Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

TakeshyKurosawa1

nba
Reactions: 1056
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Αύγ 06, 2024 11:21 am

kojito έγραψε:
Τρί Αύγ 06, 2024 11:18 am
Παίκτης κάτω του 1.85 στην Ευρωλίγκα μπορεί να σταθεί μόνο αν είναι πολύ αθλητικός/εκρηκτικός ή τοπ στην δημιουργία. Ο Τολιόπουλος δεν είναι τίποτα από τα δύο, είναι αρκετά καλός σουτέρ αλλά όχι "δολοφόνος" από το τρίποντο, οπότε για αυτό δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, και δύσκολα θα το κάνει.
Δεν είναι το μέγεθος τόσο που τον χαλάει.. Αυτό τον ταβανιάζει λίγο αμυντικά μόνο.. Το κακό είναι ότι δεν έχει πρώτο βήμα και δύναμη να κάνει ντράιβ και να τους πάρει μέσα, δεν έχει σουτ από μέση απόσταση και το τρίποντο του το μαρκαρισμένο είναι μέτριο στην καλύτερη..

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Captain
Reactions: 3021
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Αύγ 06, 2024 12:04 pm

kojito έγραψε:
Τρί Αύγ 06, 2024 10:54 am
Ελπίζω μετά το Ολυμπιακό τουρνουά να λύθηκε η απορία αρκετών για τον Τολιόπουλο, που τον είχαν βγάλει μέχρι και μίνι Σπανούλη!

Τίμιος παίκτης, καλός σουτέρ, λιγότερο ζημιογόνος στην κακή του μέρα από τον Λαρεντζάκη στην κακή του μέρα, αλλά για ομάδες επιπέδου Ολυμπιακού είναι οριακά παίκτης δωδεκάδας.
Διαφωνώ γιατί θα κάνει step up. Χρειάζεται απλά παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο, που για πρώτη φορά που αγωνίστηκε με αυτούς τους αντιπαλους δε τα πήγε χάλια. Το να κρίνουμε από ένα παιχνίδι ( πχ το σημερινό ) δεν βγάζει κάποιος σωστά συμπεράσματα . Ούτε το μίνι Σπανούλης σε ματς που είχε 4/4 δίνει τη πραγματική αξία.

Στα παιχνίδια προσαρμόστηκαν οι άμυνες πάνω του γιατί θεωρήθηκε η μεγαλύτερη απειλή από τη περιφέρεια . Αυτό και μόνο του δίνει αξία πραγματικη.

Ο Τολιόπουλος τελείωσε ως 2ος σκορερ της εθνικής με 10.8 πόντους μέσο όρο, 100% στις βολές, 33% στο τρίποντο, 58% στο δίποντο, 2,3 ριμπαουντ, 1,8 ασίστ ( ως 3ος παρακαλω πίσω από Καλαθη / Γουοκαπ) , 1 λάθος και 0,5 κλεψίματα.

Σίγουρα πρέπει να δυναμώσει στην άμυνα και να προσφέρει περισσότερο στη δημιουργία. Αλλά αυτά τα σημεία του παιχνιδιού δεν βελτιώνονται παρά μόνο αν δοκιμαστείς.

Αξίζει την ευκαιρία και με το παραπάνω, όχι φυσικά σε Ολυμπιακό που θα πρωταγωνιστήσει και θέλει έτοιμους παίκτες.

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : "Φέρτε πίσω τα ....."
Εικόνα
SleeperMonk

junior
Reactions: 192

Τρί Αύγ 06, 2024 12:42 pm

SteveNashidis έγραψε:
Τρί Αύγ 06, 2024 12:04 pm
kojito έγραψε:
Τρί Αύγ 06, 2024 10:54 am
Ελπίζω μετά το Ολυμπιακό τουρνουά να λύθηκε η απορία αρκετών για τον Τολιόπουλο, που τον είχαν βγάλει μέχρι και μίνι Σπανούλη!

Τίμιος παίκτης, καλός σουτέρ, λιγότερο ζημιογόνος στην κακή του μέρα από τον Λαρεντζάκη στην κακή του μέρα, αλλά για ομάδες επιπέδου Ολυμπιακού είναι οριακά παίκτης δωδεκάδας.
Διαφωνώ γιατί θα κάνει step up. Χρειάζεται απλά παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο, που για πρώτη φορά που αγωνίστηκε με αυτούς τους αντιπαλους δε τα πήγε χάλια. Το να κρίνουμε από ένα παιχνίδι ( πχ το σημερινό ) δεν βγάζει κάποιος σωστά συμπεράσματα . Ούτε το μίνι Σπανούλης σε ματς που είχε 4/4 δίνει τη πραγματική αξία.

