Σε οποιο scouting report δειτε για την πορεια του Ησαϊα στην Ευρωπη θα δειτε οτι δεν προκειται για απλα εναν catch & shoot παικτη , μιλαμε για ολοκληρωμενο σκορερ. Και μετα απο ντριμπλα και μετα απο πασα. Ναι του αρεσει να σουταρει περισσοτερο 3ποντα, αλλα και midrange εχει και slasher ειναι που τελειωνει τις φασεις πηγαινοντας ολη τη διαδρομη στο drive.Οσον αφορα τον χειρισμο του και την τεχνικη του οχι ειναι χειροτερος του Ντορσει , ειναι και πολυ ανωτερος. Καλα ρε παιδια περσι η Ουνικς του Περασοβιτς επαιζε παρα πολυ iso , δεν τον εχει δει κανενας σας τον παικτη ; H επιτομη του βαζω την μπαλα στο παρκε και φτιαχνω την φαση μου. Ο Περασοβιτς δεν ειχε ουτε Τομας ουτε Σλουκα σαν οργανωτες , πιθανοτατα να τον δοκιμαζει με αυτον τον τροπο που ειδαμε στα φιλικα ο κοουτς .
Παντως οχι δεν εχει καμια σχεση με τα φιλικα ο παικτης.Τον παικτη τον εχω δει σε nba και ευρωπη, εχω διαβασει scouting reports σε διαφορετικες περιοδους της καριερας του και ολοι λενε τα ιδια:
Στα θετικα , Eξαιρετικος σουτερ τριποντων ειδικα μετα απο ντριμπλα(σχεδον το 55-60% των προσπαθειων του ειναι τριποντο, καποιες φορες streaky ειτε σε ολοκληρα παιχνιδια, ειτε σε μερος του παιχνιδιου), σκοραρει με επιτυχια με διαφορετικους τροπους,ευστοχος στις βολες, πολυ καλο καθετο παιχνιδι και δεν φοβαται να τελειωνει τις φασεις στο ζωγραφιστο(slasher), δεν ειναι point guard αλλα μπορει να τρεξει με επιτυχια την επιθεση μιας ομαδας,εξαιρετικο χειρισμο μπαλας,βγαζει ηγετικοτητα, παιρνει ριμπαουντ με βαση το μεγεθος του , εχει διαθεση στην αμυνα -χαμηλωνει πολυ και βαζει τα χερια του στην μπαλα.Δυνατος και αθλητικος παρα το μεγεθος του.
Στα αρνητικα, κανει λαθη και εχει κακες αποφασεις οταν βρισκεται στο λεγομενο traffic, λιγες ασσιστ, στην αμυνα δυσκολευεται να βγει μπροστα απο τα σκριν, δεν ειναι καλος στην τακτικη αμυνα (χανει τον παικτη του , χανεται στις περιστροφες), κακος σε ποστ απ συνθηκες, κακος off ball αμυντικος, δεν τον βοηθα το μεγεθος του, προσπαθει να κλεινει το driving line του επιθετικου τις περισσοτερες φορες αποτυχημενα.
Τον χαρακτηριζουν πολυ καλο εως εξαιρετικο επιθετικο και ταυτοχρονα κατω απο το μεσο ορο αμυντικο. Αυτος ειναι ο παικτης,τωρα αν ειναι καλο φιτ ή οχι θα το δουμε.Ολο το ερωτηματικο αυτο ειναι , πηραμε εναν κομπο και οχι ενα καθαρο δυαρι.Στα χαρτια παντα, στην ερωτηση αν μπορει να δωσει το σκοραρισμα του Ντορσει η απαντηση ειναι ναι.