Γιάννης Αντετοκούνμπο

Συντονιστής: Captains

tarp7

allstar
Reactions: 1996
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Σεπ 13, 2023 10:44 pm

SteveNashidis έγραψε:
Τετ Σεπ 13, 2023 10:21 pm
yorgos έγραψε:
Τετ Σεπ 13, 2023 11:33 am
Μια χαρά τα είπε για μένα.
Μια χαρά τα είπε ο Γιάννης δεν αντιλέγω.

Στο θέμα της εθνικής ελλάδος ως προς την επικοινωνιακή διαχείριση υπάρχει μήπως ένα σημαντικό θέμα που βγαίνει κάθε φορά μέσα από τις δηλώσεις του και δεν ειναι ιδέα μας;
Όπως αντίστοιχα πετάγονται υπονοούμενα ως προς το εάν είναι οι Μπακς σε ίδια φιλοσοφία με τον Γιάννη, μέσα από τις δηλώσεις του;

Εχει αλλάξει προφίλ και ύφος καταλαβαίνω στις δηλώσεις του ενώ υπάρχει και ενεργή στροφή σε επενδύσεις (καλοπροαίρετα το λέω , όχι αρνητικώς).
Δεν θα ποινικοποιησουμε και όποιον κάνει επενδύσεις σ αυτή τη χώρα. Μακάρι να κάνει επενδύσεις στη χώρα μας κι ας μην ξαναπαίξει μπάσκετ. Έχουμε περισσότερο ανάγκη από ανθρώπους που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας νομιζω.. Ελληνομετρο πάντως εγώ δεν έχω.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τετ Σεπ 13, 2023 10:57 pm

SteveNashidis έγραψε:
yorgos έγραψε:
Τετ Σεπ 13, 2023 11:33 am
Μια χαρά τα είπε για μένα.

Στο θέμα της εθνικής ελλάδος ως προς την επικοινωνιακή διαχείριση υπάρχει μήπως ένα σημαντικό θέμα που βγαίνει κάθε φορά μέσα από τις δηλώσεις του και δεν ειναι ιδέα μας;
Όπως αντίστοιχα πετάγονται υπονοούμενα ως προς το εάν είναι οι Μπακς σε ίδια φιλοσοφία με τον Γιάννη, μέσα από τις δηλώσεις του;

Εχει αλλάξει προφίλ και ύφος καταλαβαίνω στις δηλώσεις του ενώ υπάρχει και ενεργή στροφή σε επενδύσεις (καλοπροαίρετα το λέω , όχι αρνητικώς).
Λογικό είναι κι αυτό. Μεγαλώνει κι ο Γιάννης, δεν είναι 22 πια, έχει παιδιά, βλέπει αλλιώς τη ζωή, έχει μπολιάσει μέσα του και η αμειρκάνικη νοοτροπία.

Εγώ ξέρω πως τρία καλοκαίρια σερί ήρθε στη γειτονιά μας αθόρυβα, χωρίς κάμερες, χωρίς φωτογραφίες, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αγόρασε κούτες και κούτες από τρόφιμα και τις μοίρασε στους άστεγους. Δύο έχουμε κάτω από το σπίτι μας (ο ένας εδώ και 3 μήνες βρήκε και δουλειά και σπίτι με ένα νέο πρόγραμμα που τρέχει, να λέμε και τα καλά) και τον γνώρισαν και οι δύο. Μεσάνυχτα, χωρίς άνθρωπο τριγύρω έσκασαν μύτη τα αδέρφια με τεράστιες κούτες με τρόφιμα, κουβέρτες, ρούχα.