Στα παιχνίδια προσαρμόστηκαν οι άμυνες πάνω του γιατί θεωρήθηκε η μεγαλύτερη απειλή από τη περιφέρεια . Αυτό και μόνο του δίνει αξία πραγματικη.

Ο Τολιόπουλος τελείωσε ως 2ος σκορερ της εθνικής με 10.8 πόντους μέσο όρο, 100% στις βολές, 33% στο τρίποντο, 58% στο δίποντο, 2,3 ριμπαουντ, 1,8 ασίστ ( ως 3ος παρακαλω πίσω από Καλαθη / Γουοκαπ) , 1 λάθος και 0,5 κλεψίματα.

Σίγουρα πρέπει να δυναμώσει στην άμυνα και να προσφέρει περισσότερο στη δημιουργία. Αλλά αυτά τα σημεία του παιχνιδιού δεν βελτιώνονται παρά μόνο αν δοκιμαστείς.

Αξίζει την ευκαιρία και με το παραπάνω, όχι φυσικά σε Ολυμπιακό που θα πρωταγωνιστήσει και θέλει έτοιμους παίκτες.
ίσως έχει δίκιο. Εγώ πάντως δεν τον κρίνω απο τα παιχνίδια τόσο, αλλά απο το γεγονός οτι όταν μάτσαρε με τα αντίπαλα guard μου θύμιζε NBA2K όπου έχεις κάνει τον παίχτη σου τέρμα κοντό και αδύναμο. Στην τηλεοπτική εικόνα φαινόταν σαν παιδάκι.

Σαν 12ος δεν ταιριάζει γιατί χρειάζεται χρόνο στο παρκέ, για μεγαλύτερο ρόλο χρειάζεται να τον κρύβεις στην άμυνα. Κάτι που θα το κάνεις για elite παίχτες σαν τον Σλούκα, όχι για ρολίστα/12ο παίχτη

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

allstar
Reactions: 1712
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τρί Αύγ 06, 2024 1:29 pm

Μακάρι να βρεθεί ομαδα στη γιουρολιγκ (απτις πιο αδύναμες προφανώς) που θα το δώσει μια ευκαιρία ως 4ο γκαρντ, όσο παιχτης Ευρωλίγκας είναι ο Λαρεντζάκης, άλλο τόσο είναι κι ο Τολιόπουλος κατά τη γνώμη μου, απλώς ο Λαρε είναι πιο "παιγμένος".

Κάτι άσχετο με αυτό αλλά μου έχει μείνει απωθημένο, αναρωτιέμαι πραγματικά πόσοι σχολιαστές σε αυτο το τοπικ έχουν πραγματικά εικόνα απτους παιχτες, τους οποίους προτείνουν. Με βάση το ποση σιγουριά βγάζει ο λόγος τους και ποσο απόλυτοι είναι στις απόψεις τους, εγώ ως συνομιλητής τους νιώθω πως παρακολουθούν καθημερινά και επί χρόνια τους παιχτες για τους οποίους συζητάμε. Θυμάμαι σαν χθες την μέρα που έγραψα πως ο Mykhailiuk είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απτον Fournier και αποτελεί και πολύ καλύτερο fit για τον οσφπ και έπεσαν οι γνωστοί ξερόλες να με φάνε... Αντίστοιχα, όταν κάποια παιδιά (πχ ο Shaq αν θυμάμαι καλά) πρότειναν τον παιχταρά τον Mills τους απαντούσαν κάποιοι πως είμαι 38χρονος και καλύτερα ο Vildoza ξέρω γω... το παρκέ όμως αποτυπώνει πάντα την αλήθεια.

0
Άβαταρ μέλους
coach blue

senior
Reactions: 573

Τρί Αύγ 06, 2024 1:37 pm

Για τον μιλς ειχα γραψει και εγω αλλα απλα γιατι μου αρεσει ο παικτης .
Θα ηταν τρελο φιτ διπλα στον γουολκαπ και δεν ειναι 38 . Τα 36 εκλεισε .
Φυσικα αποδεικνυεται οτι παραμενει παικτης επιπεδου nba οποτε τζαμπα τα εγραφα .

Αλλα στεκομαι σε αυτο που εγραψες . Οτι και να λεμε , οτι και να γραφουμε για παικτες αναλογα τις συμπαθειες μας ολα κρινονται στο παρκε .

