Euroleague Round 8, Panathinaikos Athens vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 401
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Νοέμ 10, 2024 10:33 am

Να πω κι εγώ τις αμπελοφιλοσοφίες μου, δυο μέρες μετά το ματς.

- Χαίρομαι πάρα πολύ που έπεσα τόσο έξω στις εκτιμήσεις μου για τα αποτελέσματα με Real, Barca και Παναθηναϊκό. Μπράβο στην ομάδα και στον coach. Η μεταμόρφωση στην προσέγγιση των αγώνων ήταν εντυπωσιακή. Μέχρι και την Κυριακή του εγχώριου ντέρμπι μας γλεντούσαν όλοι στα ριμπάουντ, έκτοτε γίνεται το αντίστροφο.

- Το σημαντικότερο παράσημο προχθές θα έλεγα πως είναι ότι ακολουθήσαμε στο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο. Βλέποντας τον ΠΑΟ να γράφει από παντού, ακόμα και με πολύ δύσκολα σουτ πίστεψα ότι θα μέναμε πίσω και θα θολώναμε. Ευτυχώς έπεσα πολύ έξω. Δεν θεωρώ όμως ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι βιώσιμη σε σειρά αγώνων. Θα πρέπει να μην επιτρέπουμε τέτοια ξεσπάσματα. That said, δεν υπάρχει άλλη ομάδα στη Ευρώπη που θα μπορούσε να ακολουθήσει σε αυτό το σημείο, απέναντι σε τέτοια ποιότητα και σε τέτοιο αντίπαλο.

- Ο Milutinov ώρες ώρες μοιάζει να χει μαγνητάκια στα χέρια. Ο τρόπος που μαζεύει τα επιθετικά ριμπάουντ θυμίζει cheat σε ηλεκτρονικό παιχνίδι. Κομβικότατος. Χωρίς τις ανανεώσεις του δεν πιστεύω ότι θα μέναμε μέσα στο ματς.

- Ο Fournier σε καμία περίπτωση δεν έκανε το ματς της ζωής του, όπως αναφέρθηκε. Μπορεί να βολόδερνε τα τελευταία δύο χρόνια στο ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν ακυρώνει όσα είχε δείξει ως τότε. Επίσης να πούμε πως για χρόνια με την εθνική του ομάδα είχε ηγετικό ρόλο, παρόλο που συνυπήρχε με De Colo, Batum και άλλους τεράστιους παίκτες. Ακόμα και στους τελευταίους ολυμπιακούς με μικρότερο ρόλο το ματς με τον Καναδά αν δεν κάνω λαθος εκείνος το καθάρισε στο τέλος. Δεν υπήρξε ποτέ ερώτημα αν διαθέτει την ποιότητα ή το ταλέντο που χρειάζεται. Το κίνητρο και οι αντοχές του ήταν το ζήτημα. Το κίνητρο δείχνει να το χει. Το σώμα του νομίζω επανέρχεται αρκετά γρήγορα και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή λόγος να πιστεύουμε ότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

- Χίλιες φορές να βλέπω οπαδούς του ΠΑΟ να βγάζουν φωτογραφίες με τον Vezenkov και δικούς μας με τον Διαμαντιδη παλιότερα στο ΣΕΦ (είχε σχολιαστεί και τότε ποικιλοτρόπως), παρά χειρονομίες και γαμοσταυριδια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι άλλο ο αντίπαλος και άλλο ο εχθρός. Για μπάσκετ μιλάμε, όχι για πόλεμο.

- Νομίζω είδαμε το ωραιότερο ματς μεταξύ των δύο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια γενικότερα (σίγουρα το καλύτερο ως τώρα στη σεζόν).

ΥΓ Οι θέσεις που έμειναν κενές να φανταστώ αντιστοιχούσαν σε εισιτήρια που δεν εκδόθηκαν ποτέ; Μου κάνει εντύπωση να μην ανήκουν σε διαρκείας. Αν ανήκουν σε διαρκείας, πως λες σε κάποιον που έχει δώσει τόσα λεφτά ότι θα πρέπει να πάει να κάτσει αλλού;

7
7 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

a1greece
Reactions: 1078
Προειδοποιήσεις: 3

Κυρ Νοέμ 10, 2024 10:42 am

kite26 έγραψε:
Κυρ Νοέμ 10, 2024 7:35 am
Mathematician92 έγραψε:
Κυρ Νοέμ 10, 2024 6:19 am
Περί Μπαρτζώκα, αλλά και γενικότερα περί κοουτς. Θα παραθέσω κάποια δεδομένα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, μπας και καταλάβει ο χαρταετός και κάποιοι άλλοι τι εννοούμε όσοι υποστηρίζουμε τον κοουτς.

