Α1 Ρετρό - Σεζόν 1991/92

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1434
Δημοσιεύσεις: 8146
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 23, 2007 5:50 pm
Αγαπημένη θέση: Bench
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Απρ 10, 2021 1:46 pm

Περνάμε λοιπόν στη σεζόν 1991-92. Είναι η σεζόν που θα συμβούν γεγονότα που θα καθορίσουν στη συνέχεια την χρυσή δεκαετία των 90s για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Σημαντικότερο όλων, μάλλον η έλευση Σωκράτη Κόκκαλη στο μπάσκετ του Ολυμπιακού, όπου με συνοπτικές διαδικασίες θα κλείσει Γιάννη Ιωαννίδη και Ζάρκο Πάσπαλι, θα μεταφέρει και την έδρα οριστικά στο ΣΕΦ, και η συνέχεια γνωστή. Την επόμενη σεζόν θα ακολουθήσει αντίστοιχη τρέλα και από πλευρά Γιαννακόπουλων και το κέντρο του μπάσκετ πλέον θα μεταφερθεί οριστικά από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Είναι βέβαια επίσης η τελευταία σεζόν που το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της ΕΟΚ. Τα πράγματα πλέον είχαν φτάσει στο απροχώρητο για τους παίκτες για διάφορα ασφαλιστικά και άλλα θέματα, η γνωστή τους απεργία για 3 αγωνιστικές θα αναγκάσει τις ομάδες να παίζουν με τα εφηβικά τους συν τους ξένους/ομογενείς, και με αυτά και με εκείνα από την επόμενη σεζόν θα γεννηθεί η καθαρά επαγγελματική πλέον λίγκα του ΕΣΑΚΕ. Αντίστοιχα θέματα φυσικά είχαν και οι ίδιες οι ομάδες, με την ΕΟΚ να επιμένει ακόμα στην παρουσία μόλις ενός ξένου στο πρωτάθλημα.

Είναι επίσης (νομίζω) η μοναδική σεζόν που δεν θα συμμετάσχει στην Α1 καμία επαρχιακή ομάδα, με το field των 12 να το αποτελούν οι 3 γνωστές ομάδες της Θεσσαλονίκης αλλά και 9(!) Αθηναϊκές.

Στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου θα τερματίσει ο ΠΑΟΚ, με ρεκόρ 20-2. Στον πάγκο του βρίσκεται ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς, έχοντας στο παλμαρέ του σπουδαίες διακρίσεις ως προπονητής της ευρωπαϊκής dream team της περιόδου 1989-1991, της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Ως ξένος θα παραμείνει ο Κεν Μπάρλοου, έχοντας εκτός απο το ταλέντο και την απαιτούμενη σοβαρότητα που απαιτούσε ο Ίβκοβιτς, ενώ πλέον στο σπουδαίο δίδυμο Κόρφα-Πρέλεβιτς στα γκαρντ θα προστεθεί ως σημαντικό στήριγμα και ο νεαρός Νίκος Μπουντούρης. Σημαντική θα θεωρηθεί και η έλευση του Νίκου Φιλίππου από τον άσπονδο συμπολίτη Άρη, ο οποίος θα βοηθήσει μεν, αλλά δεν θα μπορέσει λόγω των προηγούμενων τραυματισμών του να επιστρέψει στα επίπεδα της δεκαετίας του '80.

Δεύτερος με 18-4 θα βρεθεί ο Ολυμπιακός. Για τις κοσμοϊστορικές αλλαγές σε αυτόν τα γράψαμε και στην εισαγωγή. Να σημειωθεί βέβαια πως το υπόλοιπο ρόστερ (πλην Ζάρκο) δεν άλλαξε ιδιαίτερα από τα μέτρια ρόστερ των προηγούμενων ετών, κάτι που κάνει ακόμα σημαντικότερο το κατόρθωμα της εκτόξευσης από την 8η θέση στην 2η. Ελληνιάδης, Καμπούρης, Παπαδάκος, Σιγάλας, Αγγέλου, Σταμάτης κλπ, με τον πρώτο σκόρερ από αυτούς να είναι ο συμπαθής Τζωρτζ με... 10,5 πόντους μέσο όρο. Ο Πάσπαλι βέβαια με 33.0 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ όλου του πρωταθλήματος (εκθρονίζοντας τον Νίκο Γκάλη), ενώ φυσικά η παρουσία του Γιάννη Ιωαννίδη έθετε νέα δεδομένα στο κομμάτι της άμυνας αλλά και του πρωταθλητισμού όλου του οργανισμού πλέον.

