Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 380
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Δεκ 12, 2024 10:31 am

https://sportday.gr/basket/286949_olymp ... -rait.html

Ολυμπιακός, Μενσά: Ο Μπαρτζώκας δεν ήθελε «αντικαταστάτη του Ράιτ», αλλά «το αντίθετο του Ράιτ»

Ισως το πιο ωριμο σχολιο και η πιο ορθη προσεγγιση απο οσα εχω διαβασει... Παυλος Χυτηρης ο αρθρογραφος.

0
Άβαταρ μέλους
montechristo

a1greece
Reactions: 1048
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 3

Πέμ Δεκ 12, 2024 11:28 am

qspock έγραψε:
Τετ Δεκ 11, 2024 10:25 pm
Ο παιχτης ειναι ενας Κωστας Αντετοκουμπο φυστος.
Κάνει airball στις βολές;;; :D :D :D :D :D

0
Christofis

euroleague
Reactions: 837

Πέμ Δεκ 12, 2024 11:57 am

Εγω τωρα που πηραμε και παικτη θελω να θιξω το θεμα Ραιτ. Δεν μαθαμε ποτε τι εχει ο ανθρωπος; Τα μονα πραγματα που μπορω να σκεφτω που θα αφηναν εναν παικτη εκτος αλλα ταυτοχρονα θα ηταν αρκετα καλα ωστε να βγει απο το νοσοκομειο και να παει να δει αγωνα ειναι 1. Πνευμονικη εμβολη(δεν ειναι και τοσο σπανια σε τοσο μεγαλα κορμια) και απαιτει 3-6 μηνες αντιπηκτικα αναλογα με τηνβαρυτητα . Ο παικτης μπορει να επανελθει. 2. Μυοκαρδιτιδα που απο την βαρυτητα και το ποσο θα ανακαμψει καρδια ειναι τουλαχιστον 6 μηνες ή και ποτε. 3. Καποια μορφης κακοηθεια του αιμοποιητικου τυπου Λευχαιμιας ή Λεμφωματος.

Ολα τα παραπανω μπορουν να κανουν ψηλο πυρετο, βηχα, δυσπνοια και να μιμηθουν την εικονα μιας πνευμονιας.

Εγω και στις 3 περιπτωσεις αν ημουν ο ιδιοκτητηες της ομαδα θα ανανεωνα τον παικτη συμβολικα για του χρονου καθως ετσι φερεσαι οταν θελεις το μοτο σου να ειναι together we fight.

Το αναφερνω γιατι και δεν βγηκε προς τα εξω τι εχει ο παικτης(απολυτο δικαιωμα του το ιατρικο απορρητο) και δεν ακουστηκε κατι για το μελλον του παρα μονο οτι θα ειναι κοντά στην ομαδα παρολοπου θα χασει τη χρονια

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
vulkanraven

senior
Reactions: 384
Αγαπημένη θέση: PF, C
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Δεκ 12, 2024 12:50 pm

