm
τουλουμπα έγραψε:

Του είπανε του Βενιζέλου " δεν ευκαιρουμε εμείς, πήγαινε μια βόλτα στην απέναντι πσαραλια" και πήγε.
Δεν χρειάζεται να είσαι νεοταξικος η κάτι άλλο για να εμπλέκεσαι σε κουλουβάχατα που είναι ο πόλεμος.
Αρκεί να μην είσαι αγράμματος και αφιλος.
τοτε η ελλαδα δεν ηταν νεοταξικη ιεροδουλη,ηταν απλα ιεροδουλη
μετα το 91 που χρησιμοποιειται με την εννοια που ξερουμε και σημερα εγινε

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Moderator
Reactions: 2853
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Σεπ 07, 2024 5:18 am

JohnnyPao έγραψε:

Ποιες κοσμοθεωρήσεις? Μιλάμε για πόλεμο, βομβαρδισμους, δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, αμαχο και αθωο πληθυσμό, ακόμα κι αυτοί που επιζούν υποφέρουν. Ένας λαός χωρίς πατρίδα βρίσκεται επί χρόνια υπο κατοχή ενός κράτους - δολοφόνου που το στηρίζει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για αλλη μια φορα το μοναδικο κινητρο ειναι τα κερδη... Βίντεο και φωτογραφίες κυκλοφορούν πάρα πολλά για να λέμε πως το Ισραήλ κάνει αυτοάμυνα!

Δεν χρειάζεται να μπεις στο κόπο να με αποκλεισεις, θα σας κάνω εγώ τη χάρη και θα αποστασιοποιηθω απτο φόρουμ, είμαι σίγουρος πως θα χαρείτε αρκετοί. Φαντάζομαι και για το ότι έχουν αποχωρήσει δεκάδες μέλη τα τελευταία χρόνια και για το οτι το επίπεδο της συζήτησης έχει πέσει τόσο (όπως έχουν αναφέρει πολλά μέλη αυτες τις μέρες) εγώ φταίω πάλι. Από αύριο είμαι σίγουρος πως θα συζητάτε όλοι πολιτισμένα, με επιχειρήματα και θα δέχεστε τι διαφορετική άποψη, κλπ. Καλό βράδυ!

Free Palestine 🇵🇸
Καλημερά, αν για σένα απαραίτητη προϋπόθεση για να γράφεις είναι να συμφωνούν όλοι μαζί σου, να σε αφήνουμε να αποκαλείς απάνθρωπους και ανιστόρητους όσους εσύ κρίνεις ή να τους λογοκρίνουμε για να είσαι ευχαριστημένος τι να σου πω, αποστασιοποιήσου.
Όμως εγώ όταν διαβάζω τι λέει ο Christofis δεν σημαίνει ότι με πείθει, ή ότι για μένα έχει απαντήσει ικανοποιητικά στο θέμα με τους βομβαρδισμούς των αμάχων, το ότι όλα είναι δικαίωμα αυτοάμυνας, όμως με βάζει να σκεφτώ. Να σκεφτώ πως βλέπουν τα πράγματα π.χ. οι Ισραηλινοί που δεν έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον πόλεμο τουλάχιστον μαζικά. Που σημαίνει ότι εκεί βλέπουν την κατάσταση κάπως διαφορετικά από εμάς, δεν είναι μόνο η ηγεσία τους, δεν είναι μόνο η προπαγάνδα, η προσπάθεια φίμωσης που προσπαθεί να κάνει το Ισραήλ σε όσους διαφωνούν μαζί του, είναι και οι άνθρωποι σε αυτό.
Αφού σε ενδιαφέρει το θέμα, εγώ νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία αντί να διαβάσεις και να απορρίψεις το τι λέει, να διαβάσεις και να προσπαθήσεις να καταλάβεις γιατί το λέει και αφού διαφωνείς έχεις ακριβώς την ευκαιρία να τον "στριμώξεις" για τις όποιες απαντήσεις έχει.
Αλλιώς είναι μια λύση και η αποχώρηση τι να σου πω, εσύ αποφασίζεις, θα μείνουμε εδώ φαίνεται μόνο όσοι έχουμε χαμηλό επίπεδο, το λένε και τόσα μέλη.

