Mathematician92 έγραψε: ↑Σάβ Ιούλ 27, 2024 11:48 am
Είπα θα κάνω καιρό να γράψω, αλλά μπαίνω Σαββατιάτικα να χαζέψω στο forum και βλέπω έναν κακό χαμό και μια κόντρα για το γηπεδικό, που θεωρώ δεν ταιριάζουν σε αυτή εδώ την γωνιά. Και πάλι δε θα έγραφα κάτι αν δε θεωρούσα ότι κάποια από τα λεγόμενα του JohnnyPao ήταν και για μένα με αφορμή το τελευταίο ποστ μου, στο οποίο συμφώνησα με την τοποθέτηση των προέδρων για το συγκεκριμένο θέμα. Θα προσπαθήσω να παραθέσω κάποιες σκόρπιες σκέψεις μου και να απαντήσω σε όσα περισσότερα λέχθηκαν προηγουμένως. Αν δεν υπάρχει καλός ειρμος, να με συγχωρέσετε.
1. Δεν γεννήθηκα πλούσιος, δεν είμαι δισεκατομμυριούχος, δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ γόνους δισεκατομμυριούχων που τα βρήκαν όλα έτοιμα. Ούτε να κάνω τον διαιτητή σε κάποια κόντρα μεγαλοκαρχαριών.
2. Δυστυχώς, επαγγελματικός αθλητισμός σε (ποδόσφαιρο και) μπάσκετ δεν υπάρχει χωρίς την συμμετοχή πάμπλουτων προέδρων. Δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά καμία ομάδα που να έκανε πρωταθλητισμό στο μπάσκετ (τα τελευταία 20 χρόνια) χωρίς συμμετοχή ισχυρών προέδρων (τόσο οικονομικά όσο και σε άλλους τομείς). Μου αρέσει; Όχι ιδιαίτερα. Θα προτιμούσα να ήταν πιο "ρομαντικά" τα πράγματα, αλλά τότε οι αθλητές θα πληρώνονταν πολύ λιγότερα ή θα έφευγαν για άλλες πολιτείες για πολύ περισσότερα. Οπότε το θεωρώ αναγκαίο κακό αν θέλουμε να ήμαστε σε υψηλό επίπεδο σε αυτό το άθλημα.
3. Το μεγαλύτερο "αμάρτημα" ΟΛΩΝ των προέδρων μεγάλων σωματείων (στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια φυσικά, στον απόπατο της Ευρώπης) είναι το χάιδεμα στους οργανωμένους ουγκανους. Και ξέρω, πολλοί μπορεί να είστε "οργανωμένοι" και να διαφωνήσετε ή να πέσετε να με φάτε, αλλά ειλικρινά θεωρώ τα σωματεία των οργανωμένων οπαδών τον "καρκίνο" του αθλητισμού στη χώρα μας. Αν μπορούσα θα τους διέλυα όλους με ένα snap όπως ο Thanos. Αλλά καταλαβαίνω ότι όσοι αναλαμβάνουν τη διοίκηση τόσο μεγάλων συλλόγων με στρατούς οργανωμένων, "πρέπει" να τα έχουν καλά μαζί τους γιατί αυτοί έχουν τη δύναμη ακόμη και να τους ρίξουν. Και γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος των Αφων όλα αυτά τα χρόνια. Η "συνεργασία" μαζί τους, το "νταντεμα" τους μην τυχόν και χάσουν τη στήριξη τους.
4. Ξέρω λεπτομέρειες για το θέμα του γηπέδου; Όχι βέβαια! Ξέρετε εσείς οι υπόλοιποι νομίζετε;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Αυτό το οποίο και εσείς και εγώ και όλοι μας κάνουμε (εκτός αν κάποιος εδώ μέσα είναι δεξί χέρι του dpg ή των Αφων) είναι να σχολιάζουμε με βάση τι λένε οι πρόεδροι και οι δημοσιογράφοι και άντε με κάποια στοιχειώδη έρευνα στο ίντερνετ. Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει ΔΕΝ μπορούμε να το ξέρουμε και δε θα το μάθουμε ποτέ!