1. Ο Μπαρτζώκας (και ο κάθε προπονητής) είναι άνθρωπος και κάνει μία δουλειά. Μια δουλειά στο ανώτατο επίπεδο. Είναι δηλαδή σαν ένας χειρουργός σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ευρώπης, ή ένας από τους καλύτερους δικηγόρους της Ευρώπης και πάει λέγοντας.

2. Όπως κάθε άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη, κάνει λάθη! Έκανε στο παρελθόν, κάνει στο παρόν και σίγουρα θα κάνει και στο μέλλον. Εγώ πρώτος τόνισα στα άσχημα βραδιά του φέτος το κακό κοουτσάρισμα του. Πιστεύετε ο ίδιος δεν καταλάβαινε ότι έχει κάνει κακό κοουτσάρισμα;; Δεν καταλάβαινε ότι οι συνθέσεις που χρησιμοποίησε δε δούλεψαν;

3. Προφανώς τόσο ο ίδιος ο Μπαρτζώκας όσο και το τεχνικό επιτελείο του, για κάποιο λόγο έκαναν ότι έκαναν στα πρώτα παιχνίδια. Ήθελαν να φορμαρουν σιγά σιγά όλους τους παίκτες; Ήθελαν να δοκιμάσουν διάφορα σχήματα πριν καταλήξουν στα πιο αποδοτικά; Ήθελαν να δουν αν μπορεί να δουλέψει αυτό με τις 2 πεντάδες;; Κάτι είχαν στο μυαλό τους που εμάς όχι απλά μας διαφεύγει, αλλά δεν μπορούμε κατά πιθανότητα να το αντιληφθούμε. Δεν δούλεψε (ή δούλεψε αλλά με κόστος κάποιες ήττες) και αποφάσισαν να αλλάξουν κάποια πράγματα.

4. Όλοι οι προπονητές, ΟΛΟΙ όμως, ιδιαίτερα στο ανώτατο επίπεδο της Euroleague, ξέρουν απείρως περισσότερα πράγματα από εμάς που είμαστε άσχετοι. Λέμε τις αποψάρες μας, συμφωνούμε ή διαφωνούμε, αλλά πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι μοιάζουμε σα να καθόμαστε και να σχολιάζουμε πως πήγε η επέμβαση ανοιχτής καρδιάς που έκανε ένας κορυφαίος καρδιοχειρουργός. Απλά δεν έχουμε τις γνώσεις για να κρίνουμε! Δεν είναι κακό, ο καθένας στον τομέα του.

5. Άρα που θέλω να καταλήξω. Όλοι οι άνθρωποι καθημερινά κρινόμαστε στις δουλειές μας και όχι μόνο. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τους προπονητές των ομάδων. Αυτό όμως που είναι αδιανόητο να συμβαίνει και που (ευτυχώς) δε συμβαίνει πουθενά αλλού, σε κανένα άλλο (σχεδόν) επάγγελμα, είναι ξαφνικά ένας όχλος να "απαιτεί" την απόλυση ενός ανθρώπου γιατί κρίνουν ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Ένας όχλος παντελώς άσχετος με το αντικείμενο (ή εν μέρει σχετικός). Ειδικά όταν αυτός ο άνθρωπος έχει δώσει επανειλημμένα τα διαπιστευτήρια του!! Όταν θεωρείται από όλη την Ευρώπη ως ένας από τους 2-3 καλύτερους στη δουλειά του!! Όταν πήρε την ομάδα πριν κάποια χρόνια στην αφάνεια και την έφερε στην ελίτ της Ευρώπης!! Όταν είναι μόλις η αρχή της χρονιάς, με μια καινούργια ομάδα η οποία θέλει χρόνο για να ρολάρει!! Αλλά οοοοοοχι κάποιοι λέγατε Μπαρτζώκας ΑΟΥΤ και ζητούσατε την απομάκρυνση του!! Εε αυτό είναι τρελό, παράλογο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ο κοουτς έχει κερδίσει με την αξία του, τόσο το δικαίωμα στα λάθη, όσο και την πίστωση του χρόνου για να φέρει την ομάδα εκεί που θέλει. Και θα αποχωρήσει από την ομάδα όταν το θελήσει ΑΥΤΟΣ είτε σας αρέσει είτε όχι. Φιλικά πάντα, καλή Κυριακή!!
Εντάξει, αλλά ό,τι βλέπουμε φάλτσο θα το λέμε.
Δεν θέλει να σου στερήσει κανείς το δικαίωμα να κρίνεις αυτό που βλέπεις.
Αλλά να κρίνεις, όχι να αφορίζεις.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

