Euroleague 2023-2024 off-topic
Συντονιστής: Captains
- βήματα εκτός φάσης
- Reactions: 866
- Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
- Προειδοποιήσεις:
0
-
- Reactions: 1852
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
Αυτή η έδρα είναι η μόνη που δε θα "σπάσει", αν είχε κάποιες ελπίδες η Μπασκόνια τις έχασε με τον τραυματισμό του Μονέκε.
0
- Jimmyrogue84
- Reactions: 450
- Προειδοποιήσεις:
0
-
- Reactions: 865
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν ειπα οτι θα περασει η Μπασκονια. Ειπα οτι αυριο σπαει η Εδρα. Προβλεψη μου ειναι.Jimmyrogue84 έγραψε: ↑Τετ Απρ 24, 2024 10:04 pmΔεν σπάει η έδρα της Ρεαλ ούτε με σφαίρες....ειδικά με τον τρόπο που φάνηκε να προσπαθεί ο καραφλοκότσιδος να τη σπάσει....Τρίποντο κι άγιος ο Θεός;ε too much.....
Γενικα βλεπω ιβανοβιτς να πονταρει σε αυγκεκριμενα παιχνιδια ως παλιος ντεμοντε στο κουρμπετι. Εχασε με 40 απο μακαμπι γιατι δεν πιατευε οτι μπορουσε να νικησει και δεν ηθελε οι παικτες του να καραπονεθουν. Στοχευσε σε εφες και βιρτους και καλα επανε. Τωρα αφησε τονπρωτο παιχνιδι και παει για το δευτερο οπως γινεται κλασσικα. Κοιμιζεις τον αντιπαλο και του την μπουμπουνας.
0
-
- Reactions: 865
- Προειδοποιήσεις:
0
Σκάνδαλο με διαιτητή Ευρωλίγκας: Κάμερα τον κατέγραψε να κλέβει κολόνια από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου!
Σοβαρά μπλεξίματα με τον νόμο για τον Σλοβένο διαιτητή της Ευρωλίγκας, Ματέι Μπολτάουζερ, καθώς κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε να κλέβει κολόνια από κατάστημα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου!
https://www.sport-fm.gr/article/basket/ ... io/4979519
Σοβαρά μπλεξίματα με τον νόμο για τον Σλοβένο διαιτητή της Ευρωλίγκας, Ματέι Μπολτάουζερ, καθώς κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε να κλέβει κολόνια από κατάστημα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου!
https://www.sport-fm.gr/article/basket/ ... io/4979519
0
- Giwrgos_AEK
- Reactions: 872
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Η EuroLeague ανακοίνωσε τις ώρες των δύο ημιτελικών του Final Four 2024 λίγο μετά από την ολοκλήρωση των δύο τελευταίων Game 5 των playoffs.
Ο Παναθηναϊκός AKTOR με τη Φενέρμπαχτσε θα παίξουν στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, ενώ Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο.
Οι ημιτελικοί
Παναθηναϊκός AKTOR - Φενέρμπαχτσε 24/5, 19:00
Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 24/5, 22:00
Ο μικρός τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 26 Μαΐου στις 18:00 ώρα Ελλάδας, ενώ ο τελικός που θα αναδείξει την πρωταθλήτρια ομάδα για τη σεζόν 2023/24 θα κάνει τζάμπολ στις 21:00 ώρα Ελλάδας.
https://www.sport24.gr/basket/euroleagu ... 11919.html
Ο Παναθηναϊκός AKTOR με τη Φενέρμπαχτσε θα παίξουν στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, ενώ Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο.
Οι ημιτελικοί
Παναθηναϊκός AKTOR - Φενέρμπαχτσε 24/5, 19:00
Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 24/5, 22:00
Ο μικρός τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 26 Μαΐου στις 18:00 ώρα Ελλάδας, ενώ ο τελικός που θα αναδείξει την πρωταθλήτρια ομάδα για τη σεζόν 2023/24 θα κάνει τζάμπολ στις 21:00 ώρα Ελλάδας.
https://www.sport24.gr/basket/euroleagu ... 11919.html
0
-
- Reactions: 89
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Συγχαρητήρια στον Παναθηναικό, ήταν ανώτερος και στα 2 παιχνίδια του f4 και σήκωσε πανάξια την κούπα.
