Γερμανία

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3350
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Αύγ 24, 2023 1:59 pm

Εικόνα

Ιστορία-Διακρίσεις:
5 συμμετοχές σε παγκόσμιο κύπελλο με καλύτερη θέση την 3η το 2002
6 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες μα καλύερη θέση την 7η το 1992
Έχει 1 1η, 1 2η(με την Ελλάδα αντίπαλο το 2005), 1 3η θέση σε Ευρωμπάσκετ

Με 4 παίκτες στο ΝΒΑ και 6 στην Ευρωλίγκα η Γερμανία έχει ξεφύγει από τις εποχές που στηριζόταν στον μεγάλο Νοβίνσκι, έχει ταλέντο, επίθεση, πληρότητα, εμπειρία και ο μεγαλύτερος παίκτης του ρόστερ είναι 32 ετών.

Ρόστερ
Dennis Schroeder 181-PG-1993 Toronto R.
Justus Hollatz 191-PG-2001 Anadolu Efes
Maodo Lo 191-PG-1992 Milano
David Kramer 198-SG-1997 Granada
Andreas Obst 191-SG-1996 Bayern
Isaac Bonga 204-SF-1999 Bayern
Niels Giffey 200-F-1991 Bayern
Franz Wagner 206-F-2001 Orlando M.
Johannes Thiemann 206-PF-1994 ALBA
Daniel Theis 206-F/C-1992 Indiana P.
Johannes Voigtmann 211-F/C-1992 Milano
Moritz Wagner 211-F/C-1997 Orlando M.

Depth Chart
Point Guard: Dennis Schroeder-Maodo Lo-Justus Hollatz
Shooting Guard: Dennis Schroeder- David Kramer- Andreas Obst
Small Forward: Isaac Bonga-Niels Giffey-Franz Wagner
Power Forward: Johannes Themann-Johannes Voigtmann-Franz Wagner
Center: Daniel Theis-Johannes Voigthmann-Moritz Wagner

Τα συν:
Πλούσιο επιθετικό ταλέντο, το αστέρι τους ο Σρόντερ έρχεται από πολύ καλή χρονιά, μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις ικανοποιητικά (τουλάχιστον)

Τα μείον: Η άμυνα δεν είναι το δυνατό τους σημείο, δεν μ’ έχει πείσει ότι δεν θα καταφύγει σε υπερβολικό iso με τον Σρόντερ και ίσως της κοστίσει στα δύσκολα

Ο Στόχος: Στα προγνωστικά την εμφανίζουν ως και το δεύτερο φαβορί για το χρυσό, εμένα δεν μου φαίνεται τόσο δυνατή, ο ρεαλιστικός στόχος είναι η πρόκριση στην 4άδα.

Το αστέρι της:

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2386
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Πέμ Αύγ 24, 2023 2:36 pm

Η Γερμανία έχει και μια 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Προσωπικά την βλέπω να συνεχίζει με φόρα από εκεί που σταμάτησε πέρυσι και να μπαίνει στην 8αδα τουλάχιστον.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Πέμ Αύγ 24, 2023 2:47 pm

GK_23 έγραψε:

Προσωπικά την βλέπω να συνεχίζει με φόρα από εκεί που σταμάτησε πέρυσι και να μπαίνει στην 8αδα τουλάχιστον.
Διορθώθηκε

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fasoulaki

junior
Reactions: 30

Πέμ Αύγ 24, 2023 2:48 pm

GK_23 έγραψε:

Οι Γερμανοί είναι πολύ ταλαντούχοι χωρίς αμφιβολία. Αν δεν φέρουν ένα μετάλλιο με αυτή την ομάδα, που αποτελείται από 4 παίκτες του ΝΒΑ και έμπειρους παίκτες της Ευρωλίγκας, θα είναι απογοήτευση. Στην πραγματικότητα, μόνο οι ίδιοι μπορούν να βάλουν τρικλοποδιά στον εαυτό τους. Ίσως ο θρασύς τρόπος και η αλαζονεία του Σρέντερ να οδηγήσουν σε κρίσιμα τεχνικά φάουλ. Ίσως υπάρχουν και συγκρούσεις στην ομάδα, από ανθρώπους που δεν ανέχονται τον τρόπο του Ντένις. Κυριαρχεί σε όλη την ομάδα. Βγάζει λόγο μετά τον προπονητή. Καθορίζει τη μουσική στα αποδυτήρια και έχει εμποδίσει τον Κλέμπερ να κληθεί να προετοιμαστεί, παρεμβαίνοντας δημόσια. Η ευφυΐα του Τηεισ έχει επίσης όρια. Ίσως πάλι η Γερμανία να μην έχει την εμπειρία και την πονηριά για να τα καταφέρει σε έναν ημιτελικό. Για να δούμε.