a1greece

Κυρ Νοέμ 10, 2024 10:48 am

Sokos έγραψε:
- Χίλιες φορές να βλέπω οπαδούς του ΠΑΟ να βγάζουν φωτογραφίες με τον Vezenkov και δικούς μας με τον Διαμαντιδη παλιότερα στο ΣΕΦ (είχε σχολιαστεί και τότε ποικιλοτρόπως), παρά χειρονομίες και γαμοσταυριδια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι άλλο ο αντίπαλος και άλλο ο εχθρός. Για μπάσκετ μιλάμε, όχι για πόλεμο.
goodpost.gif goodpost.gif goodpost.gif

0
Άβαταρ μέλους
kite26

euroleague
Reactions: 717
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Νοέμ 10, 2024 10:49 am

Sokos έγραψε:
Να πω κι εγώ τις αμπελοφιλοσοφίες μου, δυο μέρες μετά το ματς.

- Χαίρομαι πάρα πολύ που έπεσα τόσο έξω στις εκτιμήσεις μου για τα αποτελέσματα με Real, Barca και Παναθηναϊκό. Μπράβο στην ομάδα και στον coach. Η μεταμόρφωση στην προσέγγιση των αγώνων ήταν εντυπωσιακή. Μέχρι και την Κυριακή του εγχώριου ντέρμπι μας γλεντούσαν όλοι στα ριμπάουντ, έκτοτε γίνεται το αντίστροφο.

- Το σημαντικότερο παράσημο προχθές θα έλεγα πως είναι ότι ακολουθήσαμε στο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο. Βλέποντας τον ΠΑΟ να γράφει από παντού, ακόμα και με πολύ δύσκολα σουτ πίστεψα ότι θα μέναμε πίσω και θα θολώναμε. Ευτυχώς έπεσα πολύ έξω. Δεν θεωρώ όμως ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι βιώσιμη σε σειρά αγώνων. Θα πρέπει να μην επιτρέπουμε τέτοια ξεσπάσματα. That said, δεν υπάρχει άλλη ομάδα στη Ευρώπη που θα μπορούσε να ακολουθήσει σε αυτό το σημείο, απέναντι σε τέτοια ποιότητα και σε τέτοιο αντίπαλο.

- Ο Milutinov ώρες ώρες μοιάζει να χει μαγνητάκια στα χέρια. Ο τρόπος που μαζεύει τα επιθετικά ριμπάουντ θυμίζει cheat σε ηλεκτρονικό παιχνίδι. Κομβικότατος. Χωρίς τις ανανεώσεις του δεν πιστεύω ότι θα μέναμε μέσα στο ματς.

- Ο Fournier σε καμία περίπτωση δεν έκανε το ματς της ζωής του, όπως αναφέρθηκε. Μπορεί να βολόδερνε τα τελευταία δύο χρόνια στο ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν ακυρώνει όσα είχε δείξει ως τότε. Επίσης να πούμε πως για χρόνια με την εθνική του ομάδα είχε ηγετικό ρόλο, παρόλο που συνυπήρχε με De Colo, Batum και άλλους τεράστιους παίκτες. Ακόμα και στους τελευταίους ολυμπιακούς με μικρότερο ρόλο το ματς με τον Καναδά αν δεν κάνω λαθος εκείνος το καθάρισε στο τέλος. Δεν υπήρξε ποτέ ερώτημα αν διαθέτει την ποιότητα ή το ταλέντο που χρειάζεται. Το κίνητρο και οι αντοχές του ήταν το ζήτημα. Το κίνητρο δείχνει να το χει. Το σώμα του νομίζω επανέρχεται αρκετά γρήγορα και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή λόγος να πιστεύουμε ότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

- Νομίζω είδαμε το ωραιότερο ματς μεταξύ των δύο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια γενικότερα (σίγουρα το καλύτερο ως τώρα στη σεζόν).