5
1 Εικόνα 4 Εικόνα
Christofis

euroleague
Reactions: 866

Σάβ Σεπ 07, 2024 6:11 am

Conan1982 έγραψε:
Σάβ Σεπ 07, 2024 5:18 am
JohnnyPao έγραψε:

Δεν χρειάζεται να μπεις στο κόπο να με αποκλεισεις, θα σας κάνω εγώ τη χάρη και θα αποστασιοποιηθω απτο φόρουμ, είμαι σίγουρος πως θα χαρείτε αρκετοί. Φαντάζομαι και για το ότι έχουν αποχωρήσει δεκάδες μέλη τα τελευταία χρόνια και για το οτι το επίπεδο της συζήτησης έχει πέσει τόσο (όπως έχουν αναφέρει πολλά μέλη αυτες τις μέρες) εγώ φταίω πάλι. Από αύριο είμαι σίγουρος πως θα συζητάτε όλοι πολιτισμένα, με επιχειρήματα και θα δέχεστε τι διαφορετική άποψη, κλπ. Καλό βράδυ!

Free Palestine 🇵🇸
Καλημερά, αν για σένα απαραίτητη προϋπόθεση για να γράφεις είναι να συμφωνούν όλοι μαζί σου, να σε αφήνουμε να αποκαλείς απάνθρωπους και ανιστόρητους όσους εσύ κρίνεις ή να τους λογοκρίνουμε για να είσαι ευχαριστημένος τι να σου πω, αποστασιοποιήσου.
Όμως εγώ όταν διαβάζω τι λέει ο Christofis δεν σημαίνει ότι με πείθει, ή ότι για μένα έχει απαντήσει ικανοποιητικά στο θέμα με τους βομβαρδισμούς των αμάχων, το ότι όλα είναι δικαίωμα αυτοάμυνας, όμως με βάζει να σκεφτώ. Να σκεφτώ πως βλέπουν τα πράγματα π.χ. οι Ισραηλινοί που δεν έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον πόλεμο τουλάχιστον μαζικά. Που σημαίνει ότι εκεί βλέπουν την κατάσταση κάπως διαφορετικά από εμάς, δεν είναι μόνο η ηγεσία τους, δεν είναι μόνο η προπαγάνδα, η προσπάθεια φίμωσης που προσπαθεί να κάνει το Ισραήλ σε όσους διαφωνούν μαζί του, είναι και οι άνθρωποι σε αυτό.
Αφού σε ενδιαφέρει το θέμα, εγώ νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία αντί να διαβάσεις και να απορρίψεις το τι λέει, να διαβάσεις και να προσπαθήσεις να καταλάβεις γιατί το λέει και αφού διαφωνείς έχεις ακριβώς την ευκαιρία να τον "στριμώξεις" για τις όποιες απαντήσεις έχει.
Αλλιώς είναι μια λύση και η αποχώρηση τι να σου πω, εσύ αποφασίζεις, θα μείνουμε εδώ φαίνεται μόνο όσοι έχουμε χαμηλό επίπεδο, το λένε και τόσα μέλη.
Πρωτα απο ολα δεν ειναι προθεση μου να πεισω καποιον. Ο καθενας το εχω πει εχει το δικαιωμα της γνωμης του. Αυτο που εχω πει ειναι οτι η Χαμας δεν αποτελει απελευθερωτικη οργανωση αλλα μια τρομοκρατικη οργανωση που δεν εχει στοχο την δημιουργια πατριδας στους Παλαιστινιους αλλα να διατηρει ενα προβλημα και να εξυπηρετει τα συμφεροντα των μεγαλων αραβικων δυναμεων. Το μεγαλυτερο προβλημα στην ζωη των παλαιστινιων στην γαζα δεν ειναι οι εβραιοι αλλα η Χαμας που απο τοτε που ανελαβε την εξουσια (δεν εχει καμια σχεαη με την Κυβερνηση της Παλαιστινης στη Δυτικη οχθη και βρισκεται και σε μεγαλη κοντρα μαζι της) . Τα τεραστια ποσα σε χρηματα και η τοση ανθρωπιστικη βοηθεια που φτανει καθε χρονο αντι να βοηθησει στην εξοδο απο την εξαθλιωση μετατρεπεται σε ρουκετες και δημιουργια υπογειων τουνελ κατω απο σχολεια και νοσοκομεία ωστε αν βομβαρδιστει να εχουν να λενε χτυπήσανε σχολειο ή να σκεφτουν να το κανουν. Πριν δοθει η οδηγια για να φυγείν μια ρουκετα υπαρχει ενημερωση για να εκκενωθει ο χωρος. Θα μου πεις ειναι το ιδανικο; Οχι δεν ειναι αλλα σε εναν πολεμο τραγικα πραγματα θα συμβουν και απο τις δυο πλευρες. Οι παλαιστινιοι στην Γαζα πρωτα ειναι αιχμαλωτοι της Χαμας και μετα του Ισραηλινου στρατου.