Sokos έγραψε:
Πέμ Δεκ 12, 2024 7:54 am
vulkanraven έγραψε:
Τετ Δεκ 11, 2024 11:48 pm
Και ξαφνικά...Μενσα!
Καλώς τον κι ας μην το περιμέναμε. Ο δεύτερος Μενσα που θα παίξει στον Ολυμπιακό, καλώς να ορίσει, να έχει καλές εμφανίσεις και να σηκώσει όλες τις κούπες με την ομάδα.
Ομολογώ πως δεν τον ξέρω τον παίκτη, ο κοουτς μας έπιασε αδιάβαστους. Η επιλογή του πάντως φαίνεται σωστή καθώς αναμένεται να δώσει στην ομάδα αυτά που δεν έδινε ο Ράιτ. Ριμπάουντ και άμυνα. Πιστεύω θα συμπληρώσει ιδανικά τόσο τα 4αρια όσο και τους σέντερ, παιζοντας την άμυνα που, ούτε ο Μιλού, ούτε ο Σάσα, ούτε ο Πητερς παίζουν. Επίσης θα μας δώσει την αθλητικότητα που λείπει από την ομάδα.
Θυμηθείτε οι παλιότεροι τον ρόλο του Ντένις Ρόντμαν στο Σικάγο. Το σκουλήκι είχε μ.ο. 3,2 πόντους και περίπου 20 με 25 ριμπάουντ σε κάθε παιχνιδι. Εφόσον υπήρχαν οι Τζόρνταν - Πιπεν, δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι άλλο ο τρελο-Ροντμαν, πέρα από το να παίζει σκυλίσια άμυνα και να κατεβάζει ριμπάουντ.
Το ίδιο πιστεύω θα κάνει και ο Μενσα στον Ολυμπιακό, εφόσον υπάρχουν οι Σάσα, Φουρνιε, Πητερς, Μιλού, Βιλντοζα και οσονουπω ο Έβανς.
Θεωρώ πολύ έξυπνη την επιλογή του κοουτς καθώς θα καλύψει αρκετά από τα κενά που είχε η ομάδα ως τώρα.
Όντως, η επιλογή του συγκεκριμένου παίκτη φανερώνει πως η ομάδα περιμένει την πλήρη αγωνιστική επάνοδο του Φαλ, οπότε...I stand corrected!
Ένα επιπλέον θετικό ειναι η ηλικία του που επιτρέπει στον Μπαρτζώκα να δουλέψει μαζί του και να τον "πλάσει" όπως αυτός θέλει.
Ίσως το γεγονός ότι αγωνίζεται και στο 4 να λέει κάτι για το μέλλον(με τον καλό Φαλ θα έκαναν ένα σούπερ αμυντικό δίδυμο ψηλών για ειδικές περιπτώσεις).
Στα ντέρμπι, λόγω ύψους, τον βλέπω να κυνηγάει περισσότερο τον Μήτογλου παρά τον Λεσορτ.
Πάντως, θα ήθελα το καλοκαίρι να μην διαγράψουμε περιπτώσεις παικτών που δεν προχώρησαν στην παρούσα φάση, όπως του Φερνάντο και του Γουότσον(ο οποίος φαίνεται να είναι πραγματικό λαβράκι).
Αν ο Μενσα ικανοποιήσει, θα ήταν ιδανικό να ανανεώσει και, το καλοκαίρι η ομάδα να ασχοληθεί ξανά με την περίπτωση του Φερνάντο για να δημιουργήσουμε μια ανίκητη φροντλαιν με Μιλού, Φερνάντο, Μενσα ή, αν αποχωρήσει ο Πητερς, να κατέβει στο 4 ο Γκανέζος και τον ρόλο του τρίτου σέντερ να πάρει ο Γουότσον.
Anyway, για να μην ξεφεύγουμε με τα μεταγραφικά, καλώς μας ήρθε ο παίκτης και καλά καρφώματα/τάπες/ριμπάουντ!
Χωρίς ντρίμπλα και σουτ πως θα παίξει στο 4? Δεν πιστεύω πως θα πάρει χρόνο στο 4, ούτε σε garbage time. Αρκετά άγουρος μου φαίνεται σαν παίκτης, πιστεύω ένας Κώστας Αντετοκούνμπο θα βγει. Έχει αμυντικό potential, αλλά ως εκεί. Σίγουρα μπορεί να προσφέρει κάποια πράγματα που έλειπαν και πιθανώς αυτό να είναι αρκετό.

Προφανώς στην ομάδα έκριναν ότι μας κάνει, οπότε περιμένουμε να δούμε αν και πόσο θα βοηθήσει. Όντως φαίνεται να περιμένουν πως ο Fall θα επανέλθει και θα ανταποκριθεί, απλά δεν ξέρω μήπως μείνουμε με την προσμονή. Κατά τα άλλα είναι σίγουρα μια πολύ οικονομική και άμεση κίνηση για έναν παίκτη που έχει πολλά να κερδίσει και λίγα να χάσει, οπότε λογικά δεν θα χει απαιτήσεις και σε χρόνο.
Την ίδια απορία είχα κι εγώ όταν διάβασα ότι είναι 4-5αρι αλλά σε κάποια βίντεο που παρακολούθησα είδα ότι, κάπου κάπου παίρνει και κανένα σουτ από μακρινή απόσταση. Εντάξει, δεν είναι Σάσα ή Πητερς, ούτε καν Ραιτ. Νομίζω όμως πως έχει καλύτερο σουτ από τον Κωστακουμπο και γενικά πολύ μεγαλύτερο potential.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί πολλοί αθλητικογράφοι λένε πως δεν πρέπει να βιαστεί ο Μπαρτζώκας να τον δηλώσει στην Α1 ενώ είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται να πάρει χρόνο συμμετοχής για να προσαρμοστεί στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού.
Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σου για τον Φαλ, το ίδιο μάλιστα φοβάμαι κι εγω. Επιμένω πως οι πολύ καλές μέρες του Γάλλου ειναι πίσω του αλλά αν το τεχνικό επιτελείο θεωρεί πως έχει ακόμα πολλά να δώσει πάω πάσο.