Με αφορμή αυτή την κατάκτηση, προσωπικά με προβληματίζει το γεγονός ότι είναι η 2η φορά τα τελευταία 5 χρόνια που μια ομάδα από τις τελεταίες θέσεις της βαθμολογίας φτάνει στον τελικό/σηκώνει την κούπα (η άλλη είναι η Εφές).
Παρακάτω παραθέτω quote του @Yorgos από άλλο φόρουμ, το οποίο εκφράζει σχεδόν στο 100% τις σκέψεις μου:
Κοινώς η μη αποδοχη του Αταμαν απο ολοκληρο το προπονητικό κατεστημενο της Ευρωπης, μη σου πω και το δημοσιογραφικο παροτι ειναι ακρως δημοσιογραφικος με τις γραφικες δηλωσεις του, ειναι οτι ειναι ο θανατος αυτου που εκανε το ευρωπαϊκό μπασκετ ξεχωριστό. Αυτο αργοπεθαίνει, το ειδαμε και με την Παρτιζαν. Πλεον ειμαστε στο μπακσετ οπου μια ομαδα χωρις κατευθυνση, που δεν εμπαινε ουτε οκταδα ετσι οπως επαιζε παιρνει εναν και μονονπαικτη Νοεμβριο μηνα και της αλλαζει ολη την πορεια παιζοντας iso και νταμπα ντουμπα, το ακριβως αντιθετο απο το μπαρτζωκικο (σχεδον κομουνιστικο) ή ομπραντοβιτσικο (εμμονικα στοχευμενο σε καθε play) που αγαπησαμε. Κι εγω Παναθηναϊκός ειμαι και ΔΕΝ ηθελα να υο παρει η ομαδα μου επειδη δημιουργειται trend ταφόπλακα σε αυτο που εμαθα, μου αρεσει και αγαπαω.
Το μπασκετ θα γινει πιο εμπορικο, πιο κατανοητο, πιο απλο, πιο αμερικανικο, πιο πατατακηδες. Μονο ετσι μπορει να γινει και βιωσιμο εμπορικά, τι να κανουμε. Θα επιπλεουν πλεον ολο και περισσοτεροι Αταμανηδες. Δε χρειαζεται πια να χτίζεις ομαδες , θα ειναι τοσο απλο που και με ολοκαινοουρια ομαδα δε θες μονταρισμα
UNQUOTE
Θα ήθελα να διαβάσω και τις απόψεις άλλων μελών πάνω σε αυτό.
Με αφορμή αυτή την κατάκτηση, προσωπικά με προβληματίζει το γεγονός ότι είναι η 2η φορά τα τελευταία 5 χρόνια που μια ομάδα από τις τελεταίες θέσεις της βαθμολογίας φτάνει στον τελικό/σηκώνει την κούπα (η άλλη είναι η Εφές).
Παρακάτω παραθέτω quote του @Yorgos από άλλο φόρουμ, το οποίο εκφράζει σχεδόν στο 100% τις σκέψεις μου:
Κοινώς η μη αποδοχη του Αταμαν απο ολοκληρο το προπονητικό κατεστημενο της Ευρωπης, μη σου πω και το δημοσιογραφικο παροτι ειναι ακρως δημοσιογραφικος με τις γραφικες δηλωσεις του, ειναι οτι ειναι ο θανατος αυτου που εκανε το ευρωπαϊκό μπασκετ ξεχωριστό. Αυτο αργοπεθαίνει, το ειδαμε και με την Παρτιζαν. Πλεον ειμαστε στο μπακσετ οπου μια ομαδα χωρις κατευθυνση, που δεν εμπαινε ουτε οκταδα ετσι οπως επαιζε παιρνει εναν και μονονπαικτη Νοεμβριο μηνα και της αλλαζει ολη την πορεια παιζοντας iso και νταμπα ντουμπα, το ακριβως αντιθετο απο το μπαρτζωκικο (σχεδον κομουνιστικο) ή ομπραντοβιτσικο (εμμονικα στοχευμενο σε καθε play) που αγαπησαμε. Κι εγω Παναθηναϊκός ειμαι και ΔΕΝ ηθελα να υο παρει η ομαδα μου επειδη δημιουργειται trend ταφόπλακα σε αυτο που εμαθα, μου αρεσει και αγαπαω.