2
2 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
g_dask

sophomore
Reactions: 1

Τετ Σεπ 13, 2023 11:21 pm

Ο Γιάννης στο podcast είπε ότι είναι Νιγηριανός ο οποίος μεγάλωσε Ελλάδα, το οποίο είναι και η πραγματικότητα. Στην τελική η χώρα μας ποτέ δεν τον αποδέχθηκε αυτόν και την οικογένεια του και τους αντιμετώπιζε ρατσιστικά, πλην μεμονωμένων ανθρώπων, μέχρι που έγινε διάσημος. Το ότι διαφήμισε το ελληνικό μπάσκετ και έπαιξε με την εθνικής μας το θεωρώ αρκετό appreciation από την πλευρά του.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3684
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Πέμ Σεπ 14, 2023 12:03 am

tarp7 έγραψε:
SteveNashidis έγραψε:

Δεν θα ποινικοποιησουμε και όποιον κάνει επενδύσεις σ αυτή τη χώρα. Μακάρι να κάνει επενδύσεις στη χώρα μας κι ας μην ξαναπαίξει μπάσκετ. Έχουμε περισσότερο ανάγκη από ανθρώπους που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας νομιζω.. Ελληνομετρο πάντως εγώ δεν έχω.
Τα μπερδεψες παλι, λογικό.

Αναφέρομαι απλά στην διάσταση που έχει πάρει ο Γιάννης από την εθνική Ελλάδος γιατί κάτι συνέβη. Όπως κάτι αντίστοιχο συνέβη με Μπακς

1
1 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Σεπ 14, 2023 12:21 am

Δεν κατέχω πολλά από το θέμα (απεδώ όσα διαβάσω) αλλά για μένα είναι καθαρό πως:
- Ο Γιάννης δεν χρωστάει τίποτε στην Ελλάδα. Αυτό έλειπε κιόλας, να ξεχάσουμε κι όσα ξέραμε.

- Ο Γιάννης δεν παίζει να "μην κοιμάται τα βράδια, επειδή δεν θα κατέβει με την εθνική στο Μουντομπάσκετ¨. :welcome:

- Ο Γιάννης καλά κάνει κι έχει πρώτη του πατρίδα τη Νιγηρία. Αν έπαιζε με τα χρώματα της Νιγηρίας θα τον βλέπαμε πιο τακτικά στις διοργανώεις της ΦΙΜΠΑ: Μπα, με τίποτε. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Τόσο γιατί πρέπει να διατηρήσει το κορμί του που είναι το κυρίως όπλο του (από μπασκετικής άποψης) όσο και γιατί είναι με χέρια και με πόδια μέρος ενός σταρ σύστεμ που καταβροχθίζει τα πάντα. Τόσοι νέοι αστέρες του ευρύτερου σταρ σύστεμ έχουν βαρέσει μπιέλα από τον τρόπο που καθορίζει σχεδόν τα πάντα στις ζωές τους. Δεν λέω ότι είμαι καλύτερα εγώ με τα 1000 ευρώ κάνοντας μιάμιση δουλειά 6μέρες τη βδομάδα. Αλλά το θέτω ως μια πραγματικότητα που παρασέρνει ορμητικά όσα βρει στον δρόμο της.

- Αυτό που βλέπω πάντα στις κουβέντες περί Γιάννη, είναι αφενός μια τάση να τού χρεώσουμε πολλά περισσότερα από αυτά που τού αναλογούν κι αφετέρου να μην διανοούμαστε να μιλήσουμε για τυχόν στραβά του. Λες και στον Γιάννη ενσαρκώνονται οι φτωχοί του κόσμου. Εγώ νόμιζα ότι ενσαρκώνονται σε κακομοίρηδες. :imnewhere:

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gkostas37

a1greece
Reactions: 470
Αγαπημένη θέση: SG, SF
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Σεπ 14, 2023 1:18 am

manhac έγραψε:
Τετ Σεπ 13, 2023 7:15 pm
Το περιστατικό με τις φανέλες της εθνικής που αναφέρει ο Παπαδογιάννης είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα.
Τι περιστατικό με φανέλες;

0
Άβαταρ μέλους
gkostas37

a1greece
Reactions: 470
Αγαπημένη θέση: SG, SF
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Σεπ 14, 2023 1:34 am

yorgos έγραψε:
Τετ Σεπ 13, 2023 10:57 pm
SteveNashidis έγραψε:

Λογικό είναι κι αυτό. Μεγαλώνει κι ο Γιάννης, δεν είναι 22 πια, έχει παιδιά, βλέπει αλλιώς τη ζωή, έχει μπολιάσει μέσα του και η αμειρκάνικη νοοτροπία.