Δεν αναφερθηκα πουθενα αν πρεπει οι Παλαιστινιοι να εχουν κρατος και αν δεν ειναι ταλαιπωρημενοι. Προφανως και εχουν γινει προτασεις, προφανως και δεν ειναι μονο οι κακοι ισραηλινοι και οι καλοι οι αμοιροι οι παλαιστινιοι. Οι παλαιστινιοι επιθυμουν ενα κρατος με πρωτευουσα την Ιερουσαλημ, αυτο δεν προκειται να το επιτρέψουν οι εβραιοι και λυση δεν θα δοθει. Αλλα και να υπηρχε δεν θ το επετρεπαν οι γυρω χωρες.

Οσο για το κρατος δολοφονο βρεφων και παιδιων το Ισραηλ αλλο τοσο δολοφονοι ειναι και η Χαμας που σφαζει γυναικες και παιδια στον υπνο τους, που πηγαινουν με πυροβολα οπλα σε καφετεριες μεσα σε παρκα και σκοτωνουν ανυποψιαστα γυναικοπαιδα. Αυτα δεν ειναι ανταρτικο και κανενα δικαιωμα δεν εχουν. Κανεναν παλαιστινιο δεν αρνηθηκαμε να περιθαλψουμε(η μια μερα νοσηλειας στο κεντρο εγκαυματων για τον ιατρικο τουριστα απο Κυπρο ή αλλη χωρα θα στοιχιζε 10000 ευρω) δωρεαν ενω οι εβραιοι θα επρεπε να ειναι ασφαλισμενοι αλλιως θα πληρωναν, κανενας παλαιστινιος δεν ειδε ρατσισμο ουτε χειροτερη ιατεικη περιθαλψη, ειχαμε 2 νοσηλευτες και εναν παλαιστινιο ιατρο στο τμημα.

Δεν ειναι ο ισραηλινος στρατος και η κυβερνηση ολος ο Ισραηλινος λαος. Δεν ειναι η Χαμας ο εκπροσωπος του Παλαιστινιακου λαου.

Εγω δεν τα λεω αυτα για μα πεισω κανεναν και δεν με νοιαζει κιολας. Ας ειναι ερεθισμα λογω καποιων προσωπικων μου εμπειριων να δειτε μια διαφορετικη σκοπια.