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 508
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Πέμ Αύγ 24, 2023 3:42 pm

Μέχρι στιγμής ο Moritz είναι μαύρα χάλια (που είσαι βρε Kleber), γενικά υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και βρίσκονται σε έναν όμιλο με τους ισχυρότερους τριτοτέταρτους, θέλει προσοχή. Αν μπουν στα νοκ-άουτ τότε όλα είναι πιθανά για εκείνους, θα μπουν όμως;

- Και το 2010 και το 2019 που συμμετείχαν δεν πέρασαν από τον όμιλο, τους απέκλεισαν η Ανγκόλα :drunk: και η Δομινικανή Δημοκρατία αντίστοιχα.

0
abovetherim

senior
Reactions: 219
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Αύγ 24, 2023 4:10 pm

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν να γράψουν, θέλω να πω απλά και μόνο καλοπροαίρετα ότι το depth chart της Γερμανίας είναι όλο λάθος. Συνήθως όταν κάνουμε τέτοια ανάλυση γράφουμε την πρώτη επιλογή κάθε θέσης κι όχι 1 και 2 ο Σρέντερ (ταυτόχρονα) και ο Φραντς Βάγκνερ στο τέλος του 3 και του 4.
Την έχω για αρκετά ψηλά τη Γερμανία, τουλάχιστον 4άδα. Για να δούμε.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Πέμ Αύγ 24, 2023 4:27 pm

fasoulaki έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 2:48 pm
Ίσως ο θρασύς τρόπος και η αλαζονεία του Σρέντερ να οδηγήσουν σε κρίσιμα τεχνικά φάουλ. Ίσως υπάρχουν και συγκρούσεις στην ομάδα, από ανθρώπους που δεν ανέχονται τον τρόπο του Ντένις. Κυριαρχεί σε όλη την ομάδα. Βγάζει λόγο μετά τον προπονητή. Καθορίζει τη μουσική στα αποδυτήρια και έχει εμποδίσει τον Κλέμπερ να κληθεί να προετοιμαστεί, παρεμβαίνοντας δημόσια.
Πολύ παρεξηγημένος παίκτης ο Schroder, ίσως επειδή πέρυσι μας "περιποιήθηκε" δεόντως στο Ευρωμπάσκετ και αντέδρασε στο trash talking του Λαρεντζάκη. Όταν όμως κάποιος καταφεύγει σε προκλήσεις για να επηρεάσει τον αντίπαλο, θα πρέπει να μάθει να δέχεται και την αντίδραση. Τα ίδια του έκανε και ο Brooks στα πρόσφατα φιλικά με τον Καναδά και ο Dennis του έβγαζε τη γλώσσα μετά.

Εγώ τον πάω με τα χίλια τον Schroder και από όσο γνωρίζω αγαπάει την πόλη του το Braunschweig πάρα πολύ και έχει επενδύσει λεφτά σε αυτήν. Είναι ο ιδιοκτήτης της Basketball Löwen Braunschweig που παίζει στη Bundesliga. Και την εθνική ομάδα την αγαπάει πάρα πολύ, τρανή απόδειξη το γεγονός πως ταξίδεψε στο Split το 2021 για να συμπαρασταθεί στους συμπαίκτες του από την κερκίδα, παρόλο που δεν ήταν μέλος της ομάδας που έπαιξε στο προολυμπιακό τουρνουά. Σε ένα πρόσφατο vlog του αποκάλυψε επίσης ότι σαν αρχηγός της γερμανικής ομάδας πίεσε την ομοσπονδία ώστε όλοι οι παίκτες να ταξιδεύουν business class κάτι που τελικά έγινε πραγματικότητα.

Εδώ το κανάλι του Schroder στο YouTube για όποιον θέλει να τσεκάρει τα vlogs του:

https://www.youtube.com/@DennisSchroder/videos

0
Άβαταρ μέλους
fasoulaki

junior

Πέμ Αύγ 24, 2023 4:36 pm

GK_23 έγραψε:
Πολύ παρεξηγημένος παίκτης ο Schroder
Γράφω μόνο ό,τι έχω διαβάσει στον γερμανικό Τύπο και σε φόρουμ οπαδών. Η αγάπη του για την εθνική ομάδα είναι δεδομένη. Το ερώτημα είναι αν αγαπάει την ομάδα του περισσότερο από τον εαυτό του. Για να είμαι ειλικρινής, εξακολουθώ να έχω ερωτηματικά εκεί.

Α, και αποφάσισε να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρόλο που έχει πόνους στον αχίλλειο τένοντα εδώ και 3 χρόνια.