Το μπασκετ θα γινει πιο εμπορικο, πιο κατανοητο, πιο απλο, πιο αμερικανικο, πιο πατατακηδες. Μονο ετσι μπορει να γινει και βιωσιμο εμπορικά, τι να κανουμε. Θα επιπλεουν πλεον ολο και περισσοτεροι Αταμανηδες. Δε χρειαζεται πια να χτίζεις ομαδες , θα ειναι τοσο απλο που και με ολοκαινοουρια ομαδα δε θες μονταρισμα
UNQUOTE
Θα ήθελα να διαβάσω και τις απόψεις άλλων μελών πάνω σε αυτό.
0
-
- Reactions: 1259
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
Ο Ομπράντοβιτς πήγε για την πρόκληση στην Παρτίζαν. Ένα αμελητέο μέγεθος για Ευρώπη. Δεν ξεπεράστηκε το μπάσκετ του.. Αν πήγαινε Ρεάλ λογικά και έχτιζε ομάδα με λευκές επιταγές λογικά πάλι θα έπαιρνε γη και ύδωρ.SluckyLuke13 έγραψε: ↑Τρί Μάιος 28, 2024 9:25 amΟι προπονητές της Ευρώπης, οι δημοσιογράφοι και οι... οπαδοί ας παίρνουν μαθήματα από τον Αταμάν και ας καταλάβουν ότι κανένα trend δεν πέθανε. Θα ίσχυε εν μέρει αυτό αν ο Παναθηναϊκός στηριζόταν μόνο στην επίθεση αλλά εδώ μιλάμε για μια αμυντική λειτουργία ομάδας που κανένας δεν το περίμενε το καλοκαίρι.
Αν βάλει καρέ καρέ κανείς τις κινήσεις των παικτών του Παναθηναϊκού off the ball σε άμυνα και επίθεση σε Final-4 και κανονική διάρκεια όταν η ομάδα έδεσε θα καταλάβει ότι το μπάσκετ του Αταμάν δεν είναι μόνο isolation και νταμπα ντουμπα. Διαφορετικά δεν θα σάρωνε τις Ευρωλίγκες έτσι. Φέτος με έναν σέντερ τους ξεφτίλισε, δεν μπορούσαν όλοι αυτοί οι "σκεπτόμενοι" να σκεφτούν κάτι; Μάλλον όχι και γι' αυτό προτίμησαν την "ασφάλεια" του φαβορί Ματέο που δέθηκε κόμπος από τον Αταμάν στον τελικό. Ήταν δηλαδή σκεπτόμενο το μπάσκετ της Ρεάλ όταν είδε ότι ο Παναθηναϊκός αντέχει στη πίεση;
Οι περισσότεροι εδώ μέσα θιασώτες του Μάγκα των Τίτλων και Θεού επί της Γης Ζέλικο Ομπράντοβιτς είμαστε αλλά σκοπός από τη τριβή μας με το άθλημα έστω και από τη κερκίδα είναι να καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε.
ΥΓ. Τα videos του Baskethead στο YouTube είναι μια καλή αρχή για να κατανοήσει κανείς το τι έκανε ο Αταμάν φέτος με μια ομάδα καινούργια.
ΥΓ2. Αν ήταν τόσο απλό αυτό που έκανε ο Αταμάν, ας το κάνουν κι άλλοι. Υπάρχουν ομάδες που ρίχνουν λεφτά περισσότερα από τον Παναθηναϊκό. Αφού είναι τόσο απλό, ας το κάνουν.
0
- Conan1982
- Reactions: 2853
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
passer έγραψε: ↑Τρί Μάιος 28, 2024 8:37 amΣυγχαρητήρια στον Παναθηναικό, ήταν ανώτερος και στα 2 παιχνίδια του f4 και σήκωσε πανάξια την κούπα.
Παρακάτω παραθέτω quote του @Yorgos το οποίο εκφράζει σχεδόν στο 100% τις σκέψεις μου:
Θα ήθελα να διαβάσω και τις απόψεις άλλων μελών πάνω σε αυτό.yorgos έγραψε: ↑Τρί Μάιος 28, 2024 5:37 amΤο παρακατω το απαντησα σε καποιον που εγραψε οτι οι δημοσιογραφοι δε γουσταρουν Αταμαν λογω εθνικοτητας κι επειδη δεν ειναι του κυκλωματος. Αλλα γενικα αποτελει την κριτικη μου για το ευρωπαϊκό μπασκετ.
Λαθος, δεν εχει καμια σχεση με την εθνικοτητα ήτην προσωπικοτητα του Αταμαν.
