Προπονητές - ανταλλαγές απόψεων

Συντονιστές: Hall of Fame, Captains, Super Moderators

Απάντηση
Fitz

 euroleague
Reactions: 148
Δημοσιεύσεις: 1239
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 27, 2013 10:59 pm
Τοποθεσία: Netherlands
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 25, 2022 11:44 am

Καλησπέρα,

Δεν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα από παλιά, αν ναι και το γνωρίζει κανείς, μπορεί να το παραπέμψει εκεί.

Από το Σεπτέμβρη, έχω ξεκινήσει ερασιτεχνικά ως προπονητής στο εξωτερικό (Ολλανδία συγκεκριμένα), στο κλαμπ που παίζω εδώ και λίγα χρόνια.
Ξεκίνησα να προπονώ μια αντρική ομάδα - πολυπολιτισμική - σε χαμηλή κατηγορία, αλλά μου φαίνεται τρομερά ενδιαφέρον μέχρι στιγμής και θέλω να ασχοληθώ όσο το δυνατό περισσότερο.

Καθώς είναι χόμπι, προσπαθώ στον ελεύθερο χρόνο να διαβάζω περισσότερο και να προσπαθώ να βρω τρόπο να κάνω πράξη αυτά που ξέρω και να τα μεταδώσω στους παίκτες μου φυσικά. Υπάρχει άπειρο υλικό στο ιντερνετ, παρόλα αυτά μπορεί να είναι και παγίδα, γιατί θέλει καλό φιλτράρισμα.

Προσωπικά, από μικρός στην Ελλάδα έπαιζα καλή άμυνα - ατομική και ομαδική - και αυτή τη φιλοσοφία προσπαθώ να περάσω πρωτίστως εδώ. Για τα βασικά και μόνο, παίρνει χρόνο να προσπαθήσεις να μάθεις σωστά close outs, boxing out κλπ.
Έχω βάλει και 2-3 plays που δουλέυουμε κάθε εβδομάδα , για να υπάρχει σημείο αναφοράς στην επίθεση. Κάνουμε προπόνηση 1 φορά την εβδομάδα (εδώ είναι δύσκολο να βρεθεί χρόνος και χώρος για παραπάνω), διάρκειας 1:30 ώρας.

Προσπαθώ να κάνω:
  • καλό ζέσταμα για 15-20 λεπτά
  • 1-2 drills για σουτ
  • 3-4 drills για transition (spacing και conditioning) ή άμυνα (συννενόηση και αλληλοκαλύψεις
  • παιχνίδι 4vs4 ή 5vs5
Αναρωτιέμαι τι διαφορετικό μπορεί να κάνει κάποιος άλλος ή τι στοιχεία θέλετε να δουλέυετε στις ομάδες σας.
Αν υπάρχουν και άλλοι που ασχολούνται (ερασιτεχικά ή επαγγελματικά), θα ήταν ωραίο να κουβεντιάζουμε και να μοιραζόμαστε ιδέες και απόψεις για να γίνουμε καλύτεροι :)

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οτιδήποτε για το μπάσκετ”