Εθνική Παίδων (U16)
Συντονιστής: Captains
Λήξη 3ης περιόδου και το ντέρμπυ καλά κρατεί .
Σχολιασμό δεν κάνω σταμάτησα να το βλέπω και χαζεύω μόνο εξέλιξη!
https://www.fiba.basketball/europe/u16/ ... b=overview
Με βολές Λέφα στα 8" 51-51 !
Σχολιασμό δεν κάνω σταμάτησα να το βλέπω και χαζεύω μόνο εξέλιξη!
Με βολές Λέφα στα 8" 51-51 !
Ωραίο κορμί αλλά τεράστια θέματα στον χειρισμό της μπάλας. Πάει μονίμως δεξιά και το γιατί το καταλάβα μια φορά που τον είδα να πάει αριστερά...BB_Addicted έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 05, 2023 11:48 pmΈνεση ποιότητας και ο Σερμπέζης πάντως, που είχε άνετα θέση και στην τελική 12άδα της Γερμανίας, βέβαια όντας πιο χαμηλά στο ροτέισιον.
Όπως τα λες !BB_Addicted έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 05, 2023 11:48 pmΣτο 5 υπάρχει θέμα. Υπερτίμιος ο φιλότιμος Καραθανάσης, ο Ντάψης δυσκολεύεται, ενώ ο Σκληρός που είναι και ο μοναδικός 2008 και ένας από τους δύο καλύτερους της φουρνιάς του, μοιάζει άγουρος, ενώ έχει κάποια καλά στοιχεία.
0
-
- Reactions: 138
- Προειδοποιήσεις:
5
Το σκέφτηκα οταν ειδα πως παίζουμε στις 17:00 αλλά μιλάμε για 2η αγωνιστική μόλις και ενα ματς χτες που στο β ημ κάναμε διαχείριση !Panathas_13 έγραψε: ↑Κυρ Αύγ 06, 2023 6:28 pmΜπορεί να είναι και κουρασμένοι γιατί εχθές έπαιξαν αργά.
Επίσης οι Λετονοί για οποιον δεν ξέρει έχασαν 34 ποντους (!!!) απο Πολωνια!
0
Λοιπόν ,για όποιον μερακλή ενδιαφέρεται σε λίγη ώρα(19:00) ξεκινάει ο τελικός της Γ κατηγορίας εφήβων οπου η Κύπρος αντιμετωπίζει το....Μονακό(wtf) και σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος κατακτάει την 1η θέση και επιστρεφει στην Β κατηγορία (από την οποία υποβιβάστηκε πέρυσι ούσα τελευταία μετά την ήττα απο την Ιρλανδία αν ενθυμούμαι καλώς)!
Για την ιστορία η αντίστοιχη ομάδα των παίδων το πέτυχε πριν μερικές μέρες(όταν γινόταν η Α κατηγορία Εφήβων συγχρόνως γινόταν και η Γ Παίδων ,τώρα συμβαίνει το αντίστροφο) αφού κέρδισε το Αζερμπαιτζάν(αν θυμάμαι καλά-βαριέμαι να ψάχνω) με μπάζερ ενός παιδιού που παίζει στον...Πλάτωνα!!!
Λινκ

https://www.youtube.com/live/-r5PP2OsboA?feature=share
Για την ιστορία η αντίστοιχη ομάδα των παίδων το πέτυχε πριν μερικές μέρες(όταν γινόταν η Α κατηγορία Εφήβων συγχρόνως γινόταν και η Γ Παίδων ,τώρα συμβαίνει το αντίστροφο) αφού κέρδισε το Αζερμπαιτζάν(αν θυμάμαι καλά-βαριέμαι να ψάχνω) με μπάζερ ενός παιδιού που παίζει στον...Πλάτωνα!!!
Λινκ
https://www.youtube.com/live/-r5PP2OsboA?feature=share
0
Ο Σερμπέζης ειναι το 3 που λέμε και πάνω.
Ωραίο κορμί,αμα δουλεψει εχει ολα τα στοιχεία!
Οι βολες μέσα στο παιγχνίδι ειναι ,κανανε αρκετά "χαζά" φαουλ στην διεκδικηση των ριμπαουντ στο α ημ που εβλεπα,καναμε και μεις τα ποσταρισματα μας...