Εγω παντως θα το ξαναπω. Το Ισραηλ ειχα καθε δικαιωμα να αναζητησει τους ομηρους του και για αυτο δεν ειναι η ιδια κατασταση με τη Ρωσια και δεν αποκλειστηκαν οι Ισραηλινες ομαδες. Γιατι σε αυτη την περιπτωση(η αφορμη και οχι το αιτιο) το ξεκινησε η Χαμας με τις φρικαλεοτητες που εκανε. Τι καταφερε ; Να δωσει νομιμοτητα (καθως καμια κυβερνηση δεν πηρε ποτε εγκριση απο την Βουλή να κανει οτι θελει στη Γαζα και πριν απο καθε επιθεση πρεπει να γινει ψηφισμα ενω τωρα πηρε το οκ ο Μπιμπι (αλλος εκμεταλευτης και αυτος) να κανει οτι γουσταρει).

Για αυτο για μενα οι παλαιστινιοι της Γαζας ειναι πρωτα αιχμαλωτοι( με θρησκευτικες και πολιτικες απειλες) της Χαμας και μετα τοθ Ισραηλινου στρατου.

Αυτα και δεν ξανασυμμετεχω στο θεμα. Ανιστορητος δεν ειμαι σιγουρα, ανθρωπιστης αν ειμαι οχι το κρινουν οι ασθενεις μου και οχι εγω, και σιγουρα δεν υποστηριζω κανεναν δολοφονο ακομη και εκεινον που το κανει γιατι πιστευει οτι το κανει γοα ιερο σκοπο

7
3 Εικόνα 3 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
xomitsious

Moderator
Reactions: 569
Αγαπημένη θέση: PF

Σάβ Σεπ 07, 2024 6:38 am

Ο ισχυρός έχει πάντα περισσότερες επιλογές από τον ανίσχυρο.

Οι επιλογές της Παλαιστίνης είναι πολύ πιο περιορισμένες από αυτές του Ισραήλ.

Το Ισραήλ τον τελευταίο καιρό έχει προβεί σε πράξεις που δείχνουν ότι θέλει να αφανίσει όλους τους Παλαιστίνιους από τον πλανήτη.

Έχει εμποδίσει φαγητό και βοήθεια σκόπιμα την ώρα που παιδιά πεθαίνουν από την πείνα.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψη του, και σίγουρα δεν χρειάζονται τακτικές " ξέρεις ποιος είμαι εγώ" για να στηρίξουμε τις απόψεις μας.

Αν υπάρχει κάποιος πολιτικός επιστήμονας με εξειδίκευση στην περιοχή αλλάζει το θέμα.

Αλλιώς οποίος θέλει να μας πει για τη ζωή του, τα πτυχία του και τα επιτεύγματα του μπορεί να ανοίξει καινούργιο θρεντ με τίτλο "έργα και ημέρες του τάδε χρήστη". Χωρίς ειρωνεία το λέω, προσωπικές ιστορίες, για μένα έχουν πάντα ενδιαφέρον.

5
2 Εικόνα 3 Εικόνα
McRae

Reactions: 61

Σάβ Σεπ 07, 2024 7:15 am

reignman έγραψε:
Παρ Σεπ 06, 2024 11:23 am

Δεν γινεται να εξαντλουν ολοι(και για τους ολυμπιακους αγωνες το ιδιο) την αυστηροτητα τους στην Ρωσια(τους αθλητες και τις ομαδες τους), αλλα πχ Ισραηλ, Παλαιστινη και Ουκρανια να ειναι κομπλε, πρωτη μουρη στο καβουρι.
Δηλαδη επρεπε να αποκλειστουν και οι Ουκρανικες ομαδες επειδη τολμησαν να αντισταθουν στην γεννοκτονια του Πουτιν;Δεν επελεξαν οι Ουκρανοι να ειναι σε εμπολεμη κατασταση,αναγκαστηκαν επειδη εχουν για γειτονες κατι παρανοικους τυπους που ζουνε στον μεσαιωνα.

