Μεταγραφές στο Ευρωπαϊκό Μπάσκετ 2023-24

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
shtarkws

Site Admin
Reactions: 2480
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Σεπ 24, 2023 3:51 pm

Η φενερ ψάχνει όλο το καλοκαίρι γκαρντ και άφησε να της φύγει ο Έντουαρντς που μοιάζει σαν τον νέο Λάρκιν;

0
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
BillyPao

nba
Reactions: 1036
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 5

Κυρ Σεπ 24, 2023 3:52 pm

yorgos έγραψε:
Κυρ Σεπ 24, 2023 3:46 pm
Επειδή δεν είδα τα χτεσινά ματς, η Εφές κατεβαίνει πλήρης σήμερα;
Νομίζω ότι μόνο ο Τζόουνς δε θα παίξει.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

allstar
Reactions: 1069
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Σεπ 24, 2023 4:36 pm

shtarkws έγραψε:
Κυρ Σεπ 24, 2023 3:51 pm
Η φενερ ψάχνει όλο το καλοκαίρι γκαρντ και άφησε να της φύγει ο Έντουαρντς που μοιάζει σαν τον νέο Λάρκιν;
O Edwards μοιάζει με τον νέο Larkin ακριβώς επειδή έφυγε από τη Φενερ.

1
1 Εικόνα
basket72

senior
Reactions: 485
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Σεπ 24, 2023 8:11 pm

Είδα έργο για τη 2023- 24 και σας το παρουσιάζω:

8αδα με τυχαία σειρά:

Μιλάνο
Ερ. Αστέρας
Ρεάλ
Μονακό
Ολυμπιακός
Παρτίζαν
Παναθηναϊκός
Μπαρτσελόνα

με πρώτη επιλαχούσα την Μπάγερν λέμε.
Τα ζευγάρια: Ρεάλ- Παναθηναϊκός
Μιλάνο- Παρτίζαν ( εκδίκηση για τον Μίροτιτς)
Ολυμπιακός- Ερ. Αστέρας ( αδελφές ψυχές, δεν βρίζω να περάσει)
Μονακό- Μπαρτσελόνα/Μπάγερν (από Μπ- ξεκινάει πάντως ο χαμένος της σειράς)

Φάιναλ φορ (έχω φάει σπέις κούκι, :P ξέχασα να σας το πω):

Ρεάλ - Παρτίζαν ( Χαμπίμπ- Κόνορ)

και
το κλασσικό πια:
Μονακό- Ολυμπιακός.

τελικός Ολυμπιακός- Παρτίζαν αλλά πέφτει σύννεφο :roll: μετά και δεν μπορώ να δω τροπαιούχο.

Βαλκανικός τελικός, βαλκανική 8αδα, κι από εδώ ξεκίνησε κι ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. :welcome:

Η Μονακό μετά από τον τρίτο σερί αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, διαλύεται και δίνει τη θέση της στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για του χρόνου (είπαμε να πάμε ταξίδι στον χρόνο και το εννοούμε).

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 3879
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Κυρ Σεπ 24, 2023 8:36 pm

basket72 έγραψε:
Κυρ Σεπ 24, 2023 8:11 pm
Είδα έργο για τη 2023- 24 και σας το παρουσιάζω:

8αδα με τυχαία σειρά:

Μιλάνο
Ερ. Αστέρας
Ρεάλ
Μονακό
Ολυμπιακός
Παρτίζαν
Παναθηναϊκός
Μπαρτσελόνα

με πρώτη επιλαχούσα την Μπάγερν λέμε.
Τα ζευγάρια: Ρεάλ- Παναθηναϊκός
Μιλάνο- Παρτίζαν ( εκδίκηση για τον Μίροτιτς)
Ολυμπιακός- Ερ. Αστέρας ( αδελφές ψυχές, δεν βρίζω να περάσει)
Μονακό- Μπαρτσελόνα/Μπάγερν (από Μπ- ξεκινάει πάντως ο χαμένος της σειράς)

Φάιναλ φορ (έχω φάει σπέις κούκι, :P ξέχασα να σας το πω):

Ρεάλ - Παρτίζαν ( Χαμπίμπ- Κόνορ)

και
το κλασσικό πια:
Μονακό- Ολυμπιακός.