Τρίτος επίσης με 18-4 θα τερματίσει ο όχι πλέον κραταιός Άρης. Το δίδυμο Γκάλη-Γιαννάκη υπάρχει ακόμα, αλλά πνέει τα λοίσθια, με τα πράγματα μεταξύ τους αλλά και με την διοίκηση της ομάδας να έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Συνεχείς αλλαγές προπονητών (με τον Αμερικανό Τζορτζ Φίσερ, ξανά τον Κυρίτση και ξανά τον Λέσιτς, ενώ την σεζόν θα τελειώσει ως υπηρεσιακός ο παίκτης... Μέμος Ιωάννου), αλλαγή ξένου (με τον Έντγκαρ Τζόουνς να αντικαθιστά τον Γουόλτερ Μπέρι, τον οποίο ευτυχώς θα ξαναδούμε στα μέρη μας στη συνέχεια), γερασμένο γενικά ρόστερ (πχ Σούμποτιτς), τραυματισμούς σημαντικών παικτών (πχ Λυπηρίδη, Αγγελίδη) κλπ κλπ. Χαρακτηριστική η ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας που θα εξελιχθεί σε ναυάγιο με ντροπιαστικές ήττες, πάντως σίγουρα ενόψει ελληνικών playoff όλοι ήλπιζαν πως θα ξαναμιλήσει η καρδιά του πρωταθλητή.

Στην 4η θέση, αρκετά πίσω μεν με 12-10 ρεκόρ, αλλα κερδίζοντας την μάχη για την είσοδο στο γκρουπ 1-4 των playoff θα βρεθεί η ΑΕΚ του Κρέζιμιρ Τσόσιτς. Ο Γκέκος έχει πλέον αποχωρήσει, αλλά το δίδυμο Παταβούκα-Γαλακτερού οδηγεί την ομάδα εκ του ασφαλούς από την περιφέρεια. Στους ψηλούς θα βρεθεί ως ξένος ο νεαρός Τόμας Τζόρνταν, με πάρα πολύ καλή παρουσία (20.3 πόντους και 9.7 ριμπάουντ), που θα μπορούσε να κάνει σημαντικότερη καριέρα από ότι τελικά έκανε, ενώ το υπόλοιπο ρόστερ αποτελούσαν κατά βάση ρολίστες όπως οι Κουντουράκης, Λανές, Παπασαράντου, Κατσικάρης.

5ος με 11-11 θα τερματίσει ο Πανιώνιος. Πιθανώς να ήταν αυτός τελικά 4ος, αν δεν τραυματιζόταν στη μέση της σεζόν ο Πρέντραγκ Μπένατσεκ, ο οποίος είχε πλέον πάρει και αυτός ελληνικό διαβατήριο και αγωνιζόταν παράλληλα με τον σπουδαίο Τζον Χάντσον. Στο υπόλοιπο ρόστερ φυσικά δέσποζε σταθερά ο Φάνης Χριστοδούλου, ενώ στην περιφέρεια δίπλα στον βασικότατο Γιώργο Γάσπαρη ανέβαινε σιγά σιγά και ο χρόνος του νεαρού ακόμη Γιώργου Μποσγανά.

