Euroleague 2023-2024 Playoffs (4) Barcelona FC vs (5) Olympiacos PIraeus

Συντονιστής: Captains

Απάντηση

Αποτέλεσμα σειράς

Πρόκριση Ολυμπιακού 3-0
5
8%
Πρόκριση Ολυμπιακού 3-1
26
40%
Πρόκριση Ολυμπιακού 3-2
10
15%
Πρόκριση Μπαρτσελόνας 3-2
15
23%
Πρόκριση Μπαρτσελόνας 3-1
5
8%
Πρόκριση Μπαρτσελόνας 3-0
4
6%

Σύνολο ψήφων: 65
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 402
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μάιος 10, 2024 11:48 am

Έπεσαν πλέον οι παλμοί και μπορώ πιο ψύχραιμα να εκφράσω κάποιες σκόρπιες σκέψεις.

Προφανώς είδαμε ένα ματς με φοβερή ένταση, ξύλο της αρκούδας και κάκιστο μπάσκετ. Ποιοτικά ήταν από τα χειρότερα που θυμάμαι. Κλειδιά για μένα ο Νικόλας με το double double του, ο Παπανικολάου για την σιγουριά που έβγαζε και τις σωστές του αποφάσεις και ο Σάκης για την ανιωθίλα του και την σκυλίσια άμυνα. Το πως γίνεται βέβαια να βάζεις 2 τέτοια τρίποντα και να χεις 2/5 βολές μόνο ο ίδιος το ξέρει.

Εννοείται πως είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα η πρόκριση. Δύο νίκες στη Βαρκελώνη, μία εμφατική νίκη στο ΣΕΦ, και μία που μας στέρησαν κι όλα αυτά μέσα σε 2 βδομάδες είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία ομάδα που έχασε τον MVP της διοργάνωσης και τον ποιοτικότερο guard της. Ποιότητα που ποτέ δεν αναπληρώθηκε (ειδικά στα guard) και που οδήγησε σε αρκετές άσχημες βραδιές και κατά διαστήματα πολύ κακή εικόνα. Αυτό ευτυχώς φαίνεται ότι αναγνωρίζεται απ' όλους και γίνονται κινήσεις για να διορθωθεί.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί θεωρούν πως η πρόκριση σβήνει τα καλοκαιρινά λάθη. Είναι δεδομένο ότι έγιναν λάθη, γι αυτό και έγιναν και οι κινήσεις τον χειμώνα. Χωρίς αυτές πόσοι πιστεύουν ότι θα τερματίζαμε πάνω από την 10η θέση? Αυτό όμως δεν αφαιρεί κάτι από τον άθλο της πρόκρισης, ίσα ίσα προσθέτει. Το ότι για κάποιους αποτελεί ταμπού το να τα αναγνωρίζουμε και να τα κριτικάρουμε, ενώ η ίδια η ομάδα προσπάθησε να τα διορθώσει, στο βαθμό που ήταν εφικτό προφανώς, με ξεπερνάει.

Final 4 λοιπόν ως ξεκάθαρο underdog με αρχή απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης ως τώρα, που έχει παίξει διαστημικό μπάσκετ κατά διαστήματα και δείχνει τρομακτικά πλήρης. Ίσως μας ταιριάζει περισσότερο αυτός ο ρόλος κιόλας. Όσες φορές πηγαίναμε ως φαβορί κάπου την πατούσαμε.

Αν με ρωτούσε πάντως κάποιος αν θεωρώ πιο δύσκολο να κερδίσουμε μία φορά την Real και μία τη Fener ή τον Παναθηναικό σε ουδέτερο γήπεδο ή να κερδίσουμε την Barcelona 3 φορές σε 2 βδομάδες με μειονέκτημα έδρας, μάλλον το δεύτερο θα διάλεγα. Ε, την κερδίσαμε 4. Μπορούμε σαφέστατα να ονειρευόμαστε λοιπόν, έστω κι αν θα χρειαστεί να γεννήσουν και τα κοκκόρια μας.