τελικός Ολυμπιακός- Παρτίζαν αλλά πέφτει σύννεφο :roll: μετά και δεν μπορώ να δω τροπαιούχο.

Βαλκανικός τελικός, βαλκανική 8αδα, κι από εδώ ξεκίνησε κι ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. :welcome:

Η Μονακό μετά από τον τρίτο σερί αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, διαλύεται και δίνει τη θέση της στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για του χρόνου (είπαμε να πάμε ταξίδι στον χρόνο και το εννοούμε).
To "Ερυθρός στην οκτάδα" το λες και bold prediction. Προσωπικά δεν τους βλέπω ούτε στα play in. Επίσης η Εφές πάτωσε πέρυσι αλλά βλέπω πολλοί την έχουν πάρει στην πλάκα, έχει καλό ρόστερ, όπως και η Φενέρ. Χοντρό να μην είναι καμία τουρκική στην οκτάδα.

1
1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
basket72

senior

Κυρ Σεπ 24, 2023 9:20 pm

yorgos έγραψε:
Κυρ Σεπ 24, 2023 8:36 pm

To "Ερυθρός στην οκτάδα" το λες και bold prediction. Προσωπικά δεν τους βλέπω ούτε στα play in. Επίσης η Εφές πάτωσε πέρυσι αλλά βλέπω πολλοί την έχουν πάρει στην πλάκα, έχει καλό ρόστερ, όπως και η Φενέρ. Χοντρό να μην είναι καμία τουρκική στην οκτάδα.
Κοίτα, με ενδιαφέρει να δω λίγο πέρα από τα ρόστερ ως παράθεση καλών ή όχι παικτών.

Να δω ας πούμε αν υπάρχει κάποιο έξτρα κίνητρο. ΚΑι στον Ερυθρό υπάρχει από πέρσι που φέρανε το αργεντίνικο δίδυμο (αν δεν τους είχαν καθυστερήσει τόσο τη συμμετοχή Καμπάσο, πιθανότατα θα είχαν κλέψει και την 8η θέση.).

Από κει και πέρα, πήρανε τον Νέιπιερ και τον θαυματουργό τον Ντος Σάντος που θα είναι τρελό ντουετάκι.
Έχοντας πίσω την ποιότητα των 2 βετεράνων αστεριών, Μίλος και Νέντο.

Κοιτάξανα να φέρουν πίσω τον Νεμάνια που θα λειτουργήσει άκρως εμψυχωτικά για την ομάδα συν το ευεργέτημα που φέρνει στα αποδυτήρια/παρκέ η μάζωξη παλιών φίλων.
Το είχα πει τότε και με τον Κάλινιτς πριν 2 χρόνια. Το είπα και πριν το φετινό μούντο πως τους βλέπω να πηγαίνουν καλύτερα χωρίς τα 2 υπερ- αστέρια.Γιόκιτς, Μίτσιτς.
Κάτι τέτοια στους Σέρβους λειτουργούν. Είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο.

Νταβίντοβατς και ιδίως Χάνγκα θα δέσουν την ομάδα. Ο Μίτροβιτς έχει κάτι από τους παλιούς πλάβι, ενώ είναι και οι Μπολομπόι και Τόμπι που επίσης δένουν καλά μεταξύ τους. Κι ο Γκεντράιτις που μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα απ' αυτά που είδαμε τα τελευταία χρόνια στη Βιτόρια.

Η Εφές νομίζω έκλεισε από πέρσι τον κύκλο της.
Οι τούρκοι έφτασαν στο καλύτερό τους σημείο τότε που με βλακώδη κι άδικο τρόπο η Ευρωλίγκα τούς στέρησε από την πρώτη του Ευρωλίγκα.
Τις 2 που πήρε δεν μπορώ να πω πως θάμπωσε.

