Μεταγραφές στο Ευρωπαϊκό Μπάσκετ 2023-24

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 3879
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Σεπ 26, 2023 9:30 am

Είναι πολύ δύσκολες οι προβλέψεις φέτος. Από αυτά που διαβάζω νομίζω πως μάλλον υπερεκτιμάται η Παρτιζάν και πως υποτιμάται η Αρμάνι. Ρεάλ και Μονακό είναι ένα βήμα μπροστά, μπορεί και δύο.

1
1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
JohnnyPao

allstar
Reactions: 1069
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Σεπ 26, 2023 10:14 am

Η Εφες δήλωσε πως θα φέρει ποιοτικό 4αρι από ΝΒΑ που θα την ανεβάσει επίπεδο, λογικό, είχαν τεράστια τρύπα στο συγκεκριμένη θέση.

0
JohnnyPao

allstar

Τρί Σεπ 26, 2023 10:18 am

yorgos έγραψε:
Είναι πολύ δύσκολες οι προβλέψεις φέτος. Από αυτά που διαβάζω νομίζω πως μάλλον υπερεκτιμάται η Παρτιζάν και πως υποτιμάται η Αρμάνι. Ρεάλ και Μονακό είναι ένα βήμα μπροστά, μπορεί και δύο.
Η Αρμανι με 3αρι τον Μίροτιτς λογικό μου φαίνεται να υποτιμάται.

Για την Μακαμπι που γράφουν πολλοί και λένε πως μπήκε πέρσι 8αδα, γιατί να μην μπει και φετος, αλλά αν είναι έτσι να ξαναμπεί κι η Ζαλγκιρις, αφού και οι δυο βελτιώθηκαν. Το θέμα είναι πως βελτιώθηκε πολύ περισσότερο κι απτις δύο ο υπόλοιπος ανταγωνισμός. Παο, Ερυθρός, Εφες, Αρμάνι, Μπαγερν θα πάνε πολύ καλύτερα από πέρσι, δεν θα είναι απλό. Οι μόνες 100% σίγουρες για 8αδα κατεμε είναι Ρεαλ, Μονακο, Οσφπ.

0
tarp7

allstar
Reactions: 1179

Τρί Σεπ 26, 2023 10:22 am

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Σεπ 26, 2023 10:18 am
yorgos έγραψε:
Η Αρμανι με 3αρι τον Μίροτιτς λογικό μου φαίνεται να υποτιμάται.

Για την Μακαμπι που γράφουν πολλοί και λένε πως μπήκε πέρσι 8αδα, γιατί να μην μπει και φετος, αλλά αν είναι έτσι να ξαναμπεί κι η Ζαλγκιρις, αφού και οι δυο βελτιώθηκαν. Το θέμα είναι πως βελτιώθηκε πολύ περισσότερο κι απτις δύο ο υπόλοιπος ανταγωνισμός. Παο, Ερυθρός, Εφες, Αρμάνι, Μπαγερν θα πάνε πολύ καλύτερα από πέρσι, δεν θα είναι απλό. Οι μόνες 100% σίγουρες για 8αδα κατεμε είναι Ρεαλ, Μονακο, Οσφπ.
Για μένα μόνο ρεαλ μονακό είναι σίγουρες για 8άδα

0
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 817
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Τρί Σεπ 26, 2023 11:31 am

Eγω την Παρτιζαν την εχω για ακομα καλυτερα απο περσυ,και πιστευω πως η μεταγραφη του Καμινσκι θα βγει λιρα 100,και ειδικα με το πολυ καλο σουτ του,μπορει να κανει την διαφορα.

0
AlexD

euroleague
Reactions: 1093
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Σεπ 26, 2023 11:42 am

Και για την Μονακό πάντως δεν θα ήμουν απόλυτα σίγουρος.

Όλη αυτή η φάση το καλοκαίρι με τον Τσαβι που θα ερχόταν και θα έπαιρνε Μιλουτίνοφ, θα κράταγε Τζέιμς που είχε θέμα με Ομπραντοβιτς αλλά ο Τσαβι τον ήθελε κάτι που τελικά τελευταία στιγμή δεν έγινε και παρόλα αυτά ήρθε ο Κεμπα Γουοκερ όπως ήθελε ο Ομπραντοβιτς, κράτησε και Μάικ Τζέιμς που δεν ήθελε με τίποτα να μείνει....