5
2 Εικόνα 2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kojito

Moderator
Reactions: 2272

Σάβ Σεπ 07, 2024 8:18 am

Το τόπικ κλειδώνει μέχρι νεωτέρας. Όπως έχει γραφτεί και άλλες φορές στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις, το φόρουμ αυτό αποτελεί πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων. Όλες οι απόψεις είναι δεκτές, είτε συμφωνούμε είτε όχι με αυτές. Δεν φιμώνουμε κάποιον να μην εκφράσει την άποψη του, ακόμα κι αν την πιστεύει μόνο αυτός. Είμαστε όμως κάθετα αντίθετοι, το οποίο αναφέρεται και στους κανονισμούς του φόρουμ, στο να υπάρχουν επιθέσεις σε άλλα μέλη με χαρακτηρισμούς επειδή δεν βρίσκουμε την άποψη τους σύμφωνη με την δικιά μας.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kojito

Moderator
Reactions: 2272

Σάβ Σεπ 07, 2024 5:15 pm

Το νήμα ανοίγει ξανά, αφού διαγράφηκαν κάποια επίμαχα ποστ. Ας το λήξουμε εδώ για να μην αρχίσουμε να μοιράζουμε φάουλ.

Αν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε την κουβέντα από εκεί που την αφήσατε. Όμως το να χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς για κάποιο άλλο μέλος επειδή δεν συμφωνείτε μαζί του ή να χαρακτήριζετε ως ακρότητες/βλακείες/χυδαιότητες αυτά που γράφει, δεν είναι διάλογος. Το φόρουμ και τα διάφορα νήματα του είναι ακριβώς για να εκφράζονται οι διάφορες απόψεις, είτε τις ασπαζόμαστε είτε όχι. Αν διαφωνείτε με κάποια μπορείτε απλά να την προσπεράσετε ή να απαντήσετε με επιχειρήματα γιατί διαφωνείτε προσωπικά, χωρίς να την απορρίπτετε ή να επιτίθεστε σε αυτόν που την εξέφρασε. Δεν λειτουργούμε στην λογική του "υπάρχει μόνο η δικιά μου οπτική", ούτε στην λογική του "άσε με να ξέρω κάτι παραπάνω εγώ" :peace:

4
4 Εικόνα
Στηβ Κερ

euroleague
Reactions: 1207

Κυρ Σεπ 08, 2024 7:03 am

Κανονικά τέτοια νήματα ,για μένα,θα έπρεπε να οδηγούν σε διάβασμα και μελέτη κατανόησης της ιστορίας της περιοχής .Αν ξεκινήσεις βέβαια μπορεις να φτάσεις πολύ παλιά και πολυ…μακρυά.Δυστυχως οπως και στον αθλητισμό και σε πολλά πράγματα φτιάχνουμε μια άποψη σχεδόν οπαδική για κάποιο λόγο σε κάποια φάση της ζωής μας και μετα το …κλειδώνουμε.Επισης δεν προσπαθούμε καν να κατανοήσουμε πως σκέφτονται και λειτουργούν οι άλλοι και γιατι γίνονται κάποια πράγματα .Το αυτοί καλοί αυτοί κακοί κ η προσαρμογή των πάντα αναφερόμενων συμφερόντων σ αυτά που ήδη πιστεύουμε δε βοηθάει.Το πιο ανησυχητικό ειναι η ηθική πυξίδα που δικαιολογεί τις ακρότητες των μεν η των δε σε συνδυασμό με την απόρριψη οποιασδήποτε άποψης ,γνώμης ,αναφοράς whatever δεν συμφωνεί μ εμάς.Κ εκεί που ειμαστε υπέρμαχοι αξιών δικαίου,ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,ζωής μετατρεπόμαστε σε ψυχροί οπαδοί της ..ρεαλπολιτικ εκεί που μας συμφέρει κ μιλαμε για …δικαιολογημένο αντάρτικο αναφερόμενοι σε σφαγές ,βιασμούς γυναικών παιδιών κλπ η για αμυντικό δικαίωμα βομβαρδισμών στόχων που περιλαμβάνουν νοσοκομεία για παράδειγμα .Ειδικα οταν πρόκειται για γραπτό λόγο ,το εχω ξαναπεί ,θέλει λίγο ανεκτικότητα στο συνομιλητή ποσο μάλλον οταν αφορά πραγματικά σοβαρά θέματα που αφορούν ανθρώπους και καταστάσεις μακρυά απο μας που υποφέρουν.Εγω προσωπικά δυσκολεύομαι να εχω απόλυτη άποψη στην καρεκλιτσα μου στο μπαλκόνι οταν αν κλείσω τα μάτια κ μπω στη θέση κάποιων που ζουν εκεί τρομάζω …