Αλλά ίσως δεν είμαι αντικειμενικός στην αξιολόγησή μου. Όταν ο Σρέντερ ανοίγει το στόμα του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης και μιλάει την αργκό της αμόρφωτης νεολαίας στη Γερμανία, δεν μπορώ να το αντέξω για πολύ.

0
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry

Πέμ Αύγ 24, 2023 7:53 pm

Έχουμε στο μυαλό μας ότι οι Ευρωπαίοι που πάνε καλά ως άριστα στο ΝΒΑ, θα μπορέσουν να το κάνουν και στις διοργανλωσεις της ΦΙΜΠΑ.

ΝΑι, σε γενικές γραμμές ισχύει ιδίως σε προσωπικά νούμερα. Οι Ισπανοί αστέρες και κατόπιν οι Γάλλοι συνάδελφοι τους, θα λέγαμε ότι αφήσαν τη σφραγίδα τους, όπως τα αδέλφια Γκασόλ, ο Καλντερόν ο Πάρκερ, ο Μπατούμ, ο M.Nτιό, ο Ρούμπιο προσφάτως.

Αλλά υπάρχουν κάποιοι απ΄΄ αυτούς που ταιριάζουν καλύτερα στα τουρνουά αυτά,

Παίκτες όπως, ο Σρέντερ, ο Φ. Βάγκνερ και σε δεύτερο επίπεδο κι ο Τάις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και το καλό για τους Γερμανούς είναι ότι έχουν ισορροπία σε χαρακτηριστικά, σε επιμερισμό μες την πεντάδα και πληρότητα στο ρόστερ.

Το κακό γι' αυτούς :roll: είναι που δεν βλέπω έναν από τους αγαπημένους μου παίκτες στην Ευρώπη, τον Νικ Γουάιλερ Μπαμπ (που είναι και χωρίς "ταρζανίες" Γερμανός).
Κ αυτός τραυματίας άραγε;

Το δεύτερο κακό είναι ότι λείπει διαρκώς ο Μάξ Κλέμπερ που τον θυμάμαι να παίζει αντίπαλος του Σίκμα στην ΑΘΕ ΜΠΕ κι εγώ να τους θέλω για τον Ολυμπιακό της εποχής.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Πέμ Αύγ 24, 2023 8:12 pm

basket72 έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 7:53 pm
Το κακό γι' αυτούς :roll: είναι που δεν βλέπω έναν από τους αγαπημένους μου παίκτες στην Ευρώπη, τον Νικ Γουάιλερ Μπαμπ (που είναι και χωρίς "ταρζανίες" Γερμανός).
Κ αυτός τραυματίας άραγε;

Το δεύτερο κακό είναι ότι λείπει διαρκώς ο Μάξ Κλέμπερ που τον θυμάμαι να παίζει αντίπαλος του Σίκμα στην ΑΘΕ ΜΠΕ κι εγώ να τους θέλω για τον Ολυμπιακό της εποχής.
O Weiler-Babb εμφανίστηκε τραυματίας στην προετοιμασία και "κόπηκε".
ssoulliss έγραψε:
Παρ Αύγ 04, 2023 3:39 pm
- Στη Γερμανία ο νατουραλιζέ της ο Nick Weiler-Babb ήρθε και αυτός τραυματίας από τη σεζόν του στην Bayern με αποτέλεσμα να κοπεί. Στη θέση του ο Jonas Mattisseck της Alba. Ήδη στο κομμάτι της άμυνας η Γερμανία έχει χάσει 2 πολύ καλούς αμυντικούς τον Kleber και τώρα τον Weiler-Babb, σε αυτά ας συνυπολογίζουμε ότι γκαντεμιάστηκαν και με το διαβατήριο του Austin Reaves που τελικά θα παίξει για τις ΗΠΑ.
viewtopic.php?p=118740#p118740

Ο Kleber είχε κληθεί αλλά τον έκραξε δημόσια ο Schroder για την περσινή του απουσία και τελικά απέσυρε τη συμμετοχή του ο ίδιος.

Υπάρχουν όμως αναβαθμίσεις σε σχέση με πέρυσι, όπως ο Isaac Bonga που μπορεί να μαρκάρει από το "1" μέχρι το "5", αλλά και ο μεγάλος αδερφός Wagner, το στυλ του οποίου ταιριάζει με το μπάσκετ που παίζεται σε τουρνουά FIBA.

1
1 Εικόνα
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry

Πέμ Αύγ 24, 2023 8:17 pm

GK_23 έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 8:12 pm

-O Weiler-Babb εμφανίστηκε τραυματίας στην προετοιμασία και "κόπηκε".