5. Θεωρώ ότι υπάρχει ισονομία στο θέμα αυτό, όσον αφορά τις δύο ομάδες; Όχι, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Βλέπω και διαβάζω (όσο μπορώ χωρίς κόκκινα φίλτρα) ότι η πολιτεία έδωσε στον dpg ένα γήπεδο πολύ νεώτερο, σε πολύ καλύτερη κατάσταση (ίσως εν μέρει γι αυτό να ευθύνεται και η συντήρηση που του έκανε ο ίδιος ο ΠΑΟ, δεν μπορώ να ξέρω) αλλά ταυτόχρονα και πολλά, πολλά περισσότερα προς εμπορική εκμετάλλευση (εξωτερικούς χώρους, καφετέριες, πάρκινγκ και δε συμμαζευεται). Είναι το ίδιο με το να παραχωρήσει το κράτος στην ΚΑΕ Ολυμπιακός το ΣΕΦ, στην κατάσταση που είναι τώρα;; Ας πούμε ότι δέχονται οι Αφοί αυτή τη συμφωνία. Δε θα υπάρχει πάλι αθέμιτος ανταγωνισμός τόσο από την πολύ καλύτερη κατάσταση στην οποία παρέλαβε το ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ, όσο και από όλα τα υπόλοιπα που πήρε πακέτο; Και στην τελική, γιατί να μην παραχωρήσει το κράτος με αυτή τη λογική, ένα ακόμα χειρότερο γήπεδο στον Ολυμπιακό; Γιατί να μην του παραχωρήσει ένα κλειστό "γειτονιάς" με 2000 θεατές;; Μια χαρά, κανένας αθέμιτος ανταγωνισμός σύμφωνα με κάποιους. Αν κάνω λάθος θα ήθελα ειλικρινά να μου το εξηγήσει κάποιος.
6. Και ποια είναι η λύση; Που να ξέρω εγώ;; Ας κόψουν το λαιμό τους όσοι έκαναν τη συμφωνία με τον dpg για να "διορθώσουν" τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που δημιούργησαν. Αν με ρωτάτε, να ακυρωθεί η συμφωνία για όλα τα υπόλοιπα που πήρε πακέτο, να κρατήσει το γήπεδο μόνο, στη συνέχεια να σουλουπώσουν στοιχειωδώς το ΣΕΦ και να το παραχωρήσουν με τους ίδιους όρους στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Αλλά κι αυτό που λέω τώρα μπορεί να είναι μια λαλακια και μισή και να έχει πολλά λάθη. Γι αυτό ξαναλέω, ας κόψουν το λαιμό τους αυτοί που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση.
7. Το πιο σημαντικό από όλα. Θέλω σαν άνθρωπος, τα άτομα που εκπροσωπούν έναν σύλλογο που (θέλω να) λέω ότι στηρίζω, να βγάζουν μια σωστή εικόνα, να μιλάνε με σεβασμό για τους αντιπάλους, να μην δημιουργούν τοξικότητα και σίγουρα να μην απειλούν με τον πιο χυδαίο τρόπο Θεούς και δαίμονες, αντιπάλους, διαιτητές, παράγοντες, υπουργούς και πρωθυπουργούς. Και για να προλάβω κάποιους, γι' αυτό το λόγο δεν μπορώ να υποστηρίξω το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, όσα πρωταθλήματα και να πάρει, όσα Ευρωπαϊκά και να σηκώσει, όσους παικταραδες και να φέρει. Δε με συγκινούν, όσο υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι στο τιμόνι του συλλόγου.
8. Όσοι λοιπόν προσπαθείτε να εξισώσετε τους προέδρους των δύο ομάδων και θεωρείτε ότι "όλοι τα ίδια σκατά είναι", πείτε το ανοιχτά να ξέρω κι εγώ με ποιους συνομιλώ και πόσο σοβαρά θα λαμβάνω τα γραφόμενα σας. Φυσικά και έχουν κάνει λάθη και οι Αγγελόπουλοι, αλλά όχι να τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με τον πιο αισχρό, χυδαίο και τοξικό πρόεδρο που υπάρχει στην Ελλάδα. Στην τελική, μπορεί να είναι χειρότεροι άνθρωποι τα αδέρφια, αλλά από την δημόσια εικόνα τους ΔΕΝ προκύπτει κάτι τέτοιο. Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Δείτε το βίντεο με όσα είπαν στη συνέντευξη τύπου, στη συνέχεια διαβάστε τις δηλώσεις του dpg και ελάτε να πείτε ότι είναι το ίδιο.
Ζήτω συγνώμη για το τεράστιο ποστ και ενδεχομένως για το ύφος του. Είμαι άνθρωπος που θέλει το ευ αγωνίζεσθαι και τον αλληλοσεβασμό. Απεχθάνομαι την τοξικότητα και το μίσος των ανεγκεφαλων. Δεν είμαι στρατευμένος με καμία "θήρα" οργανωμένων, με καμία παράταξη, με κανένα club. Αν αύριο - μεθαύριο οι Αγγελόπουλοι γίνουν τοξικοί και χυδαίοι, θα τους γυρίσω κατευθείαν την πλάτη και θα σταματήσω να ασχολούμαι. Αλλά προς το παρόν, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, υπάρχει χάος μεταξύ των δύο διοικήσεων και μία αδικία στο θέμα του γηπέδου. Ίσως κάνω και λάθος για το τελευταίο γιατί ξαναλέω δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τα παιχνίδια που παίζονται.