0
vulkanraven

senior
Reactions: 384
Αγαπημένη θέση: PF, C
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Δεκ 12, 2024 1:00 pm

Christofis έγραψε:
...αν ημουν ο ιδιοκτητηες της ομαδα θα ανανεωνα τον παικτη συμβολικα για του χρονου καθως ετσι φερεσαι οταν θελεις το μοτο σου να ειναι together we fight.
Να τον ανανεώσει από τώρα γιατί; Για να έχουμε ένα σωρό ξένους που στην ουσία δεν θα ξέρουμε τι να τους κάνουμε; Κακά τα ψέματα, φέτος ο παίκτης δεν εθελξε ακριβώς με την απόδοση του. Ήδη οι Αγγελόπουλοι έχουν φροντίσει για την περίπτωση του για όσο διάστημα χρειαστεί να αναρρώσει. Το "θα μείνει μαζί μας μέχρι να γίνει καλά, απλώς δεν θα συμμετάσχει στις προπονήσεις", εγώ το μεταφράζω ως together we fight. Άλλες ομάδες θα είχαν ήδη σπάσει το συμβόλαιο του με σκοπό να τον ξεφορτωθούν.

0
Christofis

euroleague

Πέμ Δεκ 12, 2024 1:33 pm

vulkanraven έγραψε:
Πέμ Δεκ 12, 2024 1:00 pm
Christofis έγραψε:
...αν ημουν ο ιδιοκτητηες της ομαδα θα ανανεωνα τον παικτη συμβολικα για του χρονου καθως ετσι φερεσαι οταν θελεις το μοτο σου να ειναι together we fight.
Να τον ανανεώσει από τώρα γιατί; Για να έχουμε ένα σωρό ξένους που στην ουσία δεν θα ξέρουμε τι να τους κάνουμε; Κακά τα ψέματα, φέτος ο παίκτης δεν εθελξε ακριβώς με την απόδοση του. Ήδη οι Αγγελόπουλοι έχουν φροντίσει για την περίπτωση του για όσο διάστημα χρειαστεί να αναρρώσει. Το "θα μείνει μαζί μας μέχρι να γίνει καλά, απλώς δεν θα συμμετάσχει στις προπονήσεις", εγώ το μεταφράζω ως together we fight. Άλλες ομάδες θα είχαν ήδη σπάσει το συμβόλαιο του με σκοπό να τον ξεφορτωθούν.
Για να δειξει σε ενα παικτη του οτι τον στηριζει εμπρακτα. Κανενας δεν θα εσπαγε συμβολαιο για τετοιο ιατρικο λογο ασε που αυτα πληρωνονται απο τις ασφαλιστικες εταιριες. Το together we fight σημαινει δειχνω εμπρακτα οτι στηριζω τον παικτη

1
1 Εικόνα
Sasad

Reactions: 5

Πέμ Δεκ 12, 2024 1:36 pm

golitog7 έγραψε:
Πέμ Δεκ 12, 2024 9:56 am
Conan1982 έγραψε:
Τετ Δεκ 11, 2024 7:57 pm

Που τα ξέρουν όλα αυτά που λένε; Να πρόλαβαν να είδαν παιχνίδια του αποκλείεται, από τα highlights ή από τις λίγες πληροφορίες scouting που υπάρχουν για αυτόν; Λένε ότι ήταν πρόταση τους για το Eurocup αλλά δεν βρήκα τέτοια θεματική.
Θα τολμούσα να υποθέσω ότι είναι παπατζήδες. Έχει γιομίσει ο τόπος/ίντερνετ
Oντας συνδρομητής στο Patreon τους, εκεί παρέχουν μια scouting base στους premium συνδρομητές με πρόσβαση σε μέρος της scouting base τους (καθώς συνεργάζονται με ομάδες, μια είναι ο Άρης σίγουρα από όσο ξέρω). Τον Mensah τον είχαν αναλύσει και σε εμάς πριν την αρχή της σεζόν ως πρόταση για τον Άρη. Άρα μόνο παπατζηδες δε τους λες.