Νομιζω 1η περιοδο ειχαν συμπληρωσει 5 φαουλ και μεις δεν ειχαμε κανενα!
16% στο τρίποντο σήμερα ,αλλα κραταμε το ροζ
Ωραίο κορμί,αμα δουλεψει εχει ολα τα στοιχεία!
Οι βολες μέσα στο παιγχνίδι ειναι ,κανανε αρκετά "χαζά" φαουλ στην διεκδικηση των ριμπαουντ στο α ημ που εβλεπα,καναμε και μεις τα ποσταρισματα μας...
Νομιζω 1η περιοδο ειχαν συμπληρωσει 5 φαουλ και μεις δεν ειχαμε κανενα!
16% στο τρίποντο σήμερα ,αλλα κραταμε το ροζ
1
1

-
- Reactions: 67
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένος παίκτης: Μάικ Μπατίστ
- Προειδοποιήσεις:
0
Έχασα το Κύπρος-Μονακό. Αλλά έβλεπα Γερμανία-Ισπανία που ήξερα ότι θα γίνει ωραίο ματς γνωρίζοντας λίγο και τις δύο ομάδες. Όντως έγινε σκληρή μάχη. Φαίνεται ότι η Γερμανία έχει άλλη μία πολύ καλή μικρή Εθνική, όπως και στους Εφήβους. Φυσικά, ξεχωρίζει ο Duru, αλλά όχι μόνο αυτός. Έχουν σύγχρονα χαρακτηριστικά οι Γερμανοί. Οι Ισπανοί έχουν τον Gildas Gimenez που μάρεσε πολύ και 2-3 ακόμη καλές περιπτώσεις.
Όσο για τους 2008 του χρόνου που θα είναι παιδικό, έχουν δύο παίκτες πολύ καλού επιπέδου (Χατζηλάμπρου και Σκληρό) και φέτος στο τουρνουά φιλίας δεν τα πήγαν άσχημα. Μετά το πρώτο ματς με Γαλλία βελτιώθηκαν πολύ.
Βέβαια, όλα είναι θέμα εξέλιξης. Οι 2007 πέρσι διασύρθηκαν από Γαλλία, Ιταλία (έχει πιο ισχυρή παιδική ομάδα από εφηβική από όσο ξέρω) και Ισπανία, ενώ φέτος στέκονται πολύ καλά, έχοντας παίξει ανά διαστήματα καλό μπάσκετ. Υπήρξε βέβαια εξέλιξη. Αυτό είναι το κλειδί είδικά στις πιο μικρές ηλικίες. Ένας χρόνος κάνει τεράστια διαφορά, ειδικά σωματικά. Ο βασικός center της Ισπανίας, Platteuw (Μπανταλόνα) - βασικός ελλείψει του Nico Gomez Merodio, τον Νοέμβριο ήταν 2.02 και τώρα 2.10.
Όσο για τους 2008 του χρόνου που θα είναι παιδικό, έχουν δύο παίκτες πολύ καλού επιπέδου (Χατζηλάμπρου και Σκληρό) και φέτος στο τουρνουά φιλίας δεν τα πήγαν άσχημα. Μετά το πρώτο ματς με Γαλλία βελτιώθηκαν πολύ.
Βέβαια, όλα είναι θέμα εξέλιξης. Οι 2007 πέρσι διασύρθηκαν από Γαλλία, Ιταλία (έχει πιο ισχυρή παιδική ομάδα από εφηβική από όσο ξέρω) και Ισπανία, ενώ φέτος στέκονται πολύ καλά, έχοντας παίξει ανά διαστήματα καλό μπάσκετ. Υπήρξε βέβαια εξέλιξη. Αυτό είναι το κλειδί είδικά στις πιο μικρές ηλικίες. Ένας χρόνος κάνει τεράστια διαφορά, ειδικά σωματικά. Ο βασικός center της Ισπανίας, Platteuw (Μπανταλόνα) - βασικός ελλείψει του Nico Gomez Merodio, τον Νοέμβριο ήταν 2.02 και τώρα 2.10.