5
5 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 872
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Κυρ Σεπ 08, 2024 8:41 am

xomitsious έγραψε:

Το Ισραήλ τον τελευταίο καιρό έχει προβεί σε πράξεις που δείχνουν ότι θέλει να αφανίσει όλους τους Παλαιστίνιους από τον πλανήτη.

Έχει εμποδίσει φαγητό και βοήθεια σκόπιμα την ώρα που παιδιά πεθαίνουν από την πείνα.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψη του, και σίγουρα δεν χρειάζονται τακτικές " ξέρεις ποιος είμαι εγώ" για να στηρίξουμε τις απόψεις μας.

Αν υπάρχει κάποιος πολιτικός επιστήμονας με εξειδίκευση στην περιοχή αλλάζει το θέμα.

Αλλιώς οποίος θέλει να μας πει για τη ζωή του, τα πτυχία του και τα επιτεύγματα του μπορεί να ανοίξει καινούργιο θρεντ με τίτλο "έργα και ημέρες του τάδε χρήστη". Χωρίς ειρωνεία το λέω, προσωπικές ιστορίες, για μένα έχουν πάντα ενδιαφέρον.
Υπάρχουν πολλοί παλαιστίνιοι (γύρω στα 2 εκατ.) που ζουν εντός του Ισραήλ. Περαν αυτων της δυτικής όχθης και της Γάζας. Αν ήθελε το Ισραηλ γιατι δεν τους "καθάριζε" τοσα χρόνια?

3
1 Εικόνα 1 Εικόνα 1 Εικόνα
Στηβ Κερ

euroleague
Reactions: 1207

Κυρ Σεπ 08, 2024 12:29 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:
Κυρ Σεπ 08, 2024 8:41 am
xomitsious έγραψε:

Υπάρχουν πολλοί παλαιστίνιοι (γύρω στα 2 εκατ.) που ζουν εντός του Ισραήλ. Περαν αυτων της δυτικής όχθης και της Γάζας. Αν ήθελε το Ισραηλ γιατι δεν τους "καθάριζε" τοσα χρόνια?
Ειναι δυο εκατομμύρια μουσουλμάνοι αραβικής καταγωγής Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ με τα ίδια θεωρητικά δικαιώματα εκπαίδευση ,υγεία ,ψήφος κλπ βγάζουν μέχρι κ βουλευτές κ πολλοί ειναι μέχρι και καθηγητές σε πανεπιστήμια για παράδειγμα.Καποιος ρατσισμός θα υπάρχει φαντάζομαι χωρις να ξερω ακριβώς .Σιγουρα δεν πάνε στρατό πάντως.ΓΕΝΙΚΑ δεν δημιουργούν προβλήματα τ αντίθετο μάλλον προτιμούν τον τροπο ζωής που ζουν.Στο βορρά κάποιες άλλες θρησκευτικές μειονότητες ειναι εχθρικά διακείμενες στους μουσουλμάνους κ θεωρούν οτι προστατεύονται απο το Ισραήλ .

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Pop Culture”