0
Sasad

Πέμ Δεκ 12, 2024 1:43 pm

Conan1982 έγραψε:
kite26 έγραψε:
Τετ Δεκ 11, 2024 6:59 pm
Που τα ξέρουν όλα αυτά που λένε; Να πρόλαβαν να είδαν παιχνίδια του αποκλείεται, από τα highlights ή από τις λίγες πληροφορίες scouting που υπάρχουν για αυτόν; Λένε ότι ήταν πρόταση τους για το Eurocup αλλά δεν βρήκα τέτοια θεματική.
Η σχετική θεματική τους είναι στο Patreon σε επί πληρωμή πλατφόρμα, όπου δίνουν πρόσβαση σε μερική από την πληροφορία, καθώς το υπόλοιπο είναι και σε συνεργασίες με ομάδες.

Πολύ επαγγελματική δουλειά.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Moderator
Reactions: 2793
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Δεκ 12, 2024 1:47 pm

Sasad έγραψε:
Conan1982 έγραψε:

Η σχετική θεματική τους είναι στο Patreon σε επί πληρωμή πλατφόρμα, όπου δίνουν πρόσβαση σε μερική από την πληροφορία, καθώς το υπόλοιπο είναι και σε συνεργασίες με ομάδες.

Έχουν κείμενα ή είναι μόνο βίντεο;
Τι εννοείς μερική πληροφορία; Είναι κάποιου είδος ατζεντηδες;

1
1 Εικόνα
Sasad

Πέμ Δεκ 12, 2024 1:53 pm

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Δεκ 12, 2024 1:47 pm
Sasad έγραψε:

Έχουν κείμενα ή είναι μόνο βίντεο;
Τι εννοείς μερική πληροφορία; Είναι κάποιου είδος ατζεντηδες;
Και κείμενα και ένα excel με πάρα πολλούς παίκτες από κάθε λίγκα. Απλά δεν δίνουν πρόσβαση σε όλο το excel, γιατί προφανώς είναι κομμάτι της δουλειάς τους. Όχι ατζεντηδες ρε 😅 Scouting κάνουν για ομάδες και site - ο ένας έγραφε και στο ridiculousupside το site που είναι μόνο για G League - πρόσφατα είχαν συνεργαστεί με τον Άρη για το θέμα του ψηλού, δε ξέρω αν τελικά πήραν κάποιον από τις προτάσεις τους, ξέρω σίγουρα ότι ο Mensah ήταν σε αυτές γιατί μας τον είχαν πει 😅

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 4721
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Δεκ 12, 2024 2:55 pm

Christofis έγραψε:

Εγω και στις 3 περιπτωσεις αν ημουν ο ιδιοκτητηες της ομαδα θα ανανεωνα τον παικτη συμβολικα για του χρονου καθως ετσι φερεσαι οταν θελεις το μοτο σου να ειναι together we fight.

Δεν βρισκω λογικη στο να τον ανανεωσεις..Αν δεν ειναι σε φαση να παιξει πχ ξανα απλα θα τον πληρωνουμε τσαμπα για κανα 2 χρονια?Επισης με τι λεφτα θα τον υπογραψουμε?Αν γυρισει οπως ηταν ειναι να παρει κανα 500ρικο,αν γυρισει χειροτερος κανα 200ρικο..Αμα του κανεις προταση με 200 τωρα θα δεχτει?

Αν ο μπαρτζωκας δεν ειχε στο προγραμμα να τον ανανεωσει ετσι και αλλιως και να φερει αλλου στυλ ψηλο παλι δεν εχει λογικη να αλλαξει τον σχεδιασμο επειδη αρρωστησε ο ραιτ..Αν ειναι να γυρισει καλα ο ραιτ μπορει να βρει και καλυτερα λεφτα και καλυτερο ρολο σε αλλη ομαδα οποτε δεν τον αδικουμε καπου.

1
1 Εικόνα
Sasad

Πέμ Δεκ 12, 2024 3:03 pm

shaq7 έγραψε:
Christofis έγραψε:

Δεν βρισκω λογικη στο να τον ανανεωσεις..Αν δεν ειναι σε φαση να παιξει πχ ξανα απλα θα τον πληρωνουμε τσαμπα για κανα 2 χρονια?Επισης με τι λεφτα θα τον υπογραψουμε?Αν γυρισει οπως ηταν ειναι να παρει κανα 500ρικο,αν γυρισει χειροτερος κανα 200ρικο..Αμα του κανεις προταση με 200 τωρα θα δεχτει?

