Αγώνες Μεταλλιών - Σερβία vs Γερμανία(Μικρός Τελικός) και ΗΠΑ vs Γαλλία (Τελικός)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Rated: (en)joy

a1greece
Reactions: 41
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Αύγ 12, 2024 9:43 pm

SteveNashidis έγραψε:
Δευ Αύγ 12, 2024 9:25 pm
Rated: (en)joy έγραψε:
Δευ Αύγ 12, 2024 9:15 pm
Έχοντας δει τα περισσότερα παιχνίδια τόσο των Αμερικανών όσο και των Σέρβων (δεν είδα μόνο τα παιχνίδια αμφότερων με το Πουέρτο Ρίκο) ας πω και εγώ τη γνώμη μου. Συμφωνώ λοιπόν και εγώ με την πλειοψηφία των συμφορουμιτών που... διαφωνεί με την ανάδειξη του Λεμπρόν ως MVP του τουρνουά. :drunk:

Επειδή όμως διαβάζω συνεχώς τα περί ευστοχίας του Στεφ να υπενθυμίσω ότι ο Λεμπρόν (που επαναλαμβάνω δεν θεωρώ ότι άξιζε το MVP) είχε παρόμοιο συνολικό ποσοστό: 71,3 TS% έναντι 70,5% του Στεφ.

Ναι, τα νοκ άουτ είναι παραδοσιακά δυσκολότερα παιχνίδια, ναι όταν παίζεις με καλύτερους αντιπάλους είναι δυσκολότερο να κάνεις καλή εμφάνιση μπλα μπλα, ωστόσο το ολυμπιακό τουρνουά ήταν τουρνουά 6 αγώνων και όχι final four MVP να μετράνε αποκλειστικά ο ημιτελικός και ο τελικός και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρώ ότι ο καλύτερος σε απόδοση σε αυτό το τουρνουά ήταν ο Γιοκιτς όπου μπορεί το συνολικό ποσοστό του (64,7 ts%) να είναι σαφώς χαμηλότερο των άλλων δύο όμως:
οι προϋποθέσεις με τις οποίες σουταρε ήταν χειρότερες σε σχέση με των άλλων δύο, η αντιμετώπιση διαφορετική, ο όγκος της δουλειάς που είχε στην επίθεση πολύ μεγαλύτερος -σκοραρισμα, δημιουργία και ριμπάουντ- και εν τέλει ακόμα και να μην πολυλάβουμε υπόψιν μας τον όμιλο η απόδοση του στα νοκ άουτ θεωρώ είναι καλύτερη και απ'του Λεμπρόν και απ'του Καρρυ.
Ουφ, τα είπα! :D
Αν όμως δεν τα έβαζε ο Κάρι η Αμερική δεν θα περνούσε τελικό κάτι που σημαίνει ότι ο Λεμπρον δεν θα έβγαινε MVP.
Ο καθοριστικός τρόπος που ο Κάρι κουβάλησε Κερ και Λεμπρον ήταν μοναδικός. Για αυτό άξιζε το MVP.

Τώρα αν με νότιο Σουδάν ο Λεμπρον κάλυψε την διαφορά στα στατιστικά και έτσι κρίθηκε το mvp να μας συγχωρατε αλλά δεν το πιστεύουμε. Γιατί πολύ απλά αν ο Λεμπρον έβαζε τα τρίποντα και ο Κάρι ειχε τα νούμερα του Λεμπρον, δε νομίζω να αδικούσαν τον LJ....

Με το ζόρι δε γίνεσαι Goat. Όπως πέρσι με το κύπελλο ΝΒΑ crown.gif
Πιθανως να μην περνούσε ναι αλλά ας μην παραβλέπουμε ότι δεν είναι δύσκολο μόνο το σχεδόν 50% τρίποντο σε ένα τουρνουά αλλά και το σχεδόν 80% δίποντο. Δεν μιλάμε για CP3- De Andre πάρτο βάλτο λόμπες.

Όσον αφορά το κουβάλημα, όπως κουβάλησε ο Κάρυ -σε 2 και μόνο αγώνες - το ίδιο κουβαλούσε και ο Σέρβος από τον όμιλο και χωρίς μάλιστα να έχει την πολυτέλεια όχι να γράψει αρνητικό efficiency αλλά έστω μονοψήφιο.
Τώρα για το επιχείρημα ότι δεν θα έφταναν στον τελικό το ίδιο μπορεί να επικαλεστεί και ο Γιοκιτς για τον προημιτελικό, ότι αν δεν ήταν αυτός δεν θα περνούσαν στα ημιτελικά...

0
"A team will always appreciate a great individual if he's willing to sacrifice for the group."
"The idea is not to block every shot. The idea is to make your opponent believe that you might block every shot."
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Moderator
Reactions: 2853
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Αύγ 13, 2024 5:21 am

Συνηθίζεται πάντως να είναι ο MVP κάποιος από την ομάδα που το κατέκτησε ή έστω να έφτασε τελικό. Ο Γιόκιτς δύσκολα θα το έπαιρνε ότι και αν είχε κάνει. Ο Λεμπρόν εν τω μεταξύ μπορεί να μην ήταν τόσο καθοριστικός όσο ο Κάρυ στον ημιτελικό αλλά δεν είναι ότι έκανε και κακό παιχνίδι με 33 PIR και triple double, ενώ ήταν και σταθερός και στα προηγούμενα λιγότερο κρίσιμα παιχνίδια. Στον Κάρυ θα το έδινα κι εγώ, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι είναι τελείως άδικη η επιλογή.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Paris 2024 - Basketball Tournament”