ΥΓ Οι θέσεις που έμειναν κενές να φανταστώ αντιστοιχούσαν σε εισιτήρια που δεν εκδόθηκαν ποτέ; Μου κάνει εντύπωση να μην ανήκουν σε διαρκείας. Αν ανήκουν σε διαρκείας, πως λες σε κάποιον που έχει δώσει τόσα λεφτά ότι θα πρέπει να πάει να κάτσει αλλού;
Φίλε μου ξέρεις τι νομίζω; Κάπου είναι και λίγο trial and error. Οι παίκτες και το σταφ δεν είναι (εννοείται) παιδάκια. Είδαν, αναγνώρισαν ότι οι προηγούμενη αντίδραση της ομάδας οδηγεί στην ήττα και κατάλαβαν ότι η απάντηση στον καταιγισμό τριπόντων είναι επίσης ο καταιγισμός τριπόντων. Και τώρα το πράγμα δυσκολεύει για τον Παναθηναϊκό, γιατί ήταν η κυριότερη "διαρροή", ή μειονέκτημα, ή αδύνατό μας σημείο που είχε εκμεταλλευτεί ο Αταμάν. Στα υπόλοιπα, πχ στο 5 ή στο 4 υπερτερούμε. Αν η ομάδα είναι σε θέση (χθες το έδειξε, οπότε βάσει εικόνας το λέω) να απαντάει σε τέτοια επιθετικότητα με ομόλογο τρόπο, τότε η υπόθεση Α1 και Ευρωλίγκα γίνεται πολύ πιο δυσκολη για τον Παναθηναϊκό. Δεν είδαμε και κανένα τραγικό Παναθηναϊκό, έτσι;
Βέβαια, θα προσπαθήσει και ο Αταμάν να βρει απαντήσεις, αλλά σε αυτό αυτό υπάρχει και ένα όριο βάσει ρόστερ. Μπορείς να χάσεις από το Μήτογλου μόνο ή τον Οσμάν όσο οι αν βελτιωθεί; Μάλλον όχι. Οι παίκτες-κλειδιά του Παναθηναϊκού είναι ο Ναν, ο Σλουκας και ο Μπράουν.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kite26 την Κυρ Νοέμ 10, 2024 10:52 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Dimmitz

senior
Reactions: 333

Κυρ Νοέμ 10, 2024 10:52 am

Είναι περίεργο πως τα φέρνει μερικές φορές η ζωή. Πέρυσι είχαμε την φυγή του Σλούκα, ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε και πήγε στον αιώνιο αντίπαλο. Αν δεν είχε γίνει η παραπάνω κίνηση, η οποία μας αποδυνάμωσε πολύ και ταυτόχρονα έδωσε τους περσινούς τίτλους στον ΠΑΟ, πιθανότητα δεν θα είχε έρθει ο Φουρνιέ στην ομάδα μας.

Με αφορμή τα παραπάνω, θέλω να κάνω μια σύγκριση του Φουρνιέ με τον Σλούκα του Ολυμπιακού:

1. 3points: Φουρνιέ 9/Σλούκας 7.
2. Clutchness: Φουρνιέ 8/Σλούκας 8.
3. Vision: Φουρνιέ 7/Σλούκας 9.
4. Defence: Φουρνιέ 7/Σλούκας 5.
5. Physique: Φουρνιέ 8/Σλούκας 6.
6. Off ball: Φουρνιέ 8/Σλούκας 3.
7. Drives: Φουρνιέ 5/Σλούκας 8.
8. Leadership: Φουρνιέ 8/Σλούκας 9.

Η παραπάνω βαθμολογία είναι καθαρά δίκη μου εκτίμηση και δεν προκύπτει από κάποιο στατιστικό. Προσέξτε, συγκρίνω τον Φουρνιέ με τον Σλούκα του 22´ και πριν.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ τον Φουρνιέ σοβαρή αναβάθμιση σε σχέση με τον Σλούκα. Ο Φουρνιέ είναι καλύτερος αμυντικός, καλύτερος στα τρίποντα, έχει off ball παιχνίδι που δεν έχει ο Σλούκας, και έχει πιο δυνατό/δουλεμένο σώμα (με βάση τους τραυματισμούς που βγάζει ο κάθε παίκτης). Προφανώς και ο Σλούκας είναι καλύτερος οργανωτής γιατί παίζει στην θέση 1 και είναι πολύ καλύτερος στα drive (από αυτά που έχω δει μέχρι τώρα). Βάζω τον Σλούκα παραπάνω στο leadership μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνας και ήταν χρόνια στην ομάδα.

