Κανονισμοί διαιτησίας

Συντονιστές: Captains, Hall of Fame, Super Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 314
Δημοσιεύσεις: 6601
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 23, 2007 5:50 pm
Αγαπημένη θέση: Bench
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μαρ 04, 2020 9:35 pm

Στο τόπικ αυτό θα μπορούμε να συζητάμε για τους διάφορους κανονισμούς (διαιτητικούς και γενικότερους) που ισχύουν στο παγκόσμιο μπάσκετ (διαφορετικοί ως γνωστόν σε ΝΒΑ, κολεγιακό, ΦΙΜΠΑ, Ευρωλίγκα), τις μικροδιαφορές τους και απορίες γενικά που έχουμε πάνω σε αυτούς.

Για παράδειγμα, μία πρόσφατη απορία που μου έχει δημιουργηθεί, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, είναι το κατά πόσον υπάρχει παράβαση "βημάτων" (ή τι ακριβώς προβλέπεται) σε περιπτώσεις επαναφοράς μπάλας απ' έξω. Είτε μετά απο καλάθι, είτε σε άουτ.


** Εννοείται να υπενθυμίσω πως το τόπικ είναι για τέτοιου είδους απορίες, και όχι για συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένες διαιτητικές αποφάσεις, που ως γνωστόν δεν επιτρέπεται στο φόρουμ.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

 
Reactions: 848
Δημοσιεύσεις: 7378
Εγγραφή: Δευ Οκτ 19, 2009 10:55 pm
Τοποθεσία: Αβάνα
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Μαρ 05, 2020 8:31 am

Στο ΝΒΑ η τεχνική ποινή δεν προσμετράται στα φάουλ κάποιου παίκτη, σωστά; Προσμετράται όμως στα ομαδικά φάουλ;

Στην Ευρωλίγκα τι ισχύει ακριβώς;

Επίσης, στις 2 τεχνικές ποινές εξακολουθεί να αποβάλλεται ένας παίκτης;

0
top 10 καλύτερα φυσικά τοπία στον κόσμο
https://www.youtube.com/watch?v=HnHBc7X3qyM&t=2083s
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Moderator
Reactions: 93
Δημοσιεύσεις: 1978
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 12, 2014 10:43 am
Τοποθεσία: Κρήτη
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς, Chris Weber
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Μαρ 05, 2020 8:43 am

yorgos έγραψε:
Πέμ Μαρ 05, 2020 8:31 am
Στο ΝΒΑ η τεχνική ποινή δεν προσμετράται στα φάουλ κάποιου παίκτη, σωστά; Προσμετράται όμως στα ομαδικά φάουλ;

Στην Ευρωλίγκα τι ισχύει ακριβώς;

Επίσης, στις 2 τεχνικές ποινές εξακολουθεί να αποβάλλεται ένας παίκτης;
Λογικά η Euroleague ακολουθεί τους κανονισμούς της Fiba: https://www.fiba.basketball/documents/o ... -rules.pdf
Στο 36.3.1 λέει ότι τεχνικό φάουλ από παίκτη χρεώνεται κανονικά σαν φάουλ στον παίκτη και προσμετράται και στα ομαδικά.

Ενώ για το δεύτερο ερώτημα λέει στο 36.2.3 ότι ο παίκτης αποβάλλεται αν χρεωθεί με 2 αντιαθλητικά, με 2 τεχνικά φάουλ ή με ένα-ένα.
benchwarmer έγραψε:
Τετ Μαρ 04, 2020 9:35 pm

Για παράδειγμα, μία πρόσφατη απορία που μου έχει δημιουργηθεί, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, είναι το κατά πόσον υπάρχει παράβαση "βημάτων" (ή τι ακριβώς προβλέπεται) σε περιπτώσεις επαναφοράς μπάλας απ' έξω. Είτε μετά απο καλάθι, είτε σε άουτ.
Εδώ οι κανονισμοί λένε στο 17.3.1 ότι ο παίκτης δεν μπορεί να μετακινηθεί πάνω από ένα μέτρο δεξιά ή αριστερά από το σωστό σημείο επαναφοράς (το οποίο έχουν υποδείξει οι διαιτητές), μπορεί ωστόσο να πάει όσο πίσω θέλει και το επιτρέπουν οι καταστάσεις.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ggrilik

 nba
Reactions: 6
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 22, 2016 12:17 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Αύγ 02, 2020 3:08 pm

Θα μπορούσες να είχες αφήσει την συμβουλή μου προς τους προπονητές τουλάχιστον..

Όχι αμυνόμενα πόδια στην ζώνη προσγείωσης. :banghead: Είναι θέμα υγείας των αθλητών.

0
Άβαταρ μέλους
ggrilik

 nba
Reactions: 6
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 22, 2016 12:17 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Αύγ 02, 2020 5:22 pm

Επειδή πρέπει να γνωρίζουμε όχι μόνο τους κανονισμούς αλλά και τους λόγους που τους επιβάλουν..

FIBA 2018
OFFICIAL BASKETBALL RULES


33.6 A player who is in the air

A player who has jumped into the air from a place on the playing court has the right to land again at the same place.

He has the right to land on another place on the playing court provided that the landing place and the direct path between the take-off and landing place is not already occupied by an opponent(s) at the time of take-off.

If a player has taken off and landed but his momentum causes him to contact an opponent who has taken a legal guarding position beyond the landing place, the jumper is responsible for the contact.

An opponent may not move into the path of a player after that player has jumped into the air.

Moving under a player who is in the air and causing contact is usually an unsportsmanlike foul and in certain circumstances may be a disqualifying foul.

0
Άβαταρ μέλους
ggrilik

 nba
Reactions: 6
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 22, 2016 12:17 pm
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Αύγ 02, 2020 8:14 pm

Και ο αντίστοιχος κανονισμός του NBA, σε βιντεάκι για να είναι πιο κατανοητό.
COMMENTS ON THE RULES

II. BASIC PRINCIPLES
C. BLOCK-CHARGE
Defensive Foul, Defender walks under airborne shooter

https://videorulebook.nba.com/archive/d ... r%20safely.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οτιδήποτε για το μπάσκετ”