Γενικως το ευρωπαϊκό μπασκετικο συστημα δε γουσταρει το μπασκετ τυπου Αταμαν γιατι ειναι ενα μπασκετ οπου ο προπονητης ειναι σ εδον θεατης, με παρεμβατικοτητα κοντα στο 0. Η Ευρωπη μεγαλωσε με τους Ντουντα και τους Ομπραντοβιτς , με το προπονητοκεντρικο μπασκετ οπου καθεπςριστροφη, ακομηκαι με ποιον ωμο κάνει ο παικτης το σκριν επαιζε ρολο. Ε αυτο αλλαζει και δεν υπαρχει μεγαλυτερος πρεσβευτης στην αμερικανοποιηση , στο "παρτε τα γκαρντ τη μπαλα και καντε ό,τι νομιζετε" απο τον Αταμαν. Ειναι ενα μπασκετ πιο απλοϊκό, πιο 1vs1, πιο αμερικανικο, προσαρμοσμενο σε εποχες που δεν υπαρχει χρονος για προετοιμασια των αγωνων, πουο κοουτς ειναι διαχειριστης προσωπικοτητων, αυτο που ο Γκριγκονις ειπε χτες "μπορει να ειμαι χαζός αλλα δεν καταλαβαινω πώς ο Αταμαν κερδιζει κουπες, αλλα τις κερδιζει". Ειναι ενα μπασκετ ποθ ευχαριστιουνται πιο πολυ οι παικτες (ο Λαρκιν το ειχε πει ξεκαθαρα οτι ο Αταμαν ουτε στις προπονησεις δεν παει και το λατρευει), πιο ευνοητο για τους φιλαθλους, πιο ευχαριστο στο ματι για τους μη μυημένους.
Εδω ο κυριος το εξηγει καλυτερα απο μενα:
Το μπασκετ θα γινει πιο εμπορικο, πιο κατανοητο, πιο απλο, πιο αμερικανικο, πιο πατατακηδες. Μονο ετσι μπορει να γινει και βιωσιμο εμπορικά, τι να κανουμε. Θα επιπλεουν πλεον ολο και περισσοτεροι Αταμανηδες. Δε χρειαζεται πια να χτίζεις ομαδες , θα ειναι τοσο απλο που και με ολοκαινοουρια ομαδα δε θες μονταρισμα, τα "χτισιματα" τελειωσαν. Για μενα θλιβερό, αλλα νομιζω για νεους φιλαθλους πιο ελκυστικό. Πιτινοποιουμαστε.
Το ερώτημα που γεννιέται είναι γιατί συμβαίνει αυτό; Ήταν πάντοτε πιο αποτελεσματικός αυτός ο τρόπος και δεν τον είχαν ανακαλύψει; Είναι το τρίποντο που απλώνει τους παίκτες και δημιουργεί χώρους, είναι οι ποιότητα και το ταλέντο των παικτών; Οι κανονισμοί; Τι;
Ταλέντο υπήρχε στην Ευρώπη και παλιότερα και κατά πολύ μεγαλύτερο βαθμό, πριν αρχίσει το ΝΒΑ να μας παίρνει όποιον παίκτη ξεχωρίζει λίγο.
Σίγουρα το τρίποντο άλλαξε πολλά, τα ποσοστα στα τρίποντα της Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο και του Παναθηναίκού στο σύνολο του αγώνα ήταν εξωπραγματικα΄, απέναντι σε αυτό λίγα μπορείς να κάνεις, αλλά αρκεί αυτό για να εξηγήσει τα πάντα;
0
-
- Reactions: 89
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Πολύ καλή ερώτηση.Conan1982 έγραψε: ↑Τρί Μάιος 28, 2024 10:40 amΤο ερώτημα που γεννιέται είναι γιατί συμβαίνει αυτό; Ήταν πάντοτε πιο αποτελεσματικός αυτός ο τρόπος και δεν τον είχαν ανακαλύψει; Είναι το τρίποντο που απλώνει τους παίκτες και δημιουργεί χώρους, είναι οι ποιότητα και το ταλέντο των παικτών; Οι κανονισμοί; Τι;
Ταλέντο υπήρχε στην Ευρώπη και παλιότερα και κατά πολύ μεγαλύτερο βαθμό, πριν αρχίσει το ΝΒΑ να μας παίρνει όποιον παίκτη ξεχωρίζει λίγο.