Γενικά στα τελευταία 3 φάιναλ φορ, είδαμε χειρότερο μπάσκετ απ' αυτό που περιμέναμε. Κι ιδίως τα 2 τελευταία περισσότερο κρίθηκαν από τις ομάδες που το έχασαν.
Πρόπερσι η Μπαρτσελόνα με την εμμονική πίεση που άσκησε ο Σάρας που τελικά μπλόκαρε την ομάδα (ως τότε είχε καταπιεί τη Ρεάλ* όπου κι αν την έβρισκε μετρώντας ένα ανετότατο 5-0 αν θυμάμαι καλά) και πέρσι ο Ολυμπιακός που το έχασε από κάποιο είδος κοκομπλόκο του κόουτς( η ομάδα στον τελικό απέδωσε κάτω από τις δυνατότητες κι έπαιζε χωρίς πίστη) και την εμμονή του Σλούκα να δείξει πως μπορεί να γίνει Σπανούλής στη θέση του Σπανούλη.

*Αναφέρομαι στον ημιτελικό μεταξύ τους. Αν είχε απελευθερωθεί από το άγχος του "εμφύλιου" η Μπαρτσελόνα θα επικρατούσε της Εφές.

0
basket72

senior

Κυρ Σεπ 24, 2023 9:36 pm

Τη Φενέρ τη σκέφτηκα (δεν ξέρω αν με σκέφτεται κι εκείνη :P ) αλλά χωρίς βασικό άσσο που να πάει.
Κι ας έχει τον Ιτούδη που πέρσι τής έβαλε σφραγίδα ομάδας φαίναλ φορ.
Κι ας μη θεωρώ ξεγραμμένο τον Νικ κι ας έχω σε εκτίμηση τον Μαντάρ από το πρώτο παιχνίδι που τον είδα.

Έχει και τους ανακατωσούρες Γουιλμπέκιν και Ντόρσεϊ μαζί. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.
Της δίνω το βατόμουρο μου από τώρα. :D

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

euroleague
Reactions: 296
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis

Κυρ Σεπ 24, 2023 9:52 pm

Θα το πάρει πάλι η Ρεάλ. Ποιος θα την χτυπήσει?

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 3879
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Κυρ Σεπ 24, 2023 10:02 pm

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Κυρ Σεπ 24, 2023 9:52 pm
Θα το πάρει πάλι η Ρεάλ. Ποιος θα την χτυπήσει?
Aν υποθέσουμε πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί και πως παιζόντουσαν όλα σε σειρές, ναι. Αλλά το όμορφο με την Ευρωλίγκα είναι πως έχουμε Φ4 και σε μονά ματς σε ουδέτερο γήπεδο όλα γίνονται. Εντάξει, δεν είναι και χαώδης η διαφορά.

3
3 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
basket72

senior

Κυρ Σεπ 24, 2023 10:25 pm

Επίσης η Εφές πάτωσε πέρυσι αλλά βλέπω πολλοί την έχουν πάρει στην πλάκα, έχει καλό ρόστερ...

Από φυσική κατάσταση επίσης δεν θα έχουν πρόβλημα με τέτοιον πυγμαχό- προπονητή.
Από τακτική δεν ξέρω. :P

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

allstar
Reactions: 1760
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Σεπ 24, 2023 10:38 pm

Εμενα θα μου φανει κουλο να μην μπει παλι η εφες στην 8δα...

Σιγουρους στην 8δα εχω ρεαλ (παιζει να το παρει αερα πατερα),μπαρτσελονα,μονακο,ολυμπιακο,παρτιζαν,εφες και θα εβαζα και την μιλανο αν δεν ηταν η μιλανο..η φενερ λογικα θα μπει με τα ζορια .. Τον παο τον βλεπω στα πλει ιν η να εκμεταλλευτει καποια καφενειαση που μπορει να παθουν παλι καποια εκ των μιλανο εφες φενερ..
Βασικα την φενερ με καλαθη ασσο,τον ντορσει στα μαχαιρια με ιτουδη,γουιλμπεκιν που ειναι λιγο τραλαλο και 5ρια παπαγιαννη σανλι ..ειδικα αν δουμε και κανα αστειο να παιζουν και οι 2 μαζι τους βλεπω ανετα για φουντο :roofl:

ο ερυθρος μαρεσει,σιγουρα θα βλεπω ματς του αν μπορω αλλα δεν μου φαινεται οτι χωραει 8δα..

Μπαγιερν ισως ειναι η ευχαριστη εκπληξη της σεζον..