Στις θέσεις 6-8 θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία με ρεκόρ 10-12. Αρχικά έχουμε τον Ηρακλή στο γνωστό μοτίβο του Ντέιβιντ Ίνγκραμ, στην τελευταία του σεζόν στην ομάδα. Παρά βέβαια την άνοδο παικτών όπως οι Κακιούσης, Τσέκος και Χωλόπουλος, η μοναδική άλλη αξιόπιστη επιθετική λύση της ομάδας παρέμενε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, κάτι που έκανε πλέον την ομάδα προβλέψιμη επιθετικά, ενώ παράλληλα όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ γινόταν ολοένα και πιο "διαβασμένο" αμυντικά για τέτοιες περιπτώσεις.
Ισόβαθμο με το ίδιο ρεκόρ θα είναι το Περιστέρι, με τον Κώστα Πετρόπουλο στον πάγκο. Ο τραυματισμός του Τσερτς θα φέρει στην ομάδα τον Λαβέρτις Ρόμπινσον χωρίς την αντίστοιχη επιτυχία, ενώ ο Άγγελος Κορωνιός συνεχίζει να εντυπωσιάζει (με 24.7 πόντους και 4.3 ασίστ) κάνοντας πολλούς να απορούν για το πού θα έφτανε αν άνοιγε νωρίτερα τα φτερά του για κάπου αλλού. Στην ίδια θέση θα βρεθεί και ο Παναθηναϊκός, στην χειρότερη σεζόν του στην ιστορία του. Στον πάγκο θα υπάρχει ο Ζέλικο Παβλίσεβιτς, ως ξένος ο μετέπειτα σπουδαίος Αντόνιο Ντέιβις (πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος με 14.6 μέσο όρο), ενώ δίπλα στις παλιοσειρές Γκέκου, Ανδρίτσου κλπ θα βρεθούν πλέον με σημαντικό ρόλο δύο νέα παιδιά (Αλβέρτης και Οικονόμου) που θα καθορίσουν την πορεία των πρασίνων τα επόμενα χρόνια.

Στην 9-10η θέση με ρεκόρ 7-15 θα δούμε την νεοφώτιστη Δάφνη και τον Σπόρτιγκ. H Δάφνη θα έχει στον πάγκο της τον μύθο του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ Ζόραν Σλάβνιτς, ενώ τον λατρεμένο Μέλβιν Τσίτουμ θα πλαισιώνουν παίκτες όπως οι Καραμανώλης (πρώην Πανιωνίου), Μάντης (πρώην Ηρακλή), Μέλις (πρώην Απόλλωνα και ΠΑΟΚ), Παραγυιός (πρώην Ολυμπιακού), αλλά και ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών Θανάσης Μπιλλής. Ο Σπόρτιγκ θα έχει έναν ελληνικό κορμό όπου θα ξεχωρίζουν ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο 21χρονος Δημήτρης Αβδάλας, όλα τα λεφτά όμως θα είναι ο Αμερικανός Ντέρεκ Χάμιλτον που με 28.0 πόντους μέσο όρο θα είναι ο τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τους Πάσπαλι και Ίνγκραμ.

11ο με 6-16 θα είναι το Παγκράτι. Ως ξένος θα αγωνιστεί για τρίτη σερί σεζόν ο σπουδαίος Ερλ Χάρισον, ενώ οι Μπακατσιάς-Γιαννόπουλος-Τόλιας-Τζαλαλής θα συμπληρώνουν μία αρκετά καλή πρώτη πεντάδα, που μάλλον θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα από την προτελευταία θέση της κανονικής περιόδου.

Τελευταίος και καταιδρωμένος ο Παπάγου με ρεκόρ 3-19. Το ρόστερ του δεν διέφερε καθόλου από αυτό της προηγούμενης σεζόν που έφτασε μέχρι την 9η θέση, έτσι οι ευθύνες βάρυναν μάλλον τον προπονητή Ντέιβιντ Στεργάκο (είχε κρεμάσει τα παπούτσια του μόλις πριν μήνες), ο οποίος έτσι δεν συνέχισε για πολύ ακόμα την προσπάθειά του ως προπονητής. Πάντως, ήταν η μοναδική σεζόν όπου δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα απευθείας, με το ραντεβού για τις ομάδες 9-12 να ανανεώνεται για τα playout όπως θα δούμε παρακάτω.