Σίγουρα το τρίποντο άλλαξε πολλά, τα ποσοστα στα τρίποντα της Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο και του Παναθηναίκού στο σύνολο του αγώνα ήταν εξωπραγματικα΄, απέναντι σε αυτό λίγα μπορείς να κάνεις, αλλά αρκεί αυτό για να εξηγήσει τα πάντα;
Ίσως είναι απλά το διαχρονικό "η καλύτερη επίθεση κερδίζει την καλύτερη άμυνα";
0
Εγώ πάλι, διαφωνώ με όλη αυτή την προσέγγιση του τύπου στρατηγοί προπονητές, προπονητοκεντρικό μπάσκετ, αμερικάνικο-ευρωπαικό στυλ παιχνιδιού κλπ.
Οι Ιωαννίδης, Ίβκοβιτς, Ομπράντοβιτς και όλοι οι αποκαλούμενοι στρατηγοί πάντα μα πάντα στηριζόντουσαν στους σταρ τους οι οποίοι απολάμβαναν μία ελευθερία, απλά φρόντιζαν η υπόλοιπη ομάδα να είναι σωστά δομημένη γύρω από αυτούς και να δουλεύουν για αυτούς. Δεν έχει καμία διαφορά λοιπόν ως προς την αμερικανική προσέγγιση του αθλήματος. Ο Γκάλης ποτέ δεν μπήκε σε "καλούπι", οι Ρίβερς και Σπανούλης είχαν τα κλειδιά της ομάδας επί Ίβκοβιτς, ο Μποντιρόγκα,ο Διαμαντίδης όταν πλέον ωρίμασε, ο Μπογκντάνοβιτς αλλά και πέρσυ ο Πάντερ είχαν την "τυφλή" εμπιστοσύνη του Ομπράντοβιτς, ακόμα και η συνύπαρξη Μπαρτζώκα- Ντιλέυνι στην Λοκομοτιβ ήταν τελείως ελαστική. Οπότε και ο Αταμάν δεν κάνει κάτι τόσο διαφορετικό ώστε να χαλάει το αφήγημα περί ευρωπαικού στυλ. Γιατί μήπως ο Βιλντόζα δεν κατηγόρησε τον Αταμάν για την εμμονή στο πικνρολ? Δεν άκουσε τα μπινελίκια ο Μήτογλου? Το όλο θέμα με τον Μπαρτζώκα είναι αν τελικά φέτος είχε αυτόν τον σταρ για να μπορέσει η ομάδα να στηθεί γύρω του. Εγώ λέω πως δεν είχε. Ο Κανααν είναι εξαιρετικός σουτέρ και πράγματι έλειπαν τα πλευς για αυτόν αλλά και πάλι δεν είναι ο παίχτης που πέρα από σουτ θα προσφέρει κάτι παραπάνω στην επίθεση όπως ο Ναν. Τώρα αν ο εγωισμός του και η εμμονή του τον οδήγησαν στην απόφαση να μην ψάξει ή πάρει τέτοιον πάιχτη είναι άλλο θέμα.
Και στην τελική ποιο είναι το Αμερικάνικο και ποιο το Ευρωπαικό στυλ. Εγώ βλέπω μία συνεχή επιρροή και προς τις δύο κατευθύνσεις. Υπάρχουν επιμέρους διαφορές, αλλά ουσιαστικές και ως προς την φιλοσοφία καμία. Για παράδειγμα στην Ευρώπη υφίσταται ακόμη η θέση του σέντερ, όταν στο ΝΒΑ τείνει προς εξαφάνιση.
Όσον αφορά το χτίσιμο των ομάδων, αυτό πλέον έχει τελειώσει από τότε που η κάθε Ευρωπαική ομάδα μπορεί και φέρνει 5-7 Αμερικάνους και που αυτοσκοπός του κάθε ταλέντου είναι να παίξει στο ΝΒΑ. Καμία από τις Ευρωλιγκάτες ομάδες δεν θα μπει στη διαδικασία να επενδύσει σε κάποιο ταλέντο, εκτός και αν είναι Ντόνσιτς, γνωρίζοντας ότι δεν θα προλάβει να αποσβέσει την επένδυσή της, ούτε και κανένας πιτσιρικάς που έχει προοπτικές για Ντραφτ δεν θα πάει σε μεγάλη ομάδα γνωρίζοντας ότι δεν θα δημιουργήσει το στάτους που θέλει. Ακόμα και όσα ταλέντα μένουν στην Ευρώπη για τους ίδιους λόγους θα κάνουν αγροτικό σε διάφορες μικρές ομάδες και αν και όταν κάποια μεγάλη νιώσει σίγουρη θα τον πάρει υπό τον φόβο πάλι, ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να φύγει στο ΝΒΑ.