Να δούμε πως θα πάει. Μπορεί να συνεχίσει από κει που τελείωσε πέρυσι, μπορεί να γίνουν και γλέντια τρικούβερτα...

Για την Μακαμπι τώρα, ο συνδυασμός ομοιογένεια/έδρα σε σχέση με το πως έπαιζε πέρυσι, την βάζει στα μάτια μου ένα σκαλί πάνω σαν αφετηρία από τους περισσότερους που λέμε για 8αδα.

Τελική πρόβλεψη μου λοιπόν είναι:

Ρεαλ, Ολυμπιακός, Μακάμπι, Εφες, Μονακό, Αρμάνι για 6αδα.

Φενερ, Μπαρτσα, Μπαγερν, Παρτιζαν, ΠΑΟ, Ζαλγκιρις ή Μπασκονια θα παλέψουν για πλέι ιν.

Οι υπόλοιποι λίγο ή πολύ θα είναι από κάτω.

Θα φανούν όλα σε λίγο καιρό :D

0
tarp7

allstar
Reactions: 1179

Τρί Σεπ 26, 2023 2:52 pm

0
basket72

senior
Reactions: 485
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry

Τρί Σεπ 26, 2023 8:12 pm

Καλά, η αλήθεια είναι πως με τόσα σερί παιχνιδοταξίδια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις κανείς προβλέψεις.
Κάθε χρόνο οι προβλέψεις που κάνουμε είναι κυρίως βάσει ρόστερ.

Βάσει ρόστερ λοιπόν, η Εφές πέρσι έπρεπε να είχε σπάσει πλάκα, και περίπου το ίδιο η προπέρσινη Μπαρτσελόνα. Το ίδιο ισχύει και για τη φετινή Ρεάλ με Καμπάσο, Ταβάρες και λοιπά αστέρια.

Εγώ την Παρτίζαν την πιστεύω πολύ. Δεν είναι μόνο ο Ζοτς (προφανώς και παίζει τεράστιο ρόλο) είναι η γενικότερη τρέλα των Σέρβων με το μπάσκετ, η έδρα, και η διατήρηση των 3/5 της περσινής 5αδας που έπαιζε 30λεπτα και βάλε.

Έπειτα, στην Παρτίζαν έχει τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα (λέμε Ζοτς/Σάβιτς) που στοχεύει στο φάιναλ φορ. Πέρσι ήταν κάτι σαν ανομολόγητος πόθος, που αν δεν είχε κάνει το αντιαθλητικό ο Γιουλ θα είχε πραγματοποιηθεί σίγουρα όπως τα είδα τα παιχνίδια.
Οι Σέρβοι στηριζόντουσαν σε 7-8 παίκτες την ώρα που η Ρεάλ είχε την πολυτέλεια να έχει τον Κοζέρ (ξέρω εγώ...)ως 12παίκτη. Τη διέλυσε η τιμωρία των αμερικάνων της.
Και πιθανότατα στέρησε κι από τον Ολυμπιακό έναν τίτλο αλλά αυτό είναι εικασία δικιά μου, και μόνο. :welcome:
Που αν το ξετυλίξεις και το νήμα, παίζει να μην ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού ο Σλούκας, μιας κι έχω την εντύπωση πως εκείνη τη νύχτα τελείωσε η ιστορία για τον Μπαρτζώκα.

Η Μονακό αν ξεπεράσει τον σκόπελο του ξενερωμένου Τζέιμς και δεν την κάνει άνω- κάτω ο Κέμπα, τότε θα είναι στο φαίναλ φορ με πλεονέκτημα έδρας όπως και πέρσι.

Για τη Ρεάλ έχω ξαναπεί πως ήρθε η ώρα της να τής πάρει όσα τής έδωσε η μοίρα σε 2 σερί φάιναλ φορ με 2 σφιγμένους, σχεδόν παραλυμένους από το άγχος του φαβορί αντίπαλους. Την προπέρσινη Μπαρτσελόνα και τον περσινό Ολυμπιακό. Προφανώς και το άξιζε κι έτσι είναι ο αθλητισμός, αλλά έχει κι ο καιρός γυρίσματα.

Περιμένω κι Άλμπα με τους πιτσιρικάδες της όπως και τα αγαπημένα μου πορτοκάλια που θα παίξουν χωρίς το τοτέμ τους τον Ντούμπι, αλλά με έναν από τους καλύτερους φόργουορντ των ευρωπαϊκών παρκέ, τον Οτζελέγιε που μαζί με τον Μ. Ντέιβις θα κάνουν πολύ αποτελεσματικό δίδυμο.