Και ένα ματς από τις ιστορικές αγωνιστικές όπου αγωνίστηκαν τα εφηβικά των ομάδων:




* συνεχίζεται... (για playoff κλπ)

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1434
Δημοσιεύσεις: 8146
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 23, 2007 5:50 pm
Αγαπημένη θέση: Bench
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 11, 2021 1:01 pm

Στα πλέι-οφ λοιπόν, έχουμε τρεις ομίλους. Έναν για το 1-4, έναν για το 5-8 και έναν για το 9-12, όπου σε κάθε περίπτωση μεταφέρθηκαν και τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.

Στο 9-12 τα πράγματα ήταν ήδη δύσκολα για τον Παπάγου. Έκανε κάποιες νίκες, έκλεισε λίγο την διαφορά, αλλά δεν μπόρεσε να παραμείνει στην κατηγορία και έγινε η μοναδική ομάδα που υποβιβάστηκε εκείνη τη σεζόν (ενώ ανέβηκαν 3, δημιουργώντας έτσι από την επόμενη σεζόν την Α1 των 14 ομάδων που γνωρίσαμε οι περισσότεροι).

Στο 5-8 θα έχουμε επίσης αμφίρροπες μονομαχίες. Η ομάδα που τελικά θα μείνει 8η και εκτός Ευρώπης θα είναι ο Παναθηναϊκός (στην χειρότερη, εκ του αποτελέσματος, σεζόν της ιστορίας του όπως είπαμε), ενώ εισιτήρια για το Κόρατς θα πάρουν οι άλλες 3.

Στο 1-4 λοιπόν θα έχουμε ΠΑΟΚ (να μπαίνει με ρεκόρ 5-1), Ολυμπιακό (με 4-2), Άρη (με 3-3) και ΑΕΚ (με 1-5). Η ΑΕΚ θα αποδειχθεί πως ήταν τελικά ένα επίπεδο κάτω από την πρώτη τριάδα, μην γνωρίζοντας άλλη νίκη στα 6 ματς, με την νίκη της όμως στην κανονική περίοδο επί του Άρη να παίζει τον ρόλο της στην αποκαθήλωση των πρωταθλητών. Ο ΠΑΟΚ θα είναι πραγματικός σίφουνας κάνοντας το 5/5 εναντίον όλων, και θα φτάσει να παίζει την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό, έχοντας ήδη το εισιτήριο για τους τελικούς. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη νίκη για να προκριθεί στον τελικό, σε αντίθετη περίπτωση αυτός που θα ακολουθήσει τον ΠΑΟΚ θα είναι ξανά ο Άρης (με Ολυμπιακό και Άρη να έχουν ξαναμοιραστεί τις νίκες μεταξύ τους στα playoff, όπως και στην κανονική περίοδο). Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 78-75, κερδίζοντας έτσι το εισιτήριο όχι μόνο για τους τελικούς αλλά και για την διευρυμένη Ευρωλίγκα της σεζόν 1992-93, όπου η Ελλάδα θα είχε δικαίωμα συμμετοχής για πρώτη φορά με δύο ομάδες. Οι τελικοί θα είναι... ένας, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει πολύ εύκολα τον Ολυμπιακό 97-82 (έχοντας και το 3-1 υπέρ του από την υπόλοιπη σεζόν) και να κατακτά τον πολυπόθητο τίτλο μετά από χρόνια, σε μία σεζόν που σίγουρα ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.










