Ακριβώς έτσι είναι για τον Δ. Παπανικολάου. Σε κάποια φάση (και νωρίς μάλιστα) είδαμε να μεταλλάσσεται και το παιχνίδι του. Έχασε έκρηξη κι άλμα κι όλες αυτές τις εμπνεύσεις που απέρρεαν από το σπάνιο για Έλληνα άλμα του.ssoulliss έγραψε: ↑Σάβ Ιουν 27, 2020 1:01 pmΟ Δημήτρης Παπανικολαόυ όταν ξεκίνησε κάποιοι πίστευαν πως θα είχε μεγαλύτερο ταβάνι από τον Ρεντζιά. Τελικά έπεσαν έξω και για τους δύο. Κακές επιλογές, λίγο τεμπελιά έκαναν τον πυραυλοκίνητο Μήτσο σε στατικό παίκτη. Δεν έκανε και λίγα πράγματα στην καριέρα αλλά νομίζω πως θα μπορούσε πολύ παραπάνω.
Πως γίνεται να έχεις προσφέρει περισσότερα αγωνιστικά στην ομάδα σου και στην εθνική σου και οι φίλαθλοι/οπαδοί να θυμούνται τον...Αλβέρτη. Αυτά συνέβαιναν με την περίπτωση του Νίκου Οικονόμου. Ψηλός με αντίληψη, καλό σουτ, μηδέν άλμα και αρκετά πολύ μεγάλα ματς στην καριέρα. Τελικά όμως στον Παναθηναϊκό δεν στέριωσε, στην Virtus πήγε καλούτσικα και όταν γύρισε στο Ολυμπιακό όπου η απώλεια του τίτλου επισκίασε την καλή του χρονιά. Έκανε καλή καριέρα γενικά ιδιάτερα τη δεκαετία του '90. Υπήρξε το βασικό μας ¨τεσσάρι" μέχρι το κάζο του 1999.
Και με τον Παναθηναϊκό στάθηκε αξιοπρεπώς αλλά ποτέ δεν έφτασε εκεί που περιμέναμε.
ΤΙ να πει κι ο Ταπούτος όμως;

Για τον Οικονόμου έχω να πω ότι τον θεωρώ το καλύτερο (επιθετικά) 4ρι που έχουμε δει. Κι αυτός όμως είχε θέματα με την ηθική εργασίας. Στη γενικότερη λήθη γύρω από το όνομά του, έπαιξε ρόλο και η μία του χρονιά στον Ολυμπιακό, νομίζω. Εκεί "έχασε" τελείως τους φίλους του Παναθηναϊκού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία του με τη φανέλα του ιστορικού, βγήκε και πρώτος σκόρερ- πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για Έλληνα παίκτη από τότε που επιτράπηκε η συμμετοχή ξένων στην Α1.
Ταλαντούχος φόργουορντ που επίσης δεν έφτασε τόσο ψηλά όσο περιμέναμε όταν είχε πρωτακουστεί, ήταν κι ο Νάσος Γαλακτερός. Το θεωρούμενο τότε, νέο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ που έφτασε από τον Αμύντα της Β' Εθνικής να γίνει μήλο της έριδας μεταξύ Ολυμπιακου κι ΑΕΚ, με τους κιτρινόμαυρους να βγαίνουν νικητές από αυτήν την κόντρα, χάρη στις κινήσεις του πεθερού του Μπουρούση που μας άφησε χρόνους. Ήταν μάλιστα η πρώτη επιτυχία του νυχτόβιου Μάκη. Μετά πήρε και Λανέ, Ποδαρά και Κουντουράκη και να.... κάτι πηχυαίοι τίτλοι.