Η Μπαρτσελόνα τέλος, θα έχει ανακουφισμένους όσους έμειναν από τη θητεία του Σάρας κι αυτό από μόνο του είναι μεγάλο συν. Έχει τη φανέλα, έχει γεμάτο ρόστερ, και δεν έχει το άγχος του πρέπει. Δύσκολο πολύ να μην είναι 8αδα.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
JohnnyPao

allstar

Τετ Σεπ 27, 2023 6:57 am

basket72 έγραψε:
Τρί Σεπ 26, 2023 8:12 pm
Καλά, η αλήθεια είναι πως με τόσα σερί παιχνιδοταξίδια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις κανείς προβλέψεις.
Κάθε χρόνο οι προβλέψεις που κάνουμε είναι κυρίως βάσει ρόστερ.

Βάσει ρόστερ λοιπόν, η Εφές πέρσι έπρεπε να είχε σπάσει πλάκα, και περίπου το ίδιο η προπέρσινη Μπαρτσελόνα. Το ίδιο ισχύει και για τη φετινή Ρεάλ με Καμπάσο, Ταβάρες και λοιπά αστέρια.

Εγώ την Παρτίζαν την πιστεύω πολύ. Δεν είναι μόνο ο Ζοτς (προφανώς και παίζει τεράστιο ρόλο) είναι η γενικότερη τρέλα των Σέρβων με το μπάσκετ, η έδρα, και η διατήρηση των 3/5 της περσινής 5αδας που έπαιζε 30λεπτα και βάλε.

Έπειτα, στην Παρτίζαν έχει τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα (λέμε Ζοτς/Σάβιτς) που στοχεύει στο φάιναλ φορ. Πέρσι ήταν κάτι σαν ανομολόγητος πόθος, που αν δεν είχε κάνει το αντιαθλητικό ο Γιουλ θα είχε πραγματοποιηθεί σίγουρα όπως τα είδα τα παιχνίδια.
Οι Σέρβοι στηριζόντουσαν σε 7-8 παίκτες την ώρα που η Ρεάλ είχε την πολυτέλεια να έχει τον Κοζέρ (ξέρω εγώ...)ως 12παίκτη. Τη διέλυσε η τιμωρία των αμερικάνων της.
Και πιθανότατα στέρησε κι από τον Ολυμπιακό έναν τίτλο αλλά αυτό είναι εικασία δικιά μου, και μόνο. :welcome:
Που αν το ξετυλίξεις και το νήμα, παίζει να μην ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού ο Σλούκας, μιας κι έχω την εντύπωση πως εκείνη τη νύχτα τελείωσε η ιστορία για τον Μπαρτζώκα.

Η Μονακό αν ξεπεράσει τον σκόπελο του ξενερωμένου Τζέιμς και δεν την κάνει άνω- κάτω ο Κέμπα, τότε θα είναι στο φαίναλ φορ με πλεονέκτημα έδρας όπως και πέρσι.

Για τη Ρεάλ έχω ξαναπεί πως ήρθε η ώρα της να τής πάρει όσα τής έδωσε η μοίρα σε 2 σερί φάιναλ φορ με 2 σφιγμένους, σχεδόν παραλυμένους από το άγχος του φαβορί αντίπαλους. Την προπέρσινη Μπαρτσελόνα και τον περσινό Ολυμπιακό. Προφανώς και το άξιζε κι έτσι είναι ο αθλητισμός, αλλά έχει κι ο καιρός γυρίσματα.

Περιμένω κι Άλμπα με τους πιτσιρικάδες της όπως και τα αγαπημένα μου πορτοκάλια που θα παίξουν χωρίς το τοτέμ τους τον Ντούμπι, αλλά με έναν από τους καλύτερους φόργουορντ των ευρωπαϊκών παρκέ, τον Οτζελέγιε που μαζί με τον Μ. Ντέιβις θα κάνουν πολύ αποτελεσματικό δίδυμο.