Η τελική κατάταξη
1. ΠΑΟΚ
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
3. ΑΡΗΣ
4. ΑΕΚ
5. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
6. ΗΡΑΚΛΗΣ
7. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
8. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
9. ΣΠΟΡΤΙΓΚ
10. ΠΑΓΚΡΑΤΙ
11. ΔΑΦΝΗ
12. ΠΑΠΑΓΟΥ

Εικόνα

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

 champion
Reactions: 3184
Δημοσιεύσεις: 6009
Εγγραφή: Τρί Απρ 19, 2011 7:38 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 11, 2021 2:35 pm

Σε εκείνο το πρωτάθλημα αν θυμάμαι καλά, ο ΠΑΟΚ ήταν ένα επίπεδο επάνω από τους άλλους δύο. Όμως αφού είχαν γίνει πολλά κωμικοτραγικά στον Άρη καθόλη τη σεζόν, προς το τέλος και αφού ο Γιαννάκης πήρε τα λεφτά που ήθελε επέστρεψε στον Άρη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να αρχίζει να βλέπει περυσινά φαντάσματα και να υπάρχει μια νευρικότητα για τον Άρη.

Εν τέλει δεν νομίζω ότι "σκοτώθηκε" ο ΠΑΟΚ να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, εκ του αποτελέσματος καλά έκανε -κατέκτησε το πρωτάθλημα. Συν τις άλλοις δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στον Άρη και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός πήρε τη συμμετοχή για το επόμενο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Σε βάθος χρόνου όμως ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά έσκαψε το δικό του λάκκο καθώς ενώ το πλάνο Ιωαννίδη στον Ολυμπιακό έλεγε σε τρια χρόνια πρωτάθλημα, η συμμετοχή του στο Πρωταθλητριών άνοιξε την όρεξη του Κόκκαλη με τον Ολυμπιακό να γιγαντώνεται γρηγορότερα.

Φυσικά έπαιξε ρόλο και η φυγή του Γκάλη στο τέλος της σεζόν και η μελλοντική του κάθοδος στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό.

*Και ο Hamilton του Παπάγου ήταν καλός παίχτης, ενώ αν δεν κάνω λάθος πρωτοείδαμε στην Ελλάδα τον παιχταρά Melvin Cheatum (Τσίτουμ) στη Δάφνη.

* Από τους τρεις μικρούς του Παναθηναϊκού τον Μηριούνη πίστευαν για μεγάλο ταλέντο, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

0
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 11, 2021 2:42 pm

Ο Κένεθ Μπάρλοου είναι μέσα στους 5 Αμερικάνους σε προσφορά/ποιότητα (επιδραστικοί) από εκείνα τα χρόνια. Και βασικά μέχρι και σήμερα. Μαζί με Ίνγκραμ, Φορντ, Μπέρι, Τάρπλεϊ.

Ο Μπιλλής (παρέα με τον αδελφό του) ήταν όντως ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Καλά το είπες.
Το πρωϊ αθλητές και το βράδυ- εισπράκτορες. :shock:

Στον Παπάγου, ξένος ήταν ο Λόουελ Χάμιλτον (2 χρονιές αν θυμάμαι καλά) που ήταν πολύ καλός φόργουορντ αλλά πολύ μόνος.

Ο ΠΑΟΚ έκανε πλάκα εκείνη τη χρονιά.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

 champion
Reactions: 3184
Δημοσιεύσεις: 6009
Εγγραφή: Τρί Απρ 19, 2011 7:38 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 11, 2021 2:47 pm

basket72 έγραψε:
Κυρ Απρ 11, 2021 2:42 pm
Το πρωϊ αθλητές και το βράδυ- εισπράκτορες. :shock:
Μένιο εσύ, είσαι; :P :lol: :dribble:

0
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1434
Δημοσιεύσεις: 8146
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 23, 2007 5:50 pm
Αγαπημένη θέση: Bench
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 11, 2021 3:05 pm

Σχετικό/άσχετο, αλλά επειδή το έχω διαβάσει και σε "επαγγελματικά" αφιερώματα και άρθρα, ο έτερος αδερφός Μπιλλής δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με το μπάσκετ. Πρέπει να έπαιξε σε τίποτα εφηβικά μαζί με τον αδερφό του, άντε λίγο και σε χαμηλότερες κατηγορίες, αλλά μέχρι εκεί. Τα δικά μου κιτάπια λένε ότι δεν έχει παίξει καν Α2, πολύ δε περισσότερο Α1. Ήταν βέβαια συνοδοιπόροι στις άλλες επαγγελματικές αναζητήσεις τους :D