0
Άβαταρ μέλους
golitog7

euroleague
Reactions: 1436
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: BayernMunich
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μάιος 10, 2024 2:00 pm

Να πω και εγώ τη γνώμη μου τώρα που έκατσε η σκόνη. Τα πιο πολλά έχουν υπεραναλυθει και εδώ στο φόρουμ αλλά και στα διάφορα ποντκαστς που ακούμε. Εγώ θέλω να σταθώ σε ένα πράγμα μόνο που είναι ο χαρακτήρας της ομάδας. Προσωπικά δεν πίστευα πριν το ματς ότι θα κερδίσουμε, θεωρούσα αδιαφιλονίκητο φαβορί τη μπάρτσα. Ειδικά μετά τα πρώτα λεπτα που οι άλλοι μας βουτούσαν μανιασμένοι τις μπάλες μέσα από τα χέρια, μας ρήμαξαν στο ξύλο, έπαιζαν με τρομερή ταχύτητα μπροστά και έβγαζαν συνέχεια ωραία αμαρκάριστα σουτ (άσχετα που τα χάνανε) θα πόνταρα και το σπίτι μου ότι θα χάσουμε. Δλδ και τώρα που κερδίσαμε ακόμα δεν έχω καταλάβει πως. Θα σταθώ σε δύο σημεία συγκεκριμένα:

1. τις τρεις φορές που ξέφυγε η μπάρτσα. Στην αρχή, στο 38-30 και στο 47-40 ή 47-42 δεν θυμάμαι ακριβώς. Και τις τρεις είπα τώρα δεν γυρνάει. Η εμπειρία μου και τα εκατοντάδες ματς που έχω δει εκεί με οδηγούσαν. Γυρίσαμε και τις τρεις. Δεν ξέρω πως δεν ξέφυγε το ματς

2. το δεύτερο είναι η φάση που χάνει ο Πετρούσεφ το καλάθι στον αιφνιδιασμό και τρώμε πίσω κάρφωμα. Σε ένα ματς που σκοράρεις πραγματικά με το σταγονόμετρο (αδυνατούσαμε δλδ να σκοράρουμε σε 3-4 συνεχόμενες επιθέσεις όχι αστεία, και αυτό αρκετές φορές μέσα στο ματς) κλέβεις την μπάλα, πας για ένα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εύκολο καλάθι 3 με εναν και όχι απλά το χάνεις τρως και αιφνιδιασμό και κάρφωμα. Εκεί λυγίζεις, χάνεις την πίστη στη νίκη. Κι όμως οι άνθρωποι είναι σαν να μην έχουν συναισθήματα δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Χάλια παίξαμε, κυρίως επειδή μοιάζουμε πολύ με μπάρτσα και αλληλοεξουδετωρωθήκαμε. Όμως η ομάδα έχει πραγματικά ατσαλένιο χαρακτήρα και πίστη. Είναι αλύγιστοι όπως και να πάει το ματς. Αυτό είναι ξεκάθαρα έργο προπονητή.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions: 1925
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Μάιος 10, 2024 3:51 pm