Η Μπαρτσελόνα τέλος, θα έχει ανακουφισμένους όσους έμειναν από τη θητεία του Σάρας κι αυτό από μόνο του είναι μεγάλο συν. Έχει τη φανέλα, έχει γεμάτο ρόστερ, και δεν έχει το άγχος του πρέπει. Δύσκολο πολύ να μην είναι 8αδα.
Την Μπαρτσελόνα δεν τη πιστεύω καθόλου φέτος, με πρωτάρη προπονητή και με σοβαρό κενό στα γκαρντ, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν πολύ, θα μπουν 8αδα πιστεύω αλλά θα θεωρήσω πολυ τυχερο όποιον αντίπαλο τους λάχει. Στη περιφέρεια πανε με Λαπρο, Σατορανσκι, Γιοκουμπαιτις και τον άσημο Μπριζουελα, προφανώς θα αναγκάζονται να ανεβάζουν και τον Αμπρινες στο 2 αν δεν πάρουν παιχτη και τον Τζοελ Πάρα στο 3, έτσι δημιουργείται ένα πολύ βαρύ σχήμα, άμα προσθέσεις και τους δυσκίνητους Παρκερ και Γουιλι δένει το γλυκό.

0
basket72

senior
Reactions: 485
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry

Τετ Σεπ 27, 2023 9:41 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τετ Σεπ 27, 2023 6:57 am

Την Μπαρτσελόνα δεν τη πιστεύω καθόλου φέτος, με πρωτάρη προπονητή και με σοβαρό κενό στα γκαρντ, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν πολύ, θα μπουν 8αδα πιστεύω αλλά θα θεωρήσω πολυ τυχερο όποιον αντίπαλο τους λάχει. Στη περιφέρεια πανε με Λαπρο, Σατορανσκι, Γιοκουμπαιτις και τον άσημο Μπριζουελα, προφανώς θα αναγκάζονται να ανεβάζουν και τον Αμπρινες στο 2 αν δεν πάρουν παιχτη και τον Τζοελ Πάρα στο 3, έτσι δημιουργείται ένα πολύ βαρύ σχήμα, άμα προσθέσεις και τους δυσκίνητους Παρκερ και Γουιλι δένει το γλυκό.
Όντως υπάρχει ένα θέμα στον άσσο πίσω/δίπλα από Σατοράνσκι. Λείπει π.χ ένας Κρις Τζόουνς εκεί να παίζει δίδυμο με Γιοκουμπάιτις με τον Λάπρο να παίζει δίπλα στον Σάτο. Και τον μια χαρά για πέμπτο κοντό, Μπριθουέλα που είναι ένας από τους καλύτερους Ισπανούς παίκτες τα τελευταία χρόνια.
Της έφυγαν 2 σκόρερς στους κοντούς (Κούρικ και Χίγκινς) και τής ήρθε μονάχα ένας.

Ο Πάρα ίσως και να μπορεί στο 3, αλλά εκεί έτσι κι αλλιώς έιναι κι ο Κάλινιτς και ο Αμπρίνες. Στο 4 έχει πίσω από τον Πάρκερ, τον Ντα Σίλβα που στην Άλμπα είχε βγάλει μάτια, και τον Βέσελι πίσω από τον Βίλι (τρελό δίδυμο νομίζω, μαζί με Ρεάλ κι Ολυμπιακό το καλύτερο στο 5).
Το ζήτημα είναι να βγει ο Πάρκερ ( Ο Βίλι το ξέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ) και κυρίως να μπορέσει να κάνει το άλμα ο Γκριμάου που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη Βαρκελώνη, με τόσα χρόνια στην ομάδα της Καταλονίας (και Καταλανός ο ίδιος). Και με την τελευταία κούπα (ως παίκτης) που πήρε στην Ευρώπη η Μπαρτσελόνα.

Ενδέχεται να πάρει παίκτη και καλό, η Μπαρτσελόνα. Λογικά σοτν άσσο. Ίδωμεν.

Παίκτη είναι πολύ πιθανό να πάρει κι η Μπασκόνια που την είδα πριν λίγο στο 4ο δεκάλεπτο κόντρα στη Μούρθια. Έχασε καθαρά, στο 3 είναι χάλια ( Ο Ρόγκα έπαιξε με πολύ νεύρο πίσω, ομολογώ) στον άσσο κομψί- κομψά με 2 καλούς γκαρντ (αδυναμία- ως ρολίστας όμως- ο Μίλλερ Μακιντάιρ, ενώ ο Μάνιον είναι ταλαντούχος παίκτης). Δεν........ :roll:

Είδα και τέταρτη περίοδο στο Τενερίφη - Βαλένσια.
Κατ΄αρχάς να μείνω στον μ,ο ηλικίας των καναρινιών. Πιθανότατα έχουν έναν από τους μεγαλύτερους που έχουμε δει ποτέ σε ανταγωνιστική ομάδα στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Η Βαλένσια έπαιξε χωρίς τα δυο 3αρια της με τον Αρόστεγκι να αργεί ακόμα. Ο Οτζελέγιε δεν ξέρω τι κάνει.
Για τον ΄΄Ινγλις είχα γρα΄ψει 2 λόγια όταν έπαιζε στην Μπιλμπάο. Μου αρέσουν τέτοιοι παίκτες- ομάδας που ξέρουν καλά τα βασικά.
Εντυπωσιακό είναι το πόσο γεμάτη είναι στο 4-5 ( Ο Οτσελέγιε π.χ παίζει άνετα και στο 4, ενώ ο Κλαβέρ πια είναι περισσότερο 4ρι από 3ρι).

Πεντάδα με Κ. Τζόουνς, Κάσιους, Οτζελέγιε, Ίνγλις και Μπράντον (το αστέρι της πια) βάζει πίεση σε όλες τις ομάδες. Από ΄πίσω όμως δεν έχουν και πολλά να περιμένουν... :roll: Αν κι ο Γιόβιτς δείχνει να έχει γυρίσει στα παλιά του κι αυτό είνα ενθαρρυντικό, ενώ δεν ξέρω τι παίζει με τον Ισλανδό. Πιθανότατα είναι εντάξει στον άσσο, αλλά δεν έχουν σκορ από τη δεύτερη πεντάδα.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

allstar
Reactions: 1760
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Σεπ 27, 2023 10:12 pm

Να περιμενουμε να κλεισουν τα ροστερ καλυτερα γιατι αν πχ η μπαρτσα τωρα παρει τον ναν αλλαζει επιπεδο..ο παο παρει μιχαλιουκ..πολλα μπορουν να γινουν τωρα που εγινε το τρειντ του λιλαρντ..

Παντως στην μονανο ..αν αρχισει ο τζειμς τα δικα του και χασει και ενα 6μηνο ο κεμπα λογω τραυματισμων... απο εκει που ειναι φαβορι για φ4 μην δεν παει ουτε πλει ιν :lol:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

allstar
Reactions: 1068
Αγαπημένος παίκτης: Magic

Τετ Οκτ 11, 2023 3:40 pm

Αρμάνι θέλει τον 666

Την καταδίκη μέσα

Εγώ ποτέ θα γίνω μάνα; ποτέ θα πάρω 666 ε ; εεεεεε;

https://www.sport-fm.gr/article/basket/ ... an/4937776

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

allstar
Reactions: 1760
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Οκτ 11, 2023 3:42 pm

berry έγραψε:
Τετ Οκτ 11, 2023 3:40 pm
Αρμάνι θέλει τον 666

Την καταδίκη μέσα

Εγώ ποτέ θα γίνω μάνα; ποτέ θα πάρω 666 ε ; εεεεεε;

https://www.sport-fm.gr/article/basket/ ... an/4937776
καλα η αρμανι αν παρει τον ναν και καπως δεν παθουν ολοι αρμανιτιδα θα γινει φαβορι μαζι με την ρεαλ.. Στα χαρτια τουλαχιστον θα ειναι υπερτουμπανοι.

Εντωμεταξυ εμεις βιαστηκαμε να παρουμε τον μπραζ και μην ο ναν τελικα παιξει νωριτερα με την αρμανι :lol:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

allstar
Reactions: 1068
Αγαπημένος παίκτης: Magic

Δευ Οκτ 16, 2023 6:04 pm

Everybody in this continent takes 666 except to me !

https://www.sport-fm.gr/article/basket/ ... an/4938750

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 1699
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Πέμ Οκτ 19, 2023 4:45 pm

Ελεύθερος ο Μπιρτς και αν έρθει Ευρώπη η Παρτίζαν φαίνεται πρώτο φαβορί, είναι το κομμάτι που τους λείπει.

Δεν πιστεύω ότι ισχύει για τον Ρος, έχουν ήδη πολύ κόσμο στην περιφέρεια, αλλά αν πάρουν Μπιρτς και Ρος μιλάμε για άλλη ομάδα.

Και με Μπιρτς μόνο δηλαδή άλλη ομάδα θα είναι, θα έχουν αντικαταστήσει τον Λεσόρ με καλύτερο παίκτη και θα έχουν επιπλέον και τον Καμίνσκι.

3
3 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά θέματα Eυρωπαϊκού Μπάσκετ”