Fun trivia: Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είχαμε τον τελικό του Κυπέλλου, με τον Άρη να κατακτά τον τίτλο απέναντι στην ΑΕΚ με προπονητή (κανονικά δηλωμένο) τον Μέμο Ιωάννου, ο οποίος λίγες βδομάδες πριν στα πλέι-οφ αγωνιζόταν κανονικά ως παίκτης, και που την επόμενη σεζόν ξαναέβαλε σορτσάκι κανονικά σαν να μην συνέβη τίποτε :cool: Ήταν επίσης το τελευταίο ματς του Γκάλη με την φανέλα του Άρη....



0
Spectator

 a1greece
Reactions: 349
Δημοσιεύσεις: 532
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 01, 2018 5:58 pm
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης -Pau
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας -Sheffield Hatters
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 11, 2021 3:14 pm

ssoulliss έγραψε:
Κυρ Απρ 11, 2021 2:35 pm


* Από τους τρεις μικρούς του Παναθηναϊκού τον Μηριούνη πίστευαν για μεγάλο ταλέντο, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.
Και τους τρεις θα έλεγα - εδώ για τον Φραγκι έκλεισε ο άλλος το πόλο . Ο Μυριούνης είχε και βαρβάρους τραυματισμούς βέβαια :cry: . Γενικώς και οι τρεις δεν πιάσαν ταβάνι

Εγώ θυμάμαι τη σαιζόν , πέρα από τη ραψωδία του Ζάρκο, για το ότι ήμουν συνεχώς τσαντισμένος με τον Παβλισεβιτς ( εδώ θα διαφωνήσουμε με τον benchwarmer) :
αντί να έχουν ουσιαστικό ρόλο ο Αλβέρτης και ο Οικονόμου θυμάμαι να τους έχει θάψει - ειδικά για τον Νικόλα μετά την επιτυχία του 89 περίμενα μετά τη μεταγραφή του από τον Ιωνικό να έχει πολύ πιο σημαντικό ρόλο σε μια μέτρια ομάδα οπως ο Παναθηναϊκος εκείνης της χρονιάς :fire:

0
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 11, 2021 4:54 pm

ssoulliss έγραψε:
Κυρ Απρ 11, 2021 2:47 pm

Μένιο εσύ, είσαι; :P :lol: :dribble:
Τον Μένιο τον Φουρθιώ, εννοείς;
Είναι ο ήρωας μου. Υπό αυτή την έννοια, ναι ο ίδιος παρακαλώ.

Άσε, με πέτυχες σε φάση που θέλω να βγω έξω και δεν ξέρω τι να φορέσω. Τι να βάλω; μου λες; :P

basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 11, 2021 5:01 pm

Spectator έγραψε:
Κυρ Απρ 11, 2021 3:14 pm
[
Και τους τρεις θα έλεγα - εδώ για τον Φραγκι έκλεισε ο άλλος το πόλο . Ο Μυριούνης είχε και βαρβάρους τραυματισμούς βέβαια :cry: . Γενικώς και οι τρεις δεν πιάσαν ταβάνι
Θα συφμωνήσω με SSoulis.
O Μηριούνης χτύπαγε τα πρωτοσελίδα και παρουσιαζόταν ως μήλο της έριδος. Κι είχε_ μακράν- τη λιγότερη εξέλιξη/χειρότερη πορεία από τους άλλους 2.
Έχεις δίκιο όμως για το τμήμα πόλο. Τους έστειλαν τους καλούς σας στη Γλυφάδα; Ο Σελετόπουλος ήταν ο ένας; Έιχε κι άλλους η τράμπα ; Πως είχε γίνει ακριβώς;

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

 champion
Reactions: 3184
Δημοσιεύσεις: 6009
Εγγραφή: Τρί Απρ 19, 2011 7:38 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 11, 2021 6:10 pm