Εγώ ξέρω πως τρία καλοκαίρια σερί ήρθε στη γειτονιά μας αθόρυβα, χωρίς κάμερες, χωρίς φωτογραφίες, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αγόρασε κούτες και κούτες από τρόφιμα και τις μοίρασε στους άστεγους. Δύο έχουμε κάτω από το σπίτι μας (ο ένας εδώ και 3 μήνες βρήκε και δουλειά και σπίτι με ένα νέο πρόγραμμα που τρέχει, να λέμε και τα καλά) και τον γνώρισαν και οι δύο. Μεσάνυχτα, χωρίς άνθρωπο τριγύρω έσκασαν μύτη τα αδέρφια με τεράστιες κούτες με τρόφιμα, κουβέρτες, ρούχα.
Επειδή είμαι από Σεπόλια, τελευταία φορά που το έκανε ήταν πριν 2-3 χρόνια, που έδωσε τρόφιμα κλπ στην εκκλησία στον Άγιο Μελέτη που πήγαινε κατηχητικό κλπ. Τώρα τι κάνει χωρίς να το λέει κανείς δεν ξέρει μόνο η ψυχούλα του το ξέρει και καλά κάνει. Από κει και πέρα δυστυχώς έχω διαβάσει και για παράπονα από τους ανθρώπους που τον ανακαλύψανε όπως πχ ο Βελλινιάτης και με την υπόθεση υπηκοότητας του αδερφού του που με το που την πήρε έσπευσε να βγει φωτογραφίες με ανθρώπους που ως πολιτικοί βάζουν τρικλοποδιές στο να πάρουν υπηκοότητα και άλλα παιδιά που εχουν γεννηθεί εδω και με την Εθνική ήταν πολύ φάουλ όλη η φετινή του συμπεριφορά. Για το τελευταίο δεν ξέρω αν πράγματι έχει συμβεί κάτι στα αποδυτήρια όπως λεει και ο φίλος παραπάνω και δεν το γνωρίζουμε. Πάντως γενικά τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης φαίνεται να είναι σε έναν άλλο κόσμο δικό του, όπου κοιτάει κυρίως το προσωπικό του κέρδος.

0
old boy

junior
Reactions: 200
Αγαπημένος παίκτης: MJ, Saras, DerrickRose
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Πέμ Σεπ 14, 2023 3:10 am

SteveNashidis έγραψε:
tarp7 έγραψε:

Αναφέρομαι απλά στην διάσταση που έχει πάρει ο Γιάννης από την εθνική Ελλάδος γιατί κάτι συνέβη. Όπως κάτι αντίστοιχο συνέβη με Μπακς
Στη διάσταση ; μάλλον εννοείς απόσταση. Όσον αφορά την εθνική ομάδα, εγώ νομίζω πως τίποτα δεν συνέβη, απλά οι ειδικές συνθήκες που περιβάλλουν τον ΓΑ (80+ αγωνες/χρόνο, πιθανές αποθεραπειες, καταπόνηση, συναίνεση των Μπακς, υποχρεώσεις ως μεγκα σταρ) θα πρεπε να μας κάνουν πιο ελαστικους στη διαχείριση του. Αν ο εκάστοτε προπονητής εθνικής κρίνει ότι ο ΓΑ είναι χρήσιμος, τον καλεί αλλά όχι, δεν είναι το ίδιο με τους άλλους παίκτες. Αν ως εθνική ομάδα μπορούμε να το αποδεχτούμε αυτό, έχει καλώς. Αν όχι, ας τον αφήσουμε στην ησυχία του κι ας πορευτουμε με τους Ευρωπαίους.