1
1

- ssoulliss
- Reactions: 762
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Διαχρονικό πρόβλημα η αντιμετώπιση της άμυνας ζώνης (για όλες τις ηλικίες). Πάλι καλά που το #3 (ο Σερμπέζης) κόλλησε 3 τρίποντα στη σειρά αλλιώς θα είχαμε βάλει σε σχεδόν 20 λεπτά 6-7 πόντους. Το #15 μας (Παπασταύρου) δε μου αρέσει καθόλου, μου δίνει λίγο την αίσθηση της "ντίβας", κάνει πολλά λάθη (θα μου πεις και ποιος δεν κάνει σε αυτή την ηλίκια), γενικά κάτι δε μου κολλάει σε αυτό το παιδί. Περιμένω τους φίλους που γνωρίζουν καλύτερα να μας διαφωτήσουν.
Αν χάσουμε είμαστε δεύτεροι και ακολουθούμε μονοπάτι Ισραήλ και στους 8 τη Λιθουανία, αν κερδίσουμε παίζουμε με Φινλανδία και στους 8 με Γαλλία.

Αν χάσουμε είμαστε δεύτεροι και ακολουθούμε μονοπάτι Ισραήλ και στους 8 τη Λιθουανία, αν κερδίσουμε παίζουμε με Φινλανδία και στους 8 με Γαλλία.
0
-
- Reactions: 67
- Αγαπημένη θέση: PF
- Αγαπημένος παίκτης: Μάικ Μπατίστ
- Προειδοποιήσεις:
0
Λίγο άδικη η άποψη για Παπασταύρου. Ένα παιδί που κάθε άλλο παρά ντίβα είναι. Και αυτό θα το διαπιστώσεις και από την προσαρμοστηκότητα του ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας. Στο εφηβικό του Ολυμπιακού δεν είχε καθόλου πιαχνίδι με την μπάλα στα χέρια. Ήταν περισσότερο off ball & weak side threat. Ετρέχε, εκτελούσε ή περίμενε/κινούνταν στην αδύναμη πλευρά. Και πάντα χωρίς να υπερβάλει. Στο παιδικό του Ολυμπιακού ήταν το guy-to-go της ομάδας και είχε πολύ παιχνίδι με την μπάλα στα χέρια. Εκτελεστικά και δημιουργικά πολύ καλός. Αν δεις τα στατιστικά του θα πάθεις πλάκα μπορώ να σου πω, ενώ μπορεί και να δημιουργήσει. Είναι όμως 2-3/3-2. Σε καμία περίπτωση 4. Σε αυτή την Εθνική, που δεν έχει 4 παίζει και σε αυτή την θέση. Δεν είναι εύκολο μέσα σε 1 χρόνο να υπηρετήσεις 3 ρόλους και θέσεις. Αλλά θεωρώ ότι θα του κάνει καλό. Ίσως δεν σου κολλάει η αδυναμία του στην άμυνα. Ενώ στην προσωπική γενικά προσπαθεί, θα τον δεις να έχει και τα κλεψίματα του, να βγάζει αμυντικές φάσεις σε προσωπικό επίπεδο (να έχει ζήλο και όρεξη δηλαδή), στην ομαδική έχει θέμα, όπως και στην άμυνα στο PnR.ssoulliss έγραψε: ↑Δευ Αύγ 07, 2023 11:33 pmΔιαχρονικό πρόβλημα η αντιμετώπιση της άμυνας ζώνης (για όλες τις ηλικίες). Πάλι καλά που το #3 (ο Σερμπέζης) κόλλησε 3 τρίποντα στη σειρά αλλιώς θα είχαμε βάλει σε σχεδόν 20 λεπτά 6-7 πόντους. Το #15 μας (Παπασταύρου) δε μου αρέσει καθόλου, μου δίνει λίγο την αίσθηση της "ντίβας", κάνει πολλά λάθη (θα μου πεις και ποιος δεν κάνει σε αυτή την ηλίκια), γενικά κάτι δε μου κολλάει σε αυτό το παιδί. Περιμένω τους φίλους που γνωρίζουν καλύτερα να μας διαφωτήσουν.![]()
2
2