Μετά από δυό μέρες:
Το 5ο παιχνίδι και γενικά όλη η σειρά (με εξαίρεση το δεύτερο στο ΣΕΦ) ήταν μπασκετικά απαίσιο και άσχημο να το βλέπει κανείς. Εμείς το χαρήκαμε, καθόσον γαύροι, αλλά και οι δύο ομάδες δεν βλέπονταν.
Στο Φ4 δεν θέλω καν να αποπειραθούμε να παίξουμε τέτοιο μπάσκετ. Μια μοντέρνα έκδοση της Λιμόζ είναι το ίδιο αποκρουστική με το πρωτότυπο.
Να παίξουμε σφιχτή άμυνα, ναι, αλλά επιθετικά να γυρίζουμε πιο γρήγορα τη μπάλα, να αλλάζουμε θέσεις βάσει πλάνου, να μπαινοβγαίνουμε στη ρακέτα δημιουργώντας ανισορροπία στον αντίπαλο, και όχι να είμαστε τόσο στατικοί όσο σε αυτό το 5ο παιχνίδι, και βεβαίως να σουτάρουμε καλύτερα.
Πυξίδα μας να είναι το 4ο παιχνίδι της σειράς. Αλλιώς ας βγούμε και 4οι στο Φ4, δεν με απασχολεί. Θέλω, αν κερδίσουμε, να κερδίσουμε με όμορφο μπάσκετ, και όχι παίζοντας σαν τη Λιμόζ στραγγαλίζοντας απλώς τον αντίπαλο και ανίκανοι να αποδώσουμε επιθετικά. Δεν είμαστε ανίκανοι και στο 4ο παιχνίδι αυτό αποδείχθηκε. Γι' αυτό λέω πως πρέπει να είναι η πυξίδα μας.

0
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 4825
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Μάιος 10, 2024 4:18 pm

ο ολυμπιακος οτι θα ριξει ξυλο ειναι δεδομενο..γιαυτο εχει φτιαχτει αυτη η ομαδα..το οτι παιζαμε τοσο κακα στο τελευταιο ματς οφειλεται κυριως γιατι και η μπαρτσα εριχνε το ξυλο της αρκουδας..ο μακισικ ελεγε οτι ηταν τοσο καταπονημενος που δεν μπορουσε να σουταρει βολες απο την κουραση..

Οτι σουταραμε τοσο χαλια παιζει ρολο και οτι ειχαμε 5δες χωρις σουτερ,αν ειναι μεσα γουοκαπ μακισικ πετρουσεφ φαλ ποιος να τα βαλει? Αν με την ρεαλ καταφερουμε να δωσουμε καλα σουτ σε κανααν πιτερς μονο μπορουμε να ελπιζουμε σε καλυτερα ποσοστα..Με αστερισκο και ο παπ με τον γκος που ειναι τιμιοι σουτερ και τον λαρε που ειναι λαρε...

Για μενα παντως την ρεαλ δεν πας να την παιξεις στα ισια οπως δεν πηγε και αυτη περσι να σε παιξει που ηξερε οτι δεν ειχε ελπιδα..Θα τους τουλουμιασεις και αν καταφερεις να τους βαλεις 75-80π θα κερδισεις.

Το 4ο ματς δεν το λες κριτηριο..ειχαμε απιστευτη ευστοχια για τα δεδομενα μας που μολις ειδε την διαφορα να ξεφευγει το παρατησε η μπαρτσα.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 851
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Παρ Μάιος 10, 2024 5:11 pm

Παιδιά μην κοροιδευόμαστε. Την Ρεάλ ο μόνος τρόπος να την νικήσεις είναι να την τραμπουκήσεις, ναι ωραία θα ήταν να κερδίζαμε με διαστημικό/επιθετικό μπάσκετ άλλα αυτά γίνονται μια στο τόσο, όπως στο 4ο ματς με την Μπαρτσα. Οπότε ρεαλιστικά μιλώντας πας να παίξεις μπασκετικό ξύλο, να τους βγάλεις από την ασφάλειά τους να τους εκνευρίσεις και όλα μπορούν να γίνουν...στα ίσια είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε αυτή την Ρεάλ, μόνο αν κάνουν ματσάρες σχεδόν όλοι οι παίκτες μας

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1261
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Μάιος 10, 2024 5:33 pm