Εκει φαινεται ο ικανος , εκει φαινεται και ο υπερεκτιμημενος :wink:

1
1 Εικόνα
Στηβ Κερ

euroleague
Reactions: 1048

Τρί Αύγ 06, 2024 1:44 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Αύγ 06, 2024 1:29 pm
Μακάρι να βρεθεί ομαδα στη γιουρολιγκ (απτις πιο αδύναμες προφανώς) που θα το δώσει μια ευκαιρία ως 4ο γκαρντ, όσο παιχτης Ευρωλίγκας είναι ο Λαρεντζάκης, άλλο τόσο είναι κι ο Τολιόπουλος κατά τη γνώμη μου, απλώς ο Λαρε είναι πιο "παιγμένος".

Κάτι άσχετο με αυτό αλλά μου έχει μείνει απωθημένο, αναρωτιέμαι πραγματικά πόσοι σχολιαστές σε αυτο το τοπικ έχουν πραγματικά εικόνα απτους παιχτες, τους οποίους προτείνουν. Με βάση το ποση σιγουριά βγάζει ο λόγος τους και ποσο απόλυτοι είναι στις απόψεις τους, εγώ ως συνομιλητής τους νιώθω πως παρακολουθούν καθημερινά και επί χρόνια τους παιχτες για τους οποίους συζητάμε. Θυμάμαι σαν χθες την μέρα που έγραψα πως ο Mykhailiuk είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απτον Fournier και αποτελεί και πολύ καλύτερο fit για τον οσφπ και έπεσαν οι γνωστοί ξερόλες να με φάνε... Αντίστοιχα, όταν κάποια παιδιά (πχ ο Shaq αν θυμάμαι καλά) πρότειναν τον παιχταρά τον Mills τους απαντούσαν κάποιοι πως είμαι 38χρονος και καλύτερα ο Vildoza ξέρω γω... το παρκέ όμως αποτυπώνει πάντα την αλήθεια.
Καλα αυτο το οτι ο Φουρνιέ ειναι καλύτερο φιτ απο Μιχαλιουκ ποτέ δεν το κατάλαβα….

0
Στηβ Κερ

euroleague
Reactions: 1048

Τρί Αύγ 06, 2024 1:53 pm

coach blue έγραψε:
Τρί Αύγ 06, 2024 1:37 pm
Για τον μιλς ειχα γραψει και εγω αλλα απλα γιατι μου αρεσει ο παικτης .
Θα ηταν τρελο φιτ διπλα στον γουολκαπ και δεν ειναι 38 . Τα 36 εκλεισε .
Φυσικα αποδεικνυεται οτι παραμενει παικτης επιπεδου nba οποτε τζαμπα τα εγραφα .

Αλλα στεκομαι σε αυτο που εγραψες . Οτι και να λεμε , οτι και να γραφουμε για παικτες αναλογα τις συμπαθειες μας ολα κρινονται στο παρκε .

Εκει φαινεται ο ικανος , εκει φαινεται και ο υπερεκτιμημενος :wink:
Πέρα απο την κατάσταση του παικτη μετράει ο συνδυασμός ΚΙΝΗΤΡΟΥ και ποσο μπορει να υποστηρίξει αυτο που ΘΕΣ κ εσυ ποσο μπορεις να τον στηρίξει να το κάνει….

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 3930
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Αύγ 06, 2024 2:10 pm

Δεν ειναι να παιρνεις τοσο σοβαρα τουρνουα 15 ημερων για την κατασταση των παικτων..

Πχ βλεπεις τον μισιτς και τον φουρνιε και λες καλυτερα τολιοπουλος..

Ο Μιλλς ειναι 36χρ νομιζω,αλλιως ειναι να παιζεις 3 παιχνιδια σερι την βδομαδα ευρωλιγκα με το ξυλο της αρκουδας και την αμυνα προσαρμοσμενη πανω σου..Το κυριοτερο ειναι οτι αν οντως μπορει στα σταθει ετσι στα 36 δεν θα ερθει ευρωπη ..χαζος ειναι ?
Ο γιουλ πχ ηταν ο καλυτερος παικτης της ισπανιας αλλα στην ευρωλιγκα δεν αντεχει πανω απο 15λ μ.ο.

Τωρα για το καλυτερο φιτ μεταξυ φουρνιε η μιχαλιουκ εξαρταται το υπολοιπο ροστερ..Αφου εμεινε ο πιτερς δεν σου λειπει τοσο το σκορ αλλα θες εναν αξιολογο αμυντικο,οποτε προτιμας τον μιχα που ειναι πιο all around παικτης.
Αν εφευγε ο πιτερς ηθελες καποιον να σκοραρει πολυ,οποτε φουρνιε..(Αν ειναι να παιξει μπασκετ δηλαδη και οχι να παρει συνταξη).