Τωρα που το βλεπω ξεχασα του μακαμπαιους... Ειναι δυνατον να μεινουν απεξω με τετοια γκαρντ? Λιγο στους ψηλους δεν μου γεμιζουν το ματι..

0
JohnnyPao

allstar
Reactions: 1069

Κυρ Σεπ 24, 2023 11:13 pm

Εγω λέω :

1) Ρεαλ
2) Μονακο
3) Μπαρτσα
4) Οσφπ
5) Φενερ
6) Παο
7) Εφες
8) Παρτιζαν
9) Αρμανι
10) Μπαγερν

Στα play-in μεταξύ Παρτιζαν-Αρμανι θα περάσει ο Ζοτς και μεταξύ Εφες-Μπαγερν θα ναι ντέρμπι, θα θελα Μπαγερν, αλλά μάλλον Εφες.
Στα playoff στο Ρεαλ-Παρτιζαν θα δούμε μια απτα ίδια με πέρσι (ελπίζω χωρίς το ξυλο) με τη Ρεαλ νικήτρια, στο Μονακο-Εφες εύκολα η Μονακο, στο ΠΑΟ-Μπαρτσα λέω Παο και στο Οσφπ-Φενερ, εύκολα οσφπ.

Φαιναλ 4 με τις δύο ελληνικές, Ρεαλ και Μονακο, χαχα τι λέω ?!?!!

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
AlexD

euroleague
Reactions: 1093
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Δευ Σεπ 25, 2023 1:34 pm

Ας πω και εγώ κάποιες σκέψεις.

1) Αφήνετε όλοι έξω προκλητικά εύκολα την Μακάμπι η οποία πέρυσι μπήκε 8αδα, έπαιξε στα ίσα την σειρά με την Μονακό και το καλοκαίρι κράτησε τον κορμό της αλλάζοντας μόνο παίχτες που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν βγήκαν/κολλούσαν. :!:

2) Βάζετε σχεδόν όλοι αυτονόητα την Μπαρτσα η οποία από την άλλη άλλαξε πάρα πολύ σαν ομάδα και λογικά θα δυσκολευτεί στο ξεκίνημα και αν πάρει μπρος. Μπορεί να το κάνει και οι αλλαγές που έκαναν να δουλέψουν όντως ως προς το να γίνει περισσότερο ομάδα, αλλά δεν το ξέρουμε και δεν έχει και τόσο καλό ιστορικό γενικά σαν κλαμπ...

3) Επίσης ξεγράφετε όλοι πάρα πολύ εύκολα την Αρμάνι. Η οποία παρότι underachieving team όλα αυτά τα Μεσίνοχρόνια, για όλες τις σεζόν έχουμε να δούμε αυτό το τσακ. Φέτος που ήταν και η χειρότερη χρονιά, είχε απίστευτη ατυχία από τραυματισμούς και στο τέλος της σεζόν έπαιζε μπασκεταρα.
Δεν θα μου έκανε εντύπωση, ειδικά αν ο Πάνγκος κάνει καλή χρονιά Πάνγκος, να δούμε στο Φ4 τον Μίροτιτς να παίρνει εκδίκηση για την ταμπέλα λούζερ.

4) Ο ΠΑΟ είναι ο ορισμός της ομάδας που ευνοείται από την εισαγωγή των πλέι ιν.
Εντελώς καινούργια ομάδα, του κουτιού, θέλει μοντάρισμα μέχρι να ξεμπουκωσει και να αφήσει το ταλέντο να ξεδιπλωθεί χωρίς να εισπράττει φάπες από καλοδουλεμένες ομάδες. Μέχρι τον Ιανουάριο αναμένεται να φάει μερικές φάπες και δύσκολα θα είναι μέσα στην πρώτη 8αδα, ίσως και 10αδα. Το ερώτημα είναι πόσο καλό μπάσκετ θα παίζει στο 2ο μισό, νομίζω θα παίξει αρκετά καλά ώστε να προλάβει τα πλέι ιν και να είναι πρώτο φαβορί προς "κηδεία" σε ομάδα με πλεονέκτημα εφόσον φτάσει τελικά στα πλέι οφφ.