0
old boy

junior
Reactions: 200
Αγαπημένος παίκτης: MJ, Saras, DerrickRose
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Πέμ Σεπ 14, 2023 3:33 am

Καλά, ότι χρωστάει ο ΓΑ στο μπάσκετ, στην Ελλάδα, σε ομάδες μου ακούγεται τραγικό.
Κατ αρχάς, το χρωστάω προϋποθέτει ότι μου χουν δωσει/χαρίσει κάτι. Ποτέ και τίποτα σ αυτόν τον τύπο.
Στο μπάσκετ; Χάρη σ αυτόν το άθλημα έγινε ακόμα πιο γνωστό, πιο δημοφιλές, πιο συναρπαστικό και ως εκ τούτου πιο προσοδοφόρο. Τα 40τοσα m/χρόνο που παίρνει λίγα είναι.

Στο Μιλγουόκι; Που το προηγούμενο πρωτάθλημα του ήταν μισό αιώνα πίσω; Ο ΓΑ το έβαλε στον μπασκετικό χάρτη.

Στην Ελλάδα; Ας μην ανοίξουμε αυτή την πόρτα καλύτερα. Ας πούμε μόνο ότι μεγάλος αριθμός Ελλήνων θεωρεί ότι ο ΓΑ δεν έχει κανένα δεσμό με τη χώρα αυτή.

Είχε ένα όνειρο, πως μια μέρα τα τέσσερα μικρά παιδιά του θα....
Και όνειρο έμεινε.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin

Πέμ Σεπ 14, 2023 8:38 am

old boy έγραψε:
Πέμ Σεπ 14, 2023 3:10 am
SteveNashidis έγραψε:

Στη διάσταση ; μάλλον εννοείς απόσταση. Όσον αφορά την εθνική ομάδα, εγώ νομίζω πως τίποτα δεν συνέβη, απλά οι ειδικές συνθήκες που περιβάλλουν τον ΓΑ (80+ αγωνες/χρόνο, πιθανές αποθεραπειες, καταπόνηση, συναίνεση των Μπακς, υποχρεώσεις ως μεγκα σταρ) θα πρεπε να μας κάνουν πιο ελαστικους στη διαχείριση του. Αν ο εκάστοτε προπονητής εθνικής κρίνει ότι ο ΓΑ είναι χρήσιμος, τον καλεί αλλά όχι, δεν είναι το ίδιο με τους άλλους παίκτες. Αν ως εθνική ομάδα μπορούμε να το αποδεχτούμε αυτό, έχει καλώς. Αν όχι, ας τον αφήσουμε στην ησυχία του κι ας πορευτουμε με τους Ευρωπαίους.
Απόσταση ναι. Και θα πρέπει να συγκρίνουμε και τι απαντούσαν αθλητές που μας οδήγησαν σε κατάκτηση κάποιου μεταλλίου ( Γιαννάκης, Γκάλης, Διαμαντίδης, Σπανούλης) σχετικά με την εθνική ομάδα όταν υπήρχαν εσωτερικά θέματα και με αυτούς. Ίσως χρειάζεται καλύτερη ειδική μεταχείριση

Τώρα όποιος παρατηρήσει θα δει παρόμοιες δηλώσεις και για Μπακς.

Δηλώσεις που αυξάνουν την πίεση στους Μπακς στον δημόσιο λόγο. Κάτι που δεν γινόταν παλιά

1
1 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
manhac

junior
Reactions: 211

Πέμ Σεπ 14, 2023 11:46 am

gkostas37 έγραψε:
manhac έγραψε:
Τετ Σεπ 13, 2023 7:15 pm
Το περιστατικό με τις φανέλες της εθνικής που αναφέρει ο Παπαδογιάννης είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα.
Ότι έχει ένα θέμα με τις φανέλες που πουλάει η εθνική με το όνομα του.