Τέλος, ο Φουρνιέ έχει πολύ μεγαλύτερη συμβατότητα με τον Μπαρτζώκα. Ο τελευταίος στάζει μέλι κάθε φορά που μιλάει γι αυτόν (για το πόσο επαγγελματίας είναι κτλ κτλ.) και ταιριάζει πολύ περισσότερο στο σύστημα που θέλει να παίξει, γιατί έχει και off ball παιχνίδι και δεν κάνει καθόλου overdriblling σε σχέση με τον Σλούκα.

Με δυο κουβέντες, τελικά όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Και ο Σλούκας βρήκε το λιμάνι του και εμείς χτυπήσαμε jack pot με την περίπτωση του Γάλλου.

0
Άβαταρ μέλους
kite26

euroleague

Κυρ Νοέμ 10, 2024 10:58 am

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Νοέμ 10, 2024 10:52 am
Είναι περίεργο πως τα φέρνει μερικές φορές η ζωή. Πέρυσι είχαμε την φυγή του Σλούκα, ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε και πήγε στον αιώνιο αντίπαλο. Αν δεν είχε γίνει η παραπάνω κίνηση, η οποία μας αποδυνάμωσε πολύ και ταυτόχρονα έδωσε τους περσινούς τίτλους στον ΠΑΟ, πιθανότητα δεν θα είχε έρθει ο Φουρνιέ στην ομάδα μας.

Με αφορμή τα παραπάνω, θέλω να κάνω μια σύγκριση του Φουρνιέ με τον Σλούκα του Ολυμπιακού:

1. 3points: Φουρνιέ 9/Σλούκας 7.
2. Clutchness: Φουρνιέ 8/Σλούκας 8.
3. Vision: Φουρνιέ 7/Σλούκας 9.
4. Defence: Φουρνιέ 7/Σλούκας 5.
5. Physique: Φουρνιέ 8/Σλούκας 6.
6. Off ball: Φουρνιέ 8/Σλούκας 3.
7. Drives: Φουρνιέ 5/Σλούκας 8.
8. Leadership: Φουρνιέ 8/Σλούκας 9.

Η παραπάνω βαθμολογία είναι καθαρά δίκη μου εκτίμηση και δεν προκύπτει από κάποιο στατιστικό. Προσέξτε, συγκρίνω τον Φουρνιέ με τον Σλούκα του 22´ και πριν.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ τον Φουρνιέ σοβαρή αναβάθμιση σε σχέση με τον Σλούκα. Ο Φουρνιέ είναι καλύτερος αμυντικός, καλύτερος στα τρίποντα, έχει off ball παιχνίδι που δεν έχει ο Σλούκας, και έχει πιο δυνατό/δουλεμένο σώμα (με βάση τους τραυματισμούς που βγάζει ο κάθε παίκτης). Προφανώς και ο Σλούκας είναι καλύτερος οργανωτής γιατί παίζει στην θέση 1 και είναι πολύ καλύτερος στα drive (από αυτά που έχω δει μέχρι τώρα). Βάζω τον Σλούκα παραπάνω στο leadership μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνας και ήταν χρόνια στην ομάδα.

Τέλος, ο Φουρνιέ έχει πολύ μεγαλύτερη συμβατότητα με τον Μπαρτζώκα. Ο τελευταίος στάζει μέλι κάθε φορά που μιλάει γι αυτόν (για το πόσο επαγγελματίας είναι κτλ κτλ.) και ταιριάζει πολύ περισσότερο στο σύστημα που θέλει να παίξει, γιατί έχει και off ball παιχνίδι και δεν κάνει καθόλου overdriblling σε σχέση με τον Σλούκα.