Εκεινος που ειναι ιδανικο φιτ για ολες τις περιπτωσεις ειναι ο λονι γουοκερ,παικτης επιπεδου ναν..πρωτα τον παιρνεις μετα τα αλλα..

οσο τα εγραφα ολα αυτα,ο μιλς 5λ πριν το τελος εχει κλαταρει(λογικο),ο μισιτς τον περναει σαν κωνο..ο οποιος μισιτς αρχιζει να θυμιζει τον παλιο του εαυτο.

0
JohnnyPao

allstar
Reactions: 1712
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τρί Αύγ 06, 2024 3:00 pm

Κατά τη γνώμη μου ο Mills στα 36 του, για έναν χρόνο, μέχρι να επιστρέψει του χρόνου ο Evans φαντάζει πολύ πιο λογική επιλογή από το ρίσκο με Vildoza. Θα έκανε πάρτυ εδώ ο Patty.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Τρί Αύγ 06, 2024 3:35 pm

JohnnyPao έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου ο Mills στα 36 του, για έναν χρόνο, μέχρι να επιστρέψει του χρόνου ο Evans φαντάζει πολύ πιο λογική επιλογή από το ρίσκο με Vildoza. Θα έκανε πάρτυ εδώ ο Patty.
αν ειναι να κανει παρτυ εδω δεν θα τον κρατησουν στο ΝΒΑ? Δειχνει οντως σε εξαιρετικη κατασταση..εντυπωσιακο για την ηλικια του.

0
Άβαταρ μέλους
coach blue

senior

Τρί Αύγ 06, 2024 4:17 pm

shaq7 έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:
αν ειναι να κανει παρτυ εδω δεν θα τον κρατησουν στο ΝΒΑ? Δειχνει οντως σε εξαιρετικη κατασταση..εντυπωσιακο για την ηλικια του.
Ο ναν πλακα εκανε εδω αλλα κι αυτον δεν τον κρατησανε στο nba :D

Αυτο παλι με την ηλικια . Εναν τετοιο παικτη τον θες για 5 λεπτα στο 15-20 και αλλα 5 λεπτα στο τελος του αγωνα που πινεις θαλασσα .

Αυτος γκαστρωνει κανγκουρο στην ανηφορα . Δεν θα αντεχε αν παιζει 10-15 λεπτα στην ευρωλιγκα ;

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Τρί Αύγ 06, 2024 4:21 pm

coach blue έγραψε:
Τρί Αύγ 06, 2024 4:17 pm
shaq7 έγραψε:

Ο ναν πλακα εκανε εδω αλλα κι αυτον δεν τον κρατησανε στο nba :D

Αυτο παλι με την ηλικια . Εναν τετοιο παικτη τον θες για 5 λεπτα στο 15-20 και αλλα 5 λεπτα στο τελος του αγωνα που πινεις θαλασσα .

Αυτος γκαστρωνει κανγκουρο στην ανηφορα . Δεν θα αντεχε αν παιζει 10-15 λεπτα στην ευρωλιγκα ;
δεν νομιζω να ερχοταν ο μιλς για να παιζει σαν τον λαρε..δεν νομιζω να διναμε 2εκ για καποιον να παιζει 10λ.. και το βασικοτερο,τα αλλα 30 ποιος θα τα επαιζε?Θα ησουν μετα στα γκαρντ με γκος γουοκαπ μακισικ λαρε ντορσει..

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Τρί Αύγ 06, 2024 4:30 pm

φουρνιε παιζει μονος του τον καναδα..για παλαιμαχος καλος ειναι :lol:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

senior

Τρί Αύγ 06, 2024 4:32 pm

Ε ας παιξει παραπανω τοτε :D

Μ αρεσει που προβληματιζεσαι ποιος θα παιξει τα υπολοιπα 30 λεπτα οταν με αυτο το σχημα ποσοτικα παιξαμε μια ολοκληρη σαιζον :)

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Τρί Αύγ 06, 2024 4:36 pm

coach blue έγραψε:
Τρί Αύγ 06, 2024 4:32 pm
Ε ας παιξει παραπανω τοτε :D

Μ αρεσει που προβληματιζεσαι ποιος θα παιξει τα υπολοιπα 30 λεπτα οταν με αυτο το σχημα ποσοτικα παιξαμε μια ολοκληρη σαιζον :)
και πονεσαν τα ματια μας :roulette:

ο μιλς θα μπορουσε να ταν αντι γκος,που με το τοσους τραυματισμους τον ιδιο μ.ο σε λεπτα θα χαν.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”