0
N.I.2022

a1greece
Reactions: 312
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Σεπ 14, 2023 12:14 pm

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να υπάρχουν άνθρωποι που η συμπεριφορά σου να τους έχει κάνει να μετανιώνουν που κάποτε σε βοήθησαν!!
Όχι τόσο για μια ανταμοιβή που λογικά θα περιμέναν, αλλά για τον χαρακτήρα που έφτιαξες, το ότι ξέχασες πολύ γρήγορα το ποιος ήσουν και που ήσουν και ποιοι βοήθησαν και σε έβγαλαν από εκεί!

“Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος”

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3350
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Σεπ 14, 2023 12:37 pm

N.I.2022 έγραψε:
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να υπάρχουν άνθρωποι που η συμπεριφορά σου να τους έχει κάνει να μετανιώνουν που κάποτε σε βοήθησαν!!
Όχι τόσο για μια ανταμοιβή που λογικά θα περιμέναν, αλλά για τον χαρακτήρα που έφτιαξες, το ότι ξέχασες πολύ γρήγορα το ποιος ήσουν και που ήσουν και ποιοι βοήθησαν και σε έβγαλαν από εκεί!

Κάνεις όμως όπως τους δημοσιογράφους που ξέρουν πράγματα δεν τα λένε ξεκάθαρα αλλά αφήνουν αιχμές. Θα ήθελες να γίνεςι πιο συγκεκριμένοε; Αλλιώς νομίζω δεν έχουν νόημα και οι μπηχτές.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin

Πέμ Σεπ 14, 2023 2:31 pm

manhac έγραψε:
Πέμ Σεπ 14, 2023 11:46 am
gkostas37 έγραψε:

Ότι έχει ένα θέμα με τις φανέλες που πουλάει η εθνική με το όνομα του.
Υπάρχει κάποιο δημοσιεύματα κάπου; προσωπικά μου διέφυγε αυτή η είδηση

0
Εικόνα
N.I.2022

a1greece
Reactions: 312
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Σεπ 14, 2023 2:55 pm

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Σεπ 14, 2023 12:37 pm
N.I.2022 έγραψε:

Κάνεις όμως όπως τους δημοσιογράφους που ξέρουν πράγματα δεν τα λένε ξεκάθαρα αλλά αφήνουν αιχμές. Θα ήθελες να γίνεςι πιο συγκεκριμένοε; Αλλιώς νομίζω δεν έχουν νόημα και οι μπηχτές.
Τι να πω, δες ποιοι άνθρωποι βρήκαν τον Γιάννη να κλωτσά μπάλα και ενδιαφέρθηκαν, ποιοι τον έβαλαν στο μπάσκετ και τον προπονούσαν στην αρχή με τις ωρες δωρεάν και τον επέβαλαν μετά στον Φιλαθλητικο, ρώτα ποιοι μοιράζονταν το φαγητό μαζί του ή αυτοί που τον κερνούσαν, ποιοι του έδιναν ακόμα και τα παπούτσια τους (και όχι τα παλια τους παπούτσια). Ποιος είχε πίστη σε αυτόν και του έμαθε να βλέπει το μπάσκετ με τον τρόπος που μετα τον ανέδειξε.

Κάνει μια βόλτα από τα γηπαιδα σε Σεπόλια, Νέα Ιωνία και Ζωγράφου και θα ακούσεις και αυτή την πλευρά αν χωθείς σε σχετική κουβέντα. Εμένα έτυχε και με έφερε ο δρόμος μου και σε αυτές τις γειτονίες αν και μένω Νότια και άκουσα από πολλούς και αυτή την πλευρα.

Οι περισσότεροι δεν έχουν ανάγκη και δεν αποβλέπουν και σε κάτι, αλλά υπάρχουνε και κάποιοι που για αυτούς θα έπρεπε να το είχε δει αλλιώς.

Τώρα όσο για τους δημοσιογράφους είναι η ωραία success story που δεν θέλουν να σπιλώσουν (ακόμα) η και να αποφύγουν και σχετικούς χαρακτηρισμούς.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για το NBA, Retro & NBA Archive”