-Ο Kleber είχε κληθεί αλλά τον έκραξε δημόσια ο Schroder για την περσινή του απουσία και τελικά απέσυρε τη συμμετοχή του ο ίδιος.

Υπάρχουν όμως αναβαθμίσεις σε σχέση με πέρυσι, όπως ο Isaac Bonga που μπορεί να μαρκάρει από το "1" μέχρι το "5", αλλά και ο μεγάλος αδερφός Wagner, το στυλ του οποίου ταιριάζει με το μπάσκετ που παίζεται σε τουρνουά FIBA.
Αδιάβαστος φέτος.Τελείως. :)

Τον Μπόνγκα τον ξέρω κι όντως μπορεί να βοηθήσει ίδιως όταν γύρω του έχεις τόσο πολλούς και καλούς (!!!! ), Είναι εντυπωσιακό πως η Γερμανία μπορεί να έχει άνα πάσα στιγμή στην πεντάδα της πέντε τύπους του 40% από το 3π (με ένα στρωμένο, οργανωμένο μπάσκετ προφανώς).
Τον μικρό Βάγκνερ δεν πολυθυμάμαι (δεν μπορώ να πω ότι έχω άποψη) αλλά έτσι που τα λες θα είναι. :)

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Πέμ Αύγ 24, 2023 8:23 pm

basket72 έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 8:17 pm
Τον Μπόνγκα τον ξέρω κι όντως μπορεί να βοηθήσει ίδιως όταν γύρω του έχεις τόσο πολλούς και καλούς (!!!! ), Είναι εντυπωσιακό πως η Γερμανία μπορεί να έχει άνα πάσα στιγμή στην πεντάδα της πέντε τύπους του 40% από το 3π (με ένα στρωμένο, οργανωμένο μπάσκετ προφανώς).
Έχουν μεγάλη παραγωγή παικτών τα τελευταία 10 χρόνια, ας είναι καλά ο "σπορέας" (Dirk) :)

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Παρ Αύγ 25, 2023 8:33 am

abovetherim έγραψε:
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν να γράψουν, θέλω να πω απλά και μόνο καλοπροαίρετα ότι το depth chart της Γερμανίας είναι όλο λάθος. Συνήθως όταν κάνουμε τέτοια ανάλυση γράφουμε την πρώτη επιλογή κάθε θέσης κι όχι 1 και 2 ο Σρέντερ (ταυτόχρονα) και ο Φραντς Βάγκνερ στο τέλος του 3 και του 4.
Εννοείται ότι πρέπει να λέμε ότι στραβό. Στείλε μου αν θέλεις σε p.m πως θα έφτιαχνες το depth chart να διορθώσω ότι λάθος υπάρχει.

0
Άβαταρ μέλους
fasoulaki

junior

Παρ Αύγ 25, 2023 9:38 am

GK_23 έγραψε:
Σε ένα πρόσφατο vlog του αποκάλυψε επίσης ότι σαν αρχηγός της γερμανικής ομάδας πίεσε την ομοσπονδία ώστε όλοι οι παίκτες να ταξιδεύουν business class κάτι που τελικά έγινε πραγματικότητα.
Η γερμανική ομοσπονδία το διέψευσε αυτό. Οι παίκτες έχουν πετάξει και στο παρελθόν με Buissness Class. Φανταστείτε να έλεγε κάποιος Έλληνας παίκτης αναληθή πράγματα και η ομοσπονδία να αισθανόταν υποχρεωμένη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. τότε θα γινόταν μια τεράστια συζήτηση. Οι Γερμανοί αφήνουν τον Σρέντερ να κάνει ό,τι θέλει, μάλλον γιατί γνωρίζουν για την ποιότητά του.

0
abovetherim

senior
Reactions: 219

Παρ Αύγ 25, 2023 9:46 am

Conan1982 έγραψε:
Παρ Αύγ 25, 2023 8:33 am
abovetherim έγραψε:
Εννοείται ότι πρέπει να λέμε ότι στραβό. Στείλε μου αν θέλεις σε p.m πως θα έφτιαχνες το depth chart να διορθώσω ότι λάθος υπάρχει.

Depth Chart
Point Guard: Dennis Schroeder - Maodo Lo - Justus Hollatz
Shooting Guard: Andreas Obst - David Kramer
Small Forward: Franz Wagner - Isaac Bonga - Niels Giffey
Power Forward: Johannes Voigtmann - Johannes Themann
Center: Daniel Theis - Moritz Wagner

Και πάλι κάθε παρέμβαση-παρατήρηση-διόρθωση, ευπρόσδεκτη

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “FIBA World Cup 2023”