Αν ο μπαρτζωκας δεν ειχε στο προγραμμα να τον ανανεωσει ετσι και αλλιως και να φερει αλλου στυλ ψηλο παλι δεν εχει λογικη να αλλαξει τον σχεδιασμο επειδη αρρωστησε ο ραιτ..Αν ειναι να γυρισει καλα ο ραιτ μπορει να βρει και καλυτερα λεφτα και καλυτερο ρολο σε αλλη ομαδα οποτε δεν τον αδικουμε καπου.
Νομίζω ότι αφού ο Ράιτ βγήκε εκτός, ο Μπι θα πάει συνολικά σε άλλο στυλ ψηλού ανεξαρτήτως αν πιάσει ο Μενσα ή οχι. Και ο Ράιτ αν είναι υγιής θα πάει κάπου τύπου Μπασκόνια για βασικος

0
Christofis

euroleague

Πέμ Δεκ 12, 2024 3:09 pm

shaq7 έγραψε:
Christofis έγραψε:

Το σχολιο μου ηταν ξεκαθαρο. Μιλω για συμβολικη ανανενωση. Δηλαδη τον ανανεωνω για 1 ακομη χρονο με τα λεφτα να συζητουνται με τον αθλητη και εννοειται οτο ειναι στα επιπεδα τα φετινα(ψιχουλα δηλαδη) με σκοπο να δειξεις στους παικτες σου οχι μονο στον αθλητη οτι ο οργανισμος ειναι μια οικογενεια.

Μπορει αυτο που λεω να ειναι ουτοπικο. Αλλα οταν μιλαμε για τετοιες παθησεις μιλαμε για κινδυνο να πεθανει ο αλλος οχι απλα να μην ξαναπαιξει μπασκετ. Αν αυτο δεν ειναι καλος λογος να δειξεις οτι εισαι καλος εργοδοτης δεν ξερω τι ειναι. Τελος παντων δικη μου αποψη ειναι δεν σημαινει οτι πρεπει να συμφωνησει καποιος

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 4721
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Δεκ 12, 2024 3:24 pm

Christofis έγραψε:
Πέμ Δεκ 12, 2024 3:09 pm
shaq7 έγραψε:

Το σχολιο μου ηταν ξεκαθαρο. Μιλω για συμβολικη ανανενωση. Δηλαδη τον ανανεωνω για 1 ακομη χρονο με τα λεφτα να συζητουνται με τον αθλητη και εννοειται οτο ειναι στα επιπεδα τα φετινα(ψιχουλα δηλαδη) με σκοπο να δειξεις στους παικτες σου οχι μονο στον αθλητη οτι ο οργανισμος ειναι μια οικογενεια.

Μπορει αυτο που λεω να ειναι ουτοπικο. Αλλα οταν μιλαμε για τετοιες παθησεις μιλαμε για κινδυνο να πεθανει ο αλλος οχι απλα να μην ξαναπαιξει μπασκετ. Αν αυτο δεν ειναι καλος λογος να δειξεις οτι εισαι καλος εργοδοτης δεν ξερω τι ειναι. Τελος παντων δικη μου αποψη ειναι δεν σημαινει οτι πρεπει να συμφωνησει καποιος
500-600 παιρνει δεν το λες και λιγα..Επισης μιλαμε για παικτη που ρθε περσι δεν ειναι και κανας μακισικ ξερω γω..Ενα σοβαρο αγωνιστικο μειονεκτημα ειναι οτι ετσι ο μενσα δεν θα εχει λογο να τα δωσει ολα να μεινει στην ομαδα παρα να γραψει καλα νουμερα.

Ουτε εγω λεω οτι ειναι λαθος η αποψη σου,απλα εμενα δεν μου φαινεται λογικο να το εκανε καποια ομαδα.Δηλαδη αν δεν ειναι να ξαναπαιξει μπασκετ ο ραιτ τι θα κερδισει?Απλα μια χρονια να παρει καποια λεφτα πριν διακοπει το συμβολαιο του?Ενω αν ειναι να γυρισει περδικι ισα ισα τον ριχνουμε και οικονομικα και αγωνιστικα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 2437
Αγαπημένος παίκτης: delete me

Πέμ Δεκ 12, 2024 3:24 pm

Το καλο με τον Mensah ειναι πως απο οτι βλεπω ειναι πτυσσομενος.
Δηλαδη αναλογα το ματς και την περισταση μπορει να ειναι απο 2.03 εως 2.10, καλο αυτο.

7
4 Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”