- Μη γράφετε απλά για να γράψετε.
Αν δεν έχετε να προσθέσετε κάτι στη συζήτηση που διεξάγεται σε ένα topic το μόνο που θα καταφέρετε με την ανάρτηση ενός αδιάφορου post είναι να διακόψετε τη ροή της συζήτησης και να εισπράξετε ανάλογη αδιαφορία από τους συμφορουμίτες. Αιτιολογήστε την εκάστοτε άποψη σας ώστε να συνεισφέρετε κι εσείς σε μια πιο ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση. Το να ανεβείτε ένα rank έχοντας κάνει πολυάριθμα posts της μιας γραμμής δε θα πείσει παρά ελάχιστα μέλη για την αξία των απόψεων σας.

- Μην τα παίρνετε όλα προσωπικά.
Μπορεί να διαφωνείτε με τη θέση που πήρε κάποιος σε ένα θέμα ή με τον τρόπο που εξέφρασε την άποψή του. Δε χρειάζεται να του κάνετε ευθεία επίθεση ώστε να του αποδείξετε το (κατά τη γνώμη σας) σφάλμα του. Δηλώστε την αντίθεση σας με σαφήνεια και κοσμιότητα. Οι «διενέξεις» που μπορεί να προκύψουν στα διάφορα θέματα είναι πηγές έντονων και εξαιρετικά ενδιαφερουσών συζητήσεων αρκεί να τηρείται ένα ελάχιστο επίπεδο αλληλοκατανόησης και ευγένειας. Μην ξεχνάτε ότι στο διαδίκτυο δεν είναι εφικτή η πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση ώστε να επιλυθούν εύκολα οι διαφωνίες. Το μόνο που ξέρει ο άλλος για σας είναι αυτό που γράφετε.

- Χρησιμοποιείτε emoticons.
Στον γραπτό λόγο δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει κατανοητό το ύφος μας. Μπορεί να θέλουμε να πούμε κάτι για πλάκα, να γίνουμε πιο σοβαροί, πιο μελαγχολικοί κλπ. Τα emoticons σας βοηθούν να κάνετε πιο εύληπτο το ύφος σας, να αποφύγετε τυχούσες παρεξηγήσεις και να χρωματίσετε το λόγο σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας έντονη ή πλάγια γραφή κλπ.

- Το φόρουμ δεν είναι chat.
Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι προσωπικό ένα μέλος μπορείτε να του στείλετε pm ή να τον ρωτήσετε για το msn του ώστε να τα πείτε κατ’ ιδίαν.

- Διαβάστε καλά πριν γράψετε κάτι.
Αν θέλετε να απαντήσετε σε κάτι που γράφηκε βεβαιωθείτε ότι καταλάβατε σωστά τι έχει ήδη γραφεί και ποια είναι η ροή στη συζήτηση. Σιγουρευτείτε ότι δεν μπήκατε σε λάθος topic και ότι δεν επαναλαμβάνετε κάτι χιλιογραμμένο. Επίσης ότι το ύφος και η έκφρασή σας είναι αυτή που θέλετε.

- Κάντε όσα edit χρειάζεστε.
Έχετε τη δυνατότητα να τροποποιήσετε το post σας μέχρι και 15 λεπτά αφότου το αναρτήσατε. Μπορείτε να διορθώσετε οποιοδήποτε λάθος κάνατε.

- Όχι πάλι το ίδιο θέμα.
Πριν ανοίξετε ένα καινούργιο topic δείτε μήπως κάποιος άλλος έχει ανοίξει ήδη κάτι αντίστοιχο. Τις περισσότερες φορές το topic που θέλετε να ανοίξετε υπάρχει ήδη.

- Αποφύγετε τα off topic.
Όπως σε κάθε φόρουμ έτσι και εδώ η ροή της συζήτησης μπορεί να ξεφύγει πολύ από το αρχικό της αντικείμενο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό (πάμπολα ενδιαφέροντα θέματα έχουν ανακύψει με αυτό τον τρόπο) αλλά για να μην καταλήγουμε σε μια ανερμάτιστη συζήτηση «καφενειακής» υφής καλό θα είναι να αποφεύγονται κατά το δυνατόν τα εντελώς off topic posts.

- Μη βιάζεστε να κρίνετε ένα συμφορουμίτη.
Η πρώτη εντύπωση που μπορεί να αποκομίσετε για ένα συμφορουμίτη δεν είναι απαραίτητα και η ορθότερη. Μέχρι να διαβάσετε μερικά posts του καθενός μην αγνοείτε και μην στήνετε προσωπικά βάθρα για κανέναν μας.

- Μην ειρωνεύεστε τον τρόπο γραφής κάποιου.
Όπως κάθε διαδικτυακή κοινότητα έτσι και τα μέλη του basketforum έχουν διαφορετικό κοινωνικό, μορφωτικό, οικονομικό υπόβαθρο, διαβιούν σε διαφορετικές περιοχές, έχουν διάφορες ηλικίες ενώ δεν αποκλείεται φυσικά να έχουν διαφορετικές εθνικές καταγωγές και να χρησιμοποιούν διαφορετικές ντοπιολαλιές. Αποδεχθείτε λοιπόν τις όποιες διαφορές του τρόπου γραφής και το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι για εσάς.

- Ψυχραιμία με τα μη μπασκετικά θέματα.
Μπορεί η βασική θεματολογία του φόρουμ να είναι το μπάσκετ όμως πάντα υπάρχουν topics που μπορεί να αφορούν οτιδήποτε από τις σχολές που πέρασαν οι νεαροί της παρέας μέχρι την άποψη μας για την πολιτική, τη θρησκεία και φυσικά τα γούστα μας στη μουσική και τον κινηματογράφο. Κάποια από αυτά τα θέματα είναι προφανώς πιο λεπτά και μπορούν να προκληθούν σφοδρές αντιπαραθέσεις οπότε βασιζόμαστε στην μετριοπάθεια σας ώστε να μην ξεφύγουμε από κάποια πλαίσια κοσμιότητας.

- Σεβαστείτε τους moderators.
Οι moderators είναι κι αυτοί μέλη του φόρουμ που ξοδεύουν πολύ χρόνο προσπαθώντας να κάνουν όσο καλύτερη γίνεται τη διεξαγωγή των συζητήσεων και όσο το δυνατόν αποδοτικότερη τη λειτουργία του φόρουμ φροντίζοντας για την τήρηση των κανόνων. Δεν διεκδικούν το αλάθητο, δεν είναι παντογνώστες ή ηλεκτρονικοί χωροφύλακες και ως εκ τούτων δεν επεμβαίνουν παρά μόνον για να διευθετήσουν ένα ζήτημα. Εννοείται πως ο καθένας μπορεί άφοβα να κρίνει τις απόψεις που εκφράζουν σε οποιοδήποτε topic όπως θα έκανε με ένα απλό μέλος.

- Αν θέλετε να διαφημίσετε την προσωπική σας ιστοσελίδα ή κάποια άλλη μπορείτε να τη βάλετε στην υπογραφή σας αντί να ανοίξετε ένα topic.