Θέλει τη σκληράδα που βγάλαμε με Μπαρτσελόνα αλλά και μία στοιχειώδη ευστοχία για να χτυπήσεις τη Ρεάλ. Θα είναι καραντέρμπι για μένα.. Αυτό περιμένω να δω. Δεν ξέρω τι επίπεδο άμυνας θα μας παίξουν αυτοί γιατί αν παρουσιαστούν σχετικά σοφτ λόγω αυτοπεποίθησης στην επίθεση τους τότε θα βρούμε και εύκολους πόντους και σουτ υπό προυποθέσεις καλές.. Η Μπαρτσα στο τελευταίο ματς μας έπαιξε καλή άμυνα. Κυριολεκτικά ήταν παντού.. Απλά έχασαν διότι ούτε αυτοί έχουν ποιότητα και αν το πας στη σκληράδα και το ξύλο δεν χάνει ο Ολυμπιακός από κανέναν. Για να χάσει ο Ολυμπιακός πρέπει να έχουν παίχτες τύπου Ναν-Τζέιμς να σκοράρουν και τα αψυχολόγητα που αναγκαστικά θα πρέπει να πάρουν αφού θα τους αναγκάσει η ομάδα μας!

0
Rebedierdos

senior
Reactions: 254
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Gevin Karner
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota-timberwolves
Αγαπημένη ομάδα: LAC
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Μάιος 10, 2024 8:26 pm

lefpan έγραψε:
Μετά από δυό μέρες:
Το 5ο παιχνίδι και γενικά όλη η σειρά (με εξαίρεση το δεύτερο στο ΣΕΦ) ήταν μπασκετικά απαίσιο και άσχημο να το βλέπει κανείς. Εμείς το χαρήκαμε, καθόσον γαύροι, αλλά και οι δύο ομάδες δεν βλέπονταν.
Στο Φ4 δεν θέλω καν να αποπειραθούμε να παίξουμε τέτοιο μπάσκετ. Μια μοντέρνα έκδοση της Λιμόζ είναι το ίδιο αποκρουστική με το πρωτότυπο.
Να παίξουμε σφιχτή άμυνα, ναι, αλλά επιθετικά να γυρίζουμε πιο γρήγορα τη μπάλα, να αλλάζουμε θέσεις βάσει πλάνου, να μπαινοβγαίνουμε στη ρακέτα δημιουργώντας ανισορροπία στον αντίπαλο, και όχι να είμαστε τόσο στατικοί όσο σε αυτό το 5ο παιχνίδι, και βεβαίως να σουτάρουμε καλύτερα.
Πυξίδα μας να είναι το 4ο παιχνίδι της σειράς. Αλλιώς ας βγούμε και 4οι στο Φ4, δεν με απασχολεί. Θέλω, αν κερδίσουμε, να κερδίσουμε με όμορφο μπάσκετ, και όχι παίζοντας σαν τη Λιμόζ στραγγαλίζοντας απλώς τον αντίπαλο και ανίκανοι να αποδώσουμε επιθετικά. Δεν είμαστε ανίκανοι και στο 4ο παιχνίδι αυτό αποδείχθηκε. Γι' αυτό λέω πως πρέπει να είναι η πυξίδα μας.
Θα συμφωνήσω μαζί σου για πρώτη φορά.

0
Ο πρώτος ειναι πρώτος , ο δεύτερος είναι τίποτα. :sorry:
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 4825
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Μάιος 10, 2024 8:47 pm

0
tokalytero3d

a1greece
Reactions: 1028
Αγαπημένη θέση: PG

Παρ Μάιος 10, 2024 8:55 pm

Σε δίλημμα λέει η Ευρωλίγκα δεν ξέρει σε ποιον από τους 2 ημιτελικούς να στείλει τον ντιφαλά, μάλλον προς Ολυμπιακό παει :D

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions: 1925
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Προειδοποιήσεις: 4

Σάβ Μάιος 11, 2024 10:19 am

Rebedierdos έγραψε:
Παρ Μάιος 10, 2024 8:26 pm
lefpan έγραψε:
Μετά από δυό μέρες:
Θα συμφωνήσω μαζί σου για πρώτη φορά.
Ωχ, πρέπει να το κυττάξω αυτό! :dribble: :dribble: :dribble:

0
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague Season 2023-2024”