Με δυο κουβέντες, τελικά όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Και ο Σλούκας βρήκε το λιμάνι του και εμείς χτυπήσαμε jack pot με την περίπτωση του Γάλλου.
Ό,τι έγινε, έγινε. Εφόσον δεν τον ήθελε ο προπονητής, δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο. Στο σήμερα, μου αρέσει που ο Φουρνιέ ( ο καλός Φουρνιέ το τονίζω) δίνει ύψος (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με, αλλά νομίζω είναι ψηλότερος του Σλούκα). Επίσης, έχω την αίσθηση ότι κάνει και πιο πολλά πράγματα στο παρκέ από τον Σλούκα, και, όταν είναι τόσο καλός όσο προχθές ναι αποτελεί αναβάθμιση. Τέλος, δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για την ομάδα παρά για το ego του και σε αυτό δεν νομίζω, είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει.

1
1 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1220
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Νοέμ 10, 2024 11:15 am

vulkanraven έγραψε:
Κυρ Νοέμ 10, 2024 10:27 am
j-kidd13 έγραψε:
Σάβ Νοέμ 09, 2024 11:25 am
O Παναθηναικος ειχε εκτος αγωνα τον Μπραουν,και σε κακη κατασταση τον Γκραντ.Ως μια ομαδα που στηριζει το μεγαλυτερο κομματι του παιχνιδιου στα γκαρντ της,πολυ δυσκολα θα μπορουσε να κερδισει τον χθεσινο Ολυμπιακο που εκανε τρομερο παιχνιδι,και ο οποιος πηρε πραγματα απο ολους τους παικτες που χρησιμοποιησε.Και παρολα αυτα ο Παναθηναικος ανετα θα μπορουσε να παρει και το παιχνιδι,το οποιο κριθηκε σε λεπτομεριες,στο τελος,το κρεμασμενο-μεγαλο-τριποντο του Φουρνιε,το τραγικο τριποντο του Οσμαν που μετα βιας ακουμπησε στεφανι,μετα το corner three παλι του Φουρνιε,και το χαμενο λευ απ του Χουαντσο.
Αν ειχε βρει σκορ σε αυτες τι φασεις ο Παναθηναικος και δεν επαιρνε διαφορα 4 ποντων ο Ολυμπιακος,το ματς θα μπορουσε να ειναι διαφορετικο.
Με την λογική σου, αν ο Ολυμπιακός είχε παίξει καλύτερα στο ΣΕΦ μπορεί να έχανες τον αγώνα αφού κέρδισες μόνο με 7 πόντους έναν κάκιστο Ολυμπιακό.
Με τα "αν" και τα "ίσως" δεν γίνεται κουβέντα.
Το πράγμα είναι πολύ απλό. Την Παρασκευή αναμετρήθηκαν οι ομάδες με τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη και νικήτρια αναδείχθηκε εκείνη που το παλεψε περισσοτερο.
Καμια σχεση, ο Παναθηναικος 2 λεπτα πριν τη ληξη περασε μπροστα στο σκορ,ο Ολυμπιακος στο αντιστοιχο σημειο στο ΣΕΦ εχανε με 10. Ξαναλεω,ειναι πολυ απλο,ο Ολυμπιακος ηταν αρκετα καλυτερος και κερδισε δικαιοτατα.Παρολα αυτα, ο Παναθηναικος ανετα θα μπορουσε να εχει κλεψει την νικη,απο τη στιγμη που περασε και μπροστα στο σκορ στο τελος.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

euroleague

Κυρ Νοέμ 10, 2024 11:21 am

j-kidd13 έγραψε:
vulkanraven έγραψε:

Με την λογική σου, αν ο Ολυμπιακός είχε παίξει καλύτερα στο ΣΕΦ μπορεί να έχανες τον αγώνα αφού κέρδισες μόνο με 7 πόντους έναν κάκιστο Ολυμπιακό.
Το πράγμα είναι πολύ απλό. Την Παρασκευή αναμετρήθηκαν οι ομάδες με τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη και νικήτρια αναδείχθηκε εκείνη που το παλεψε περισσοτερο.
Καμια σχεση, ο Παναθηναικος 2 λεπτα πριν τη ληξη περασε μπροστα στο σκορ,ο Ολυμπιακος στο αντιστοιχο σημειο στο ΣΕΦ εχανε με 10. Ξαναλεω,ειναι πολυ απλο,ο Ολυμπιακος ηταν αρκετα καλυτερος και κερδισε δικαιοτατα.Παρολα αυτα, ο Παναθηναικος ανετα θα μπορουσε να εχει κλεψει την νικη,απο τη στιγμη που περασε και μπροστα στο σκορ στο τελος.
Με τα αν θα είχαμε τέσσερις Ευρωλίγκες περισσότερες.

