Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Μάιος 21, 2020 3:01 pm
Άρθρο του Καλκαβούρα για το μέλλον της Α1 (ξέρω Basket League) και την σημερινής συνάντησης που έχουν τα μέλη της:
https://www.gazzetta.gr/basketball/bask ... -ora-miden
Το ζήτημα είναι ότι πάνε να χωρέσουν πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.
Υπάρχει κατάπως φαίνεται το μέτωπο 7 ομάδων (ΑΕΚ, Προμηθέας, Λαύριο, Περιστέρι, Ρέθυμνο, Ήφαιστος, Κολοσσός) οι οποίες θέλουν αυστηροποίηση των κριτηρίων συμμετοχής, οικονομική βιωσιμότητα και αναδιοργάνωση της διαιτησίας, αλλά συγχρόνως θέλουν και τον Άρη και τον ΠΑΟΚ στην Α1 επειδή είναι εμπορικές ομάδες.
Για μένα ο Άρης, και το λέω με λύπη, δεν έχει θέση στην Α1, χρόνια τώρα υποφέρει από οικονομικά προβλήματα, χρωστάει στους παντες, δεν γίνεται κάθε χρόνο να έχουμε τα ίδια και ας έχει την ιστορία, και ας έχει μπασκετικό κοινό.
Για τον ΠΑΟΚ και αυτός όπως είναι τώρα δεν ξέρω τι μέλλον έχει στην Α1.
Επίσης θέλουν και τον Ολυμπιακό στην Α1, μάλλον όλες οι ομάδες πλην Π.Α.Ο, αλλά δεν θέλουν φαντάζομαι να χάσουν τον Π.Α.Ο.
Δεν νομίζω ότι πραγματικά ο Ολυμπιακός δεν θέλει να επιστρέψει, αλλά στην ουσία θα πρέπει να του κάνουν τα χατίρια και να τον παρακαλέσουν κάτι που λόγω Παναθηναϊκού είναι δύσκολο.
Επίσης να προσθέσω κάτι που χρόνια πιστεύω, το πρόβλημα της Α1 ποτέ δεν ήταν το δίπολο ΟΣΦΠ=ΠΑΟ, οι αντιμαχίες τους έκαναν και κακό αλλά κυρίως έκρυβαν τα πραγματικά προβλήματα κάτω από το χαλί. Φέτος που δεν είχαμε το δίπολο η έλλειψη ανταγωνισμού, τα οικονομικά προβλήματα, τα στημένα ματς με τα παράξενα αποτελέσματα έβγαλαν μάτι.
Ανεξάρτητα από τις δικές μου προτιμήσεις για το θέμα Ολυμπιακός (που θέλω να επιστρέψει) το καλό για την διοργάνωση νομίζω είναι ξεκάθαρο.
1. Και ο Ολυμπιακός και ο ΠαναθηναΊκός στην Α1
2. Συμμετοχή μόνο σε όσες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν, οικονομικά βιώσιμες ως το τέλος, ανεξαρτήτως ονόματος και ιστορίας.
3. Για την διαιτησία δεν έχω άποψη ιδιαίτερη για το τι πρέπει να γίνει.
Ας υποθέσουμε ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα με 10 ομάδες φέτος, Οι 7, ο ΠΑΟ, ο ΟΣΦΠ και όποια άλλη ομάδα από την Α2. Θα έρθει η καταστροφή;
Να πω κι ένα υποθετικό φορμάτ. Μέχρι τώρα είχαμε 26 ματς, θα πω με ακριβώς τον ίδιο αριθμό.
18 αγωνιστικές. Μετά 2 όμιλοι των 5 με 8 αγωνιστικές, οι 5 πρώτοι παλεύουν για τις 4 θέσεις πλέυ οφ για τον πρωταθλητή
οι 5 τελευταίοι παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Κάπως πρέπει να μετράνε τα αποτελέσματα των 18 πρώτων αγωνιστικών χωρίς όμως να δίνουν υπερβολικό πλεονέκτημα σε κάποιους.
Κυρίως στις 5 τελευταίες θέσεις καμία ομάδα δεν θα έχει την πολυτέλεια να διώξει παίκτες μεσούσης της σεζόν αφού τα 8 τελευταία παιχνίδια θα κρίνουν την παραμονή.