5) Θα διαφωνήσω με τον αγαπημένο basket για τον ερυθρό αστέρα. Τους βλέπω προς τα κάτω της βαθμολογίας και αυτό γιατί στα μάτια μου δεν διαφαίνεται αυτή η ενότητα που περιγράφει, όσο ένα τουρλουμπούκι που ένας έμπειρος προπονητής πρέπει να προσπαθήσει να στρώσει, μου φαίνεται ακατόρθωτο το έργο του. Ίσως να είναι και ο πρώτος προπονητής που θα χάσει την θέση του (ακούς Σφαιρό;).

6) Οι ομάδες που μπορεί να κάνουν την έκπληξη και να βρεθούν στην 8αδα, έχουν ένα παραπάνω εμπόδιο φέτος, αφού δεν αρκεί να τερματίσουν πάνω από μια πιο πλήρης από εκείνους ομάδα, θα πρέπει να τους κερδίσουν πάλι εκείνη την περίοδο όπως και αν είναι τότε οι ομάδες. Μόνο η Μπαγερν θα μου φαινόταν ικανή για κάτι τέτοιο αν της κάτσει καλά. Η Ζαλγκιρις ή η Μπασκονια που πιστεύω εγώ ότι θα πάνε καλά στην ρεγκιουλαρ (η 2η στο 2ο μισό), δεν βλέπω πως θα κερδίσουν μετά ομάδες τύπου Μακαμπι/Παρτιζαν/Φενερ/Εφες/Ολυμπιακό/Μπαρτσα /Αρμάνι/ΠΑΟ.

7) Οι Τούρκικες είναι δύο μεγάλα ερωτηματικά έτσι όπως έχει πάει το πράγμα. Έχω ξανά πει ότι πιστεύω την Εφες, η Φενέρ είναι άτυχη και ξεκινάει με δυσκολίες την σεζόν αλλά έχει εξαιρετικό προπονητή και πάρα πολύ καλό ροστερ για να πεις ότι δεν θα πάει καλά. Θα δείξει.

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 1178

Δευ Σεπ 25, 2023 3:25 pm

1
1 Εικόνα
basket72

senior

Δευ Σεπ 25, 2023 10:48 pm

AlexD έγραψε:
Δευ Σεπ 25, 2023 1:34 pm

3) Επίσης ξεγράφετε όλοι πάρα πολύ εύκολα την Αρμάνι. Η οποία παρότι underachieving team όλα αυτά τα Μεσίνοχρόνια, για όλες τις σεζόν έχουμε να δούμε αυτό το τσακ. Φέτος που ήταν και η χειρότερη χρονιά, είχε απίστευτη ατυχία από τραυματισμούς και στο τέλος της σεζόν έπαιζε μπασκεταρα.
Δεν θα μου έκανε εντύπωση, ειδικά αν ο Πάνγκος κάνει καλή χρονιά Πάνγκος, να δούμε στο Φ4 τον Μίροτιτς να παίρνει εκδίκηση για την ταμπέλα λούζερ.
Την Αρμάνι τη βάζω στην 8αδα. Σε σύγκριση με πέρυσι είναι αναβάθμιση.
Τώρα για 4αδα, δεν το αποκλείω και το είχα γράψει νομίζω σε αυτήν εδώ τη θεματική πριν καμιά βδομάδα, πως θα την έβλεπα μέχρι και φάιναλ φορ από τη στιγμή που ο Πάνγκος δείχνει να επιστρέφει (είναι και κλασσικός μία- μία, οι χρονιές, άλλωστε).
Αλλά όχι ως φαβορί.
Για μένα τα 4 φαβορί είναι οι Ρεάλ, Μονακό, Παρτίζαν κι Ολυμπιακός. Τυχαία η σειρά.

Ο Ερ. Αστέρας θα το παλέψει φέτος. Πιο πολύ με την εικόνα και το κλίμα των ομάδων έχει να κάνει η πρόβλεψή μου.
Μπορεί να τα καταφέρει μπορεί κι όχι, αλλά ο στόχος του φέτος είναι αυτός. Είμαι σίγουρος κι ας μην έχω διαβάσει ούτε ένα άρθρο. Από τις κινήσεις του φέτος και πέρσι, το λέω. Κι από το εν γένει κλίμα. Το πολιτικό- οικονομικό- γεωπολιτικό. :wink:

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά θέματα Eυρωπαϊκού Μπάσκετ”