Ο Μηριούνης ήταν αν δεν κάνω λάθος ο ηγέτης των μικρών εθνικών ομάδων (μαζί με τον Σιγάλα, νομίζω). Στην Ανδρών, σε μεγάλο τουρνουά, αγωνίστηκε στο Eurobasket 1997. Ο Γιαννάκης τότε, προπονητής δεν τον χρησιμοποιούσε, ήταν ο δέκατος-ενδέκατος της ομάδας. Ο οποίος είχε μόλις σταματήσει και είχε φέρει τον Κορωνιό, επίτέλους, στην εθνική συν είχε κάνει βασικό τον Ρεντζία, τον 20χρονο Παπανικολάου με αρκετό χρόνο κλπ. Ουσιαστικά πλην Φάνη αρκετοί ήταν άπειροι.

Στο τουρνουά πάμε με 8/8 και παίζουμε ημιτελικό με τη Γιουγκοσλαβία. Σε εκείνο τον αγώνα, τον έβαλε μέσα όταν μας είχαν πάρει φαλάγγι οι Γιούγκοι και πράγματι αν είχαμε κανα δίλεπτο ακόμη μπορεί και να γύρναγε. Είχε 10 πόντους σε λίγα λεπτά.

Στη μικτή ζώνη μετά τον ρωτάει ο δημοσιογράφος και πετάει καρφιά στον Γιαννάκη. Έτσι το θυμάμαι, μπορεί να κάνω λάθος. Εκτός των τραυματισμών του, κάτι γενικά δεν πήγαινε καλά με τον συγκεκριμμένο. Δεν εισέπραττα ταπεινότητα από τα λόγια του.

Ουσιαστηκά μόνο στην Πάτρα, έπαιξε καλά αργότερα.

1
1 Εικόνα
Spectator

 a1greece
Reactions: 349
Δημοσιεύσεις: 532
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 01, 2018 5:58 pm
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης -Pau
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας -Sheffield Hatters
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 11, 2021 7:15 pm

Συμφωνώ σε όλα ανεξαιρέτως ssouliss . Απλώς μια υποσημείωση - ήταν ηγέτης στις μικρές εθνικές στην φουρνιά του η οποία δεν έπιανε μια μπροστά σε αυτή του Οικονόμου και του Χατζησμαλη ( απολύτως non- biased άποψη :mrgreen: )
Για αυτό και από τους τρεις ήταν πάντα πίσω σε προοπτική εκτός από τα μάτια αυτών που ψάχνουν πάντα να βρουν τον νέο Φανή .
Εμένα το πουλεν μου ήταν ο Οικονόμου που τον είχα για μεγαλύτερα πράγματα αλλά τον έθαβε ο Παβλισεβιτς μέχρι που τον ξεντροπιασε σε αγώνες όπως αυτός με τον Ολυμπιακό που έβαλε ο Benchwarmer

Food for thought : σε αυτόν τον αγώνα ο Οικονόμου είναι περίπου στην ηλικία του Μαντζούκα σήμερα ...
ΥΓ : basket72 ελπίζω να κατάλαβες από αυτά που γράφω ότι δεν έχω συλλογικές συμπαθειες στην Ελλάδα - εκτός αν βάζουν μικρούς 😇

1
1 Εικόνα
basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 11, 2021 7:36 pm

Spectator έγραψε:
Κυρ Απρ 11, 2021 7:15 pm

ΥΓ : basket72 ελπίζω να κατάλαβες από αυτά που γράφω ότι δεν έχω συλλογικές συμπαθειες στην Ελλάδα - εκτός αν βάζουν μικρούς 😇
Η αλήθεια είναι ότι σε είχα για Παναθηναϊκό μεν, "συμπαίκτη" μου δε, στον τρόπο που βλέπεις το μπάσκετ και τον αθλητισμό :wink: κι αυτό μετράει περισσότερο, από μια τυχαία (συνήθως) επιλογή που πήραμε στα 6 μας (στο περίπου) και μας ακολουθά από τότε κι ενιότε (ή και συχνά) γίνεται το λίπασμα που θρέθει τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Α1 Retro Stories”