0
glenrice90

junior
Reactions: 376
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Νοέμ 10, 2024 12:05 pm

kite26 έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:

Και η ζωή μας θα ήταν διαφορετικη. Το βήμα μας λίγο πιο αργο και σίγουρο, η αυτοπεποίθηση μας στα ύψη, το στήθος μας φουσκωμένο από Ολυμπιακή περηφανεια. Ανατριχιαζω μόνο που το σκέφτομαι. What if..

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

euroleague

Κυρ Νοέμ 10, 2024 12:28 pm

glenrice90 έγραψε:
Κυρ Νοέμ 10, 2024 12:05 pm
kite26 έγραψε:

Και η ζωή μας θα ήταν διαφορετικη. Το βήμα μας λίγο πιο αργο και σίγουρο, η αυτοπεποίθηση μας στα ύψη, το στήθος μας φουσκωμένο από Ολυμπιακή περηφανεια. Ανατριχιαζω μόνο που το σκέφτομαι. What if..
Βολές Πάσπαλι, τρίποντο Μίσιτς, αν έλειπε ο Σαμπόνις, αν είχαμε Ίβκοβιτς αντί Γιαννάκη, αν δεν τραυματιζόταν ο Ματσιγιάουσκας...Δεν ειναι και λίγα...Δεν πειράζει, όλα αυτά σε ατσαλώνουν ως σύλλογο.

Στα του ματς και πάλι, φάνηκε ξεκάθαρα ότι αν μπορέσει ο Ολυμπιακός να βγάλει τον ΠΑΟ από την άνετη ζώνη του και του κάνει τη ζωή δύσκολη, μόνο αγωνιστικά οφέλη μπορεί να έχει. Θα κερδίζει πάντα; Όχι, αλλά σίγουρα αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες νίκης. Άλλωστε, αυτό δεν έκανε και ο Παναθηναϊκός με το να δίνει σουτ στον Ουακαπ ή στον Μακισικ στο παρελθόν;

0
glenrice90

junior
Reactions: 376
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Νοέμ 10, 2024 1:28 pm

Αστειευομουν φίλε kite, its just basketball. Αυτά τα πάνω-κάτω της ομάδας που υποστηριζουμε είναι απλά μια ευχάριστη συντροφιά, τίποτα άλλο. Δύσκολο να το δεις αυτό κάποιος 21-22 χρόνων που έρχεται εδώ μέσα και γράφει θυμωμένος κάτι, αλλά έτσι είναι. Peace

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
golitog7

euroleague
Reactions: 1393
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: BayernMunich

Κυρ Νοέμ 10, 2024 1:47 pm

j-kidd13 έγραψε:
vulkanraven έγραψε:

Ισχύει αυτό που λες ακριβώς όμως επειδή είναι ισοδύναμες οι ομάδες όχι επειδή ο ΠΑΟ γταν κακός και ο Οσφπ πέταγε όπως άφησες να εννοηθεί. Ο ΠΑΟ σούταρε με 55/60/80 ξέρω γω και είχε σχεδόν 30 ασίστ για δέκα λάθη (περίπου τα νούμερα προφανώς). Ποτέ έχει ξανακάνει τέτοια εμφάνιση και μάλιστα σε ντέρμπι.
Κατά τη γνώμη μου έκαναν σχεδόν τέλειο παιχνίδι και οι δυο και απλώς στο τέλος και λόγω τύχης επικράτησε ο ένας. Άνετα θα μπορούσε να κερδίσει και ο Παο

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

euroleague

Κυρ Νοέμ 10, 2024 1:52 pm

glenrice90 έγραψε:
Κυρ Νοέμ 10, 2024 1:28 pm
Αστειευομουν φίλε kite, its just basketball. Αυτά τα πάνω-κάτω της ομάδας που υποστηριζουμε είναι απλά μια ευχάριστη συντροφιά, τίποτα άλλο. Δύσκολο να το δεις αυτό κάποιος 21-22 χρόνων που έρχεται εδώ μέσα και γράφει θυμωμένος κάτι, αλλά έτσι είναι. Peace
Ναι, το κατάλαβα! Ε, έδειξε κι ο Παναθηναϊκός την κλάση του στο β' ημίχρονο, ειδικά στο γ' δεκάλεπτο. Κι εμείς όμως χαρακτήρα επίσης μεγάλης ομάδας. Σε μια ώρα περίπου παίζει ο Παναθηναϊκός κι εμείς με Προμηθέα πιο μετά, ανυπομονώ, θα δω και τα δύο παιχνίδια. Διψάω για μπάσκετ φιλε!