Οι Ιωαννίδης, Ίβκοβιτς, Ομπράντοβιτς και όλοι οι αποκαλούμενοι στρατηγοί πάντα μα πάντα στηριζόντουσαν στους σταρ τους οι οποίοι απολάμβαναν μία ελευθερία, απλά φρόντιζαν η υπόλοιπη ομάδα να είναι σωστά δομημένη γύρω από αυτούς και να δουλεύουν για αυτούς. Δεν έχει καμία διαφορά λοιπόν ως προς την αμερικανική προσέγγιση του αθλήματος. Ο Γκάλης ποτέ δεν μπήκε σε "καλούπι", οι Ρίβερς και Σπανούλης είχαν τα κλειδιά της ομάδας επί Ίβκοβιτς, ο Μποντιρόγκα,ο Διαμαντίδης όταν πλέον ωρίμασε, ο Μπογκντάνοβιτς αλλά και πέρσυ ο Πάντερ είχαν την "τυφλή" εμπιστοσύνη του Ομπράντοβιτς, ακόμα και η συνύπαρξη Μπαρτζώκα- Ντιλέυνι στην Λοκομοτιβ ήταν τελείως ελαστική. Οπότε και ο Αταμάν δεν κάνει κάτι τόσο διαφορετικό ώστε να χαλάει το αφήγημα περί ευρωπαικού στυλ. Γιατί μήπως ο Βιλντόζα δεν κατηγόρησε τον Αταμάν για την εμμονή στο πικνρολ? Δεν άκουσε τα μπινελίκια ο Μήτογλου? Το όλο θέμα με τον Μπαρτζώκα είναι αν τελικά φέτος είχε αυτόν τον σταρ για να μπορέσει η ομάδα να στηθεί γύρω του. Εγώ λέω πως δεν είχε. Ο Κανααν είναι εξαιρετικός σουτέρ και πράγματι έλειπαν τα πλευς για αυτόν αλλά και πάλι δεν είναι ο παίχτης που πέρα από σουτ θα προσφέρει κάτι παραπάνω στην επίθεση όπως ο Ναν. Τώρα αν ο εγωισμός του και η εμμονή του τον οδήγησαν στην απόφαση να μην ψάξει ή πάρει τέτοιον πάιχτη είναι άλλο θέμα.
Και στην τελική ποιο είναι το Αμερικάνικο και ποιο το Ευρωπαικό στυλ. Εγώ βλέπω μία συνεχή επιρροή και προς τις δύο κατευθύνσεις. Υπάρχουν επιμέρους διαφορές, αλλά ουσιαστικές και ως προς την φιλοσοφία καμία. Για παράδειγμα στην Ευρώπη υφίσταται ακόμη η θέση του σέντερ, όταν στο ΝΒΑ τείνει προς εξαφάνιση.
Όσον αφορά το χτίσιμο των ομάδων, αυτό πλέον έχει τελειώσει από τότε που η κάθε Ευρωπαική ομάδα μπορεί και φέρνει 5-7 Αμερικάνους και που αυτοσκοπός του κάθε ταλέντου είναι να παίξει στο ΝΒΑ. Καμία από τις Ευρωλιγκάτες ομάδες δεν θα μπει στη διαδικασία να επενδύσει σε κάποιο ταλέντο, εκτός και αν είναι Ντόνσιτς, γνωρίζοντας ότι δεν θα προλάβει να αποσβέσει την επένδυσή της, ούτε και κανένας πιτσιρικάς που έχει προοπτικές για Ντραφτ δεν θα πάει σε μεγάλη ομάδα γνωρίζοντας ότι δεν θα δημιουργήσει το στάτους που θέλει. Ακόμα και όσα ταλέντα μένουν στην Ευρώπη για τους ίδιους λόγους θα κάνουν αγροτικό σε διάφορες μικρές ομάδες και αν και όταν κάποια μεγάλη νιώσει σίγουρη θα τον πάρει υπό τον φόβο πάλι, ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να φύγει στο ΝΒΑ.
1
1
https://x.com/eurohoopsGR/status/1800520428936692072
Νέο 15ετές συμβόλαιο για τις ομάδες-μετόχους της
Ευρωλίγκα
Νέο 15ετές συμβόλαιο για τις ομάδες-μετόχους της
Ευρωλίγκα
0