Εδώ είναι ο οδηγός, με κάποια παραδείγματα για όποιον θέλει να περάσει την ώρα (και του αρέσουν τα μαθηματικά!!)

Η βαθμολογία υπολογίζεται σε βάθος 8 χρόνων αρκεί να υπάρχουν μέσα 2 Ολυμπιακοί Αγώνες, 2 Παγκοσμια Κύπελλα, οι 2 ηπερωτικές διοργανώσεις π.χ. EuroBasket και οι αγώνες των προκριματικών. Στην τωρινή κατάταξη, αν δεν κάνω λάθος, υπολογίζεται το Παγκόσμιο του 2014 το οποίοθα αφαιρεθεί μετά το τέλος αυτής της διοργάνωσης.
Σημασία δεν έχει αν θα βγω τρίτος σε μια διοργάνωση αλλά με τι ρεκόρ θα τελειώσω το τουρνουά και πόσες νίκες-ηττες θα κάνω. Σημασία επίσης έχει να προκριθώ και όχι να αποκλειστώ από αυτήν. Επίσης λαμβανεται υπ'όψιν η έδρα των αγώνων, όπως και η κατάταξη του αντιπάλου. Δηλαδή π.χ. οι Μπαχάμες που είναι χαμηλά στην κατάταξη κέρδισαν 2 φορές την Αργεντινή - η οποία είναι στο #4 της κατάταξης -στην έδρα της θα ανταμειφθούν αναλόγως. Αντίθετα η πενηντάρα που έριξαν στην Κούβα θα φέρει βαθμους μεν αλλά δεν έχει το ίδιο ειδικό βάρος (υπολογίζεται η διαφορά). Τέλος πόντους παίρνει και ο ηττημένος λιγότερους μεν αλλά παίρνει.
Εμείς πιστεύω ότι είμαστε ψηλά και σχεδόν ισόβαθμοι π.χ. με τη Σλοβενία και τη Σερβία που έχουν μετάλλια και Ολυμπιακές συμμετοχές επειδή έχουμε ένα από τα καλύτερα ρεκόρ στους αγώνες των παραθύρων και ότι στο πρόσφατο EuroBasket τελειώσαμε με ρεκόρ 6-1 (με καλές νίκες) με τη μοναδική ήττα μας να είναι ο προημιτελικός στην έδρα της Γερμανίας. Η Σερβία λοιπόν έχει κακό ρεκόρ στα προκριματικά και δεν προκρίθηκε στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πιθανότατα λοιπόν μετά το τουρνουά αφού πρώτα αφαιρεθεί το ρεκόρ 5-1 που είχαμε το 2014 και προστεθεί π.χ. το 3-2 του φετεινού η βαθμολογία μας θα είναι λίγο πιο κάτω. Πιο πάνω όμως σίγουρα θα είναι π.χ. η Γερμανία και η Ιταλία που δεν συμμετείχαν το 2014 (Ιταλία) ή πήγαν άπατοι (η Γερμανία).
Ας βάλουμε και τη βαθμολογία για όποιον θέλει να τη δει.