Γενικά τα φόρουμ θέλουν τόνους θετικότητας αλλιώς δε θα την παλέψουμε και είναι κρίμα, γιατί όλα τα μέλη μπορούν να συνεισφέρουν στη συζήτηση, λίγο ή πολύ. Ειρήνη ημίν!

0
Άβαταρ μέλους
montechristo

a1greece

Κυρ Νοέμ 10, 2024 2:09 pm

golitog7 έγραψε:
Κυρ Νοέμ 10, 2024 1:43 pm
Σταματα να λες μούφες και έμμεσες μπηχτές για τον κοουτς, το κατάλαβε το αφήγημα. Γιατί μας υποτιμάς έτσι; Θέλω να μου πεις ποτέ είπε ο κοουτς ότι δεν τον ήθελε; Αυτό το αφήγημα σε παρακαλώ με τους υπόλοιπους sdn-αδες. Ο Σλούκας δεν ήθελε να παίξει με το σύστημα του κοουτς προτιμούσε κάτι άλλο και καλα έκανε και έφυγε. End of Story. Άσε σε παρακαλώ τις έμμεσες/αμμεσες μπηχτές για τον δπγ και το σκυλολόι του
Πες τα, χρυσόστομε!
Για μερικούς εδώ μέσα ο μόνος λόγος ύπαρξής τους στο φόρουμ είναι για να κατηγορούν με κάθε τρόπο τον Μπαρτζώκα αναπαράγοντας όσα λέει κατά καιρούς το sdna.
Στην αρχή της περιόδου, όταν ο Ολυμπιακός δεν είχε τα αποτελέσματα που όλοι θέλαμε και περιμέναμε, είχαν ξεσαλώσει με κατευθείαν επιθέσεις που μιλούσαν καθημερινά για διώξιμο του Μπαρτζώκα ακόμα και άμεσα, και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Τώρα που η ομάδα, ακολουθώντας το πλάνο του κόουτς, δείχνει να έχει βρει κάπως τα πατήματά της (γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμα) και πήρε μάλιστα και 3 σπουδαία νικηφόρα αποτελέσματα στην ευρωλίγκα, οι παραπάνω κύριοι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο (θα επανέλθουν σίγουρα σε περίπτωση μιάς κοιλιάς στην απόδοση της ομάδας).
Τώρα άλλαξαν βιολί: ο άχρηστος κόουτς κατάλαβε το λάθος του που εμείς το είχαμε εντοπίσει (εμάς περίμενε) και τώρα πάμε καλά.
Αλλά δεν παραλείπουν σε κάθε ποστάρισμά τους να ρίχνουν και μπηχτές για τον Μπαρτζώκα. Τώρα ξαναθυμήθηκαν τον Σλούκα και μας ξανασερβίρουν το αποτυχημένο αφήγημα ότι τάχα δεν τον ήθελε ο κόουτς (ο οποίος, σημειωτέον, ήταν αυτός που τον ξαναέφερε στην ομάδα). Ξαναζεσταμένα φασόλια, φτάνει με κάθε τρόπο να βγαίνει κάτι σε βάρος του Μπαρτζώκα.
Και όλο αυτό το βαφτίζουν ελεύθερη έκφραση της γνώμης τους (καλύτερα να έλεγαν της γνώμης του sdna, που ακόμα και οι σοβαροί παναθηναϊκοί κρατάνε αποστάσεις και μπράβο τους).

5
5 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Moderator
Reactions: 2803
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Κυρ Νοέμ 10, 2024 2:39 pm

Δεδομένου ότι παρά την προειδοποίηση που είχα κάνει και την είχες δει συνεχιζεις να ασχολείσαι με τους άλλους και να επιβάλεις ένα δικό σου moderation 3 μέρες αποκλεισμό @montechristo.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”